Skyltsöndag – is

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Is.

Det här är sista temaordet för i år när det gäller Sannas roliga utmaning och Ama hoppas verkligen att det kommer nya ord till nästa år. Annars kommer Skyltsöndagarna här i bloggen framöver att bli (om möjligt) ännu mer ostrukturerade än dom varit hittills. För givetvis fortsätter Ama att skylta med BP. Vill passa  på att tacka båda två för ett skojigt och utmanande år med skyltar och temaord i kombination!

Okej. Då glider vi ut på isen då.

1

Här i Torrevieja har det ganska nyligen öppnat en ny god-is affär. Ama försöker hålla sig borta från den och har ännu inte klivit innanför dörrarna.

Här hade vi bilgodis-is i en mugg från Burger King. I USA fyller vi en mugg med is från dom ismaskiner som finns på (nästan) alla hotell och motell. Funkar bra som bilgodis och sen får man iskallt vatten på (gratis)köpet också. Fast ibland måste man punga ut med 25 cent för att få is, men det är smällar man får ta.

3

Nespresso hade en specialutgåva med… iskaffe? Kaffet var i alla fall långt och svart över is.

4

På MediaMarkt hade dom tydligen fastnat för Frozen, det fanns mycket is där. Sen skyltade dom med svenska flaggan också – trevligt!

5

Den mesta isen här i Spanien, den ser man i fiskdiskarna. I alla fall i våra trakter av landet, längre norrut och på höga höjder kan det vara riktigt kallt och då kan det kanske tänkas att sjöar och vattendrag fryser till is.

6

Såna där taggbollar är Ama glad över att ha undvikit att trampa på.

7

Även i tapasbarernas diskar kan man hitta mycket is.

8

Spanjorerna utövar en del vintersport på is (okej, här var det snö, men snöflingor består väl av iskristaller, eller hur?).

9

Där till vänster åktes det skridskor och det gör man på is. Om det inte är rullskridskor då, men det var det inte.

10

Här åktes det skridskor på en alldeles spegelblank is.

11

Det var svårt för Ama att ha is i magen och inte förköpa sig alldeles inne i jultältet på Zenia B när Anders ”roade” sig inne på Leroy på andra sidan gatan.

12

I tältet fanns det även isbjörnar som åkte skridskor. Dom var tydligen naturligt gröna? Ama tyckte å det bestämdaste att dom såg vita ut. Hon paintade tillbaks ett förlorat öga på den högra av dom stora björnarna. Snällt va? Nu kanske till och med Tomten kommer på besök i år.

Det finns även riktiga skridskobanor här i Spanien.

Som den här banan med naturis. Men Ama antar att den där ”naturisen” ändå var något konstgjord trots allt. Åtminstone hade den fått hjälp på traven att frysa till sig.

Den befann sig förövrigt på det ställe där jultältet nu står utanför Leroy. Bra byte. Till och med ett riktigt fantastiskt byte!

Vi har hittat fler isrinkar här i Spanien:

Den här såg vi i Mazarrón i januari i år. Även fast dom skyltade med att det var extra is så såg vi inte en enda som åkte skridskor där. Däremot var det några som cyklade på den. Nåja. Dom var väl ute och cyklade, kan tro.

Men oavsett vad ni tror så är skridskoåkning en väldigt populär sport här i Spanien. Kolla bara på det här 20 sekunder långa klippet hur det såg ut i Alicante julen 2015:

 

Och med dom röriga och rörliga bilderna tackar Ama för det här skylttemaåret och önskar er alla (precis som skylten på väggen i filmen): ¡ Feliz Navidad !

Ha nu en fin fjärde advent i väntan på att Tomten kanske dyker upp på tisdag. Ja, det gör han nog – ifall ni har varit lika snälla som Ama vill säga.

Gomorron!

Annons

52 Responses to Skyltsöndag – is

 1. "LillaSyster" skriver:

  Så bra du fixat 51 utmaningar! Stort grattis till dig! Klart att tomten kommer till dig. Ha nu en fin fjärde advent och God Jul!

 2. Mycket is här och jag föll kanske mest för god(is). Förstår varför det heter så, god (för det göttiga) och is för att det självklart är gjort på IS och inte socker 😅

 3. friochlycklig skriver:

  Det är nog ingen som varit lika snäll som Ama men det blir nog en bra julafton iaf. Kram

 4. Is som godis i bilen? Det var … annorlunda. Men om det funkar för er så säger inte jag emot. 😉

  Vi har också en ishall här i vår kommun. Finns till och med ett hockeylag om jag fattat det rätt. Man kan ha födelsedagskalas för om man vill men det har i gen i den här familjen haft behov av.

  Snällt av dig att fixa ögat, det lönar sig säkert på tisdag!

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det funkar. Bilgodiset är ofta mer som ett att-göra-grejs, man tuggar i sig bara för att man inte har just nåt annat för sig. Då är is ganska bra på långa bilturer, man undviker sockerchocker på så vis. (Fast jag brukar ha annat godis med i handskfacket också, det kan behövas lite mer energitillskott emellanåt 😉 ).

   Oj! Ett hockeylag? Det var värst. Undrar om det finns nåt annat lag i Spanien som dom kan möta? 😉

   Visst var det snällt! Jag jobbar på min snällhet så här i upploppet mot julafton… 😀

 5. Mamma C skriver:

  Lika bra som vanligt när det är skyltsöndagen.
  Ha en fin 4:e advent.
  Kram Carin

 6. Znogge skriver:

  Delvis iskallt och snyggt skyltat. Den kombinationen fick du till bra.

  Kram och ha en fin 4:e advent!

 7. åsa skriver:

  Is och snö är väl något Spanien har lite mindre av i naturlig form jämfört med Norrland ☃️
  Bra skyltat och många kuliga bilder 😁 jag tror tomten tycker Du var snäll då Du hjälpte den naturligt gröna isbjörnen att gå tillbaka ditt öga, nu ser björnen bra ut igen 😜
  Ha en fin fjärde advent och dan före dan före dopparedan… ska Du doppa Dig på julafton?
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, fast i Norra Spanien är det inte alls ovanligt med snö. Till och med i Barcelona som ligger vid kusten blir det snökaos ibland. Sen har vi ju fler skidorter än man kanske kan tro. Där det är högre höjder blir det som regel snö också.
   Jag hoppas verkligen att Tomten läser det här inlägget! 😀
   Tack detsamma! Fast nåt dopp blir det nog inte på dopparedan. Jag har ju till och med givit upp nyårsdoppet 😀
   Kram och ha en fin fjärde advent ni!

 8. Klara Ovidia skriver:

  Vilken bokstav ska jag välja idag; börjar från början och tar ett ord: ABSOLUT is och skylt!
  Fint jobbat med 51 stycken tolkningar och med dubbel innebörd. Grattis Ama de Casa 🙂

 9. Biggeros skriver:

  Yrevlig 4: e advent!!
  Där klubbade du ispucken i isinlägget. Spanjorer tycks gilla is i alla dess former. Min man köpte en liten isbana med skridskoåkare. Han vill byta ut dem till hockespelare=)) Ha det bra Ama ❤

 10. Janne skriver:

  God Jul till er i Spanien!

 11. is är inte min grej, gillar inte kalla drycker – men har varit duktig med skridskor, till och med spelat ishockey med våra söner… 🙂

 12. Ditte skriver:

  Mycket och varierad is.Kul och snyggt! Och grattis till alla kombon med skyltar och tema. Jag har kört alla separat men en större utmaning är det ju att kombinera dem. Bra jobbat.
  Önskar er en fin fjärde advent.

 13. farfar hebbe skriver:

  Klart det blir en god jul,både för dig och mig,jag ska jobba åt tomten i ett grannhus i Sunnersta,blir 3:e året..Här har det regnat på fm,men nu ser jag en strimma ljus i väster.Säger GOD JUL.Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Så du ska jobba på självaste julafton! Hoppas att du inte gör det precis när Tomten är där du ska vara resten av tiden så du missar honom… 😉
   Skönt att det finns ett hopp om ljus – GOD JUL till dig med, Hebbe!
   Kram

 14. Åke skriver:

  Så trevligt ad du kan blanda till två utmaningar 🙂 En liknande skridskois har vin köpt till Lill Plutten i julklapp, han bara älskar att hålla på med skridskor.

  • Ama de casa skriver:

   Det är skoj att kombinera 🙂 När jag åkte skridskor på äldre dar i Sverige så föredrog jag långfärdsgrillor. Mycket lättare att hålla balansen på såna 🙂

 15. Micke skriver:

  Godisaffär är ju bra att ha nära…fast jag får åka en kvart ungefär för att nå en riktig sådan…bra säkerhetsavstånd 😉

  Isbjörnar skulle ja vilja se i verkligheten…får väl se vad framtiden har i beredskap åt mig 😉

  God jul till er där nere nu…ha det underbart.

  • Ama de casa skriver:

   När vi hade flyttat ned hit till Spanien så åkte vi en vecka per månad till Stockholm för jobbens skull. Då bodde vi på hotell vid Hötorget som låg i princip ovanpå en godisaffär. Det var FARLIGT!!! Mådde alltid lite illa första kvällen varje vecka vi kom upp till Sverige… 😉

   Jag skulle också gärna se isbjörnar (eller nån annan björn) ute i det vilda. Men då på ett säkert sätt. Sittandes i en båt eller bil eller nåt.

   God Jul till er med! Och ha det toppen nu när helgerna är här på riktigt 🙂

 16. BP skriver:

  Är som vanligt väldigt impad av ditt komboinlägg! Men nästa söndag kan du öva dig på bara skyltar, just i fall Sanna inte fortsätter med utmaningen nästa år. Hoppas dock verkligen att hon vill hålla i temat även 2020. Å tack själv att du vill skylta och lovar göra det även nästa år.

  De flesta bilder var ju pinfärska, bra jobbat där! Himla roliga figurer du har hittat, speciellt dom tre som står på trädklossar(?). Undrar vad gubben till höger har på fötterna – snöskor à la Spanien kanske;-)

  Ganska roligt att varenda ort med lite självaktning på Costa Blanca har en isbana, så även Benidorm. Men jag har aldrig sett en enda människa med skridskor på den faktiskt.

  Åsså gjorde du dagens goda gärning och lekte ögonläkare med den enögda isbjörnen. Är helt säker på att Jultomten har ett gott öga till dig:-)

  Härliga bidrag! Tusen tack för dom och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag har ju en mångårig skyltvana även utan stödord, så det kanske kan gå. Fast det kommer säkerligen att bli rörigare än vanligt. Men det är ju självklart att jag skyltar ändå, oavsett om jag får hjälp med ett tema 🙂

   Kollade efter och det var faktiskt bara tre ”bilder” och filmen som var hämtade ur arkivet. Jag såg det som att den vänstra killen åkte snowboard, den i mitten slalom och den till höger störtlopp. För dom sistnämnda har väl bredare skidor? Även backhoppare har breda skidor, men dom brukar inte ha stavar… 😀

   Dom hade en ”isbana” här inne i Torrevieja vid gamla marinan ett år också. Det var nåt konstigt plastmaterial av nåt slag, fast man åkte på skridskor med riktiga skenor till medar. Där dom hyr ut skridskor brukar det faktiskt vara en del som åker. Det gjorde dom inte i Mazarrón, det var säkert därför det inte var nån som åkte. Det är nog inte så vanligt att folk har egna skridskor här.

   Jag tyckte synd om isbjörnen… 🙂

   Tack själv BP för att du upprätthåller Skyltsöndagen!

 17. mycketyck skriver:

  Det var isigt.

 18. Geddfish skriver:

  Jag är säker på att tomten kommer till dig, som är så duktig att leverera till oss läsare!
  Ja, jag tror nästan att tomten tittar till mig en kort sväng också, där uppe i dalslandsskogarna. Ett paket får jag, det vet jag.
  God jul och stor kram!

  • Ama de casa skriver:

   Han brukar inte komma till oss, men i år så kanske? Hoppet är ju det sista som lämnar 😉
   Vilken tur du har som åtminstone får ett paket – ha det toppenbra i dalaskogarna 🙂
   God Jul till dig med och kram tillbaks!

 19. yfronten skriver:

  Konstigt med en godisbutik i Spanien. Det kanske är en religiös butik som heter God is? I Sverige är ju löjligt många skyltar på engelska, men så kanske det inte är i Spanien. (Godis är intressantare än gud.)

 20. fchristina66 skriver:

  Rolig foto challenge 😀

  Ja men precis. vi planerar att besöka Toledo igen vid ett senare tillfälle och då även försöka få lite mer fina videor och foton över staden med drönaren 🙂

 21. Susjos skriver:

  Snyggt jobbat med veckans tema och skyltning! Jösses så mycket is du hittat, fast du är i Spanien! Å sjysst av dej att se till att isbjörnen fick tillbaka sitt öga, såklart har du varit tillräckligt snäll nu, så tomten kommer även till dig!
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det finns mer is i Spanien än man kan tro 😉
   Jag tror faktiskt inte att Tomten kommer hit, men man kan ju aldrig veta. Funderade på att sätta ut en tallrik med gröt åt honom, men det är ingen idé, duvorna lär hinna före… 🙂
   Tack och du får ha en finfin start på veckan!
   Kram

 22. paulamerio skriver:

  Nu slog du nog rekord med antal ord med -is- i! grat-is,f-is-kd-is-kar osv. men gissa vad jag föll mest för? Jo självklart is-björnarna! Sååå söta, fast de tycker nog att det är tr-is-t varmt i Span-is-ien, hahahaha
  Kanonjobb av Ama!

 23. Elisabeth skriver:

  Trevligt is-inlägg! Jag ser fram emot en fortsättning!
  Ha en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

 24. Helen skriver:

  Fantastiskt trevlig is-inlägg med en massa olika varianter! Den där idén med att ta med is i när man är ute på roadtrip måste jag verkligen försöka komma ihåg om vi kommer ut på någon sån resa framöver. Vi brukar alltid ta med vatten med det blir fort läskigt varmt och inte trevligt att dricka.
  Så mycket fint de hade i det där jultältet! Jag förstår att du hade problem att hålla fingrarna och plånboken i styr, jag hade nog haft problem att komma ut därifrån tomhänt.
  Ha en riktigt god fortsättning och så ses vi förhoppningsvis under det nya året!

  • Ama de casa skriver:

   Tack Helen! 🙂
   Det där med is som bilgodis är HELT perfekt i USA där det finns ismaskiner i princip överallt. Sen är ett annat tips att ifall man har tillgång till frys, frysa in en halv flaska med vatten och sen fylla på den innan man ger sig av på promenad/biltur. Har man lång tid kan man fylla en hel flaska med vatten att frysa också – funkar superbra som ”kylklamp” och sen kan man dricka upp den vartefter den tinar 🙂
   Det går inte alls att komma ut ur jultältet tomhänt. Alltid finns det nån liten pinal man vill ha 😀
   Tack detsamma – klart vi ses!

 25. byblixtra skriver:

  Tack för is-tipsen att ta med vid bilresor. 🙂 Läste här ovanför. 🙂
  Det är något lockande med isbanor och att åka skridskor i sommarvärme vore ju något att testa.

  • Ama de casa skriver:

   Is som bilgodis är inte dumt alls! Både som snacks, och lite senare som isvatten 🙂 Funkar bäst i USA där dom har ismaskiner överallt. Det gäller bara att man ser till att man har en tillräckligt stor mugg som håller isen/vattnet kallt i en sisådär 3 timmar som brukar vara vår maxtid, om möjligt. Annars kan man alltid bunkra lite mer is på McDonalds eller så 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: