Inte helt ofarligt att vara i Spanien

 

Man kan till exempel råka ut för idrottsskador. Som att bryta armen i skidbacken, även om det kanske är olyckor av det mer oväntade slaget just i Spanien.

Men det finns fördelar med nästan allt.

1

Nu kommer vi ut på ”sköna” morgonpromenader. Här var klockan ”tre minuter i förmiddag” och det var efter Anders sjukgymnastik igår.

2

Lite senare höll Ama på att få hjärtslag igen och det är ju inte helt ofarligt. Se bara hur den vita och röda bilen hade parkerat där bussarna har sin utfart som är snärjig nog utan dom där störande momenten! En förmildrande omständighet var helt klart att chaufförerna satt kvar i dom parkerade bilarna. När Ama såg det kunde hon stoppa ner papperspåsen och andas normalt.

3

Här blev det ett hiskeligt tutande. Ni ser köbildningen som uppstod? Det berodde på det där gula som är inringat på gatan (den andra som Ama ringat in får hon be att återkomma till om bara en liten stund).

Alla var arga för att den första bilen inte körde vidare. Folk tutade, klev ur sina bilar och smockan hängde i luften.

4

En något större förståelse blev det när den nedblåsta avspärrningen ställdes upp igen.

5

(Nu har det gått en liten stund och Ama återkommer till den inringade grejen på förrförra bilden). När vi såg den röda kranbilen trodde vi ett tag att dom kanske hade börjat jobba i bautagropen, men nej. Kollar man på dom utpekade ställena så ser man att fasaden på huset ovanför El Rastrillo har börjat rämna. Inte helt ofarligt att sitta på uteserveringarna här. Vi var glada att vi inte satt där just när huset började tappa fasaden.

6

Spanjorerna har kanske lite att lära om att det är viktigt med ett noggrant underarbete? Ett par kludd under en kakelplatta förslår inte långt.

En annan risk med uteserveringarna är detta:

7

Ooops! 

8

Men då lär man sig också en fördel med att dricka vitt vin, blir inte alls lika fula fläckar som om man dricker rödtjut. (Det var faktiskt inte Amas fel, det var servitören som ”lyckades” med detta).

Nej, det är inte helt ofarligt att vara i Spanien. Fast å andra sidan finns det både för- och nackdelar med det mesta.

Sensmoral: Tänk positivt så känns det bättre.

Gomorron!

46 Responses to Inte helt ofarligt att vara i Spanien

 1. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Ras-trillo låter som ett passande namn för restaurangen där under ras-massorna som trillar ner! 😀

 2. Det är alltid händelserikt när ni är ute och rör på er i alla fall 🙂

 3. Znogge skriver:

  Vilken spännande och farlig tillvaro! Hel klart finns det en fördel med att välja vitt vin 😀

  Ha en rafflande dag!

  • Ama de casa skriver:

   Det är verkligen en spännande tillvaro vi har här! 😉 Tur att vitt vin är gott det med 😀

   Tack detsamma – dags för en morgonpromenad nu.

 4. farfar hebbe skriver:

  Oj,det verkar vara farligt att göra allt i Spanien,,Gå,,Köra bil,,Sitta på restaurang,,och åka skidor förståss..Ett tufft leverne,slappna inte av..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Det är inte alls ofarligt här… Vi rör oss med största försiktighet. Fast även om man gör det kan man bryta armen ifall man har otur.
   Kram

 5. farligt överallt, hett kaffe är inte att läka med, vin är bättre att spilla 😉

 6. skåningen skriver:

  Oj Oj Ni lever farligt!!
  Svar..Jag har gjort det för länge länge sen!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 7. friochlycklig skriver:

  Jösses vad farligt ni lever! Tur att man bor på landet. 😊

 8. Annica skriver:

  Tänk så lugnt och skönt vi har det ute på vischan 😂
  Kram

 9. Anki skriver:

  Ni lever verkligen mitt i verkligheten med alla faror! Spanjorerna verkar inte ha så stort tålamod precis när något ligger i vägen!
  🙂

  • Ama de casa skriver:

   Tålamod är verkligen inte spanjorernas bästa gren. Åtminstone inte i trafiken. Stannar man till i en korsning där man har företräde för att kolla var man ska åka så blir man omedelbart tutad på. Man får inte tveka i en korsning om det är dålig sikt heller 🙂

 10. LillaSyster skriver:

  Du får ha hjälm på promenaderna! Och förkläde av plast då du besöker den darrhänta servitören. På Mallis lyckades servitören spilla kletig likör på min klänning, jag tror att vi kompenserades med gratis dessert.

 11. Yvonne skriver:

  Oj, verkar lite småfarligt att vara stadsbo, här ute på landet är det långt mellan farorna, ja processionslarver i parken finns väl kanske än, men inga plattor som trillar ner på en 🙂

  Vi hade tänkt flyga till Bilbao tis-tors denna vecka men avstår pg av Coronaviruset. Ökar snabbt däruppe i norra delen ser jag på kartan. Jäkla kineser så de ställer till det för resten av världen med sina levande djur på marknader.

  Nu ut i solen med sin bok och försöka glömma att det var idag vi skulle åkt. Står 3-4 man på trottoaren här utanför och ska byta några plattor (som jag inte kan minnas var ngt konstigt med) och kör med stensåg, tjattrar i ett osv, så inte helt lätt att koncentrera sig på boken precis 🙂

  Ha en fin tisdag

  • Ama de casa skriver:

   Dom där larverna är läskiga! Fast som varandes stadsbo så har jag aldrig sett dom live, vilket jag inte sörjer så jättemycket över 😉

   Det blir otäckare och otäckare med coronan…

   Trist med en inställd resa, men man ska ju göra det man känner är bäst. Hoppas dom blir klara med jobbet snart så du får läsro!
   Här har vi varit på sjukgympan och ska snart ut och dra maten. En lagom syssla i det fina vädret 😀

   Tack detsamma!

 12. åsa skriver:

  Positivt att det är hyfsat varmt så det blöta torkar snabbt 😉 och Spanien har bra sjukvård… kram

 13. Det där med bara en liten klutt under kakelplattan har jag sett här också på huset. Antagligen tror de att de sparar in på fix men jag är inte så säker på det för meningen är ju inte att det ska vara ett tjockt lager så som de gör. Tänk va, att man ska behöva lära spanjorerna att kakla!

  Ja, ibland är vitt att föredra men oftast föredrar jag rött. Och så föredrar jag att få det I mig, inte PÅ mig. Och så föredrar jag att servitören klantar sig om det nu prompt ska vara någon som klantar sig. Och klantar sig är det ju liksom alltid någon som gör, det kan bli rätt roligt. Därav många Skyltsöndagsbidrag, till exempel. Vi skulle ju tänka positivt ju!

  • Ama de casa skriver:

   Jag kanske ska börja hålla kaklingskurser här? Fast å andra sidan skapar det ju arbetstillfällen när allt rasar ihop rätt snabbt… 😉

   Vin är faktiskt inte menat att vara för utvärtes bruk. Men om (när) det nu händer så är vitt att föredra. Håller med om att det är bättre om det är nån annans fel, fast jag tyckte synd om servitören ändå.
   Sen blir det ju bloggmaterial när sånt där händer. Hmm… Undrar om jag alltid skulle ha undervattenskameran med mig ifall det skulle bli större olyckor? 😀

 14. Anneli Häggkvist skriver:

  Spännande tillvaro hos Er 😀 det är lite mer temperament i Spanska trafiken…Du skulle ha utmanat ödet och beställt in en öl…en sådan flaska med citron i…Corona 🤐
  Ja, man ska vara glad att man kan välja 😁

  Sv; Tyvärr… ingen vinst denna gång 🤣

  • Ama de casa skriver:

   Visst har vi ett spännande liv! Skulle kunna skriva en bok… 😉
   Corona-ölen har fått ett uppsving! Eller kanske inte… Men mycket gratis ”reklam” får dom i alla fall 🙂

   Åh! Det var väl synd… bättre lycka nästa gång 😀

 15. Ditte skriver:

  Att tänka positivt gäller i mångt och mycket. Men i vissa trafiksammanhang kan det ju vara extra knepigt att göra det. Visst!
  Önskar er en fin tisdag.

 16. mycketyck skriver:

  Bor man som ni i en stad så finns det många faror. Bra fästcement är a och o när man sätter upp plattor. Kanske lite dyrare men väl värt pengarna.
  Får jag föreslå rosévin? har spillt åtskilligt av det i mina dagar och fläckarna är obefintliga när de torkat.
  Hur går det för Anders med träningen? Kanske kan han snart ta över dramaten så du kan fota allt ni ser på era promenader.
  Idag är det mardi inte att förväxla med merde.

  • Ama de casa skriver:

   Trafiken här är inte att leka med. Jösses vad vissa kör! Fort och utan att se sig för på smala gator i stan.
   Underarbetet och bra material är det som gäller. Fast inte här…
   Vitt och rosé är dom bästa ifall man inte vill shoppa nya kläder och det vill inte jag göra 😀
   Anders träning går jättebra, både på sjukgympan och hemmavid. Dramaten är min, bara min. Men snart måste nog nån ta tag i det där med att dammsuga 😉

   Imorgon är det lill-lördag. Petit samedi 😉

   • mycketyck skriver:

    Ja, snabeldraken är inte min bästa vän heller så den får JR handskas med. Peppa Anders så ska du se att snart tar han över draken igen. Lika där med shopping av kläder. Jag har kommit på att nätshopping är min grej. Handlar alla mina kläder på nätet och då menar jag AllA.
    Lite rosé är aldrig fel i mitt tycke. 🙂

   • Ama de casa skriver:

    Jag vill prova kläderna trots allt, så nätshopping är inte min grej när det kommer till kläder. Resor och hotell är däremot perfekta att shoppa på nätet. Och dataprylar. Det senaste är dock inte mitt område 😉

 17. bpz3 skriver:

  Sydländsk temperament, vad gäller tutande alltså. Måste säga att jag tyckte det var ännu värre i Italien. Nu har vi ju bara kört hyrbilar, och de brukar ju ha väl synliga skyltar med biluthyrningens namn. Så oss har de nästan aldrig tutat på. De tycker nog att vi turister inte kan köra/parkera bil, ingen idé att tuta alltså;-)

  Skrattade gott när jag såg att det var en kvinnlig restaurangägare(?) med förkläde som ställde upp avspärrningen igen. Det hade nog inte hänt här, tror jag.

  Ja, det är nog lika farligt att få en istapp i skallen här i Sverige (dock inte den här vintern) som att få en kakelplatta i huvudet. Utgången lär nog vara densamma.

  Synd om det spillda vinet som hamnade i/på helt fel ställe;-)

  • Ama de casa skriver:

   I Italien blev vi superförvånade att Anders inte blev tutad på när han körde ut från flygplatsen i Milano, mot enkelriktat. Hade bråttom att lämna igen bilen för att hinna med ett plan som gick en dag tidigare och som vi egentligen inte fick åka med på våra biljetter. (Jag är duktig på att vara ute i goood tid 😉 ).

   Hon som ställde upp avspärrningen jobbar på ett ”handla-färdigmat-ställe”. Jag var på väg att gå dit för att ställa upp staketet, dom bakom första bilen såg inte att det var nåt som hindrade.

   Man ska inte vara på fel ställe vid fel tillfälle. Vare sig det gäller fallande föremål eller smittor…

   Jag fick nytt vin och brallorna torkade snabbt. Ingen större fara alltså 😀

 18. Geddfish skriver:

  Ja, kunde bli läge för hjärtinfarkt i dessa trafiksituationer. Men nu har jag lärt av dig, och några andra till, att så här funkar det i Spanien.
  Nä, man är inte säker nånstans, vi vet inget om morgondagen.
  Krya på sig syster Anders som numera är patient åt syster Ama 😀
  Kram ❤

  • Ama de casa skriver:

   Funkar gör det (oftast) ändå på nåt konstigt vis… 😉

   Nej, om morgondagen vet vi inget alls…

   Anders hälsar och tackar för omtanken 😀
   Kram

 19. paulamerio skriver:

  Hoppas du fick kompensation för vinet som hamnade på byxan! Oavsett att färgen matchade! Du, jag har tänkt på vilken tur ni haft som inte var ute på era kryssningar när detta obehagliga coronavirus kom i vägen och började spöka lite överallt, speciellt på just fartyg! Tänk att behöva sitta i karantän vecka ut och vecka in, ja i värsta fall alltså. Läste idag att man i Finland är orolig för varvsindustrins framtid, de bygger ju kryssningsfartyg allt vad tygen håller men nu kan det bli bakslag där på redan beställda fartyg….
  Det är ju tur du tar fram det positiva med allt, att komma igång med morgonpromenader är jättepositivt…så du önskar inte att Anders fått sjukgymnastik på eftermiddagarna då…hihi

  • Ama de casa skriver:

   Nej jag fick ingen kompensation annat än nytt vin, men det gjorde inget. Jag tyckte mest synd om farbrorn som bad tusen gånger om ursäkt.
   Även om jag gillar Princess-båtarna hade jag inte velat hamna i karantän på en sån… Just det bolaget har/har haft två båtar i karantän. Ändå har dom alltid haft handspritsautomater utanför restaurangerna och sagt till alla passagerare att använda dom. På förra kryssningen hade dom alltid en ur personalen som sa åt en att tvätta händerna innan buffén och därefter obligatorisk handsprit. Detta var INNAN corona var nåt annat än en ölsort. Sen drabbades båtarna i alla fall? Hur ska man kunna skydda sig… Det gäller att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt. Problemet är bara att man inte vet var och när dom där ställena är fel. Fast nu är tydligen hela Italien fel…

   Corona ger verkligen många biverkningar också, påverkar otroligt mycket bortom själva sjukdomen.

   Tycker ändå att morgontiderna är bättre, annars hackar man typ upp hela dan på nåt vis.

 20. yfronten skriver:

  Ni har lärt er att inte sitta nära väggar som tappar putsen, bra! Jag kommer att tänka på när vi var i New York -82 och de hade spärrat av under World trade center för en fönsterputsare som vi såg otroligt högt upp!

  • Ama de casa skriver:

   Vi har även lärt oss att vissa bord ska man inte sätta sig vid för att duvorna har sina favoritplatser ovanför… 😉

   Dom där fönsterputsarna är läskiga att se… Huvva! Ännu ett jobb jag inte skulle vilja ha.

 21. Susjos skriver:

  Smart val med vitt vin den gången, och hellre lite vin än husfasad på byxorna.
  Hälsningar från vårvintern i JÄrvsö.

  • Ama de casa skriver:

   Precis! Man ska tänka positivt då känns det till och med rätt bra med vin på brallorna 😀
   Ha det fortsatt underbart i Järvsö!

 22. ogamotoga skriver:

  Hahaha … Ja, olyckor kan hända. En dag fick både jag och hund en hel öl spillda över oss på ett café då servitören inte hade koll på sina flaxarmar 😀 😀 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: