Stora fordon…

 

… det är nåt som Ama inte skulle vilja framföra här i stan. (Nu framför hon inte nåt fordon alls förutom apostlahästarna, men ändå. Jodå. Hästar räknas som fordon).

1

Här hade bussen problem. Den där vita, parkerade bilen stod ivägen. Men bilägaren skulle väl ”bara kila in på banken” och tyckte att bilen stod bra där i det gula spärrområdet precis vid korsningen.

2

Det gjorde den inte, och sen blev den inklämd mellan bussen och fortmoppen framför. Busschauffören tutade. Inte konstigt egentligen att dom kollar tutan på alla fordon väldigt noga vid besiktningen. Skylten till vänster är en p-förbudsskylt. Är det förresten inte en enarmad bandit som man ser försvinna ut till höger där på bilden?

Ett annat exempel på knepiga vägar för stora fordon är detta:

3

Ingen enkel sväng för den där långtradaren även om det inte stod nån felparkerad bil och blockerade. (Anders fick bara låna dramaten en liten stund medan Ama dokumenterade).

4

Men trots Amas mantra ”Det kommer aldrig att gå!”, så gick det vägen på vägen.

Fast ibland går det faktiskt inte alls.

Som här:

(Arkivbild från 2016)

Den gången fick Ama vatten på sin kvarn att hennes mantra faktiskt är helt rätt i sällsynta fall. Det gick inte alls. Ifall ni undrar hur det inte gick så finns det att läsa HÄR.

Skulle tro att chaufförerna som levererar gods till Mercadona i stan skulle jubla ifall det växer upp en ny Mercadona i bautagropen. En med en enklare entré för lastbilar.

Gomorron!

52 Responses to Stora fordon…

 1. Znogge skriver:

  Den sortens fordon är inget för mig heller. Husse har däremot körkort för lastbil och kunde en gång backa med släp. Dock ligger karriären må hyllan tack och lov. Jag är imponerad av alla som klarar dessa fordon.

  Ha en bra start på veckan!

 2. Yvonne skriver:

  God morgon, ja man måste säga att de är superduktiga de som kör såna stora bilar, inte ofta de fastnar som de själva är skulden till, utan oftast är det väl felparkerade bilar som ställer till det.

  Skulle bli hyper om jag fastnat som den där gjort som skulle backa in på Mercadona och man ser kön växer och växer, hu så hemskt!

  Ha en fin måndag där jag inte riktigt ser att solen vaknat än trots att jag är vaken och uppe 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Dom är väldigt skickliga! Chaufförerna av bautabilarna alltså, inte dom som parkerar fel 🙂

   Jag skulle ha flytt fältet och lämnat lastbilen med nycklarna i. Haha! Likasåbra att jag inte kör, va? 😉

   Solen försöker bryta sig fram nu, hoppas den lyckas 🙂
   Ha en fin dag ni med!

 3. åååå, lastbilskörkort fick maken i lumpen… men han har inte förnyat det 🙂

 4. i England har stora turistbussar haft problem… chaufförerna får applåder 😀

 5. Man kan ju undra varför de MÅSTE ha så attans stora och långa bilar. Tidsmässigt är det ju tveksamt om det lönar sig om man nu ändå alltid måste stå still och tuta eller fastna i korsningar. Ser ju samma sak här.

 6. Annica skriver:

  Åter igen måste man säga att de är otroligt skickliga på att backa och trixa med dessa fordon 🙂
  Kram

 7. friochlycklig skriver:

  Jag gillar dina trafik- och parkeringsinlägg. 👍😊 Ha en fin dag! Kram

 8. Mamma C skriver:

  Nu är det inte riktigt lika stora bilar som vi brukar snurra runt med på gatorna i Torrevieja. Men jag är lika nervös 😲 varje gång om det ska gå eller inte att komma fram.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Jag har full förståelse för att du är nervös. Jag brukar vara nervös när vi ska till lite större ställen – ska vi hitta en parkering? Och då ska vi inte lossa nånting alls utan bara ”bli av med” bilen…
   Kram

 9. Ditte skriver:

  I och för sig gillar jag de kreativa parkeringarna men inte om ett fordon blockerar vägen. Och bussrna här runt busstationen får ofta trockla sig fram på de trånga gatorna. Tur att tutan fungerar. Skickliga är ju både buss och långtradarchaufförerna. Men med tanke på vad som sker i fråga om parkeringar världen över , mest i Asien, så tycker jag det är ganska ok i Torrevieja.
  Önskar er en fin måndag.

  • Ama de casa skriver:

   En del som parkerar verkar tro att det bara finns dom själva i hela världen. Sen är det inte lättframkomligt för bussarna runt stationen även om det inte är felparkerade bilar ivägen. Dom är mycket duktiga, chaufförerna!
   Visst finns det värre ställen, men det är inte särskilt svårt att hitta dumt parkerade bilar här i Torrevieja.
   Tack detsamma!

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja så sant,tomatsås ska lagas till under lock,speciellt om man inte tycker om att städa,,ätas,kanske den ska intas med bar överkropp i badkar,,bara en liten tanke..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Bra tanke där, men vi har inget badkar, bara en dusch… 😉 Sen är tomatsås ofta oerhört varm. Visst, man kan vänta en stund innan man börjar sleva i sig, men är man hungrig så är man 😀
   Kram

 11. farfar hebbe skriver:

  Snart har jag sett alla mina vårtecken,bara Staren och Sädesärlan jag väntar på..Haé Kram.

 12. Anki skriver:

  Tänk att du hade rätt då den där gången! Bra gjort! 🙂
  Äldste sonen är lastbilschaufför och jisses så imponerad jag blir när jag ibland följer med på både möjliga och omöjliga ställen.
  Parkeringskreativiteten blomstrar i Spanien … eller inte 🙂 Finns det inte några p-nissar?

  • Ama de casa skriver:

   Ibland får jag faktiskt rätt trots allt 😉
   Jag är impad av alla som kan framföra den där typen av fordon…
   Det finns parkeringsvakter som kollar dom som är avgiftsbelagda (blåa linjer i gatan), men såna har vi inte här. Dom gånger bilar blir bortbogserade är det säkerligen nån som har ringt. När bilarna blockerar trafik/utfarter så kan det hända att dom bogseras bort. Ingen vanlig syn dock.

 13. Ja ibland blir man verkligen imponerad av erfarna chaufförers framfart med dessa stora vidunder 🙂

 14. åsa skriver:

  Jag kunde en gång i forn tiden köra lastbil (utan släp) men idag skulle jag nog aldrig våga testa… J körde buss & tung lastbil m släp förr då han jobbade som chaufför på tankbil, men numera så håller han sig till mindre fordon 😉
  Att backa är inte det lättaste, jag har ju sett hur svårt en del chaffisar har med att sno lastbilen runt på vår gård när de levererar varor till Js företag.
  kra

  • Ama de casa skriver:

   WOW! Duktigt Åsa! Och J får såklart en eloge han med 🙂

   Jag körde en (liten) Ford transit lastbil när jag jobbade i Lycksele Djurpark. Tankstationen låg på andra sida bron över älven och första gången jag skulle tanka var jag övertygad om att jag inte skulle rymmas ifall jag fick möte på bron. Sen såg jag att det kom långtradare över och mötte bilar utan problem. Haha!

   Jag körde även en folkvagnspickup med släp i parken. På släpet var det en stor vattentank för att få ut vatten till dom hägn som inte hade rinnande. Jösses… Jag försökte köra så smart jag bara kunde för att slippa sno på ekipaget 😀
   Kra tillbaks 😉

 15. mycketyck skriver:

  Du skulle få rejäla anfall om du så gatorna inne i vår by. Att de klarar av att leverera med lastbilar där är en gåta för mig. Kanske därför de kör över våra gatubumpar som galningar. Det är 30-väg men lastbilarna har en djäkla fart.
  Bonussonen kör tung kranbil och är en fena på det. Tror han föddes till jobbet som han älskar.
  Här torkar lakanen i en rasande fart eftersom det blåser idag 🙂

 16. bpz3 skriver:

  Å jag som inte ens är särskilt bra på att fickparkera…
  Gillar också de kreativa parkeringarna i Spanien, när bilarna inte står i vägen alltså. Men inte som i första bilden. Ser att även Patrik dokumenterade situationen – hahaha!
  Vad jag däremot inte förstår att sådana långa, tunga last- och tankbilar får köra i ”innerstan”. Lastbilarna till t ex Mercadona kunde ju vara av mindre sort om man säger så. Å tankbilar på sådana små gator i innerstan – finns det inte någon typ ”ringväg” i Torrevieja?

  • Ama de casa skriver:

   Då när jag körde så undvek jag fickparkering i det längsta, gick hellre långa sträckor för att slippa det.
   Dom ”kreativa” parkeringar är inte min melodi… Jodå, Patrik var också med, du är observant som vanligt 🙂
   Visst är det onödigt stora bilar som kör genom stan.
   Det finns nog ingen specifik ”ringväg” bara (halv)stora genomfartsleder. Eller så kan man passera hela stan på N332-an.

 17. Geddfish skriver:

  Usch, jag bara säger det, nästan så jag också behöver hämta en papperspåse när jag ser på bilderna. Hjärtat i halsgropen, liksom.
  Hoppas du har en glad dag! 😀

 18. Ami skriver:

  Jag blir svettig bara jag ser det 😱

 19. Emma Engström skriver:

  Något jag verkligen lovat mig själv är att inte bli lastbilschaufför, haha! Verkar vara så svårt att köra så stora fordon, föredrar hästar haha ❤

 20. LillaSyster skriver:

  Upplevde ju spanskaparkeringar alldeles nyss, en bil som ställt sig vid rondellen. Och där kom Vingbussen….. Kan säga att chauffören hängde länge på hornet. Men det slutade med att han lade i backen och sedan körde åt fel håll i rondellen. Då var jag glad att jag var ute på promenad och inte skulle med flyget.

  • Ama de casa skriver:

   Ojdå… Man kan verkligen se hur många tokiga parkeringar som helst som ställer till det. Jag skulle inte heller velat ha vara med på den bussen.

 21. yfronten skriver:

  Hu för att vara lastbilschaufför när bilarna inte ens bryr sig om p-förbud! Jag dejtade en man som körde lastbil i Göteborg och fick åka med honom en gång och blev väldigt imponerad över hur snyggt han backade in i smala utrymmen för att lasta. (Jag är lättimpad, men vilket otroligt bra sätt att imponera på en dejt!)

  • Ama de casa skriver:

   Det var ett annorlunda sätt att dejta på må jag säga 😀 Men jag förstår att du blev imponerad! Jag skulle ha blivit både impad och nervös. Det kommer aldrig att gå! Typ… 😀

 22. kajsalisasblogg skriver:

  Oj väldigt trångt hos dig idag.

 23. skåningen skriver:

  Jag har kört mycket med hästsläp och det var svårt ibland speciellt när hästarna rörde på sig!
  Svar…Vissa måndagar är man mer trött på! Men egentligen beror det ju på vad man gjort i helgen 🙂
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   När hästarna står still är det kanske inte lika svårt. Jag tror att jag till och med skulle klara att köra en stor lastbil om den stod still… 😉 😀
   Kram

 24. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! För min del räcker det gott och väl med utmaningen att fickparkera vår lilla Hyudai. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: