Hemresan: Från New York via Madrid och Alicante till Torrevieja

 

I förra inlägget satt vi och väntade i 10,5 timmar på att vårt plan skulle gå från New York till Madrid. Ama roade sig med att blogga, men inte bara det! Hon har en alldeles förträfflig simultanförmåga så:

1

Taadaaa! Hon kunde blogga OCH äta godis. Samtidigt! Erkänn att ni är impade!

2

Hon studerade även det flygplan som vi skulle åka med till Madrid. Det var det röda planet som var vårt (fast inte bokstavligen, Ama är klimatsmart och har därför inget eget privatjet). Lite läskigt att se hur många flyg som är ute och svärmar omkring… En  himla tur att bilden åtminstone inte är skalenlig.

3

Ama minglade också med incheckningspersonalen som dagen till ära var helt rätt klädda. Ja, det var faktiskt nu på morgonen (lokal tid) – på självaste Halloween – som vi satt där och väntade i New York.

Efter en lång väntan gick planet iväg, dock inte helt planenligt. Vi blev en timme försenade från JFK.

4

Det var lite kul att vi flög över tre av dom ställena där vår inledande kryssning hade gjort stopp – St. John, Halifax och Kanada-Sydney.

Efter en förhållandevis kort flygtur på ”bara” 6,5 timmar så landade vi på Amas favorit-hat-flygplats, Barajas i Madrid. Där ska man inte ha bråttom, speciellt inte om man kommer från nåt land utanför EU.

Nu hade vi ju en (självvald) kort väntetid där, och att planet var försenat gjorde ju inte situationen bättre.

En kort resume:

6

Vi fick skynda, skynda genom en passkontroll och sen skynda vidare från vår ankomstterminal för att ta tåget över till en annan terminal. Tåget fanns där nedanför rulltrappan.

7

Sen fick vi skynda, skynda upp för en annan rulltrappa för att där passera en säkerhetskontroll.

8

Det var bara till att skynda vidare utefter en lååång korridor, och till slut…

9

där! Längst ut i den långa korridoren fanns vår avgångsgate. Ungefär så långt bort från ankomstgaten som man bara kunde komma.

10

Och se på tusan! Där stod vårt plan startklart. En något mindre modell än dom tre andra vi åkt med på vår resa från Australien-Sydney men vi hann! Det var ju huvudsaken.

11

Ama försökte kolla ifall våra väskor fanns med där på bagagevagnen, men lyckades inte få syn på nån av dom innan hon själv var tvungen att ta sig ombord.

12

Väl ombord kunde Ama se att den uppgående solen fick flygledartornet att se ut som värsta olympiska facklan. (Trodde först att det var solnedgång… Ama lovar – det är väldigt tidsförvirrande att åka motsols under så lång tid).

13

Efter bara ett litet flygskutt på en dryg halvtimme så kom vi ut till kusten och landade därefter på Alicante flygplats.

14

Det där bagagebandet finns i ett separat litet rum och är till för skummisar som kommer från länder utanför EU. När man går ut med sitt bagage därifrån så har dom en mer skärpt tull som gör att man känner sig som en smugglare även om väskorna bara innehåller ens egna smutstvätt. Tullarna ser väldigt bistra ut…

Nu var spänningen stor – hade våra väskor klarat av den korta anslutningstiden i Madrid?

15

JAAA!!! Det hade dom! (Fast Ama hade gärna sett att dom inte hade gjort det, då hade hon fått dom levererade hem till dörren och dessutom blivit tvättbefriad ett tag till).

Sen genomförde vi det sista steget på vår resa:

16

Flygbussen hem till Torrevieja.

Ama har räknat ut att från det att vi checkade in på flygplatsen i Sydney tills att vi klev innanför tröskeln här hemma i Torrevieja så förflöt det 49 timmar. En lång resa som involverade fyra flygningar och en liten busstur på slutet. Det gick ändå hyfsat bra trots allt. Vi tjänade en hel del slantar på att ta den omvägen, undrar vad vi ska satsa dom pengarna på? En resa, kanske? Känns som det var länge sen sist nu.

Nåväl, vi är hemma nu igen och efter den totalt 75 dagar långa resan återstår egentligen bara en fråga:

Vad hände?

Mycket att smälta nu.

49 Responses to Hemresan: Från New York via Madrid och Alicante till Torrevieja

 1. bpz3 skriver:

  Välkommen hem! Undrar om ni är medvetna om var någonstans ni befinner er – egentligen allstå. Efter 49 timmer i luften, på flygplatser och olika tidszoner skulle åtminstone jag vara totalt förvirrad, mera än vanligt alltså.
  En bråkdel av det insparade pengarna kan ni ju börja med att satsa på en lunch på stan, för det ser ut som om ni kom hem lagom till lunch.
  Nu han jag bara önska er en ”bra smältning” av alla fantastiska intryck under er 75 dagar långa resa samt av lunchen med ett spankt rött;-)
  Än en gång – tusen tack för en härlig resa:-)

  • Ama de casa skriver:

   Nog är förvirringen större än vanligt alltså! Jag trodde som sagt att soluppgången i Madrid i morse var en solnedgång… Då har man inte full koll 🙂
   Vi kom hem vid 11 (tog 10-bussen och vi bor nära stationen). Efter att ha packat upp det mesta, kört + hängt en tvätt och handlat lite mat så mötte vi upp med några vänner och tog tapas på kyrktorget vid 13:30.
   Vet inte vad som hände? Kanske var det den tillbakavunna dagen som gav energi? 😀

   Det kommer att ta tid att smälta. Och det kommer nog att hamna en del smältvatten på bloggen också 🙂
   Kul att du har hängt med!

 2. bpz3 skriver:

  Oj då, var jag först! Det händer då inte ofta;-)

  • Ama de casa skriver:

   Plötsligt händer det – grattis 🙂
   PS: Jag tror min blogg är mer jetlagad än jag. Tar nog tid innan den kommer tillbaks till sina vanliga morgoninlägg…

 3. Preciosa skriver:

  ¡Bienvenidos a España! Y Torrevieja! Här är allt som vanligt. dvs val igen men till riksdagen så ta´t lugnt. Teatern ska öppna! Och jag har ingen stoppnål! Solen skiner som ni väl sett om ni inte slumrar i egna sängarna ett bra tag 🙂
  Kram, P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   ¡Gracias P! 🙂
   Haha! Precis som vanligt alltså 🙂
   Jodå, vi har varit ute en sväng i solen. Lite snopet att det var en väldigt röd dag när vi kom hem till ett väldigt tomt kylskåp. Norrmännen bryr sig inte lika mycket om helgon tydligen, så vi blev räddade av Scandigo 😉
   Här slumras inget. Bästa sättet att komma tillbaks i tidsinställningen är att hålla sig vaken tills det är normaltid att gå och lägga sig.
   Kram
   PS: Visst är det väl normalt att gå och lägga sig vid en sisådär 18:15? 😉

 4. Vilken långresa. Låter som en dröm. Och skönt med slantar sparade till kommande tripp.

  • Ama de casa skriver:

   Långresan i sin helhet var helt klart som en dröm. Fast långresan tillbaks hem… Gillar bättre att åka i västlig riktning då man får sovmorgon 😀

 5. Znogge skriver:

  Välkomna hem era lyxlirare! Vilken fantastisk resa ni varit ute på och så roligt att få hänga med via bloggen 😀

  Kram

 6. "LillaSyster" skriver:

  Välkomna hem och tusen tack för att vi alla fick följa med! Trevlig helg!

 7. Jisses! Det var inte en liten resa det! Varmt välkomna hem och det är väl bara att ta tag i det, klädnypor och allt.

  Fasen! Det var ju det jag skulle köpa när jag var senast i kinabutiken!!! Mina håller på att snäppa sönder en efter en. Är det en giltig orsak till att inte tvätta kläder, tro? Har inga klädnypor?

  Mentos, sonens favoritgodis! Så duktig du var där med simultankapaciteten.

  • Ama de casa skriver:

   Tack så mycket Emma! Ja nu är det dags att återgå till verkligheten. Härligt…
   Jag håller precis på att tvätta, och det där med nyporna måste nog åtgärdas även här, dom börjar vara ”solsvaga”. Fast å andra sidan gillar jag din idé där med ”giltig anledning” 🙂

   Mentos är himla goda! Just nu är favoriten ”kola/choklad”, fast dom andra är inte dumma dom heller 🙂

 8. alltid lika spännande med dessa labyrinter…

 9. Susjos skriver:

  Jösses vilken resa, alltså de sista 49 timmarna! JA helheten är inte dum den heller…75 dagar, jo jag tackar ja, det kommer att ta en lååång tid att smälta!
  Antar att ni sover gott i era sängar nu!
  Kram och välkommen hem!

  • Ama de casa skriver:

   Det var den längsta resa (tidsmässigt) som vi gjort. Tror att det tidigare rekordet var 36 timmar till Iriran Yaya nån gång på 90-talet.
   Vi har sovit gott, slocknade tidigare än vi tänkt igår. Så kan det bli ibland. Beundrar dig som grejar att vända på dygnet hela tiden!
   Tack och kram tillbaks!

 10. Heike skriver:

  Välkomna hem. Tack snälla ni att vi fick följa med på den underbara resan som ni ha gjort. Vilka fantastiska upplevelser. Säkert mycket att bearbeta nu.

  • Ama de casa skriver:

   Tack själv för att du har hängt med! Nu är det precis som du säger mycket kvar att bearbeta. Kommer nog att hamna en hel del på bloggen också, allt fanns det varken tid eller plats för där under resans gång 🙂

 11. Geddfish skriver:

  Välkomna hem efter 2,5 månad, helt fantastiskt! 😀 Nu får ni acklimatisera er 😀

 12. Susan skriver:

  Hola! Välkomna hem! Har varit så kul att följa er resa! Det enda jag saknar är den obligatoriska hall-å-vin-bilden! 😉😘 Men kanske kommer den i morgon? 😎
  Kramar från oss!

  • Ama de casa skriver:

   Hej Susan!
   Jag orkade inte riktigt med att fira Hall-å-vin igår, åldern börjar nog ta ut sin rätt… Tur att jag tjuvstartade med avgångshall-å-vin i Sydney 😉
   Men för att inte du ska får för stor abstinens efter den traditionen så kommer här en repris från 2015:

   (Jag valde den som även innefattade lite ”dunka-dunka” 😀 )

   Kramar tillbaks till er båda!

 13. Sophie skriver:

  Härligt att hemresan gick bra. Och kanske skönt att komma hem igen, trots att ni haft en helt galen fantastisk resa. 😊

 14. åsa skriver:

  Välkommen hem ❤
  Såg i kommentar här ovan att Ni redan har hunnit ut och vart sociala å ätit en å annan tapas 🙂
  Att Ni dessutom hunnit köra tvättmaskin får mig att undra om Du är jetlaggad tvärtom så Du fått extra mycket adrenalin och energi 🙂
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Tack Åsa! 🙂
   Kylskåpet var tomt och mataffärerna stängda pga helg – så vad ska man göra? 😉 Att träffa tjejerna var helt klart en bonus 😀

   Det är kanske det jag alltid ska göra? Åka långa sträckor motsols… 😉
   Kram
   PS: Efter en tvättmaskin tog orken slut. Finns en hel del att sysselsätta sig med idag också…

 15. farfar hebbe skriver:

  Välkomna hem.tack för alla fina bilder och inläggstexterna,känns lite som man rest med er..Haé nu skönt hemmavid.Kram.

 16. Yvonne skriver:

  Välkomna hem igen. Ni hittade hem trots att ni varit borta så länge 🙂 . Blir nog lite förvirrat när ni vaknar imorgon att veta var ni är efter så lång tid ni varit borta och så länge.

  Sov så gott! Själv är jag i Malmö dit vi anlände i em för att lämna igen våra barnbarn och imorgon tidigt som attan åker jag hem igen.

  • Ama de casa skriver:

   Tack Yvonne! 🙂
   Jo, nog blir man lite förvirrad. Och inte så lite heller… Fast ett bra tecken på att man är hemma igen när man vaknar är klockan som lyser i taket. Den har vi inte haft nån annanstans 😀

   Jag har sovit alldeles förträffligt. Hoppas att även din hemresa gick bra!

 17. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Nu stämde det väl i alla fall!? 🙂
  Jag förstår att det måste vara väldigt förvirrande att åka motsols. Själv behöver jag bara ta pendeln in till Stockholm för att bli förvirrad. 😦
  Välkomna hem!

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂 Ja, nu är vi i fas med tiden igen 😀
   Det är lätt att bli förvirrad oavsett åt vilket håll man åker. Om sanningen ska fram behöver man faktiskt inte åka nånstans överhuvudtaget för att bli förvirrad 🙂

 18. Anki skriver:

  God morgon … och välkomna hem!
  Vilken fantastisk resa ni gjort!
  Har varit såå kul att få vara med … tack för det!
  Ha en trevlig helg!

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Anik och tack! 🙂
   Det har varit en helt otrolig resa, och den lär fortsätta här på bloggen även fast vi kommit hem… 😀
   Tack för att du har varit med och tack detsamma!

 19. surridurr skriver:

  Jamen vilken resa! Jag förstår att det är omtumlande med alla upplevelser och all tidsskillnad. Vem vet, ni kanske kommer att sova ett helt dygn då ni lagt er i era egna sängar?
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Nja, inte ett helt dygn, men nog har vi sovit bra länge. Blev tidigare sänggång än vi tänkt, men det var liksom ingen idé att sitta uppe som en nickedocka och klippa med ögonen 😀
   Kram

 20. Mamma c skriver:

  Vad gör ni nu efter en sådan lång resa hem. Sover i en vecka? Men välkomna hem igen.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Nej så länge tänkte vi nog inte sova. Finns en del att ta tag i här på hemmaplan också, men inget som brådskar sådär jättemycket, vi tar det med ro 🙂
   Kram

 21. Annica skriver:

  Skönt att vara hemma och sova i sin egen säng 🙂
  Välkomna
  Kram

 22. Anneli Häggkvist skriver:

  Välkomna tillbaka till verkligheten🥰😁
  Flightradar är så häftigt! Fränt ändå att personalen på flygplatsen går all in! Nu förstår jag varför du inte gillar Madrids flygplats …Snyggaste soluppgången har du förevigat! 👌

  • Ama de casa skriver:

   Tack Anneli! 🙂
   Visst är det perfekt att kunna se var alla flygplanen befinner sig! (Lite skrämmande också…). När vi ska hämta nån på flygplatsen så är det dags att ge sig av hemifrån när just det flyget har passerat Pyrenéerna.
   Jag gillade verkligen personalens engagemang i Halloweengrejset 🙂
   Madrids flygplats är sååå himla stressande!

 23. Ditte skriver:

  Välkomna hem! Skönt att ni haft semester på semserten (tiden i N.Y) så att ni klarade stressmomentet i Madrid. Och långa avstånd är det.
  Tyckte det var imponerande att ni igår förmiddag ändå var så pigga efter de långa resorna. För ni har ju haft en del att stå i på semestern.
  Önskar er en fin lördag.

  • Ama de casa skriver:

   Tack Ditte! 🙂
   Ja, i NY hann vi vila upp oss ordentligt. Lite FÖR ordentligt, kanske. Onödigt lång väntan.
   Vi höll oss pigga ända fram till kvällen, men då satt vi och klippte med ögonen framför nyheterna…
   Tack igen och hoppas er dag också har varit till belåtenhet 🙂

 24. paulamerio skriver:

  Är glad att det är ni inbitna resenärer som får tampas med all stress och all väntan och annat, själv hade jag dåndimpat redan vid första förseningen…

  • Ama de casa skriver:

   Hem kommer man alltid, som det gamla ordspråket säger. Eller det kanske är ner man alltid kommer? Det är ju bra det också, i alla fall när man flyger 😉

   Sista bytet där i Köpenhamn hade jag oroat mig lite för redan när vi bokade resan för jättelänge sen. Fast det gick fler plan den dan från Madrid till Alicante så det var egentligen ingen fara förutom att väntan skulle bli längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: