Dessa spanska parkeringar…

 

Trafikpolis-Ama måste börja ta med papperspåsar att djupandas i när hon går runt här i Spanien.

Se bara:

1

Visst är det oerhört slött att parkera preciiis utanför dörren in till Chinon på Valencianas? Det är ju inte direkt jättelångt till den riktiga parkeringen där i bakgrunden. Inte ont om lediga platser heller.

Nåja. Det var nog bara ett enstaka fall som inte skulle upprepa sig, kanske spanjorerna lär sig så småningom?

Några dagar senare kunde Ama konstatera:

2

Jodå. Dom lär sig, fast åt fel håll, kan man säga. Nu stod det tre bilar där precis utanför ingången och ni ser dom tre lediga parkeringsplatserna va? Det fanns fler lediga. Många fler. Höjden av lathet!

2b

Man kan även slå till med en egenuppfunnen snedparkering på kyrktorget.

3

Det värsta är när dom parkerar så dom hindrar Ama och Amas lilla röda. Ena halvan av bilen är parkerad på trottoaren, andra halvan på övergångsstället. Under bilen lutar trottoaren så man lättare ska komma ned med vagnar. Suck. Ama är rädd om hjulen på vagnen och vill helst inte studsa med den när den är fullpackad. Nu är det väl inte Ama som är värst drabbad, värre är det för dom som behöver hjälpmedel på hjul för att ta sig fram.

4

På väg till Granada tog Ama en vad hon först bara ansåg vara en busig bild, men som sen visade sig bli ett bevismaterial. Där längst bort, där stod det en felparkerad långtradare! Ja, det var i alla fall ingen buss. Hmm… Den där ”överträdelsen” kan till och med Ama ha överseende med. Det blev nog bara en busig bild trots allt.

5

I Granada var himlen blå och dom sura pomeranserna dignade i träden. Eller det där kanske var ”riktiga” apelsiner… Nu kanske ni undrar varför tror Ama det?

6

Jo, för alla träd just där var renplockade på dom lägre grenarna. Spanjorerna är nog inte tillräckligt långa för att kunna sno åt sig dom som hänger på högre höjd.

Nu kom Ama in på ett sidospår igen. Åter till ämnet. (”Dessa spanska parkeringar…” om ni hade glömt).

7

Även i Granada parkerade dom tokigt. Vad tycks om denna dubbelparkering i ett spärrområde?

Men allra värst var dom nog uppe i Sierra Nevada:

8

Den här parkeringen måste väl anses vara helt uppåt väggarna.

Dessa spanska parkeringar…

Nej, såhär ska det se ut:

9

Den snyggt parkerade röda bilen utanför Quirón igår.

Återbesöket gick väl bra. Doktorn tyckte att det såg bra ut med rörligheten i armen/handen och trodde inte att det skulle behövas nån operation även om en sån kanske skulle påskynda rehabiliteringen (vilket vi båda tyckte lät märkligt). Doktorn tittade på dom medhavda röntgenbilderna från Granada och dom som fanns i datorn från Quiron. En ny CT-röntgen blev uppskjuten till på tisdag, då har Anders fått tid hos en specialist på just den typen av skada som han har drabbats av. Nya förhållningsregler var att han ska röra lite mer på armen tills dess, fast bara uppåt och nedåt, inte utåt.

Ama har alltså ytterligare hårda dagar framför sig. Idag väntar tvätt av sängkläder och för första gången på länge kommer Ama inte undan att gå upp på taket för att hänga dom. Svårt att skylla på att det stretar i ärren på magen när Anders inte får veva runt med armen hur som helst.

Ja, ja. Det är väl även tur i oturen att vi inte är konvalescenta samtidigt.

Gomorron!

44 Responses to Dessa spanska parkeringar…

 1. lyckliga jag åker gärna spårvagn i Göteborg utan parkeringsproblem… rörlighet kan man väl inte få utan stillsam träning? Hoppas allt blir bra.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det enklare att åka kommunalt många gånger 🙂
   Stillsam träning är precis det som Anders håller på med nu och det känns bättre och bättre. Det blir nog bra det här!

 2. LillaSyster skriver:

  Ja det är tur att du mår så pass bra, annars hade ni fått hyra in en hushållerska =) Parkeringarna…… Jag behöver också en påse! Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   En hushållerska vore kanske inte så dumt? Haha! Nejdå. Jag ska nog klara av att hänga lakanen på taket, det har jag grejat förr i alla fall 😀
   Man ska nog alltid ha med sig en papperspåse…
   Tack detsamma!

 3. (utåt är jätteförbjudet, annars är det ganska fritt fram att röra på armen)

 4. Yvonne skriver:

  God morgon, ja parkera har de många sätt att göra på, ibland det ena värre än det andra 🙂 . En sommar när det var fullt på vår gata körde en bil rätt upp på trottoaren i en sväng och parkerade där, men faktiskt (kanske ngn ringde, vet ej) kom Grua och tog bort bilen och smällde upp en lapp där den stått, minen på ägaren när han kom ut var faktiskt riktigt rolig för oss som tittade på .

  Så du fortsätter jobbet, nu kanske mera som en hushållerska/tvätterska, mycket får du att skriva in i ditt CV nu.

  Ha en fin fredag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jag tror faktiskt att dom där bärgningsbilarna bara kommer ifall nån ringer. Fast om dom står riktigt illa till så kanske det till och med är polisen som ringer. Typ när dom ställer sig så att bussarna inte kommer fram.
   Haha! Säkerligen roligare för er än för felparkeraren 🙂

   Tvätterska har jag alltid varit faktiskt. Hängt tvätt på terrassen har jag också pysslat med nästan hela tiden, men lakanen på taket har legat på Anders lott i flera år, ända sen jag opererades i magen första gången och fick stretande ärr. Nu är den biten tillbaks till mig igen och det gick faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv 😉

   Tack detsamma!

 5. MariArne skriver:

  Godmorgon! Skjut upp tvätten. Sandmoln idag läste jag nyss. Vips slapp du dagens slit. Kram till er båda.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Marianne! 🙂
   Ooops! Lakanen hänger redan på taket… Hoppas jag hinner få ned den innan molnen kommer så vi slipper få sand mellan tårna i sängen… 😉
   Kram tillbaks till er!

 6. friochlycklig skriver:

  Skönt att han slipper operation. Du klarar ett tag till. Du får vila dig i form när du har en lugn stund. Trevlig helg! 😎

 7. Ami skriver:

  Så skönt att han verkar slippa en operation! Vi håller tummarna!

 8. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Det verkar som om Anders har fått perfekta förhållningsregler!
  Bara röra armen uppåt och neråt ………… det måste vara ölhävning doktorn menar. 😀

 9. Mamma c skriver:

  Man skulle kunna knäppa hur mycket bilder som helst på superknasiga parkeringar när man är ute och går. Den ena värre än den andra.
  Lycka till med tvätten idag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Eller hur! Man behöver inte leta länge efter dumt parkerade bilar…
   Tack! Ännu så länge går det bra – lakanen hänger på taket och blir förhoppningsvis torra 😀
   Kram

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja där besannades mina fördomar,Spanjacker och bilar,ingen bra kombo…Härligt,m.a.o doktorn tyckte att Anders kan börja träna med ett ölglas nu,tur har han..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det är inte så bra alla gånger. Desto bättre med doktorns preliminära utlåtande – Anders är glad att kunna börja träna på det viset 😀
   Kram

  • Vet just inte om det är den kombon som det är fel på. Snarare bilförare – oavsett nationalitet – i Spanien. Är det något folk plockar upp fort när de kommer på besök så är det alla bedrövliga företeeleser i trafiken.

   • Ama de casa skriver:

    Det är nog bristen på exempelvis parkeringsvakter som är en del av boven i dramat (alltså ingen bov i röda dra-väskan, utan… ja, du förstår nog). Det såg man för många år sen när parkeringsvakterna i Stockholm gick ut i strejk. Folk parkerade huuur och var som helst. Och jag tror inte att det var en massinvasion av spanjorer i Stockholm just då…

 11. Anneli Häggkvist skriver:

  😀 Ja, sådana parkeringar skulle få mig att behöva djupandas i en stor papperspåse! 😀 Vilken tur att ni har bra sjukvård så att Anders inte behöver snurra runt mellan läkare och sjukgymnastik…(som min gubbe gör med sin axel) Ta det lugnt nu på terrassen 😀 En härlig fredag till Er!

  • Ama de casa skriver:

   Vi är så nöjda med sjukvården här! Det enda som är dumt är att vi behöver den på tok för ofta nuförtiden… 😉
   Hoppas det går bra för din gubbes axel också!
   Tack detsamma 😀

 12. åsa skriver:

  Skönt det verkar som om Anders arm läker fint, även om nu en operation skulle göra att skadan läkte fortare, vilket jag icke riktigt förstår (?) men läkare borde ju veta bäst…

  Tänker på Dig varje gång jag kör förbi dagis/förskolan på eftermiddagen då de står två, tre och ibland fler bilar parkerade från parkeringsförbuds skylten och till infarten,
  man kommer knappt mellan de parkerade bilarna på båda sidor av vägen och då det är skymd sikt då det är en kurba så blir det nästan spännande ifall man råkar få möte eller om någon kommer och åker spark…

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Som grannens väninna sa – oskuret är bäst! 🙂 Förstår inte heller hur det skulle gå fortare med rehabiliteringen ifall man opererade, men det är ju inte ofarligt med operationer heller. Håller fortfarande tummarna att det ska självläka, även om det nu skulle ta lite längre tid.

   Haha! Är det nåt vi inte behöver riskera att möta här så är det väl en spark 😀 Låter farligt ändå, med alla barn runt ikring också…

   Kram

 13. mycketyck skriver:

  Ja, dessa parkeringar är ibland riktigt otroliga. Även här verkar en del ha problem med att gå.
  Men om Anders får röra armen uppåt och nedåt borde han kunna bistå med hängningen av lakanen.:) Jag menar för att ditt sår på magen inte ska strama för mycket.
  Tror faktiskt ni klarar detta med gemensamma krafter.
  Ha det så gott.

  • Ama de casa skriver:

   När vi var i Frankrike en gång på campingsemester (tält) så parkerade vi lååångt från alla andra för att slippa få ”slå-upp-dörren”-skador på bilen. Parkeringen var så gott som öde. När vi kom ut efter att ha handlat så var det vi och en till som stod på den bortersta delen av parkeringen, och den bilen stod så nära oss att vi knappt kom in i vår bil. Varför??? 😀 Jag fattar inte hur folk tänker när dom parkerar…

   Haha! Tack för ”hjälpen med tvätten”, men jag grejade det faktiskt alldeles själv. Både att hänga, ta ned och sen få sängkläderna på plats. Snart gör jag kanske skäl för mitt namn? 😉

   Tack detsamma!

 14. Ditte skriver:

  God tidig kväll!
  Ja, dessa kreativa parkeringar! Jag har inte direkt något emot dem om de inte hindrar framkomlighet och man får aldrig ställa till praktiska besvär för andra. I övrigt är jag ganska flexibel här. Men visst är många bilförare lata.
  Och jag förstår dilemmat här med ”kärran” och att det var trångt. Inte alls bra.
  Skönt att Anders rehabilitering löper på bra och hoppas han slipper någon operation.
  Så var det ju tvätten. Men jag tror det ordnar sig galant. Övning brukar ge färdighet även här.
  Önskar er en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Gokväll Ditte! 🙂
   Ibland är dom både lata och ivägen. Att dom är ivägen är såklart det värsta, men jag retar mig på latheten också 🙂
   För min det var det kanske inte så ”farligt” egentligen, men folk som är rullstolsburna eller går med rullatorer har det verkligen inte lätt här i stan.
   Vi fortsätter att hålla tummarna för självläkning!
   Jodå. Sängkläderna är rena och på plats i sängen. Jag grejade det! Undrar om det delas ut medaljer för sånt? 😉
   Tack detsamma!

 15. Geddfish skriver:

  Nu har du tuffa tider, Ama 😉 Det är väl sjô´en också att inte spanjorerna lär sig, men de är uppfinningsrika, må jag säga.
  Ha en goer fredag!

 16. bpz3 skriver:

  Spanjorerna är helt enkelt kreativa, åtminstone när det gäller parkeringar. Å du behöver inte vara rädd för att din dramaten kommer att skadas när den får hoppa lite, det är ju en Rolser:-) Ja, okej, finns det flaskor med ädelt innehåll i Rolsern är det ju förstås en annan sak.
  Men du, sa du inte att Anders fick röra armen uppåt och nedåt!? Då hade han ju faktiskt kunnat hänga upp lakanen;-) Skojar bara.
  Min (snygga) husläkare brukar också säga ”oskuret är bäst”, så hellre lite längre rehab än först en operation med plattor och sedan en operation till för att ta bort plattorna. Nej tack!
  Rekommenderar varm att träna lite lät med vinhävningar, sedan utökad träning med ölsejdlar;-)

  • Ama de casa skriver:

   Ja, kanske dramaten håller (trots att den är inköpt på en Chino) men innehållet… Haha!
   Du har rätt – nästa gång får Anders hänga lakanen 😀
   Man vet ju aldrig ifall kroppen gillar dom grejer man eventuellt stoppar in där. Det lärde jag mig den hårda vägen med första nätet dom lagade mitt lilla bråck på magen med. Oskuret är bäst är en bra sak att försöka efterleva. Men måste man, så måste man. Det är bara att hoppas att det inte blir nåt måste.
   Haha! Så sant – man ska inte ta i för mycket med träningen till en början 😀

 17. yfronten skriver:

  Ganska många busiga parkeringar där. När mamma brutit armen fick hon vänta en vecka på operation som verkligen behövdes, men om armen läker bra av sig själv låter det ju onödigt med operation.

 18. paulamerio skriver:

  Haha, lite olika bud på rehab alltså, och vad som ska till för att bli en ny människa. Är ju inte förvånad. Minns när jag hade en spricka på underarmen efter en vurpa på isen. Den gipsades inte utan bars i mitella. Sen följde sjukgymnastik, o jisses så lång tid det tog innan rörligheten var tillbaka! Tålamod, hälsar jag, både till Anders och till dig som får ta hand om byk och annat obehagligt…
  Och trevlig helg förresten

  • Ama de casa skriver:

   Såna där skador kan verkligen ta tid att komma tillbaks från, och det går inte snabbare ju äldre man blir. Anders är bättre på ”tålamod” än vad jag är, vilket är bra i det här fallet.
   Hoppas din arm är helt återställd nu!

   Tack och ha en trevlig helg på pörtet också 🙂

 19. Hur går det för honom att sova, förresten? Kan han ligga på armen eller är det uppbullning med kuddar ock spännband för immobilisering nattetid?

  Skönt att det går åt rätt håll i alla fall.

  • Ama de casa skriver:

   Han kan inte ligga på armen utan sover på rygg med kudduppstöttning. Fast han sover hyfsat bra i alla fall.

   Jo, det blir bättre och bättre. Men det kommer nog att ta tid…

 20. Susjos skriver:

  Haha, jadu, du har väl blivit van att se alla dessa felparkeringar vid det här laget, spanjorerna lär sig aldrig verkar det som!
  Och du fortsätter att göra skäl för ditt namn Ama de casa! Snyggt att du kom upp på taket också!
  Skönt att ANDERS vilar vidare och blir bättre!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag kommer nog aldrig att vänja mig… 😉
   Visste inte att det kunde vara såhär jobbigt att vara Ama de casa 😀
   Anders tackar för omtanken!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: