En lyckad shopping och ett tips!

För tre veckor sen hade vi ett ganska tråkigt väder en dag och tyckte att det skulle passa med en shoppingtur.

Så vi åkte till Zenia Boulevard. Ett ganska stort shoppingcenter, men vi besökte bara tre affärer som ligger bredvid varandra i en liten hörna av området och samtliga syns på den ovanstående bilden. På Alcampo finns det mat och en massa andra grejer, på Inside var Anders ute efter likadana shorts som han redan har och på Deichmann var han ute efter samma sorts skor som han redan har. Ja ni märker ju, vi är duktiga på att variera oss.

På Inside blev det inget napp. Det är som förgjort att få tag i shorts med rätt fickor och som dessutom är hela.

På Deichmann fanns det mängder av skor…

… och till och med helt rätt sort! Synd bara att dom inte fanns i rätt storlek. Det fanns knappt ett enda par skor att uppbringa i storlek 44, oavsett modell.

På Alcampo gick det bättre och här kommer då tipset som utlovades i rubriken:

Samla alla dom dumma brunpengarna i en burk och ta med dom när ni åker till Alcampo. (Ja, det kan tänkas att vi hamstrade en hel del te där, men när man väl hittar det man är ute efter så gäller det att passa på. Den där tesorten är typ hårdvaluta här i Torrevieja).

När du väl har blippat in alla varor så häller du ner hela innehållet i burken i myntinkastet.

Häll i allihopa tills burken är tom. Det tar en stund innan maskinen har tuggat i sig alla småmynt, men under tiden kan du till exempel kolla på internet på telefonen då det finns gratis wiffi på hela Zenia B.

Sen är det smart att betala restbeloppet med kort. Det gjorde inte Anders denna gången utan han använde en sedel…

… och vips spottade maskinen ur sig ett par bruna små en-petare i växel. Nåja. Vi kommer väl tillbaks med den där burken igen när den är mer påfylld så det gjorde kanske inte så mycket.

Nöjda med vårt funna te tog vi rulltrappan ned till garaget igen. Vi valde den som ligger mellan Diechmann och Alcampo på första bilden, så vi rörde oss verkligen inte särskilt långt.

Men skam den som ger sig. Vi ställde in plattan på ett annat mål som vi sett ut.

San Pedro del Pinatar. Eller ”Sån Pedro del Pinåååtar” som Tomtomen brukar kalla den. Åh… Tomtomen. Han fick inte ens följa med den här gången.

Det halvtaskiga vädret såg ut att börja ordna upp sig.

I utkanten av den stan finns det här shoppingcentret som vi aldrig besökt tidigare. Ni ser den gröna skylten va? (Nej, Leffe, Inte ”Leroy”. Den andra, ”D”).

En till Diechmann! Och där fick Anders napp.

Visserligen var det inte precis dom skorna han var ute efter och dessutom var dom en storlek för stora.

Men så sent som igår fungerade dom utmärkt att promenera i och som en bonus förhindrade dom att det kom en massa otäck sand mellan tårna.

Jomen det blev ju en rätt lyckad shopping på det hela stora taget och Ama hoppas att ni kan få nytta av det eminenta tipset.

Gomorron!

Annons

58 Responses to En lyckad shopping och ett tips!

 1. bmlarsreseblogg skriver:

  Får väl skaffa en fin plastburk till alla mina ”brunpengar” som ligger i en kökslåda och bara väntar på bättre tider så vi kan få åka ut i Europa och hälla dem i en automat på Alcampo.
  Här hemma blir det aldrig några mynt i sparbössan längre, då kontanthandeln känns helt nedlagd.

  • Ama de casa skriver:

   Här har det blivit mer vanligt med kortbetalning sen Coronan kom. Folk vill helst inte hålla på att pillra med pengar som det verkar. Men fortfarande finns det ställen som inte tar kort, men jag tror inte att jag sett nån som inte tar kontanter. Brunpengarna blir lite grann i alla fall när man har samlat ihop dom. Fast jag tycker man borde skrota dom minsta småeurosarna som man gjorde med ”öringarna” i Sverige för många år sen.

 2. spanjorer kanske inte har stora fötter, jag har köpt bra passande skor på nätet, har inga mynt, inga pengar alls… lämnade allt när Svenska Pengafabriken byte till nytt 🙂

 3. Znogge skriver:

  Två av tre kan man inte klaga på! Bra skor är viktigt och lite större storlekar är inte alltid så enkelt.

  Ha en bra start på veckan!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var ganska lyckad shopping faktiskt 🙂 Snarare så att just 44 är den det går mest av i affärerna. 45 och 46 fanns i dom flesta modellerna. På herrsidan i alla fall 😀

   Tack detsamma!

 4. Yvonne skriver:

  God morgon och tack för tipset. Har haft en burk med sådana små otäckingar som jag till slut skänkte bort till ”Rock against Cancer” så hoppas de kom till nytta iaf. Tror en ny burk behöver tömmas och då ska jag minsann ta med den till Alcampo. Man kan ju inte ge bort alla pengar.

  Trist att du lär måsta vänta ett helt år till på ekonomipriset, känns som du egentligen redan är i hamn, men de tittar säkert på sista året så du får väl fortsätta nästa år också, då är du garanterat i hamn

  Ha en fin måndag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Hmm… Jag tycker nog att det var finare att ge bort brunpengarna faktiskt. Men det känns bra att dom kommer till nytta för en själv också.

   Ja, som jag slitit för ekonomipriset och sen kom det här skitviruset och sabbade. DUMT virus på många vis…

   Tack detsamma!

 5. LillaSyster skriver:

  Tar till mig alla bra tips =)

 6. friochlycklig skriver:

  Är det därför ni handlar så mycket te? Alltså för att det tar tid att fylla dumburken eller dumpengsburken? Zenia Boulevard är fantastiskt men också jobbigt. Jag var där i onsdags i 7 timmar!!!!!!😳 Jag kom dessutom hem tomhänt och är ff lite chockskadad. 😉😷
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Just den där tesorten gillar vi och det är tämligen sällan vi hittar den i affärerna. Så när det finns såna tepåsar, då hamstrar vi.
   Oj! 7 timmar på Zenia B utan att ens shoppa? Vilken mardröm… Vi var där härom dan igen och det som chockat mig är att vi nu varit där två gånger på ganska kort tid och det UTAN att ha besökt Media Markt… 😉
   Kram

 7. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Nu börjar jag bli riktigt orolig för Anders, vilken tråkig shopping!
  Att han inte passade på att slinka in på Leroy utan i stället köpte skor, låter som om han blivit tvingad! Inte ett ord om Media Markt, det får mej att tro att han shoppat med en pistol i nacken.

 8. Härligt med en rätt lyckad shopping 🙂 Smart att bara kunna tömma en myntburk sådär 🙂

 9. farfar hebbe skriver:

  Inte blev det väl så värst lyckad shopping,kanske halvbra…
  Du måste ha fått isterband om bakfoten,,det är ju världens godaste korv..Haé Kram.

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja jag skulle också vilja ha Hummer idag,men icke..Blir handling inför morgondagens körning till norrland..Haé Kram.

 11. Karin Eklund skriver:

  Så roligt det var det här. Nästan gastkramande, ska Anders hitta rätt sorts shorts? (vet att det är jobbigt för karlarna, Uffe hittar nästan aldrig rätt sort); skorna ordnade det sig med , tårna kan dansa fritt, ni har te i kubik, nästan i alla fall och vi har en brunbörs för alla småttingar som vi gör likadant med när vi är på resa i Europa och där möjligheten finns. Vi får 1-or och 2-or i vårt café på somrarna ( när vi har öppet förstås); vi tar emot dem trots att de inte går att använda här, bara 5.centare, snart inte ens dem. Börsen passar perfekt i Uffes kängor i kappsäcken som får åka i bagaget. Sen går vi ut och shoppar, jag bärandes på den bruna börsen som de har börjat känna igen i vår livsmedelsaffär. De ler i alla fall igenkännande. Och är glada över de små, de behöver dem ofta till växelkassan.
  Ha en glad måndag!

  • Ama de casa skriver:

   Just dom shorts han vill ha är tydligen borta ur sortimentet tyvärr.
   Skorna är inte så jättemycket för stora, verkar gå bra med dom i alla fall.
   Åh! Smart av Åland att ta bort brunpengarna! Jag kan förstå att dom behövdes i början för att kunna konvertera så många olika valutor till euro utan att priserna steg till skyarna, men nu har dom gjort sitt.
   Tack detsamma!

 12. Susjos skriver:

  Så smart sätt att betala med alla dessa små cent! Bra där! Synd att Anders inte hittade nya shorts. Har kommit på att man får köpa två i taget om man hittar nånting bra som man är nöjd med.
  Men skor fick han tag i , i nästan rätt storlek!
  Ha det gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det är skönt att bli av med brunpengarna på ett enkelt sätt.
   Ja, det är smart att köpa reserver, det gör Anders med fast det gäller mest sladdar och datapryttlar 😉
   Skorna är han nöjd med.
   Tack detsamma!
   Kram

 13. skåningen skriver:

  Bra skor i rätt storlek är viktigt!
  SV…Dom ”katterna” såg så snälla ut!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 14. Christina skriver:

  Så bra att ni fick napp till slut på jakt efter skor , shortsen kanske dyker upp dom oxå nånstans 😉 //Christina

 15. Biggeros skriver:

  Mr U är även ganska tråkig att välja skor. Han går med sina sandaler som han har haft i flera år ocj en ocj annan gång gympaskor. Jag dessvärre är lite mer varierande när det gäller skor. Så är det här med short….
  Det ska vara långa och många fickor=)
  Bra att ha en bytta till små centarna=) De har man allt för många av. Jag har en stor Wiskybehållare till mina mynt=)
  Ha det gott!!

  • Ama de casa skriver:

   Anders fötter tål inte riktigt att gå i sandaler så det blir mest gympaskovarianter till honom. Allra helst av Eccomodell.
   Vi samlar mest bara brunpengar. Guldpengarna och euromynten brukar vi göra av med vartefter.
   Tack detsamma!

 16. Ni fick iaf lite napp tillslut, och nu har Anders skor att växa i också 🙂

 17. Janne skriver:

  Skönt när man hittar det man ska ha. Dojjorna ser sköna ut. 🙂

 18. Veiken skriver:

  Varför ändra på ett vinnande koncept? ( myntat av käre maken, när jag vill ändra på något) Han jagar likadana shorts som Anders vill ha, men dom är väl för bra ,, kan jag tro. Han hittade liknande, men vill gärna använda sina bästa – dom gamla!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Precis samma här. Han har ett par nästan likadana, men han vill helst inte ha stretchmodellen… Till skillnad från mig, stretch är perfekt när man vill ha en god och väl tilltagen lunch 🙂

 19. Ditte skriver:

  Ganska stor igenkänningsfaktor idag. Mynten har vi testat liksom Al Campo. Men på Deichmann har jag inte hittat något. Vill gärna ha speciella ”gåskor” och de säljs inte här. Men jag tittar om de utökat sortimentet till att även ha ”Scetcher” eller ”Ecco”. Men icke ännu. Jodå, San Pedro har vi också besökt. Men då utan att leta skor.
  Bra att Anders hittade ett par.
  Liknande shorts som Anders letar efter har Bosse men de är köpta i Stockholm, på Narurkompaniet. Där finns mycket av det mesta.
  Önskar er en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Scetcher har dom, men inte Ecco (som är mina favoriter när det kommer till både gåskor och sandaler).
   San Pedro är ett trevligt ställe och att vandra ut mellan lerbassängerna och Mar Menor är jättefint (när det inte är för varmt). Shoppingcentret har vi aldrig besökt tidigare, men när jag googlade såg jag att dom hade en Diechmann även där och så fasligt långt bort är det inte.
   Naturkompaniet har många bra grejer. Dom borde öppna här också! 🙂
   Tack detsamma!

 20. BP skriver:

  Japp, spanjorer lever inte på så stora fötter som nordeuropéer. Men att sedan hitta ett par i storlek 45 var bra gjort. Riktiga vinterdojor. De är så höga att Anders troligen kan använda dom även vid snöfall. Men det lär ju inte hända i Torrevieja förstås, men väl när ni åker till Sierra Nevada.

  En sådan där myntautomat fanns för mycket länge sedan hos banken, men aldrig i affärer. Om ni hade velat mata svenska myntautomater md den mängden mynt hade det tagit hela dagen och kön bakom er hade troligen mördat er;-)

  • Ama de casa skriver:

   Många skoaffärer är turistanpassade och har stora storlekar, fast just storlek 44 verkar vara den mest populära. Skorna är inte så höga som dom ser ut på bilden, det är lite högre kortstrumpor som sticker upp 🙂 Undrar just om det blir nån mer skidåkning… Tveksamt efter armbrottet…

   Just där man matar automaten finns det flera andra kassor också så kön är inte till en och samma automat vilket gör att jag inte blir stressad för att jag stoppar upp dom efterföljande. Vi kände oss inte ett dugg mordhotade 😀

 21. mycketyck skriver:

  Ja, varför ändra på ett vinnande koncept? Tyvärr är JR så snål att han endast köper en eller ett par skor. Sedan får vi leta som galningar när det är dags igen. Jag köper åtminstone två av varje när jag hittat rätt grejor.
  Men jag köper mitt online det är bekvämast så 🙂

  Ha en fin tisdag!!!

 22. mamma C skriver:

  Tack för tipset, för på Carrefour ska vi aldrig mer lämna in våra pengar som vi gjorde en gång.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det är perfekt med dom där myntinkasten på Alcampo! Men ett tips är att betala restbeloppet (det större) med kort. Då slipper man få tillbaks små, otäcka brunpengar 😀
   Kram

 23. yfronten skriver:

  Vad är det för te? Lipton red berries kanske? Det ser ut som något jag brukar köpa. Jag har en fin plåtburk med sex fack för te och brukar faktiskt spexa loss och köpa lite olika sorter. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Lipton Forest Fruit (black tea). En favorit här 🙂
   Vi varierar oss lite, men inte så mycket. Variationen uppkommer oftast då favoriten har tagit slut hemma och vi inte hittar den sorten i affärerna 😉

 24. Anette skriver:

  Ja, ni är ju inga supershoppare precis men det är väl bra att ”brunpengarna” kommer till nytta.
  De kan ju alltid spenderas på…….ostkrokar.

  • Ama de casa skriver:

   Nej några storshoppare är vi verkligen inte. Haha! Ska spara burken nu och shoppa ostkrokar för hela slanten 😀
   (Köpte två påsar ostkrokar idag… Fast betalade med kort 🙂 )

 25. De där små bruna är bara irriterande, inte ens fungerande till p-automaten! Ta bort dem!

  Anders som är så lång, har han inte större fötter?! Sonen har just klivit i samma storlek som mannen min, dvs 45-46 beroende på skor. Var ska detta sluta, tro? Fast det har lugnat ned sig som tur är.

  • Ama de casa skriver:

   Eller hur! Bort med brunpengarna!

   Nej, han har inte större fötter än så, men han står ändå rätt stadigt 🙂 Oj… Hoppas att sonens fötter inte drar iväg ännu mer, då kan det bli riktigt jobbigt att hitta skor framöver.

 26. Paula Merio skriver:

  Självklart tar jag tacksamt emot tipset var jag kan hitta skor i storlek 44 nere i Spanien! Hur gick det med shortsen då? Nu får Anders sand i byxorna! Och varför har man inte såna myntinkast här i svenska butiker? Här blir spargrisen bara fetare o det finns ingenstans där man kan bli av med örena, går du till banken är växlingsavgiften så hög så det blir helt olönsamt…

  • Ama de casa skriver:

   Kan vara bra att veta var man hittar såna skor 🙂 Att bli av med mynten utan avgift på det där viset är toppen! Man byter dom mot varor, vilket väl är tanken med mynt från början. Men man får inte särskilt mycket för dom där bruna småmynten även fast man har en hel burk.

 27. Anneli Häggkvist skriver:

  😀 meen åhh vad jag längtar dit! Kan se mig åka rulltrappan och gå in i den bauta stora Alcampo 😀 och San Pedro …där är väl den långa piren man kan promenera på?

  • Ama de casa skriver:

   Zenia B är ett väldigt bra shoppingcenter 🙂

   Jodå. I San Pedro är det först en lång pir, och sen fortsätter det med en lång väg så man nästan kommer ut till La Manga:

   😀

 28. Anki skriver:

  En bra shopping – ja, förutom att det inte fanns några shorts till Anders då. 🙂
  Här använder jag aldrig ”riktiga” pengar, så några bruna småmynt har jag inte … rätt skönt faktiskt 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Shortsen kanske vi hittar nån gång i framtiden… 🙂
   Spanien är fortfarande till stor del ett kontant-land fast kortanvändandet har ökat under pandemin då folk vill peta på så få saker som möjligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: