Att äta närproducerat…

… det ligger ju i tiden nuförtiden och det gjorde vi i måndags.

Det började med att vi åkte ut från vårt garage med en skojig mätarställning i bilen. Kan det börja bättre?

Jo, det kan det faktiskt.

Temperaturen var också bra, men ni kan väl vara snälla att bortse från dammet på instrumentpanelen?

Vi hittade ett perfekt fordon att följa efter! Det borde leda oss rätt. Fast den där cementblandarbilen for iväg åt fel håll.

Sen hittade vi bekanta mördarbackar…

… som ledde oss fram till Leffe och Karlsson. Vi lyckades dessutom med konststycket att smyga oss på dom från ett oväntat håll. Weehooo! (Att hitta rätt uppfart till deras hus är lika svårt varenda gång).

Dom hade härmat våra duvskrämmor för att försöka skrämma bort katter istället och det verkade funka det med. Om bara Karlsson låter bli att trampa dom i skallen hela tiden så kan det nog gå bra. (Plastormarna alltså, katterna kliver hon inte på).

Vacker blomsterfägring där ute hos dom.

Vi fick en välkomst-cava som satt bra. Om ni tycker att Karlsson och Ama ser nervösa ut så beror det på skotträdsla. Men vi klarade oss.

Det gjorde inte alla tidigare i år…

Det bjöds nämligen på supergoda älgfärsbiffar (älgen var skjuten av Karlssons jaktlag), en otroligt god sås med svamp som var plockad intill jaktmarkerna och även lingonen till sylten var plockade där. Salladen och potatisen var också helt perfekta!

Kolla Amas eminenta bloggdressyr! Inte en enda har rört maten innan bilden blev tagen.

Men sen tog vi för oss rejält. Oj så himla gott!

Till efterrätt blev det glass och närproducerad hjortronsylt. MUMS vad gott!

När kvällningen kom så åkte vi hemåt igen. Ama var glad att vi hade bilen med i mördarbackarna.

Sen var det en skojig mätarställning när vi kom hem igen.

Kan det bli bättre än såhär? Tror inte det va?

Fast lite kan man ifrågasätta trots allt… Närproducerat? Jodå, både älgen, svampen, lingonen och hjortronen var närproducerade i Västerbotten. Fast om man inmundigar alla dom godsakerna i Torrevieja, Spanien? Är det så närproducerat då?

Jodå, det är det. Men framförallt så var det jättegott och väldans trevligt.

Gomorron!

Annons

45 Responses to Att äta närproducerat…

  1. Närproducerade älgfärsbiffar i Spanien… 😀 annat än våra Highland cattle-hanburgare, vi ser kossorna utanför kiosken!

    • Ama de casa skriver:

      Älgarna traskar i skogarna hos dom uppe i Norrland, fast den närproducerade maten från dom skogarna har fått följa med i flyget med dom hit till Spanien 🙂

  2. friochlycklig skriver:

    Potatisen var kanske närproducerade i 🇪🇸? Nåja det var gott och trevligt skriver du och det var fint. Kram

    • Ama de casa skriver:

      Jag vet inte varifrån potatisen kom, men jag misstänker att dom inte hade tagit med den från Sverige i alla fall.
      Jodå, det var verkligen både supergott och supertrevligt 😀
      Kram

  3. Znogge skriver:

    Vilken bra och god dag på alla vis!

    Ha en fin torsdag 😀

  4. bmlarsreseblogg skriver:

    Vilken god måltid! Visst är det härligt när man kan njuta av ”naturens rikedom” som vi kallar det! Här ligger en rejäl bit älg, skjuten av svärsonen, i frysen och väntar på att bli viltgryta när några goda vänner kommer om ett par veckor. Vår rejäla kantarellskörd från i höstas har vi också varit lite snåla med. Trevligt sällskap är också en bra krydda!

    • Ama de casa skriver:

      Visst är det härligt med naturens rikedom! En älggryta med kantareller låter verkligen inte dumt det 🙂
      Att avnjuta maten i glada vänners lag gör det hela ännu bättre!

  5. Annica skriver:

    Att bli bjuden på både älg och hjortron i Spanien är inte helt fel 🙂
    Kram

  6. Sussi skriver:

    Så mysigt besök. God mat och dryck :). Jag är också smällrädd. Alla mina vänner vet det så de säger till när en kork ska poppas så jag hinner hålla för öronen haha
    Ha det så bra

  7. Yvonne skriver:

    God morgon, inte helt lätt att hitta upp till dem, t om GPS:en svamlar ibland, men tur ni kom fram i tid så ni inte missade den goda närproducerade maten. Tycker man kan säga närproducerat för den är ju det från början, sen att den fick följa med flyget är ju bara en bonus.

    Här är väskorna packade och snart dags att ta sig mot Arlanda.

    Ha en fin torsdag

    • Ama de casa skriver:

      Gomorron Yvonne! 🙂
      Det är jättesvårt att lära sig vilken av uppfarterna som leder upp till dom, men vi lyckas alltid snirkla oss fram på nåt vis i alla fall. Himla tur det, för vi visste vilka godsaker som väntade 🙂

      Ha en bra resa ned och en fin torsdag!

  8. mittlillautrymme skriver:

    Gomorron Ama!
    En fantastisk eftermiddag vi fick, tack ska ni ha!
    Ja, det kan ju diskuteras vad som är närproducerat, men ibland måste man få slira på sanningen lite grann. 😀

    • Ama de casa skriver:

      Gomorron Leffe! 🙂
      Ja, det var verkligen en helt fantastisk eftermiddag och det är ju VI som ska tacka 🙂
      Det var ju närproducerat där det hämtades i alla fall, fast om man tänker så så blir kanske allting närproducerat… 😉

  9. Anki skriver:

    Nu sitter jag här och dreglar … ser fantastiskt gott ut! Bara en definitionsfråga … grejerna var kanske närproducerade när de införskaffades 🙂
    Ha en fin torsdag!

    • Ama de casa skriver:

      Det var otroligt gott! Karlsson är verkligen en fena på att laga mat 🙂
      Ja, dom var närproducerade i skogarna runt deras norra sommarstuga 😀
      Tack detsamma!

  10. LillaSyster skriver:

    Gillar också roliga mätarställningar, för ett tag sedan slog röda bilen om ett gammalt telefon:) Helt klart närproducerat och det ser så gott ut. Svensk sommar – det är grejer det =)

    • Ama de casa skriver:

      Roliga sifferkombinationer gillar jag och det gäller både mätarställningar, klockslag, datum och var dom nu kan tänkas dyka upp 🙂
      Svensk närproducerad mat i svenskt sommarväder funkar även i Spanien 😀

  11. Mamma C skriver:

    Men mums så mycket gott det var på bilderna.
    Ha en solig torsdag.
    Kram Carin

  12. farfar hebbe skriver:

    Oki.Med dessa godsaker på tallriken nere i Spanien,så skulle jag nog säga ”Fjärrproducerat”,,men helt säkert tror jag det var en höjdare..Jag har en systerson som heter Mats,känner även några fler Matsar och Mathiasar..Haé Kram.

  13. skåningen skriver:

    Det ser gott och trevligt ut!
    Sv..För att få en vän så måste man själv vara eb vän!
    Ha en bra dag!
    Kram!

  14. Lena i Wales skriver:

    God mat!
    Visst är den närproducerad för en del personer, men kanske inte för er, men ibland drar de svenska smakerna och då är det bara att njuta av dem när det bjuds.
    Ha det skönt!

    • Ama de casa skriver:

      Verkligen jättegod mat!
      Jag älskar den svenska maten och tycker att det är bra att den finns att tillgå här, speciellt när den är närproducerad på hemmaplan och bjuds på i solen 🙂
      Tack detsamma!

  15. Ditte skriver:

    Vilket trevligt besök! Och bilen var ju med så ni slapp ju jogga uppför mördarbackarna.
    Visst var det närproducerat som ni blev bjudna på. Om man med det alltså menar hemifrån. Och så var det ju här. Från Norrland. Allt såg verkligen gott ut .
    Ha en bra torsdag.

  16. Ami skriver:

    Vilken trevlig dag med god mat!
    Kram

  17. åsa skriver:

    Västerbotten, Norrland levererar 👍
    Kram

  18. BP skriver:

    Guuuuuu så gott det såg ut. Älgbiffar har jag inte ätit på år och dag. Det är ju så gott, speciellt med svampsås – mmmmhhhhhh:-)
    Roligt med sifferkombon på mätaren. 27 kilometer hade ni kört (nej, jag räknade inte ut det i huvudet, utan knappade in mätarställningarna på kalkylatorn på mobilen;-)

    Är Leffe killen eller tjejen? I början trodde jag att Leffe var killen. Men en snabbtitt i deras blogg… och jag är inte så säker länge;-)

    PS. Absolut närproducerad, då Leffe och Karlsson uppenbarligen bor i Norrland. Hur dom sen transporterar det hela till Torrevieja är en helt annan sak. Ja, i lastutrymmet är det ju 52 minusgrader så… DS.

    • Ama de casa skriver:

      Det var verkligen suveränt gott!
      Tack för uträkningen, jag iddes inte ens ta till kalkylatorn 🙂

      Haha! Ja, nog är det Leffe som är killen hur du än tolkade snabbvisiten i deras blogg 😀

      Jag tycker också att det är närproducerat och tycker dessutom att det är bra att godsakerna får åka flyg hit till Spanien.

  19. yfronten skriver:

    Vad gott med älg! Trevligt för er att få en svenskplockad middag. 🙂

  20. mycketyck skriver:

    Inte speciellt närproducerat till Torrevieja tycker jag. Transporten ner till Spanien är väl inte direkt miljövänligt. Men ärligt talat så är jag trött på petimeter när det gäller sådant. Hur djäkla miljövänligt är Rysslands invasion jämfört med den mat ni fick?

  21. Susjos skriver:

    Mums så gott! Snacka om norrländska delikatesser! Vilken trevlig dag ni fick.
    Ha nu även en fin fredag!
    Kram

  22. Paula Merio skriver:

    Att inmundiga alla dessa läckerheter nere i Spanien gör ju allt så mycket mer exotiskt! Fast för mig som bor i Dalarna är Västerbotten exotiskt nog…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: