Efter att vi hade överraskat oss själva på kinderäggsdagen med att ta kycklingvingar på 100 Montaditos så fick det vara slut med överraskningar, tre på en dag får faktiskt räcka – åtminstone om man ska kunna kalla det för en kinderäggsdag.
Men dagen var långt ifrån slut.
Efter maten fortsatte vi ned på paseon för att ta den vägen hem.
Där såg vi att det arbetades för fullt.
Att påstå att det verkar pågå en helrenovering är ingen överdrift.
Var renoveras det så grundligt då?
Jo här:
På Café del Siglo, som varit stängt ett bra tag. Ska bli spännande att se vad det blir där nu då? Ama hoppas fortfarande att dom ska återuppstå, gillade det stället.
Senare på kvällen mötte vi upp med Jörgen och Susan på La Terrazza. Dom såg glada ut. Tro fasen det! Dom har ju fått mat på sina tallrikar. Hur tror ni Ama såg ut där bakom kameran?
Vi fortsatte hem till Jörgen och Susan, och där hände det en riktig hemskeolycka!
Ja ni ser själva va? Korkskruven gick sönder! Som tur var så hade korken redan kommit ur, så det ordnade sig på bästa vis.
Sen kom dom fram, dom som Ama har halvt längtat ihjäl sig efter:
Biskvierna!
Farligt goda var dom – helt fantastiska!
Här ser vi den glade bagaren himself. Både Anders och Ama var djupt imponerade av hans bakningstalanger och ser redan fram mot nästa tillfälle att tugga i oss såna där.
Tack så jättemycket för en härlig och trevlig kväll och ett extra tack för att vi äntligen fick testa dom omtalade och högst välrenommerade bakverken!
Dagen efter (igår, torsdag alltså) så hände det inte så mycket och det måste väl åtgärdas på nåt vis?
Ama vet precis vad som kan pigga upp, men det var inte helt enkelt, det uppstod vissa problem:
Vilken resväska vi skulle vi välja?
Men det löste sig, nu står en av dom (eller kanske båda?) vid dörren och väntar på avfärd.
Gomorron!
Oki,kan tro att det smakade gott med hemgjorda Biskvier,mums..Jaha så den röda Packningen ska ut på vift igen,undrar vart det bär hän denna gång,,men har man lite tålamod så kommer det att visa sig..Haé Kram.
Blev 1:a denna dag.
Måste nog köpa revaxör. Hör så dåligt idag. 😀
Låter som en bra idé, Robert 🙂
Dom var ruskigt goda dom där biskvierna. Skulle kunna tänka mig en till frukost nu… 😉
Kram och grattis!
God morgon, de såg väldigt goda ut och snygga dessutom, riktigt proffsigt bakat. Jag brukar göra mindre varianter men de är aldrig snygga – men goda säger de som äter dem. Själv är jag inte sååå förtjust i mandelmassa så jag brukar bara äta chokladtryffeln 🙂
Ha en fin resa, spännande att se vart ni hamnar denna gång. Tar ni 2 väskor då blir det en längre resa, kanske med skid/båt-gänget eller en kryssning? Spännande att se.
Ha en fin fredag och trevlig resa
Gomorron Yvonne! 🙂
Dom var både snygga och supergoda – han kan han, Jörgen 🙂
Det bidde Wien med den större av väskorna – som ännu inte har dykt upp, men det finns hopp.
Tack och ha en härlig lördag!
Sarah Bernhard heter kakorna ❤️
Kärt barn har många namn 🙂
Hej Ama!
Vilken fin bild på bagaren! Och biskvierna blir finare och finare.
Supergoda!
Ha en bra resa! Kanske skönt att åka i från värmen?
Sverige kommer att få 20 gr snart…just nu 30 en dag till.
Kram P ♥♥
Hej P! 🙂
Ja, den bilden visar verkligen den glade bagaren 🙂
När vi kom till Wien var det lika varmt och klibbigt som hemma, men i dag verkar det bli svalare och kanske regn också.
Kram
Härligt med en liten(?) resa igen
Ser framemot att läsa om denna 🙂
Kram och trevlig resa
Ja, även denna resa blev inrikes. Inom EU, alltså. Landade i Österrike 🙂
Kram och ha det bra ni med!
Vilken trevlig träff! Och de där biskvierna såg farligt goda ut 😊
Ha en trevlig resa!
Kram
Biskvierna var vansinnigt goda! 🙂
Tack så mycket!
Kram
Så var det dags att lufta väskorna igen. Trevlig resa! Vi har ärende i Torrevieja nästa vecka någon dag. Vi kanske kan ses om ni är hemma? 😊👍😎🇪🇸
Den väska som kom med har inte fått lufta sig på länge så det var verkligen på tiden 🙂
Tack så mycket!
Jag hör av mig.
Ja det är redan onödigt varmt +27,2 på den sidan av huset som inte sett solen sedan igår.Puhh undrar hur varmt det ska bli idag,jag är redan nöjd,behöver inte vara mer..Haé Kram.
Låter som du fick en svettig dag… Hoppas det är svalare idag!
Kram
Biskvier är vansinnigt gott så jag förstår att dom var uppskattade.
Hoppas ni får en god tur oavsett om det blev en eller två resväskor!
Trevlig fredag 😀
Dom här var till och med extra goda 🙂
Det blev en resväska, men vi valde den större. Som fortfarande är på rymmen…
Tack och ha en härlig lördag 😀
Du har alltid klipphängare inför era resor. Jag blir ju bara SÅ nyfiken (men det är la meningen) så jag säger bara, ha en goer resa oavsett resväska/or, bara de äro röda, så är allt lugnt 😀
Klipphängaren är avslöjad nu – det blev Wien med en väska som kom bort. Men den ska i alla fall vara i samma stad som vi nu 🙂
Jag har aldrig ätit hemgjorda biskvier!
Just nu är det 34.1 i solen PHU!!
Ha det så bra
Kram
Då har du missat nåt – sätt igång och baka! Fast det verkar väldigt komplicerat…
Oj, det var väldans varmt hos dig!
Tack detsamma!
Kram
Hola! Tack för en trevlig kväll! Jörgen tackar för den fina recensionen. Idag blir en ”lagningsdag” för vår del. Ska ner till Korre på Autoprestanda och boka tid för fixning av bromsen som inte gick igenom besiktningen och sen vidare till Habaneras för att köpa ”bättringslack” till mina naglar och därefter till Carre för att köpa ny vinöppnare! 😀 Bråda dagar på semestern… 😉
Kram och buen viaje!
Hej Susan! 🙂
Det är vi som ska tacka! Och recensionen kom direkt från hjärtat (och smaklökarna) 🙂
Hoppas allt går bra med lagningarna! Speciellt det där sista är ju av allra högsta vikt. Fast å andra sidan kan man köpa vin med skruvkork också 😀
Kram och tack!
Usch, satt och tänkte på sådana biskvier igår. De har sådana på affären. Sitter också och tänker på kladdkaka. Farliga tankar. 😉
Goförmiddag! 😀
Aj, aj, aj… Inte alltid nyttigt att läsa bloggar faktiskt… 😉
Gomorron! 😀
Ja, dessa biskvier är så goda. Har också haft äran att testa dem. Försvinnande goda. Har även testat att baka dem här hemma och med gott resultat. Testa själva och se! Och smaka!
Önskar er nu en fin resa. Spännande att se var det bär av.
Visst är dom helt suveränt goda! Att ge mig på att baka dom kommer dock inte att hända, jag får nog fortsätta att tigga till mig dom… 😉
Tack så mycket! Ännu har vi inte hunnit se så mycket av Wien denna gång, men efter frukost bär det ut på stan.
Det kanske är en synvilla men den bortesta biskvin ser mindre ut. Hoppas att du fick (valde) en stor! De ser ju såklart underbara ut! Vi hade en utbytesstudent som lärde sig baka biskvier hos sin tidigare värdfamilj, men han kom aldrig så långt hos oss tyvärr. Det borde vi väl tvingat honom till!
Ingen synvilla och självklart var jag snabb som en vessla och snodde åt mig den största 😀
Vilken miss att inte tvinga grabben att baka! Hoppas ni lärde er av den läxan… 😉
Oj vilka härliga biskvier. Blir det en tur norrut, för här har vi snart lika varmt som i Spanien. Ha en trevlig resa och kram till er båda från norr 🙂
Ja, lite längre norrut kom vi, men ”bara” till Österrike.
Kram tillbaks till er från oss lite grann ”mitt emellan” 🙂
Ååhhh … biskvier som är såå gott!
Ny resa på gång – spännande!
Ja det ska bli kul att se sig om lite grann längre hemifrån den här gången 🙂
Kinderäggsdagen låter som en spännande högtid, sen kan man ju lägga den när man tycker det passar 🙂
En kinderäggsdag lite nu och då piggar upp 😀
Biskvier är inget för mig… innehåller mandel och jo yes det är jag så klart allergisk mot, vete faan men ibland känns det som om jag är allergisk mot allt som är gott 😉
Ny resa – blir det kryssning tro? Nu har Ni ju tränat och Du har vilat Dig i form… spännande.
kram
Fy vad trist att vara allergisk mot så många godsaker… 😦
Nej, ingen kryssning, men väl en flygresa lite längre bort för första gången på länge.
Kram
Så himla gott med biskvier. Och glutenfria är de. Så perfekt.
Åhå! Det tänkte jag inte på, att dom är glutenfria. Jättebra för många sätt alltså 🙂
Vilken tur att ni hann få ut korken! 😀
Biskvierna såg väldig mumsiga ut! Ha en underbar resa vart det nu bär i väg…Kram!
Ja det var allt en himla tur! 😉
Ännu så länge har vi inte hunnit se så jättemycket av Wien, men det blir nog bra det här 🙂
Kram
Biskvier var min chef Håkans absoluta favo bakelse. Måste säga att jag inte förstår hur man kan göra sådana bakverk själv. Är impad, trots att jag inte äter dom.
Nu ska det bli riktigt spännande att se vart ni hamnar. Å den där cliffhanger med att ni kanske använder båda väskorna låter lovande. Jag menar inte släpar ni upp två väskor till lägenheten om ni bara vill använda en;-)
Jag har tummen mitt i handen när det kommer till bakning, så jag är djupt imponerad! Dessutom äter jag dom mer än gärna 🙂
Det blev bara den ena. Vi var lite i valet och kvalet om vilken, men troligen den större. Att vi tog upp den mindre beror på att det är den som vi oftast använder så där finns den färdigladdade necessären plus en massa andra bra-att-ha-saker (som bestick/tallrikar/glas, plastpåsar, flugsmällare mm) i locket. Dom fick vi föra över till den helt tomma, större väskan.
Vem skulle inte vilja provsmaka en sådan gott bakverk.
Är det långresa på G??????
Kram Carin
Supersmarriga var dom! 🙂
Hyfsat längre än på länge blev det, vi landade i Wien 🙂
Kram
Det såg ju lite otäckt ut det där med korkskruven, men skönt att se att korken redan var ur 😉
Visst var det otäckt! Men tack och lov så hade den gjort sitt jobb redan innan den sa upp sig… 😉
Stackars Ama som inte hade fått mat på sin tallrik.
Håller med farfar Hebbe, ska bli intressant att se vart väskorna drar iväg med er!
Kram
Visst var det synd om mig! Tack för dina sympatier… 😉
Väskan drog iväg med oss till Wien. Så småningom i alla fall 🙂
Kram