Ett par otäcka hissupplevelser – igen!

 

Häromsistens hade vi en hemskeupplevelse i en hiss, något som Ami berättade om HÄR.

Igår var det dags igen.

Redan när vi skulle gå ut och promenera så inträffade den första incidenten. När hissen kom upp till vårt plan var den inte tom!

Nej, kolla bara:

1

En helt obemannad skurhink var ute och nöjesåkte. Ama hoppade till när hissdörren öppnades men var ändå tuff nog att åka med.

2

Vi gick ned till Playa del Cura och strandpromenaden. Där kan man ofta se roliga saker, till exempel som den här tandem… mopeden(?) med tillhörande barnsits.

3

Såhär såg det ut på playan den 13/3 i samband med att karantänen skulle införas. Ett enda litet orosmoment – porom-pom-pom-mannen. Men han var utan sin gitarr så det kändes rätt lugnt i alla fall.

4

Såhär såg det ut igår. Tyvärr börjar folk slarva med avstånden. Dom flesta håller sig inom sina rutor, men i vattnet är det lite si och så med distanseringen.

5

Det ökar med folk hela tiden nu. Augusti brukar vara den månad då det är som allra mest människor här.

Men det är ändå en västanfläkt mot hur det brukar se ut på stränderna vid den här tiden på året.

6

Såhär såg det till exempel ut på playan i La Mata för precis ett år sen.

Vi hade tänkt gå en långpromenad och sen ta nåt att tugga på en bit bortanför Playa de los Náufragos…

7

… men Amas krafter bakom munskyddet räckte bara ned till vattenfallet i stan. Fasen vad varmt det blir! Fast Alinghi är en väldigt bra restaurang det med. Vackert röda stolar och dukar dessutom.

8

Vi slank in på en kinaaffär på vägen hem och hittade några grejer till Anders nästa projekt.

Sen när vi kom hem igen inträffade hissincident nummer två, och den var riktigt läskig.

Vi klev in i hissen på bottenplan och tryckte på femman.

9

Hissen åkte upp, stannade till… nånstans, displayen visade bara två streck. Sen började vi åka nedåt igen utan att några siffror visades förrän vi var längst nere på plan -2 (vårt garageplan dit det krävs nyckel). Där stod hissen still en stund utan att dörrarna öppnades och började därefter åka uppåt igen utan att vi tryckt på nåt. På femman stannade den och dörrarna öppnades så vi kunde komma ut. Phu! Det var faktiskt en otroligt obehaglig upplevelse, hissen åkte upp och ned lite som den själv ville.

Trots att Ama tycks ha lite otur med hissar (som HÄR i Ibi 2012) så föredrar hon ändå hissen framför trapporna. Nej, det beror inte på mod, det är ren och skär lathet.

Har ni fastnat i nån hiss eller varit med om nån annan otrevlig hissupplevelse?

Gomorron!

42 Responses to Ett par otäcka hissupplevelser – igen!

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, usch för att fastna i hissen och sen om den lever sitt eget liv och gör som den vill, nej då vill då inte jag vara i. Har fastnat en gång med barnvagn i Hallonbergen, gick in och tryckte på knappen och inget hände, dörren var ”låst” så jag kom inte ut heller. Minns det kom en dagisgrupp som stod och stirrade in på mig och jag tryckte febrilt på nödknappen, jo till slut svarade de att om ca 45 min är ngn där, aldrig i livet både sa och tänkte jag och knuffade på dörren och helt plötsligt öppnade den sig och vi kom ut, visserligen inte på rätt plan men då struntade jag i besöket på OBS Interiör som fanns på den tiden och fortsatte med tunnelbanan hem till Kista.

  Ja, spännande blir det att se hur ni får det i augusti, hoppas inte så många tänkt tanken att åka. Att det ska vara så svårt att ta detta virus på allvar för vissa människor.

  Fattar inte folk som kastade sig iväg så fort man fick, hade nog varit bättre om alla stannat på hemmaplan denna sommar, som det är nu känns det som vi aldrig blir kvitt det där viruset. Vaccin, ja, men vem vill vara första försökskaniner på sånt, känns lite som de har tävling om vem som snabbast får fram nåt och kanske inte hinner kolla upp riktigt alla ev biverkningar. Usch och Fy!

  Ha en fin lördag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Fy vilken hemskeupplevelse! Skönt att du kom ut i alla fall. Obs Interiör i Hallonbergen var vi rätt ofta till, så nu blev jag lite nostalgisk på köpet.

   Det ökar med folk hela tiden här. Men jag har svårt att tro att det kommer att bli lika många som ett ”vanligt” år. Hoppas åtminstone att det inte blir så knökfullt som det brukar vara. Stränderna är ju begränsade, men om alla kommer hit måste dom ju vara nånstans och då blir det trångt på paseon kan tro.

   Jag vet inte vad det bästa hade varit, men det allra bästa är ju såklart att det här skitviruset försvinner! Jag tror – likt dom flesta andra – att det kommer att krävas ett vaccin. Känns vådligt det med…

   Tack detsamma!

 2. LillaSyster skriver:

  Finns det trappor tar jag dem! Jag har inte suttit fast i en hiss, blotta tanken får mig att ta trapporna. Kan bero på den hemska hissen med järngaller grindar som man fick åka i upp till tandläkaren i början på 70 talet och då var det inte ens min tandläkare utan den farmor gick hos. Undrar vad som kommer att nöjes åka här näst jag menar om skurhinkarna har börjat =)

  • Ama de casa skriver:

   Jag är tvärt om – finns det en hiss vill jag använda den 😉
   Hmmm… Följde du med farmor till tandis och höll handen, eller? 😉
   Det har hänt att skurhinken har haft sällskap av en städerska också, då hoppar jag ännu högre. Värst var ändå en gång när Anders skulle åka upp från garaget. När hissen öppnades så sprang det ut en liten spansk grabb på tre-fyra år. Han vågade inte gå in i hissen när Anders gestikulerade, så A fick helt resolut dra in honom (kunde ju inte lämna grabben irrandes i garaget såklart). Sen åkte dom upp på bottenplan och tog trappen upp. Redan på första eller andra våningen hittade dom den oroliga – men mycket lättade och tacksamma – mamman. Slutet gott, allting gott 🙂

 3. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Usch bara se ordet hiss så får jag panik! Jag och Ignacio blev ju instängda i 30 gr värme i vår hiss…att jag överlevde!
  Jag vill numera helst kunna gå upp. Men orken…Får bo lågt nånstans nästa gång.
  Skräcken satt i och benen var som spagetti hur nu mina kan bli det.
  Tur så hade en granne en speciell nyckel innan hissfirman kom som tog tid på sig. Jag krävde sen ett mobilnr till dom som jag har kvar.
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Ja, jag minns att du och Ignacio fastnade i hissen. Läskigt det med, särskilt när det var så varmt. Trappor är jobbiga att gå i, så det är tur för mig att jag har teflonminne när det kommer till otäcka hissincidenter 🙂
   Tur för er att grannen hade en specialnyckel så ni kom ut fortare.
   Kram

 4. kanske skulle vi ha en hiss för vår dammsugare, tack för tips 🙂

 5. mittlillautrymme skriver:

  Go förmiddag Ama!
  Jag tror att hissen bara ville bjuda på en bonus-tur nu när ni inte kan åka på kryssning. Man ska vara glad för det lilla! 😀

 6. bmlarsreseblogg skriver:

  Hissar som lever sitt eget liv tycker vi inte om!!
  När vi ser era bilder från stranden får vi bara hoppas att folk sköter sig så det inte blir någon ökad spridning och nya nedstängningar.
  Måste bli vansinnigt varmt med munskydd…..

  • Ama de casa skriver:

   Nej, dom hissarna är inte kul… Det finns vakter som håller koll att folk inte fyller på för mycket. När alla rutor är tagna får man köa och vänta tills nån lämnar stranden. Men i vattnet är det såklart svårt att hålla koll.
   Ja, det blir verkligen supervarmt!

 7. Ami skriver:

  Men fy så obehagligt med hissen. Jag tar trapporna när jag är själv om jag inte har storhandlat….då tvingar jag in mig i hissen.

  • Ama de casa skriver:

   Hissar verkar vara synnerligen dumma nuförtiden. Kan man skylla det på coronan, tro? Jag tar inte trapporna om jag inte måste (läs: hissen är trasig). Nu har vi ju två, så här på hemmaplan kan jag knappt minnas att jag tagit trapporna en enda gång? Jo, ner en gång när vi skulle krångla ned en säng som inte rymdes i hissen. Åsså en trapp upp till taket när det ska hängas tvätt där.

 8. Znogge skriver:

  Så obehagligt! Jag fastnade i hissen med brutet ben när jag var på väg till röntgen. Sedan fastnade min mamma med min lillasyster i vagn i en hiss i en möbelaffär. Min mamma fick panik och då kom min rädsla för att åka hiss. Jag tar alltid trapporna om det inte rör sig om Burj Khalifa eller något liknande…

 9. Micke skriver:

  Samma hink som brukar stå i vår hiss ibland eller kanske en avlägsen kusin 😉
  Kusligt när hissar stannar, speciellt om man står i den, fy för sjutton.
  Har haft tur här och bara fått erfara att den inte fungerar innan jag gått in i den.

  Egentligen borde man ta trapporna fast det är ju bara en fin tanke.

  Ha det bäst.

  • Ama de casa skriver:

   Åh! Vad roligt att min hisshink har släktingar hos er 😀
   Superläskigt när man fastnar i en hiss, men jag tror det är ännu mer otäckt att gå i trappor 😉

   Tack detsamma!

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja för böveln har du inte lagat chortsen än,då är det dags idag..Ja jag har suttit fast i en hiss på Gevaliarosteriet,blev sittande en dryg timme,hade lite tur jag hade Gävle Dagblad i handen,så den blev duktigt genomläst..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Nope. Men dom är i alla fall nytvättade, shortsen. Alltid något 😀
   En dryg timme lät alltför drygt det. Tur du hade förströelse med dig.
   Kram

 11. Ditte skriver:

  Att fastna i en hiss är inte direkt på nöjeskontot. Men jag har gjort det ett par gånger. Varav en i Stockholm när jag bodde i huset på Upplandsgatan som var från1885. TRo rinte hissen var så gammal men gammal var den. Liten och med galler och som tvärstannade mellan två våningar. Nödsignal fanns och jag tryckte och 30 minuter senare kom hjälp. Men det dröjde sedan ytterligare innan hissen kom i gång. Men jag kunde ju inte göra något där mellan två våningar.
  En annan gång gick inte dörren upp, men den kunde jag slita upp eftersom hissen stannat på ett våningsplan.
  Kanske bäst att få er hiss genomgången och servad.
  Skönt att ni välbehållna kom rätt till sist.
  Perfekt att ni stärkt er innan på Alingui.
  Önskar er nu en fortsatt bra lördag.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det är verkligen inget favoritnöje. Dom där gallerhissarna är läskiga nog när dom skramlar sig upp i huset, att fastna i en kan inte vara nån hit. Att fastna mellan två våningar är ju det värsta, inte tusan törs man försöka ta sig ut då – tänk om den går igång igen!
   Våra hissar servas en gång i månaden, men nu behövs det nog en större genomgång av den ”stora” som går ned till garaget. Den betedde sig lika illa idag när Anders skulle ner dit. Han valde att ta den mindre hissen och sen gå runt utifrån via garageinfarten för att komma ned. Garagepromenader är vi ju vana vid nuförtiden 😉
   Alinghi är ett säkert kort 😀

   Tack detsamma!

 12. Emma Engström skriver:

  Kan tänka mig lite att folk börjar slarva med regler gällande detta med Corona osv, man är nog för glad att det börjat släppas på med allt! ❤

  • Ama de casa skriver:

   Det är nog så att folk dels börjar slarva, men sen har det också blivit betydligt mer folk här. Blir svårare då.
   Hoppas att dom inte stramar åt det mer igen!

 13. La Mata är rena skräckbilden! ALDRIG att jag skulle trycka ned mig där. Hellre en vattenslang … Fast mopphinken var lika skrämmande den!

  Hissar är inte någon favorit, sonen gillar dem inte heller. Jag minns inte om jag fastnat men jag har många gånger ringt på hjälp när jag jobbade i reception på ett ställe. Där tog jag aldrig hissen utan att ha mobil med mig. Tog helst trappan även om jag hade mobilen …

  • Ama de casa skriver:

   På den tiden vi badade lite mer frekvent så valde vi att gå ned till andra (efter 14) eller tredje (efter 17) sittningen då det var betydligt glesare på stranden. Hinken var jätteläskig! Haha! Jag blir lika rädd varje gång det är något/någon i hissen 🙂

   Jag tar inte trappen frivilligt om man så säger…

 14. mycketyck skriver:

  Usch och fy vilken trängsel det brukar vara på stränderna hos er. Kan inte fatta att man vill ligga och svettas med så många människor.
  Hiss är inte heller min grej. En gång när jag gick i åttan var vi hemma hos en klasskamrat och plötsligt insåg vi att det var dags att infinna sig till lektionen. Vi rusade ut i trapphuset och hoppade in i hissen. precis hoppade. Någon hade tryckt på entré och där stannade hissen halvvägs en våning ner. Vi ringde på klockan och skrek. En dam kom och berättade att hon skulle kontakta hissbolaget. Vi kunde efter några timmar kliva ut på entréplanet. Ska inte berätta rövarhistorien vi körde på mattelektionen.

  Åkte upp i olympiatornet i Muenchen och det var en helvetesfärd. kan berätta om den när lampan är släckt och du vill höra en skräckhistoria:)

  Trivs på enplan och utan hiss.

  • Ama de casa skriver:

   Det finns längre stränder lite utanför där det inte alls är samma trängsel. Men att knö sig ned på Cura under högsäsong före klockan 14 det gör jag aldrig.
   Läskigt att fastna sådär, men har man suttit fast i en hiss behöver man väl inte ta till nån rövarhistoria för sen ankomst?
   Vi har också åkt upp i det tornet, men det gick lugnt och fint som jag kan minnas det 🙂
   Enplan är inte dumt det 😀

 15. Susjos skriver:

  Ja, jösses den där bilden från förra året från La Mata, ser ju förskräcklig ut!
  Hissar åker jag gärna i, men eran historia…skum!
  Minns inte just nu att jag fastnat i en hiss…men en stund har jag nog suttit fast känner jag på mig, man har ju några år på nacken så att säga, kan inte komma ihåg allt! Haha!
  Ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   Liiite väl mycket folk där på La Mata. Vår hiss betedde sig inte så bra…
   Att ”bara” sitta fast en stund kan vara nog så läskigt!
   Tack detsamma! 🙂

 16. Hoppsan, tur du inte hoppa ner i skurhinken av rädsla. Jag har nog aldrig träffat på en skurhink som är ute och nöjesåker i en hiss. Tandemcykel mopeden, eller var det är var fräck. Bra när hela familjer får plats på en och samma moppe/cykel.
  Ja nu beter sig mycket människor som om Corona aldrig funnits. Lite oroväckande. Lite tunnare på stranden i år en förra. Jösses vad folk, kan inte vara någon höjdare att ligga där och trängas.
  Undrar vad Anders har för projekt på gång nu. Ett kinesisk projekt 😊
  Sista hisshistorien var lite läskig. Hua
  Kramiz

  • Ama de casa skriver:

   Här kommer skurhinken farandes i hissen nån gång nu och då. Med eller utan bemanning 🙂
   Det såg kul ut moppen (eller vad det nu var),
   Många verkar slappna av på tok för mycket – coronan är långt ifrån över!
   Vi är sällan nere på stranden nuförtiden, men det är fascinerande att se alla färgglada parasollen är vi promenerar på paseon.
   Jag har tagit den andra hissen sen den incidenten…
   Kram

 17. BP skriver:

  Den där tandemmopeden var riktigt häftig. Har aldrig sett en sådan. Troligen ett hemmabygge.
  Skurhinken var ju bra där i hissen, då har fastighetsskötaren förhoppningsvis moppad hissen.
  Otäckt med er självtänkande hiss. Tur att det gick så bra som det ändå gjorde. Själv har jag varit med om ett antal incidenter… innan mobiltelefonen uppfanns. Och några efter, bland annat i Benidorm, där vi satt fast i hissen mellan två våningar. ”Bara” att ringa nödnumret. Killen som svarade kunde som tur var engelska. En halvtimme senare var vi ”fria” igen.

  • Ama de casa skriver:

   Det var premiär att se en tandemmoppe även för mig.
   Dom städar ofta här, så att få se en hink i hissen är inte sådär jätteovanligt.
   Att hissen levde sitt eget liv var synnerligen obehagligt. Skönt att det gick hyfsat bra för er i Benidorm också, att få prata engelska i en sån situation måste helt klart ha varit en lättnad 🙂

 18. yfronten skriver:

  Uuuh, läskigt! Jag har inte fastnat i någon hiss, men en gång slet en kompis in mig i hissen igen när jag var på väg ut på fel våning för att någon annan hade tryckt dit hissen. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Vår hiss har inget ”minne” så är den ute och åker så får ingen annan stopp på den (om inte hissen själv väljer att stanna och åka åt nåt annat håll, som den gjorde med oss…). Däremot kan jag trycka på fel knapp, och då blir man så illa tvungen att mellanlanda där innan man kan trycka på det verkliga målet 🙂

 19. FREEDOMtravel skriver:

  Jo, har fastnat nång gång, men det var nog inte mer än 10 minuter. Liiite otrevligt är det ju med hissar, men jag använder dem ändå. Det är väl det där med lathet. (Längesedan dock. Ingen hiss vare sig i husbåten eller husbilen ;))

  • Ama de casa skriver:

   Även 10 minuter kan kännas som en evighet ibland.
   Jag verkar ha teflonminne för jag glömmer helt bort att hissar kan fastna direkt jag har kommit loss från en som suttit fast 😉
   Jag tycker absolut att ni ska fixa hissar till både husbåten och husbilen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: