Att känna sig lurad…

… det är det väl ingen som vill göra.

Denna osten älskar vi! Att den även finns i en uppskuren variant är mycket praktiskt, då slipper man diska en kniv när det är dags att äta den. Den är lite dyrare än den oskurna varianten, men har man ingen diskmaskin kan det vara värt det tycker vi. Skuren ost är dessutom väldigt bekvämt att ha med sig på picknick eller på resor.

På Carrefour i onsdags hade dom extrapris på holländska ostar, halva priset på den andra (och billigare) osten man valde ur sortimentet. Först kollade vi att datumen stämde så att erbjudandet faktiskt gällde (den har vi gått på förut…) och eftersom det var den 26/1 var det grönt ljus. Då Old Amsterdam garanterat är en holländsk ost plockade vi åt oss två förpackningar av den uppskurna varianten.

Döm om vår förvåning när vi fick betala fullpris för båda i kassan. Eller egentligen blev vi inte så förvånade, dom där extraprisen stämmer inte alltid på Carrefour.

Vi gick till reklamationsdisken med kvittot och vår ost samt bilden som Ama hade tagit på hyllkanten.

– Nej, det där extrapriset gäller bara på dom trekantiga ostbitarna som inte är uppskurna, sa hon bakom disken och pekade på ordet ”cuñas” på skylten.

Blir man trött eller blir man trött? Visserligen stod det klart och tydligt ”cortadas” (skurna) på vår ost, men extraprisskylten hängde på hyllkanten precis under dom förpackningarna.

Ja, ja. Man kan tycka att det är vårt fel som är för dåliga på spanska, men vi tycker ändå att det är väldigt fult av affären att vilseleda folk på det viset.

Det är allt en himla tur att osten är så suveränt god, men det är verkligen inte kul när man känner sig lurad.

Har ni känt er lurade på nåt vis på sistone?

Gomorron!

Annons

48 Responses to Att känna sig lurad…

 1. diska en kniv orkar jag 🙂 ostar bryr sig inte om datum… men jag säger till om priset inte stämmer, scannar ju dessutom själv 🙂

 2. Yvonne skriver:

  God morgon! Tycker Carrefour ofta har lite luriga erbjudanden. Har åkt på flera missar, men då har jag lämnat tillbaka varorna av ren irritation.

  Den där osten är bara såååå god, brukar också köpa de där färdigskurna.

  Ha en fin fredag, och just idag när vi åker hem så kom solen åter, ja, ja shit happens : Hoppas vi får mer sol när vi kommer tillbaka 24 februari

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Vi har också åkt på flera missar på Carrefour, men jag tycker att dom har bättrat sig på senare år. Dom missar vi råkat ut för har dom rättat till i kundtjänsten, fast den här gången var det ju vi som missat… Fast vi handlar rätt sällan på Carrefour nuförtiden, men vi tankar bilen där och sen handlar vi i affären när vi får vår återbäringscheck 🙂

   Såg häromdan att just den sorten (och skuren) fanns på nya Consum i Rosaleda och där var den 10 eurocent billigare. Inte mycket, men alltid något 😀

   Ja, ni hade verkligen dålig tajming med vädret där, nu skiner solen så fint.

   Ha en fin fredag ni med och en braig hemresa!

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Det är inte alltid lätt att fatta vad man köper här. Jag försöker koncentrera mej på sånt jag begriper, cement och sand. 🙂

 4. Solan skriver:

  Blåst senast på Carrefour. Plötsligt funkade inte mitt MasterCard. Tur att jag hade cash. Nästa gång var det inga som helst problem.
  Handhavarfel från kassan. Själv är jag ju nästan felfri! 😉😊

  • Ama de casa skriver:

   Vi har också haft problem med kortbetalning på Carrefour, men vi har alltid cash med oss så det löste sig även för oss. Eller om det var så att vi använde ett annat kort? Så kan det också ha varit.
   Haha! Jag är också så gott som felfri 😀

 5. Tack för tips! Den osten måste jag testa 😊 om den nu finns här i svedala. Vi har en favvo – Primadonna ✨
  Härlig fredag till Er 🖐😃

  • Ama de casa skriver:

   Den är jättegod! Vi väljer alltid den mest lagrade varianten 🙂 Primadonna vet jag nog inte om jag ens har sett? Testat den har jag i alla fall inte gjort.

   Tack och ha en finfin fredag ni med!

 6. skåningen skriver:

  Det var ett lurigt erbjudande!
  SV..Det är skönt att kunna släppa loss magen 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram!

 7. Ja, det var lurigt hörru:) det var det där med det finstilta, och på spanska blir det inte enklare med det. Ni får åka till Avesta och handla skinka istället 😉

 8. farfar hebbe skriver:

  Men du.ska skydda din dator alla dagar,inte bara idag..Tur att fullprisosten smakar bra..Haé Kram.

 9. Annica skriver:

  Vi är tyvärr dåliga på att kolla kvittona efter köp så vi har säkert blivit ”lurade” några gånger
  Kram och trevlig fredag

  • Ama de casa skriver:

   Jag kollar alltid (nästan) alltid kvittona. Jag lusläser inte, men kollar åtminstone in dom dyraste grejerna och att en utlovad rabatt verkligen har givits. Men så är jag ute efter ekonomipriset också 😀
   Kram och tack detsamma – äntligen är solen tillbaks!

 10. bmlarsreseblogg skriver:

  Det är inte alltid lätt att handla när vi kommit till länder där vi inte behärskar språket. Av någon anledning har vi gjort våra största tabbar i mejeridisken när vi velat ha typ gräddfil, creme fraiche eller vanlig morgonyougurt. Det är lika spännande var gång att öppna och se vad det blev den här gången….

  • Ama de casa skriver:

   Visst kan det vara knepigt, inte minst med mejeriprodukter. Jag beskrev en grej i ett inlägg som ”tjockgrädde” som jag köpt på Lidl. När jag senare googlade på ”schmand” så visade det sig vara gräddfil. Haha! Fast vi har fortsatt köpa schmanden sen dess, den funkar utmärkt i matlagning eller varför inte på en löjromstoast 😀

 11. mamma C skriver:

  Verkligen vilseledande för en som (vi) inte är fullärd i spanskan.
  Tur att osten är så god i alla fall.
  Ha en bra fredag med en massa sol.
  Kram Carin

 12. Znogge skriver:

  Jag tycker faktiskt att skyltningen kan vara ganska så luddig även i vår butik och då behärskar jag ändå svenska tämligen väl 😉 I dag blev vi väl inte direkt lurade men vi åkte på en avstämning igen. Förra gången var förr två veckor sedan och det har stämt alla gånger utom en då vi betalade för mycket för en vara. Så vi kände oss lite lurade på en snabb storhandling kan man nog säga.

  Ha en härlig fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Det kan nog vara luddigt i alla länder, men det är åtminstone något enklare när man behärskar språket 🙂
   Haha! Ni måste se väldigt skumma ut när ni handlar… 😉

   Tack detsamma!

 13. Smidigt ändå att dom har en reklamationsdisk, så man slipper ställa sig i ev. lång kö till vanliga kassan om man har invändningar.

  • Ama de casa skriver:

   Ibland har reklamationskön varit längre än kassakön… Men dom har bättrat sig i alla fall. Den här gången var det noll kö för att reklamera.

 14. Anki skriver:

  ibland är skyltningen vilseledande även i min lokala ICA … så det gäller att vara uppmärksam och ha koll.
  Ha en fin fredag!

 15. åsa skriver:

  VA 😱 Lurade de Er aprillo fastän det är januari?
  När det gäller prissättning och datummärkningen så blir jag ofta lurad 🥺 affären (ICA) har ofta kryphål.
  Tur osten var god 😋 och värt priset 😅
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag tänker INTE gå och handla den första april. Det räcker gott och väl med att bli lurad alla andra dagar på året 😉
   Datummärkningen gömmer dom ofta väldigt väl här. Små, små siffror i plastförpackningarna. Jag blir typ galen! Det blir extra svårt att se när glasögonen immar igen på grund av munskydden…
   Osten är suveränt god!
   Kram

 16. per skriver:

  Nu missade du ekonomipriset! Du skulle lämnat tillbaka paketen med ostskivorna i kundtjänsten och gått in och hämtat två paket med oskuren ost. Då hade du fått den ena för halva priset och då är man kandidat till det eftertraktade priset!

 17. Åh, nu blir man ju sugen på ost. I skrivande stund är det fredag och snart kväll så ett glas rött och lite ost skulle vara gott.
  Lurad på sistone…tja häromdagen kom jag hem med en paket mjölk som läckte så den fick jag ju hälla ut… och maken är expert på att glömma kolla datum när han handlar så en och annan gammal vara kommer han hem med ibland 🙂
  Men nu är det fredag. så trevlig helg!
  Christina

  • Ama de casa skriver:

   Jag har just fått lite go-ost och ett glas vin 🙂
   Ajdå. Läckande mjölk lät inte bra, och att inte hålla koll på utgångsdatum lät inte bra det heller. Hoppas ni mår bra! 😉
   Tack detsamma!

 18. LillaSyster skriver:

  Aj så förargligt med osten. Jo vi kände oss lurade nu när vi öppnade en flaska vin. Samma sort som vi drack på nyårsafton, men smaken var verkligen inte den samma…..det måste vara olika årgångar på det restaurangen hade och det jag fått tag på. Suck…..högst troligt ett ilands problem. Ha en fortsatt bra fredag!

 19. BP skriver:

  Tyvärr gör många affärer så – sätter skyltar på ett sätt att man lätt kan missförstå dom. Å det tjänar affärerna på. Det är otroligt få som kontrollerar sina kvitton (åtminstone här) så då köper man två förpackningar till reguljärt pris. Bingo för affären medan man själv känner sig lurad.
  Själv har jag säkert blivit lurad många gånger, men jag kollar inga kvitton heller, så jag får skylla mig själv;-)

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det taskigt att luras på det där viset!
   Jag kollar alltid kvittona (så där lite lått) och har oftast fått rätt, Förutom nu då, när jag var den som hade fel…
   Men det gäller ju alltid att läsa det finstilta, om man nu begriper den 😉

 20. yfronten skriver:

  Det är verkligen irriterande när de gör så! På Citygross har de ofta skyltar under fel vara, som man ju då tar och tror att man får rabatt på. 😦

 21. Ditte skriver:

  Trist och irriterande med detta man satt i system.
  Å andra sidan gillar man osten så köper man den ändå.
  Nej, har inte blivit eller känt mig lurad . Men hade blivit irriterad som du blev om så varit fallet.
  Önskar er en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, jag hade köpt osten även om det inte trott att det var extrapris. Men jag gillar inte att känna mig lurad såklart.
   Tack och ha en fin dag!

 22. mycketyck skriver:

  Faktiskt inte för ovanlighetens skull.

 23. Susjos skriver:

  Den där osten har jag inte sett, nu blir jag ju sugen att prova!
  Just nu känner jag mej lurad på denna smärta efter operationen, enligt broschyren och vad jag hört av andra som gjort denna operation så har de hjälpt med lite alvedon och ipren, johejdu..inte för mej! Jag knaprar på oxynorm också, ett morfinliknande preparat, och då tycker jag ändå att jag är lite smärttålig….
  Ha det gott!
  Kram

 24. Paula Merio skriver:

  Jo tack, i lokala affären händer det titt som tätt, trots att jag blivit bättre på att kolla upp både kasskvitto och skyltar. Och affärerna använder ganska fula knep. Ibland placerar man en rabatterad vara bredvid en likadan fullpris-vara så om man inte noterat vilken tillverkare som gäller så väljer man självklart fel. Morr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: