Vad blev då valet?

 

Förra inlägget slutade med en liten klipphängare – vilken av resväskorna skulle vi välja, den stora, den lilla eller kanske rent av båda två?

Här kommer svaret direkt:

1

Det blev den stora och bara den. Förutom att det finns plats för shopping (osannolikt, men det kan inträffa) så ryms ju som synes till och med delar av Ama i den.

2

Vi traskade bort till busstationen och där gick vi in där man inte får gå in. Vi kände oss rebelliska och framför allt så syntes inte vakten till, han som schasar bort alla som går in den vägen.

Ama var lite orolig att det kanske skulle vara fullt på flygbussen…

3

… men vi hade tur och lyckades knö oss ned på ett par lediga säten.

4

Som vanligt var det väldigt mycket köer vid incheckningen, men den klarade vi också av.

5

Vi intog vår standardfrukost, vi delade på en näringsriktig meny från Burger King.

Sen blev det dags att gå ombord.

6

Inga framtjuvar…

7

… och inte så många baktjuvar heller.

Planet blev lite försenat vilket inte alls kändes bra. Vi hade bara 55 minuter på oss vid bytet till nästa flyg och det skulle ske på Amas favorit-hat-flygplats när det kommer till flygplansbyten:

8

Barajas i Madrid. Den flygplatsen är verkligen bautastor! Ibland står det minutangivelser på en 25 – 30 minuter på skyltarna som hänvisar till dom olika gaterna.

Men andra gånger har man tur!

9

När vi kom av flyget från Alicante så gick vårt nästa flyg från gate nummer K91 – bara tvärs över korridoren från där vi anlände. Puh!

10

Det planet var av en något större modell och efter ungefär 3 timmars flygning var vi framme vid vårt mål.

Vi hade landat i Wien.

11

Sen skulle det egentligen bara vara att gå och hämta upp den där resväskan vi hade bestämt oss för, men så blev det inte.

Redan när vi slog på mobilerna vid ankomsten till gaten ploppade det här sms-et upp:

12

Jahaja… Så resväskan hade inte åkt med oss. Sånt är aldrig kul.

13

Så vi gick direkt till Lost&Found. Bra service ändå att vi fick meddelande om det direkt så vi slapp stå och vänta vid bagagebandet först för att konstatera att vår väska inte var med. Vi fick veta att väskan hade blivit kvar i Madrid, men skulle få åka med ett flyg senare på kvällen. Fick även en länk där vi kunde följa statusen på väskans resa på väg tillbaks till oss. Vi lyckades tigga till oss en necessär också, det är den som Anders står och håller upp där på bilden.

14

Vi tog snabbtåget in till stan och checkade in på vårt hotell som låg en väldigt kort promenad från stationen.

Det första Ama gjorde när vi checkat in var att checka innehållet i den där necessären:

15

Fanns en hel del smått och gott. Det vi mest var ute efter var den där inringande tandborsten. Det som vi aldrig fått i ett sånt kit tidigare är det som ligger där underst.

Om nu inte väskan kommer fram som den ska…

16

… så har Anders i alla fall en väldans snygg outfit att promenera runt med här i Wien idag. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Gomorron!

PS: Nu på morgonen var statusen att väskan var framme här i Wien, var i ”good condition” och kommer att levereras så snart som möjligt. Lite synd nästan på den där fina outfiten… Anders påstår att han hellre tar på sig nåt av det som vi packat ned.

Uppdatering: När vi gick för att äta frukost vid 8-tiden fanns vår resväska i receptionen – skönt! Men som sagt… Synd på outfiten, hade kanske varit bättre om väskan kommit på eftermiddagen istället?

48 Responses to Vad blev då valet?

 1. Anki skriver:

  En lugn resa hittills alltså …men otur att inte väskan fick göra er sällskap! Bra att den kommit tillrätta, men nästan lite synd att vi inte får se Anders i den tjusiga outfiten 🙂
  Önskar er en fin dag där i Wien!

  • Ama de casa skriver:

   Lite nervöst var det ifall vi skulle hinna planbytet i Madrid när första planet blev försenat, men i övrigt gick det enligt plan ( 😉 ). Utom att vi inte hade planerat att väskan skulle vara så långsam. Fast nu har vi den här – himla skönt!
   Som sagt, lite synd på outfiten bara 😀
   Tack så mycket!

 2. Yvonne skriver:

  God morgon, Wien var ju lite otippat, men kanske bara en mellanstation, eller? Trist när väskor kommer bort, men man är impad av att de alltid kommer till rätta till slut. Våra goda vänner hemifrån blev av med en väska (hans) ett år när vi var på väg hit ner så nyårs stassen var på villovägar, de var här i 9 dagar och ingen väska dök upp och de åkte hem och just 1 dag före tidsfristen för att bolaget skulle åka på rejäl utbetalning av ersättning för allt inkl dyr väska, dök den upp och snabbt som attan var den hos dem i Åkersberga. Vart den varit, ja det vet ingen, kanske på en rundtur runt världen 🙂

  Ha en fin tid i Wien och jag förstår Anders om han hellre tar sina egna kläder än den där stassen 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jag blev också förvånad när Anders föreslog Wien, men glatt överraskad. Har inte varit här på många år.
   Jodå, vår väska fick vi nu lagom till frukost. Men visst kan dom vara på vift länge! När min kusin hade varit och backpackat i Kina försvann hennes rygga och var borta läänge (veckor? månader? minns inte, men länge var det). Till slut dök den upp – på flygplatsen i Gävle av nån märklig anledning. Hon har aldrig haft den minsta anknytning dit. Men den dök i alla fall upp 🙂

   Tack! Nu när väskan kom till rätta lagom till frukost så kan han välja vilka kläder han vill ur den 🙂

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Va kul, Wien väcker gamla minnen till liv, dit vill jag också åka igen!

 4. Znogge skriver:

  Bortsett från del ”lilla detaljen” med bagaget så gick ju resan bra. Oftast kommer väskorna tillrätta men ska en väska hamna fel är det bättre att den gör det på hemresan. Annars hade det varit en intressant syn att se någon av er i den stassen 😀

  Ha det gott i Wien!

  • Ama de casa skriver:

   Nu när bagaget har kommit till rätta och jag kan se väskan här där jag sitter så blir en sån ”liten detalj” mer ett roligt minne 🙂
   Det är nästan bara bra om bagaget försvinner på hemresan, då får man det ju hemkört och dessutom slipper man ta tag i tvätten på en gång 😀

   Tack! Och ha en finfin lördag!

 5. farfar hebbe skriver:

  Oki,så det var där ni hamnade,skönt att väskan kom fram till samma ställe som ni,undrar vad ni ska hitta på där,kanske gå ut och äta en Winersnitzel kanske.Haé Kram.

 6. nya äventyr… för oss också 🇬🇧

 7. Ami skriver:

  Spännande värre 😱 men lite synd att inte Anders fick användning av de där snygga kläderna!
  Kram och ha det så bra

  • Ama de casa skriver:

   Jomenvisst var det synd! Man kan ju vända på steken och säga att det inte finns nåt gott som inte har nåt ont med sig… 😉
   Kram och detsamma till er!

 8. friochlycklig skriver:

  Värsta mardrömmen med försvunnet bagage men tur att det dök upp. Trevligt att få följa med till Wien. Där har jag aldrig varit. 😊

  • Ama de casa skriver:

   Inte kul, men vi fick direkt veta att det skulle åka med senare på kvällen och vara oss tillhanda morgonen efter (idag alltså). Men man tror det ju först när man ser det, och nu ser jag det så jag tror på det 😀
   Jag har varit i Wien två gånger tidigare, men det var länge sen nu. Ska bli skoj att se sig omkring igen 🙂

 9. Mamma c skriver:

  Sitt bagage vill man inte ska komma bort. Men det gick ju smidigt i alla fall. Anders kan väl mannekänga i den vita outfiten ändå. Vad gör man inte för bloggen 😉😁.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   När det kommer tillbaks nästan innan man hunnit sakna det så är det rätt okej ändå. Ja, han får väl lov att ställa upp får man tycka – allt för bloggen! 😉 ;-D
   Kram

 10. skåningen skriver:

  Så bra att väskan hittade er!!!
  Svar…När man trillar så är det bra att ha extra fett ,så att man inte slår sig så hårt!
  Ha en bra dag! Kram!

 11. farfar hebbe skriver:

  Ja det blir nog ännu en dag i skuggan +22,6 just nu,lite soldis..Haé Kram.

 12. Annica skriver:

  Wien.. där gifte vi oss för en massa år sedan 🙂
  Min bror bodde där så så han fick fixa allt, smart va 😉
  Kram

 13. Geddfish skriver:

  Wien, Wien, mina drömmars stad ❤ Wienervalsen går, tralala ❤ ♪♫♪♫

 14. Ditte skriver:

  Vad trevligt med Wien! Är ju en så härlig stad på många sätt. Perfekt att väskan kom på morgonen men kansk ekan Anders ha den där ”outfiten” ändå. Eller kanske du själv är sugen på att testa den.
  Önskar er en fin lördag.

  • Ama de casa skriver:

   Anders är bra sugen på att ha den där outfiten, tror faktiskt att han var lite besviken att väskan kom såpass tidigt på dan… 😉

   Tack detsamma!

 15. åsa skriver:

  Härligt med Wien, även om jag trodde kryssning… himla tur väskan kom till rätta, annars hade Anders fått gå omkring klädd som en stjärngosse… fast struten på huvudet fattades 😉
  Du kan ju använda den som nattlinne 😀
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Man kan ju i och för sig ta en kryssning på Donau om man vill. Hittills har vi inte velat det 😀
   Stjärngossar har väl lite längre klänningar va? En strut fixar jag lätt åt honom om det bara är det som fattas 😉
   Kram

 16. "LillaSyster" skriver:

  Åååå det är ju hemskt när väskan inte kommer med. En gång hade vi fått pappa att dra släpkärra upp till Arlanda för att vi skulle få med 2 stora cykelväskor och 2 resväskor hem efter resan. En nätt liten tur på ca 40 mil enkel resa för honom och så har inte väskorna kommit med hem utan var kvar på Mallorca. Han var inte jätte glad….. ( Men det var ju smidigt att få dem ända till ytterdörren några dagar senare.) Det går ju an när den fattas på hemresan. Numera packar jag alltid ombyte i handbagaget. Har varit med om samma sak som er att den inte kommit med.
  Skönt för Anders att ha sina egna kläder =) trevlig semester!

  • Ama de casa skriver:

   Det är inte kul när väskan/bagaget kommer på avvägar, men hittills har vi *peppar, peppar* alltid fått tillbaks grejerna.
   Men så snopet när ni hade fixat transport med pappsen och allt!
   Jag brukar ha med ombyte och andra förnödenheter i handbagaget, men den här gången skulle vi ju bara åka nästgårds och tyckte att det var onödig att ta med korven (vår handbagageväska, alltså…). Man lär så länge man lever… Fast tyvärr glömmer man ju ibland det man tror sig ha lärt sig 😉
   Vi har blivit av med bagaget flera gånger, men som tur är så har det alltid dykt upp igen efter en eller flera dagar.
   Tack så mycket!

 17. Micke skriver:

  Bagaget ja…vårt bagage från Kanarieholmarna förra gången blev till hälften tillknycklade…min väska således…frugans klarade sig.
  Så vi fick en ny på plats här på Landvetter.
  Tror de körde över min gamla väska med en truck och sen backade över ,den 12 ggr…minst.
  Men så kan det gå…

  Tur att er väska kom till rätta.

  Ha det bäst.

  • Ama de casa skriver:

   Ajdå… Undrar vad det var i din väska som retade dom så till den milda grad att den blev så massakrerad? Men det är ju alltid trevligt med nya grejer 😉

   Tack detsamma!

 18. bpz3 skriver:

  Då har jag än en gång haft fel, när jag gissade att ni skulle ta med er två resväskor. Ooooops! Men resan började ju med ett äventyr om man säger så, inte nödvändigtvis ett som ni hade önskat er, men ändå. Huvudsaken att väskan kom till rätta. Å Anders nya outfit – ja, t-shirten är ju fin i alla fall;-)
  Wien var också aningen otippat måste jag säga. Men det ska bli himla kul att läsa hur ni upplever apfelstrudel och mozartkulor för att inte glömma sachertårtan och knödel;-)

 19. surridurr skriver:

  Nämen så slarviga ni är som inte kliver på samma plan som resväskan gjorde. Hoppas ni klappar om den lite extra nu så att den håller sig vid gott mod trots att dess ägare smet ifrån den.
  Men håller med Ama här……verkligen synd på outfiten.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   DUM resväska! Fast till dess försvar kan sägas att den är rätt ringrostig vid det här laget, har liksom inte fått vara med på väldigt länge 🙂
   Den blev jätteglad att träffa oss igen, väskan, och den känslan var ömsesidig 😀
   Visst var det synd! Den var ju riktigt stilig den outfiten 😉
   Kram

 20. paulamerio skriver:

  Åkte ni för att käka wienerschnitzel och dansa wienervals? Men hur är det med värmen i Wien? Finns det fontäner att doppa tårna (eller hela lekamen) i? Och ja, jag hade mycket hellre velat se din gubbe vitklädd i stan. Tror han hade haft det mycket svalare med tanke på kalsongbredden. Vad spännande att följa er i den staden, där har jag (heller) aldrig varit. Visst ska ni till ridskolan?

  • Ama de casa skriver:

   Nja, wienervals och schnitzel har vi inte hunnit med, och Anders var lite tveksam till hästarna och deras ”silly walks”. Men vi har hunnit med en hel del – en jättefin stad är det med massor av grejer att spana in 🙂

 21. Berit skriver:

  Wien är en trevlig stad och ett besök på Hundertwasserhaus rekommenderas.

 22. Fråga 1: reser ni vip eftersom det alltid är en sådan ”trängsel” 😉
  Fråga 2: kom hela Ama fram trots att du reste i väskan? 😉

  • Ama de casa skriver:

   1: Reser inte alla på det viset? Varför trängas i onödan? 😉
   2: Som tur var så hann jag ut ur resväskan innan den försvann på vägen… 😀

 23. yfronten skriver:

  Oj, jag trodde inte att det kunde vara så kort tid mellan flyg! De brukar ju rekommendera att vara på flygplatsen två-tre timmar innan, men det gäller kanske inte vid byte.

  • Ama de casa skriver:

   Nu köpte vi biljetten hela vägen från Alicante till Wien med samma bolag. Är det för kort väntetid så säljer dom inte just dom varianterna. Förmodligen visste dom om att det var nära mellan gaterna (vilket Anders också gjorde som hade läst på). Men vid minsta försening blir det ju nervpirrande. Det man ändå vet, det är att flygbolagen ”tar hand om en” ifall man missar ett flyg när man har köpt ”hela vägen”. Bokar om, fixar hotell (om nödvändigt) osv. När det kommer till tåg, så har jag aldrig varit med om den typen av service. Klara dig själv, liksom. Vi kanske ställer upp med ersättningsbussar…
   Transfertiderna är (oftast) inte lika väl tilltagna som dom tider som gäller vida avresa. Bagaget är till exempel oftast incheckat till slutdestinationen. Men ibland hänger inte väskorna med. Ibland kommer dom inte ens med från avreseorten har vi upplevt 😀

 24. farfar hebbe skriver:

  Ja det kommer dom säkert att få,nu har dom ju klarat av Träbröllopet,nu ser jag fram mot något mer metalliskt,,Tennbröllop kanske om ytterligare 5 år..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: