Hemresan: Från Honolulu till New York

 

Vi hade åkt från Sydney till Honolulu i förra inlägget och inväntade där nästa anslutning.

Eftersom planet hade varit 2 timmar försenat blev väntan ”bara” 3,5 timmar.

1

Ama tycker att Hawaiian Airlines flygplan ser exotiska ut.

2

Honolulu flygplats i sig känns också lite exotisk.

3

Ett sånt där flygplan skulle vi åka med. Tänk att dom där kolosserna verkligen kan flyga? Att dom kommer sig upp i luften?? Och framförallt att dom stannar kvar där??? Såna tankar försöker Ama vifta bort när hon själv ska ut och flyga, fast det är väl oftast just då som dom vanligen poppar upp i skallen.

4

Vi lyfte på utsatt tid. Likaså bra att lämna Honolulu – det regnade ju.

5

Vi såg nån annan Hawaii-ö utslängd i havet. Fint!

6

Sen kom ett stort moln och gömde ön. Taskigt! Fast molnet var ganska fint det med.

När utsikten ändå var sabbad…

7

… så kunde vi passa på att sova lite till. Fast Ama busade och tjuvkikade. Hon vill ju helst inte missa nåt.

Efter ännu en lååång flygresa – även denna på 9,5 timmar – så landade vi här:

8

I New York, på JFK.

9

Där återfick vi vårt bagage. Vi hade ”invandrat” med både oss och bagaget i Honolulu, så den här resan till New York var alltså en inrikesresa i USA. Så gör dom alltid – första stället där man landar när man kommer utrikes ifrån, där måste man passera passkontroll och tull.

Vi var glada att bagaget var med oss, även om det inte är lika viktigt på hemresan så är det kul att ha liiite koll på grejerna i alla fall.

10

Anders fyllde på våra vattenflaskor…

11

… och sen kunde vi fira Avgångshall-å-vatten medan vi väntade på nästa flyg. Inte lika trevligt som avgångshall-å-vin, men det funkade det med.

Väntan här (som pågår nu i skrivandes stund) blir 10,5 timmar ifall planet går i tid. Sen blir det en långflygning igen. Denna gång över Atlanten till Madrid. 1,5 timmes väntan där innan planet till Alicante går från nåt obekant ställe på den enorma Barajasflygplatsen.

Den långa väntetiden i New York är vald med flit. Det är nämligen två olika bolag inblandade och skulle det bli nåt tok med förseningar så man missar så är det inte självklart att man blir ”omhändertagen” och ombokad utan kostnad.

Den korta tiden i Madrid spelar ingen roll. Missar vi så gör vi… Då får vi väl åka med nästa flight till Alicante. Hade varit en helt annan sak ifall det hade varit på utresan.

Nåja. Hem kommer man alltid, men ännu är det en bra bit kvar för oss.

Vi hörs!

46 Responses to Hemresan: Från Honolulu till New York

 1. farfar hebbe skriver:

  Oki,men två tredjedelar är nu avklarad av hemresan,så rätt som det går ett flyg så är ni hemma( menar två flyg)..Haé Kram.

 2. åsa skriver:

  Det var lång väg hem… kändes som Ni tar längre tid på Er hemåt än då Ni åkte hemifrån men kanske var resan liksom mer pågående i etapper när Ni påbörjade resan.

  kram

 3. Augusta skriver:

  Med alla era nya upplevelser och intryck är ni ens samma Ama och Anders som åkte iväg för några månader sedan 😀 Ni har ju sett så mycket som påverkar er. Spännande! Nästa Madrid!
  Ha en riktigt trevlig resa nu och jag hoppas ni får god mat på flyget. 😀

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Ja, det kan man ju fråga sig… Men jag tror nog att vi är rätt sammalika trots allt 🙂
   Madrid blir – förhoppningsvis! – ingen långvarig historia.
   Håller också tummarna för god mat och kanske lite gott spanskt vin till det? 😀

 4. Anneli Häggkvist skriver:

  Åhh vilka ulliga gulliga moln 😀 Vilken fin flygplats i Honolulu

  Egentligen tycker jag inte om flygplatser…och säkerhetskontroller 😏så stressigt! Hoppas ni hinner med anslutningen i Madrid! Kram

  • Ama de casa skriver:

   Molnen var fina, fast lite inkontinenta på sina håll 🙂

   Säkerhetskontroller är sååå jobbiga! Dom fungerar olika överallt, ibland av med skor, ibland upp med en platta, ibland måste vätskor visas upp för sig och skärp vara av. Varför kan dom inte ha en gemensam variant?

   Jag håller också tummarna för att vi hinner med i Madrid, annars är det ingen större fara, det går fler plan. Just nu har vi checkat in, passerat den där jobbiga säkerhetskontrollen och håller koll på det flyg vi ska åka med på flightradar24 – planet är på väg in hit tillsammans med en HOOORD med andra flyg… Tur att det inte är skalenligt 😉
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Imponerande att ni orkade ha det i åtanke. När jag ska hem vill jag bara hem och då är det snabbaste vägen som gäller. Men ni har ju varit borta så länge så några dagar mer eller mindre 😉 Ha en bra långflygning nu!

  • Ama de casa skriver:

   Snabbaste vägen brukar vi också välja, men den här gången var det så hutlöst mycket dyrare…
   Nu väntar snart den sista långflygningen och sen en timmes lillflygning efter det.
   Snart hemma!

 6. Geddfish skriver:

  Det är väl så. att har man börjat, så kan man fortsätta, tills det säger stopp. Lite is i magen. Ekonomiskt. Det gäller att ha gott humör 😀
  Men visst är hemresan alltid för lång ändå! Ha en skön flygning nu igen 😀

  • Ama de casa skriver:

   Vi hade accepterat den här resvarianten innan vi åkte iväg och tyckte väl att ”den dagen, den sorgen” och nu är den dagen här 😉 Fast det går rätt bra ändå. Vi är duktiga på att ”döda tid” när det väl behövs.
   Tack så mycket! Planet går om knappt tre timmar 😀

 7. Ojojoj, vilken resa. Ni kommer att vara helt slut! Men med tanke på allt ni har att sortera i intrycksväg är det kanske bra med att ha lite långtråkigt en stund.

  (Kan ju jag sitta här och skriva för jag sitter ju inte där och väntar. Fyyyy för att vänta på en flygplats! Dyrt och så attans obekvämt!)

  Dags att steka lite schnitzlar. Ha! Det blev INTE rödkrull! Jag lyckades stava det rätt på först försöket.

  • Ama de casa skriver:

   Jag nästan hoppas på att vi hinner med flyget i Madrid men att bagaget INTE gör det. Då får jag lite uppskov med uppackning och tvätt, och dessutom bagaget hemkört. Haha!
   Nejdå, klart att det är bäst om både vi och väskorna kommer med.

   Vi handlar sällan på flygplatser. Var just och fyllde på snikvattnet igen 😀 Men inte är det dom roligaste ställena att vistas på direkt.

   Hoppas schnitzlarna blev lika bra tillagade som dom blev stavade 🙂

 8. Yvonne skriver:

  Oj, det blir många timmar på resande fot innan Alc, men nu är ni ju vana resenärer och säkert bra på att roa er när ni väntar på nästa flight. Synd att flygplatserna är sååå tråkiga, iaf i NY.

  Ha en fin tripp hem

 9. skåningen skriver:

  Jag hoppas att ni kommer välbehållna hem!
  Svar:Jag har misslyckats förut med dom.
  Jag har nog tyvärr inga gröna fingrar!
  Kram!

 10. bpz3 skriver:

  Oj då! 10 1/2 timmars väntan på en flygplats… Men du verkar ju sysselsätta dig i wiffi-hörnan med att blogga. Då går kanske tiden lite fortare. Ja, vill man vinna ekonomipriset så får man nog göra några eftergifter. Tyckte det var så roligt att kolla på Anders när han fylld på vattenflaskan. Håret efter den långa flygningen till New York såg aningen rufsigt ut på bakhuvudet;-)
  En sak är då klart, efter alla dessa mellanlandningar och olika tidszoner lär ni knappast lida av jetlag när ni kommer hem.

  PS. Hawaiian Airlines plan är ju hur coola som helst med snygga färger och motiv. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Alltså… I vanliga fall hade vi nog gått ut en sväng och sett oss omkring (åtminstone i närområdet, för kort tid för min del för att göra några längre utsvävningar). Men del var vädret trist (regnet pissade ned) och dessutom var vi rätt möra…
   Men visst gör wiffit att tiden går fortare!
   Förutom att hårborsten inte var använd så är vi båda dessutom väldans långhåriga och känner för att uppsöka frisörerna tämligen omgående efter hemkomst.
   Just nu har jag ingen koll på tiden alls som det känns, och det gör nog att jetlagen blir lurad 😀

   Visst har dom fina plan! Riktigt läckra tycker jag 🙂

 11. "LillaSyster" skriver:

  Aj aj inget vin på sista dagen i födelsedagsmånden. Här har inte varit varken bus eller godis, det betyder att grannarnas barn vuxit ifrån att klä ut sig och att jag har lördagsgodis =)Jag hoppas att ni får en behaglig hemresa.

  • Ama de casa skriver:

   Dan är inte slut än! Jag räknar kallt med att få vin på flygningen till Madrid – Iberia kan väl inte svika mig på det viset heller? 😉
   Åhå! Lyllo dig! Annars är det ju bara att gömma sig och vägra att öppna dörren. Om du ”inte är hemma” så kan dom väl ändå inte busa? Resultatet blir ju även i det fallet att du får behålla godiset 😀

 12. Ditte skriver:

  Kanske tog ni er in till N.Y.. Känns lång tid med så många timmar på flygplatsen. Och N.Y. är ju alltid trevlig att besöka. Önskar er välkomna hem igen efter denna fantastiska resa.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, vi orkade faktiskt inte ta oss in dit. Att vi var matta i kombi med att regnet pissade ned gjorde att suget inte var så stort. Dessutom var det ju inte så länge sen vi var här sist. Torde vara 75 dagar sen om jag tänker efter 😀
   Tack så jättemycket Ditte!

 13. yfronten skriver:

  Oj, det där är segt med alla väntetider och spänning kring förseningar och jox. Lycka till! Honolulus flygplats ser inte ut som en flygplats, bra att du förtydligade det!

 14. paulamerio skriver:

  Kan inte låta bli att fråga, hur mår din kropp efter ett maraton i sitta-på-flygplan? Själv skulle jag vara helt förstörd. har du några knep för att slippa krånglande kropp? Bara undrar, jag som blir trött i ryggen efter en timme..Välkommen hem! Därborta i Espanola,

  • Ama de casa skriver:

   Jag mår bra i kroppen (så ”bra” som jag nu brukar göra). Förmodligen beror det på att jag har en gedigen träning för just detta i form av mångårigt utövande av soffhäng 😀
   Men jag måste säga att efter 49 timmars sittande och stående/gående så var det första jag gjorde att lägga mig ned och sträcka ut kroppen i sängen i tre minuter.
   Tack så mycket!

 15. Susjos skriver:

  Vilken lång hemresa, men som sagt…ekonomipriset hägrar! Å har man wifi och tillgång till dator på flygplatsen, då kan man ju slå ihjäl några timmar! Själva flygningarna är ju ganska sköna, om man får vin och mat!
  Hoppas ni hann med flyget från Madrid till Alicante!
  Välkomna hem!

  • Ama de casa skriver:

   Ekonomipriset är snart mitt! 😀
   Visst är det lättare att slå ihjäl tid när det finns internet att tillgå. En bok går också bra, ja, om det nu är en bra bok.
   Mat och dryck underlättar flygningarna, men långflygningar på raken var lite i mesta laget måste jag tillstå 🙂
   Vi grejade det, men OJ vad stressigt det blev! Hatar den flygplatsen dom har i Madrid…
   Tack så mycket!

 16. Anki skriver:

  Snart hemma igen! Bara en liiiten bit kvar … eller kanske inte sååå liten men en bra bit till på väg i alla fall!

  • Ama de casa skriver:

   Jäpp! Nu är vi hemma igen. Dom två första sträckorna var ju dom längsta, så det var mindre kvar. Men å andra sidan var jag rätt slut efter dom första två sträckorna 🙂

 17. friochlycklig skriver:

  Ni kommer väl hem förr eller senare. Hoppas jag! 👍

 18. Ami skriver:

  Välkomna hem, när ni nu kommer 🙂
  Kram

 19. Har man rest i 75 dagar så är det klart att det måste bli lång väg hem 🙂

  Just denna del av trippen är jag inte så avis på, men det är ju smällar man får ta 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Det har du rätt i. 73 av dom 75 dagarna reste vi i princip bortåt, så vad hade vi förväntat oss? 😉

   Vi visste att den skulle komma, den delen. Men inte att den skulle komma så snabbt… 🙂

 20. TravelAnna skriver:

  Älskar humorn i ”hall-o-vin”, hehe. 🙂 Men bra att varva med vatten. Skönt att det numera finns vatten för egen påfyllnad av flaskor på många flygplatser. Betala överpris för flaskvatten vill man helst
  slippa …

  Fast HUR kan ni vara så nära New York och inte åka in till stan en gång till? 😉 Övergår mitt nördiga New York-förstånd, haha …

  Nej, skämt åsido så förstår jag att ni bara vill hem nu. Hoppas den sista etappen går bra utan förseningar!

  • Ama de casa skriver:

   Hall-å-vin är en himla trevlig tradition 🙂 Visst är det bra med dom ”äkta” vattenhålen på flygplatserna. Men det är ett otyg att man måste hälla ut och fylla på så snart det dyker upp en säkerhetskontroll, och dom dyker ju upp mest hela tiden 😀

   Haha! Hade det varit en fin dag hade jag nog inte kunnat motstå, men regnet pissade ned och det såg synnerligen gråtrist ut. Sen är väl inte JFK det vackraste stället i NY-trakten och det gjorde väl sitt till att det såg så gråtrist ut 🙂

   Det blev lite försening och stress på sista etappen (Barajas-flygplatsen i Madrid är inte att leka med…) men vi kom hem i den tid det var tänkt i alla fall 🙂

 21. Annette Rhann skriver:

  Underhållande läsning som vanligt! Det tackar vi för!👍😘 Men går det inte att flyga från Sidney till Europa? Med mellanlandning typ i Afghanistan (lite spänning)? Känns så himla långt att flyga från andra hållet… Men jag tänker kanske Sverige nu, Spanien ligger ju längre ner och längre åt sidan.
  Kram från en Dum Blondin!😂☀️💛
  Aha, precis när jag skulle sända läser jag om budgetpriset åt fel håll…👍🤣💕

  • Ama de casa skriver:

   Tack Annette! 🙂
   Haha! Dina Sherlock-anlag slog till där så du löste frågan alldeles själv. Det var en väldigt stor prisskillnad, vilket gjorde att vi valde att åka omvägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: