Påfyllning

Det behöver man göra ibland.

I tisdags tog till exempel vår gasolflaska slut.

Då åkte vi till en mack som matchade flaskan…

… där fanns det påfyllda flaskor som man kunde byta ut mot sin tomma, ja ifall man betalade en slant också såklart. Fast jösses vad priset på gas har skjutit i höjden!

Den 11:e januari i år betalade vi 13:70 för att byta en flaska i samma storlek – i tisdags kostade det 21:60. Ja, ja. Det är väl bara att gå ut och käka oftare istället för att laga maten hemma, då spar man på gasen. Hmm… Undrar just vad nobelkommittén tycker om den idén? Ama gillar den i alla fall.

I onsdags gick vi upp till vår vårdcentral för att kolla ifall vi kunde få påfyllning av våra covidvaccinationer. Våra tredje doser, alltså. Det var väldigt mycket folk, trängsel och långa köer så vi väntar till nästa vecka för att se om trycket har minskat. Dom har precis släppt på så att 60plussare har rätt till en tredje dos och många verkar vara sugna på att få en sån. Tidigare var gränsen 70 år och uppåt.

Men vi blev inte helt utan påfyllning i onsdags ändå, det blev dessutom en väldigt trevlig sådan. Vi fyllde på med mat.

På El Sabor träffade vi Patrik, Ami, Karlsson och Leffe. Leffe hade kallat det för ”Tacksägelsemiddag” och dom ville bjuda på middagen eftersom vi andra fyra hade åkt ut till dom och tömt kyl och frys när det kom en pandemi och ställde alla resplaner på ända. Dom hade inte alls behövt bjuda, för vi hade ju hittat både parisare, älgkött och en massa annat gott i deras frys och det har vi för länge sen smällt i oss och njutit av. Men dom stod på sig och stod för notan – man tackar!

Anders och Ama valde ett par rätter som Leffe brukar benämna ”indiskt tjafs”. Det var supergott!

Leffes eget val blev som alltid på El Sabor en ”Gipsyschnitzel”. Den finns inte ens kvar på menyn, men när Leffe kommer så fixar dom ändå fram en sån. Han är allt bra enformig va?

Fast apropå enformig… Ama väljer alltid ”indiskt tjafs” när hon är på El Sabor. Man kanske inte ska kasta sten när man sitter i glashus?

Och apropå tacksägelse så säger vi tack så jättemycket för en väldigt trevlig tacksägelsemiddag!

Gomorron!

43 Responses to Påfyllning

 1. så konstigt att titta in här, ingen snö…. 😀

  • Ama de casa skriver:

   Nån snö tror jag inte dyker upp här heller, senast jag såg nån sån här i Torrevieja var i januari 2017 och innan dess var det 91 år tidigare som det ramlade ned snö i stan (fast den såg inte jag 😉 ).

 2. friochlycklig skriver:

  Jag gillar sådana ställen som fixar favoriter fast det inte står på menyn längre. Det har vi dylikt i närheten. Trevlig helg! Kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det bra när dom är flexibla! När dom är tvärtom är det väldigt irriterande. Minns en gång när jag på en restaurang nere i gamla marinan ville byta ut pommes till sallad på dagens rätt, det gick inte alls för sig. Men hur svårt kunde det vara då? Det var ju inte så att det inte fanns sallad…
   Tack detsamma!
   Kram

 3. LillaSyster skriver:

  Vilken bra restaurang som fixar fram precis det man vill ha! Bara älskar sådana ställen. Jag har faktiskt ett ställe på GC där jag bra kan slå mig ner vid bordet så kommer det in en dubbel espresso.
  Schysst att bjuda på mat två gånger! Men klart bättre att ni fick maten än att den skulle bli förstörd. Hoppas att det är mindre med kö nästa vecka, för tredje dosen vill man ha så fort man bara kan. Själv får jag vänta till februari – det verkar som om de vill att det ska gå 6 månader mellan doserna här hemma. Men då tänker jag inte stå ute och köa i någon sommarklänning som sist för att det skulle gå snabbt och smidigt där inne. Jag kan sträcka mig till att bara ha linne under jackan . Ha en bra fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det bra med såna ställen! Vi har också några ställen där vi inte behöver öppna munnen för att få det vi vill ha. Fast vi måste såklart öppna munnen när vi ska få i oss det vi (inte) beställt 😀
   Det blev mer än två gånger… Karlssons frys var tämligen proppfull, hon är väldigt duktig på att fylla frysar 🙂
   Jag hoppas också att det är färre människor nästa vecka. Känns inte bra att trängas…
   Här är det lite olika väntetid inför tredje dosen beroende på vilket vaccin man fått tidigare. Vi som blev tilldelade AZ måste vänta 3 månader medan vissa andra har 6 månader (om vi nu har fattat det rätt).
   Tack detsamma!

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Så trevligt och ni var absolut värda den uppskattningen! Hur skulle vi annars ha löst problemet när vi satt i karantän i mörkaste Norrland.
  Joo, lite enformig och tråkig är jag allt, men är också på tok för gammal för att hinna rätta till defekten. 😦
  Tack så hjärtligt för att ni tog er tid mitt i allt julstök! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Det var verkligen både jättetrevlig och gott!
   Haha! Det är tydligen svårt att lära gamla Leffar att sitta. Eller åtminstone att variera sin kost 😉 Men tråkig, det är du verkligen inte!
   Det är vi som ska tacka! 😀

 5. Znogge skriver:

  En gratis påfyllning tackar man inte nej till. Det är en klar fördel när man kan hjälpa varandra och då vill man gärna visa sin uppskattning.

  Trevlig fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Vi var väldigt glada över tacksägelsemiddagen och hade varit det även om vi inte blivit bjudna. Men visst vill man visa sin uppskattning, fast det hade dom ju redan gjort med alla dom godsaker vi hittade i deras gömmor 🙂

   Tack detsamma!

 6. Annica skriver:

  Snällt av dem att fixa hans specialare. På det sättet får man ju en nöjd kund 🙂
  Kram

 7. Violacornuta skriver:

  Jag hade tolkat det där med stigande priser precis som du – mera uteät!
  Härliga påfyllningar för övrigt även om 3:an fick skjutas upp för att kunna skjutas in. 😄
  Fin tacksägelse där du!
  Ha en fin inledning på helgen 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det en bra metod att spara på den dyra gasen! 😀
   Vi ville inte trängas, känns extra olustigt i en sjukvårdsmiljö…
   Tacksägelsen – det var ju bara att tacka och ta emot 😀
   Tack detsamma!

 8. skåningen skriver:

  Det Indiska tjafset ser gott ut!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 9. mamma C skriver:

  Vi gav 19 och någonting € i oktober för vår gasol och nu fick vi ge samma pris som du 21 och någonting € när vi köpte en ny gasoltub.
  Så fint och bra när man kan få sin rätt man gillar fast den inte finns kvar på menyn längre.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det har verkligen ökat snabbt! Du får sluta vara så flitig i köket… 😉
   Visst är det en bra service när man kan få det man vill ha trots att det inte finns kvar på menyn 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 10. farfar hebbe skriver:

  Oj,den kompisen var inte dålig,som tog notan,trots att ni tömt deras frys..Ja visst skulle en god öl sitta bra,lite senare idag..Haé Kram.

 11. åsa skriver:

  Tacksägelsemiddag låter mycket trevligt 👍
  Att vara enformig är lätt när man hittat något man gillar vare sig det är mat eller färg… blå himmel är min favoritfärg 😃
  Parisare åt jag och Elin igår här hemma 😋
  Bensin är fruktansvärt dyrt 🤑 och tyvärr nödvändigt. Svårt att åka kollektivt när det inte finns kollektivtrafik.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det var en väldigt trevlig middag! 🙂
   Åååhhh!!! Parisare… Nu blev jag RIKTIGT avis!
   Vi går mest till fots, och det blir inte så väldigt dyrt. Vi har kollektivtrafik, men den går inte så ofta.
   Kram

 12. Yvonne skriver:

  God eftermiddag, vilken trevlig middag ni bjöds på.

  Så gas har ökat så mycket i pris i Spanien också. Hur länge räcker en sådan där flaska? Har ni den bara för spisen eller till annat också?

  Har ingen erfarenhet av gas, alltid bara el i allt. Sonen har gasspis och jag tycker det är hopplöst jobbigt att få rätt temp på lågan och ugnen som också är gas har jag inte ens övervägt att pröva 🙂

  Ha en fin fredag

  • Ama de casa skriver:

   Goafton! 🙂

   Gasflaskan räcker rätt länge. Fast det blev kortare tid under karantänen av nån konstig anledning… Vi har den både för spisen och för gasvärmemanicken, okej. Vi har två flaskor.

   Jag tycker det är lättare att ”kontrollera” värmen på en gasspis än med elplattor, men då har vi aldrig haft en induktionshäll. Gasugnar är helt hopplösa!

   Tack detsamma!

 13. Ditte skriver:

  Vad trevligt och gott med ett besök på El Sabor tillsammans med idel kända ansikten. Roligt att se er allihop på bild. Var ju ett tag sedan nu ”in natura”. Och för min del lär det ju dröja ett tag till.
  Men Stockholm har mycket av det mesta. Dock inte värme-
  Trevlig kväll.

 14. Åh så mysigt att gå ut och äta! Och snällt att de alltid fixar favoriträtten trots att den inte finns på menyn haha 🙂

 15. BP skriver:

  Gas är läskigt, men fruktansvärt billigt jämfört med el i Spanien. Jag menar 13:70 respektive 21:60 delat med 12 är ju ingenting. Har förstått att både gas- och el-priser har gått upp rejält, för att inte tala om bensinen. Inte lätt att få det där åtråvärda nobelpriset;-)
  Det indiska tjafset såg betydligt mera tilltalande ut än zigenarschnitzeln med geggan över paneringen. Förstår nästan att restaurangen slutat sälja rätten, inte minst för namnets skull. Usch så PK-svenskt jag låter nu;-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker inte att det är läskigt med gasen, och den är ju relativt billig. Däremot är prisökningen på ett år tämligen stor.
   Vi tycker faktiskt inte att elpriserna är så gräsligt höga. Vi tecknade ett bra avtalspris innan den senaste höjningen med tidsspann för elförbrukningen så vi behöver inte tvätta och duscha på nätterna 😉 Priserna frystes för ett år sen när det var betydligt billigare och avtalet gäller i (minst) fyra år till.
   Antagligen försvann den där schnitzeln från menyn på grund av namnet 😉

 16. bmlarsreseblogg skriver:

  Indiskt tjafs hade jag lätt valt alla dagar i veckan, låter riktigt gott! Däremot föråt jag mig på snitsel under en bussresa genom Tyskland och Österrike för massor med år sedan, när det blev snitsel trehånger på fyra dagar. Efter det har det blivit någon enstaka….

 17. Susjos skriver:

  Den indiska maten blev favorit på Gran Canaria faktiskt! Inte dumt alls!
  Ha en fin helg!
  PS. Å din historia som du skrev om på din blogg där ni alla blev utkastade, inte klokt ju!

  Kram!

 18. yfronten skriver:

  Haha! De bjuder er på mat för att ni har ätit upp deras mat. 🙂

 19. mycketyck skriver:

  Ni tömmer deras frys och så bjuder de er på mat. Inte så dumt på min ära.

 20. Anki skriver:

  Det där indiska tjafset ser gott ut! Har en god vän som alltid väljer pyttipanna om vi äter ”på lokal” – för då vet man vad man får 🙂

 21. FREEDOMtravel skriver:

  Bilderna påminner mig om när vi försökte köpa gasol i Spanien vintern 2015, men inte fick eftersom man behövde nåt speciellt tillstånd/underskrivet papper som vi inte hade. Oj vad vi frös! Hade kunnat betala ungefär vad som helst för en gasolflaska, haha, men det gick inte. Tur att vi fick köpa gasol i Portugal 😉

  • Ama de casa skriver:

   Nej, man måste ha kontrakt till sina gasolflaskor här i Spanien. Fråga mig inte varför, men så är det av nån konstig anledning. Det ställer till det för många. Små ”campingvarianter” kan man dock köpa på järnaffärerna utan kontrakt.
   Tur det ordnade sig för er när ni kom till Portugal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: