Har vi vågat oss ut på promenad i fulvädret…

… och är vi egentligen så smarta som vi tror?

Det här inlägget ska försöka ge svar på båda frågorna.

1: Har vi vågat oss ut på promenad i fulvädret?

Svar: Ja. I tisdags gav vi oss ut på en prommis och kom ända ned till Playa del Cura. Vädret var väl hyfsat om man jämför med tidigare dagar, så här såg det ut åt ena hållet sett nerifrån stranden.

Så här såg det ut åt andra hållet.

Den som förevigade det hela var Anders. Han utsatte sig till och med för risken att få sand mellan tårna.

Ama då, kanske ni undrar?

Nja…

Hon valde att sitta kvar på en bänk ovanför den otäcka sanden.

Men hon kostade ändå på sig att vinka till publiken.

Att hon satt kvar där berodde egentligen enbart på en enda sak…

Fågelskådning. Den här gången fick hon studera ett par duvor väldigt ingående. Att det blåste som bara den gjorde inte ett besök nere på själva stranden mer lockande kan man säga. Våga vägra vågor!

Sen gick vi upp till Lizzaran och tog ett par tapas.

Där vägrade inte Ama ett endaste dugg.

Sen till nästa fråga.

2: Är vi egentligen så smarta som vi tror?

Svar: Nej.

Att spara degen till sconesen i kylen var inte den bästa av våra idéer. Den var tämligen stenhård morgonen efter. Amalysen säger att bakpulver är mycket opålitligt. Nästa gång gräddar vi alla scones på en gång och förlitar oss till att mikron får dom att kännas nybakade när det är dags att äta dom dagen efter.

Fast dom blev ändå jättegoda, om än väldigt ovilliga att samarbeta när det var dags att baka ut dom efter en natt i kylen.

Men, men. Slutet gott – allting gott.

Gomorron!

58 Responses to Har vi vågat oss ut på promenad i fulvädret…

  1. Anki skriver:

    Du är så klok Ama … smart att stanna där och skåda duvor istället för att få sand mellan tårna!
    Aj då … jag trodde verkligen det var smart att spara sconesdegen … så smart var jag!
    Ha en fin dag!

    • Ama de casa skriver:

      Ibland är jag väldigt klok. Sen gillar jag fågelskådning också 😀
      Det funkade ändå ganska bra att spara degen, men den spjärnade emot betydligt mer dagen efter.
      Tack detsamma!

  2. LillaSyster skriver:

    Åååå sand mellan tårna- Ja tack! För det betyder ju varmare väder och sol!🌞
    Det är av misstagen man lär sig. Mitt tips är att göra halv sats och baka nytt när ni vill ha. Bakpulverbröd smakar aldrig detsamma dagen efter. Ha en bra torsdag!

    • Ama de casa skriver:

      Nja… Särskilt varmt är det inte så här års. Bara +9 grader just nu.
      Ett bra tips, men själva bakningen genererar ju mer disk och det är en stor nackdel för en som inte har nån diskmaskin 😉
      Tack detsamma!

  3. haha, kallas detta fulväder 😀 jag tycker det kan vara mysigt med lite blåst och regn i ansiktet, uppfriskande!

  4. Go morr´n 👋😊
    Jag skulle inte heller vägra tapas på Lizzaran
    Idag får jag hålla hårt i paraplyet om jag nu kommer på tanken att ge mig ut.
    Ha en fortsatt härlig dag 🌞

    • Ama de casa skriver:

      Gomorron Anneli! 🙂
      Nej, tapas säger man aldrig nej till!
      Det låter som det bästa för din del idag är att hitta på nån trevlig inomhusaktivitet…
      Tack detsamma!

  5. Annica skriver:

    Längtar så efter sol och värme nu ☀️☀️
    Kram

  6. Nämen, ser man på har du också bakat 🙂

    Jag skulle nog gräddat dom och slängt dom i frysen och micrat nästa gång,precis som du är inne på. Scones är gött !

    • Ama de casa skriver:

      Jajjemensan! Eller jag, och jag… Det var Anders som bakade och jag hade fullt upp med att dokumentera (och äta 😉 ).
      Jo, att grädda alla samtidigt blir metoden nästa gång.

  7. Ditte skriver:

    Himla osis med er sconesdeg. Tror vi haft bättre tur. Vet att vi mjukade upp degen med mer vätska/mjölk. Men mest jör vi på de kalljästa varianterna.
    Hoppas att finvädret nu är på ingång. Och skönt med en paus på Lizzaran.
    Trevlig torsdag.

    • Ama de casa skriver:

      Anders mjukade upp degen genom att knåda genom påsen. Det funkade och han slapp dessutom att bli kletig 😉
      Finvädret ser ut att ta en nystart imorgon 🙂
      Lizzaran är aldrig fel.
      Tack detsamma!

  8. Yvonne skriver:

    God morgon, så gott med tapas på Lizzaran efter promenaden i det blåsiga vädret, en fin belöning!

    Kanske bra att frysa dem färdiga, sen tina dem på bänken och bara ge dem en snabb träff i mikron, annars kanske de smular sig rätt rejält.

    Ha en fin torsdag, här blir det nog också tapas till lunch då jag planerat in städning kl 12, bra va? Gäller att pricka in sånt vid lunchtid 🙂

    • Ama de casa skriver:

      Gomorron Yvonne! 🙂
      Belöningar är aldrig fel 😀

      Vi får se hur vi gör nästa gång, men vi kommer att grädda alla på samma gång i alla fall.

      Snygg planering där 🙂
      Tack detsamma!

  9. mittlillautrymme skriver:

    Gomorron Ama!
    Förstår att vink-armen behöver vila upp sig nu. Kanske dags för Anders att för en gångs skull putsa fönster? 😀

  10. mittlillautrymme skriver:

    OJ, förlåt, blev visst fel där go’ förmidda’ skulle det vara!

  11. Ami skriver:

    Lizzaran är alltid trevligt att slå sig ner på. Vi var där för ett par veckor sen och satt och njöt av solen (då när solen fanns på himlen) Fast från och med imorgon ser det ut att bli fint igen
    Kram

  12. farfar hebbe skriver:

    Tänk att även jag tänkte på Teskedsgummans Göta Petter,undrar om det är en tjej eller kille,den där Göta Petter..Med tanke på ”Degen”,,man lever så länge man lär..Haé Kram.

  13. Znogge skriver:

    Bakpulver fungerar tyvärr inte som jäst men nu vet ni det.
    Sand mellan tårna är det bästa som finns ❤

    Ha en fin torsdag!

    • Ama de casa skriver:

      Att det inte fungerar som jäst tycker jag är det allra bästa med bakpulvret 😉
      Däremot är sand mellan tårna inte alls nåt jag tycker om. Ja, om den bara höll sig mellan tårna, men det gör den ju inte… 😀

      Tack detsamma!

  14. skåningen skriver:

    Jag trodde att det gick att spara degen i kylen..
    Fulväder?? Det beror på vem man är och var man bor!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    • Ama de casa skriver:

      Det trodde vi också. Ja, den gick att spara men blev ganska svårarbetad…
      För vår del har fulväder fått en annan innebörd än då när vi bodde i Sverige 🙂
      Tack detsamma!
      Kram

  15. mamma C skriver:

    Okej, jag trodde de var färdiggräddade de andra med. Men det fina med detta är att ni har lärt er något nytt inom bakning 😉😀.
    Ha en fin torsdag i det gråmulna vädret.
    Kram Carin

  16. friochlycklig skriver:

    Det får bli lite tvångspromenader i fulvädret för att inte växa fast i soffan men jag har hört rykten om kommande förbättringar och det ser vi fram emot. Kram

  17. Geddfish skriver:

    Man lär så länge man lever och lev nu som ni lär 😀 Ingen deg i kylen av detta slaget 😉
    Men alla är vi barn i början.

  18. Susjos skriver:

    Vink vink till Ama där uppe på bänken, klart du inte vägrade tapas och vin! Snyggt jobbat med scones degen den hårda! Man lär sig något nytt varje dag.
    Kram från sjukbädden!

    • Ama de casa skriver:

      Vink, vink tillbaks! 🙂
      Jodå, man lär så länge man lever, det stämmer rätt bra. Tyvärr fastnar inte lärdomarna så jättebra nuförtiden… 😉
      Kram och fortsätt krya på!

  19. Veiken skriver:

    Sand är ett elände, men man får ju offra sig! 🙂

  20. åsa skriver:

    Fulväders promenad med sand mellan tårna och stenhårda före gräddning men efter gräddning goda scones är väl en korrekt sammanfattning?
    Kram

  21. BP skriver:

    Fulväder och fulväder – allt är relativt. Skrattade gott åt den stenhårda degen – hahaha! Om du frågar mig, vilket jag tvivlar på att du gör, så skulle jag skippa frukost och äta tapas till brunch istället;-) Men det gör ni ju redan – nästan alltså;-)

    • Ama de casa skriver:

      Vi är inga stora frukostätare, men nåt vill jag ha i mig på morgonen eftersom lunchtiderna är rätt sena här i Spanien. Oftast blir det bara en yoghurt och en kopp te på morgonen 🙂

  22. Elisabeth skriver:

    Värt att pröva och få nya erfarenheter! Scones kan ha många former, mer eller mindre luftiga!

  23. Sussi skriver:

    Tapas och vin är min melodi det med. Där skulle inte jag heller vägra det allra minsta. Scones är så gott men kanske inte när degen varit i kylen. Något jag tar med mig att undvika 😉
    Ha det så bra

    • Ama de casa skriver:

      Tapas och vin är inget som lockar till frukost, då var sconesen ett bättre alternativ 😉
      Bättre att grädda alla på en gång. Det tror vi i alla fall och kommer att testa den varianten nästa gång.
      Tack detsamma!

  24. Micke skriver:

    Såg nåt på tv om just bakpulver i morse men jag minns inte riktigt vad det handlade om förutom att vissa bakpulver är ”skit” av någon anledning.,
    Duvor är fina de ju, på lite avstånd iallafall. 😉

    Ha det bäst Ama.

  25. Paula Merio skriver:

    Är januari den kallaste månaden i Spanien`? Men ni huttrar inte för att det är kallt utan för att ni klär er som att det är sommar,,,,,Å andra sidan har ni valt boplats för att slippa frysa…
    Ingen blir ju bagarmästare över en natt, övning ger färdighet, ni har ju redan klurat ut lösningen!

    • Ama de casa skriver:

      Senare delen av januari och hela februari brukar vara den kyligaste delen av året här. Vi klär på oss ordentligt med både kofta och jacka, men sitter man i solen i lä så blir det varmt. Då skalar man av sig av kläderna (fast inte allt… 😉 ). Men många – främst turister – går i shorts och linne…
      Ja, vi ska inte spara degen nästa gång, då går det kanske lättare 🙂

  26. yfronten skriver:

    Duvorna ser inte alls ut som att det blåser. Du och de kanske sitter i lä. 🙂 Själv har jag räddat soptunnan från att blåsa iväg (hoppas jag, jag tog i alla fall ned den från gräsmattan där den blåst omkull, till garageinfarten.).

  27. kajsalisasblogg skriver:

    Hemma hos mig är det där fint väder 🙂 Fina bilder.

  28. mycketyck skriver:

    Tror det hade varit lite kallt för fötter och huvudet att gå ut på så öppna platser. Det är alltid ett vågspel att spara bakade eller obakade saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: