Dagen efter…

Ja, dagen efter vaccinationen alltså, då var Ama lite matt. Så vi skippade promenaden och tog istället bilen och åkte hit:

Till Zenia Boulevard.

Där började vi med att besöka återvinningen av grejer som inte platsar i vår närmsta återvinningsstation. Här kastade Anders några fjärrkontroller vars manicker dom styrde inte längre finns kvar. Det såg ut som man skulle kasta förbrukade trollerispön i den gula lådan, men Ama antog att den nog snarare var menad för lysrör.

Det är verkligen ingen trängsel på shoppingcentret nuförtiden. Undrar just hur det går för affärerna?

Om Ama var lite matt redan innan, så tilltog mattheten rejält här:

Finns det nåt tråkigare och mer utmattande än klädaffärer? Nåja, vi lyckades i alla fall köpa en t-tröja till Ama och två till Anders innan vi lättade lämnade C&A och gick över till Alcampo.

Anders var sugen på att köpa en vattenpistol för att jaga bort duvor, fast helst skulle han vilja ha nåt effektivare vapen. Deras ho-ho-hooo-ande promenerar verkligen på våra nerver!

Vi passade på att hamstra te igen, det brukar vi alltid göra på Alcampo där dom har den rätta sorten till ett bra pris.

Sen blev det ett bakslag.

På Alcampo brukar vi göra oss av med dom trista brunpengarna när vi betalar i automatkassorna. Den här gången hade vi inte så många, men likaså bra att bli av med dom. Vi hystade i mynten i myntinkastet och betalade sen med en 50-lapp. Anders var ute efter att få sedlar i mindre valörer som växel, vill man slippa växel kan man betala restbeloppet med kort efter att man har matat apparaten med brunpengarna.

Maskinen räknade och sen lät den typ tvi-tvi-tvi-tvi-tviii…

… när den spottade ut myntväxeln. Fyra små en-petare… Varför inte två stycken tvåor? Vi är övertygade om att den där apparaten vill hämnas när den gör på det där viset. Så där många encentare stoppade vi nog inte ens in i manicken från början. Amas matthet tilltog ytterligare ett snäpp.

Nåja. Shoppingturen slutade i alla fall mycket bra:

Ett stopp på Matboden på hemvägen gjorde att vi nu har fyllt på löjromsförrådet i frysen. Weehooo!

Igår var Ama pigg igen. Förmodligen berodde det på den kur med glassätande som hon hade ägnat sig åt. Den rekommenderas varmt, fast inte så varmt så att glassen smälter.

Gomorron!

50 Responses to Dagen efter…

 1. Anki skriver:

  Ni var effektiva och hann med en hel del vardagliga sysslor – bra jobbat! Så skönt att du är pigg igen … säkert p.g.a. glasskuren!
  Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Jo vi hann med en hel del trots mattheten, men nån promenad blev det inte trots finvädret. I och för sig blir det en del traskande även under shoppingrundor, shoppingmotion ska inte underskattas 😉
   Glass hjälper mot det mesta 😀
   Tack detsamma!

 2. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Jag gissar att din trötthet främst var ett sätt att undvika att Anders skulle gå in på Media Markt. 😀

 3. Annica skriver:

  Många ärenden blev det. Och det bästa av allt: Löjrom 🤤
  Kram

 4. friochlycklig skriver:

  Om man äter löjrommen frusen så blir det löjromsglass. Det bästa av 2. Eller vad tror du? 🤭👍 Kram

 5. Violacornuta skriver:

  Det finns en del väldigt braiga huskurer för olika åkommor. Och glasskuren verkar ju vara ett säkert kort. Dock vet jag inte riktigt vilken typ av huskur jag själv ska satsa på idag efter min panikartade inledning. Inleder med mer kaffe!
  Skönt att du mår bättre! 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Glasskuren funkar för nästan alla åkommor tror jag 😉
   Ajdå… En panikartad start av dagen lät inte bra…
   Jodå, nu är jag mitt gamla vanliga jag igen, med betoning på gamla… 😀

 6. har ni riktiga pengar i Spanien…. har inga i min plånbok 🙂

 7. mamma C skriver:

  Väldigt öde på La Zenia nu förtiden på både gott och ont såklart. Skönt att traska omkring där utan att trängs. Men för affärerna är det nog katastrof.
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

 8. Yvonne skriver:

  Tänk om du inte ätit glass, då skulle du nog varit matt i flera dagar tror jag iaf. Glass hjälper mot nästan allt, om det är god glass förstås. Lidl har en här hemma som jag bara älskar, med valnötter i, den är såååå god.

  Tur i oturen på Zenia är väl att de flesta är kedjor och kanske har större muskler än små privata affärer.

  Löjrom, just ja det har vi också i frysen så jag får väl också ta fram lite imorgon när kungen fyller år och det är Valborgsmässoafton. Ska pröva på med en löjromspizza som sägs vara jättegod. Jag har köpt en stålhäll från Gourmetstål som gör jättegoda pizzor och det tar bara 1.5-2 min så är de klara och är godare än pizzerians pizzor.

  Ha en fin torsdag

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror att glass är ett universalhjälpmedel mot det mesta 😀 Jag har en favoritpinnglass från Mercadona, måste nog bygga på det förrådet också 🙂

   Jo, nog har dom små affärerna det kärvare, men det verkar jobbigt för alla på Zenia B nu tycker jag.

   Löjromspizza lät lite konstigt, men varför inte? 😀

   Tack detsamma!

 9. Micke skriver:

  Har en hel del med ”manicker” som också borde tas till en sådan återvinningsstation men de blir liggande/stående här tills jag en dag tar tag i det, om 2 år eller så kanske 😉
  Sitter precis och intar en kopp te här, jag är periodare när det gäller sådana drycker men gott är det. (Och nyttigt)

  Åh…löjrom…gott gott. 🙂

  Ha det fint nu Ama.

  • Ama de casa skriver:

   Vi brukar ta med grejer som samlats på hög när vi åker till Zenia B, fast ibland glömmer vi bort att det är så vi brukar göra 😉
   Jag dricker alltid te på morgonen utom när jag bor på hotell, då blir det alltid kaffe av nån anledning. Förmodligen för att kaffet där brukar vara mycket bättre än teet.
   Löjrom är verkligen smarrigt! Vi är så himla glada att det finns att köpa här nu, fast vi har bara hittat det på en skandinavisk affär. Det räcker ju i och för sig 😀

   Tack detsamma!

 10. Znogge skriver:

  Så skönt att du känner dig bättre i dag. Måste erkänna att jag känner mig lite småseg men blir det inte värre än så så är jag nöjd.

  Ha en bra torsdag!

  • Ama de casa skriver:

   Idag är segheten fullständigt bortblåst. Det var ingen större fara ändå, men skönt känna sig pigg igen. Hoppas du också gör det snart! Du får testa glassmetoden, den funkar bra 😀

   Tack detsamma! 🙂

 11. Geddfish skriver:

  Gött med glass, i stora lass, det botar den sjuke, eller motar Olle i grind. Skönt det matta är borta.
  Nä, men jag var matt i en vecka, så. Det gick det med.
  Klipphängare? Älskar dem när de är mina 😉
  Ha det fint!

  • Ama de casa skriver:

   Det räckte med en dag för min del, men hade såklart klarat av mer än så även jag eftersom jag inte var supermatt.
   Egna klipphängare är helt okej. Då vet man ju facit 😀
   Tack detsamma!

 12. farfar hebbe skriver:

  Ja jag njöt av solen fram till lunchtid,nu njuter jag inte av den helmulna himlen…Det fanns en Tyko här i byn,men han dog för mer än 20 år sedan,den ende jag känt med det namnet..Haé Kram.

 13. LillaSyster skriver:

  Fy vad taskigt att spotta ut ettöringar…..Fast kanske kan ni använda dem ihop med en slangbella till duvorna? Det är ännu tröttsammare att gå in i en elektronikaffär…..

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Bra idé! Anders håller precis på att sätta fast gummisnodden på den blivande slangbellan 😉
   Elektronik eller kläder… Lika tröttsamt om du frågar mig.

 14. Ditte skriver:

  Så skönt att du snabbt piggnade på dig. En del blir ju matta och det kan man ju inte påverka.
  Perfekt att ha fyllt på förrådet av löjrom. Jag gjorde det förra veckan i Hötorgshallen. Köpte både fryst variant och en ”färsk” i liten skala. Blir bra nu till helgen.
  Kanske kan ni testa att sätta en ”ful uggla” eller annat på terrassen eller där nu duvorna kommer- Vi har en på balkongen och den hindrar både trutar, måsar och duvor att komma hit. De kommer inte ens upp på taket.
  Önskar en fin torsdag.

  • Ama de casa skriver:

   Ja det är skönt att vara pigg igen. Lika hyfsat pigg som vanligt 😉 Precis som du säger så kan man inte påverka hur kroppen reagerar.
   Alltid bra att ha löjrom i frysen, passar bra i många sammanhang.
   Vi har testat både det ena och det andra på terrassen, men duvorna låter sig inte skrämmas. Anders senaste grej är att stirra ut dom, det funkar faktiskt ganska bra. Dom kommer av sig i hoandet, tittar sig om lite nervöst och flyger sen iväg med ett ljudligt ”kraaaa!!!”. Svenska fåglar verkar mer lättskrämda, tror jag 😀
   Tack detsamma!

 15. Lena i Wales skriver:

  Ingen vill ha kopparpengar, knappast de som sitter utanför kyrkorna. Jag lägger mina inne i kyrkan istället.
  Löjrom, inte dumt det, gott. Nästan lika gott som Kalles kaviar😊.
  Glass tycker jag också tillhör de bästa av mediciner.
  Ha det skönt!

  • Ama de casa skriver:

   Brunpengarna borde rationaliseras bort snart, precis som småmynten försvann i Sverige med början av 1- och 2-öringarna för många år sen.
   Kan förstå när alla länder skulle lägga om från sina respektive valutor till euro, skillnad mellan exempelvis lire och franc. Men nu är den tiden förbi och det är dags för förändring kan jag tycka.
   Kalles är gott, men inte slår den löjrommen. Dessutom tycker jag att Klädesholmens kaviar är godare än Kalles och dessutom billigare (åtminstone här). 🙂
   Tack detsamma!

 16. skåningen skriver:

  Då tycker du och jag lika dant om klädesaffärer.
  Ha en bra kväll!
  Kram!

 17. bmlarsreseblogg skriver:

  Härligt att du är med på banan igen. I det här fallet tar jag gärna några dagar med sämre ork, bara ett bevis på att kroppen jobbar med att bilda antikroppar. Yippi!
  Håller med om att klädaffärer är tröttande…

 18. BP skriver:

  Vilken läcker och färgglad återvinningsstation i Zenia Boulevard. Det är ju en fröjd att slänga sina saker där. Sådant roligt finns här INTE kan jag säga. Tyvärr!

  Brunpengarna som ju egentligen är rödpengar;-.) kan du ju alltid ge till tiggare, om de finns kvar på Costa Blanca vill säga. Här är de betydligt färre sedan pandemin började. Dessutom är det ju knappt någon längre som har kontanter på sig i Sverige.

  Grattis till löjrommen! Mycket godare än glass om du frågar mig;-)

  PS. Kul att du inte hade några ”riktiga” biverkningar. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Stationen nere i garaget är snygg och välskött. Dom ”vanliga” ute på gatorna är både slitna och skräpiga.

   Jag uppmuntrar inte tiggeriet, men jag har sett hur vissa tiggare som fått brunpengar bara har fnyst och kastat iväg mynten…

   Om jag måste välja mellan löjrom och glass så… … … En himla tur faktiskt att jag inte behöver välja 😀

   Lite matthet var det lilla, vilket var helt överkomligt.

 19. åsa skriver:

  Så dum myntapparaten var med Er 😠
  Löjrom 😋
  Ni får fira Valborg med löjromstoast ☺️
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Den verkar inte heller gilla en-centare utan spottar ut dom illa kvickt om den får chansen 🙂
   Vi får se om det blir löjrom idag – inte helt omöjligt 😀
   Kram

 20. yfronten skriver:

  Primark! Jag vill åka till England där jag brukar fynda där. Inte för att jag behöver några kläder, men brukar hitta ändå. Duvor är påfrestande! Vi har satt CD-skivor på balkongen för att skrämma dem. Jag hittade en CD med installationspaket av internet från Tele2 och den var det länge sedan vi använde. Maken berättade att det finns en person här som får skjuta tranor och han hade provat att äta en, det var gott tydligen! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Primark finns på Zenia B, och den affären är sååå trist!
   Vi har försökt skrämma duvorna med diverse olika saker, men dom är inte alls så lättskrämda tyvärr.
   Har aldrig ätit trana, men det kan nog vara gott 😀

 21. Jag blir tokig på småmynten, inte ens p-automaterna tycker att de har något värde!

 22. mycketyck skriver:

  En glasskur mot matthet är alltid bra. Vilken lyckad shoppingtur förutom de små bruna sakerna. Bättre tur nästa gång då.

 23. Susjos skriver:

  En fantastisk återvinningsstation! Vattenpistol ja, det är kanske det vi ska köpa för att få Molly att sluta tugga på vår ryamatta i vardagsrummet. Nu har vi vatten i en gammal ajax flaska, men det bli ju mest som en findusch, men hon flyr fältet då, det gör hon, vatten gillar inte katter, haha!
  Ha det gott! Mums med löjrom…det var ett tag sen jag åt det nu!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   En vattenpistol är nog bättre, då kan man sikta bättre 🙂 Du kanske ska smeta in nåt äckligt på mattan också. Eller förresten, det var nog ingen bra idé… 😉
   Löjrom är verkligen smarrigt! Jag är så glad att vi kan få tag i det här nu.
   Tack detsamma!
   Kram

 24. Janne skriver:

  Skönt att du är pigg igen! Glass är gott, det kör vi hårt med här. 🙂

 25. Janne skriver:

  Vilken färgglad återvinningsstation, förresten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: