Första advent – all-in med julen!

Som Ama avslöjade igår på första advent så lät vi Rulle tjuvstarta julen redan i lördags och han var sååå glad att få komma ut ur garderoben resväskan och komma upp i lägenheten igen.

Precis på den rätta dagen så hämtade vi upp våra julkartonger från garaget där alla dom resterande julpryttlarna hade bott sen förra julens tjugondag Knut. Vi går alltid all-in den första advent och all-out när Knutte kommer. Rulle övervakade det hela och skyltade med vilken dag det var, som bevis liksom.

Vi började med att hänga upp julgardinen och lägga ut julmattan i köket. Ooops! Nån hade visst glömt bort att diska… Fast det kändes viktigare att få fram julen än att bry sig om såna petitesser som lite disk på bänken.

Det blir rätt stökigt medan man håller på. Är det månne det som kallas för julstök?

Här fixar Anders till den väldigt viktiga detaljen att få det hysteriska julblinket på plats bland spröten…

… och nu står det och blinkar hysteriskt på sin plats i hörnet. Tomtarna, luciatåget, snögubbarna Sixten och Signe samt renen Sigurd delar bänken med julgirlangen. På TVn har bakgrundsbilden bytts ut till pepparkakshuset som Ama byggde tillsammans med en killkompis i slutet av 70-talet.

Självklart har den bajsande gubben en given plats bland juldekorationerna – ingen jul utan en bajsande gubbe! Pepparkaksgubben ser dock inte ut att vara riktigt nöjd med sin tilldelade plats av nån anledning.

Avsaknaden av fönsterbrädor gör att elljusstaken får stå på en hylla istället. Det går bra det med.

Elljusstaken från Rusta har blivit bänkad på en annan plats. Ååhhh… Rusta… Ama saknar den affären här i Spanien.

Lavalamporna har fått tomteluvor på skallarna och lite julkrafs runt fötterna. Ama vill gärna påtala att lavalampan i mitten har knallröda pluppar som åker runt. Att dom ser illrosa ut skyller hon helt och hållet på mobilkameran.

Även katten har fått sig en luva.

Julstjärnans lampa hade som vanligt lagt av, men det fixade Anders genom att titta i sitt lamplager i garaget. Där fanns det en hel, himla bra med förråd ibland!

Fast vi behöver ändå göra en komplettering:

Nya julgranskulor till granarna på terrassen måste inhandlas, dom är rysligt solblekta. Är det ett problem som ni också har? Ja, att solen bleker julbollarna alltså.

Bortsett från dom bleka bollarna i granarna är nu julen komplett hos oss. Fast det kan ju tänkas att Ama hittar nåt mer kul där i jultältet på Zenia Boulevard. Inte alls omöjligt…

Gomorron!

Annons

54 Responses to Första advent – all-in med julen!

 1. Så mysigt! Visst är det kul att befria tomtarna och visa olika årstider. I köket ska mina blåklockor bytas till något juligare, måste ändå tvätta gardinerna nån gång…

 2. Annica skriver:

  Här är alla 6 saker plus minigran klart 🙂
  Kram

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Dags att besöka jultältet igen förstår jag. Det gäller att hitta bra anledningar. 😀

 4. skåningen skriver:

  Det var ju mycket ni har (jul)stökat till det
  Kram!

 5. friochlycklig skriver:

  Det blev ju jättefint alltsammans. Jag har inte ”hunnit ” pynta ännu. Får se om jag gör det. Kram 🌲

  • Ama de casa skriver:

   Till jul tycker jag det är värt att pynta. Påsken däremot, den är ju över nästan innan den börjat och då känns det inte som nån idé att anstränga sig 😀
   Kram

 6. Yvonne skriver:

  God morgon/förmiddag, här är också julen nästan framme, fattas bara några små prylar, sen så. Det är så fint att ha alla ljusstakar och stjärnor tända denna tid på året då det både är mörkt och kallt. Dock inte lika kul när allt ska plockas bort igen.

  Ha en fin måndag

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Visst är det mysigt med belysning och ljus vid denna tiden på året. Jag håller fullständigt med, att plocka fram julen är betydligt roligare än att få undan den.

   Tack detsamma!

 7. Ami skriver:

  Ja, lite julpynt har även här kommit fram. Men granen brukar jag vänta med till Lucia!
  Kram

 8. Znogge skriver:

  Julfint och snyggt hos er! Här är det verkligen inte tal om någon solblekning! Den risken finns inte kan jag säga 😀

  Ha en bra måndag!

 9. mamma C skriver:

  Så julfint det blev.
  Ha en ny bra vecka.
  Kram Carin

 10. marbellatanten skriver:

  Väldans fint ni har det, och avis blir jag på den bajsande gubben. 😀

 11. Geddfish skriver:

  Här var det verkligen julpyntat, så fint så fint 😀 Undrar hur spanjorerna pyntar i sina fönster? Svårt utan fönsterbrädor.
  Ta väl hand om Rulle nu. Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Dom flesta spanjorer verkar ha tomtar som klättrar på balkonräckena. Våra vanligaste dekorationer med julstjärnor och julljusstakar ser man sällan här – om det inte bor svenskar i husen.
   Vi vårdar Rulle ömt!
   Kram

 12. farfar hebbe skriver:

  Oki,jag har tänt julbelysningen på balkongen och har en belysning i fönstret,,men har glömt att ta fram tomten som brukar hålla koll i fönstret mot centrum,den ska få komma på plats nu..Haé Kram.

 13. Susjos skriver:

  Verkligen julpyntat hemma hos er nu, det var inte dåligt med grejer, så fint det blev! Vi har en del kvar att plocka upp, men några solblekta julgranskulor (pumlor säger man visst i norrland, känns det bekant? )har vi inte, haha!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi (okej, jag) älskar att plocka fram alla julpryttlar och belysningar. Likaså bra att ta fram allt på en endaste gång 🙂
   Pumlor var inget begrepp jag kände till när jag bodde i Norrland, men jag har lärt mig det på senare tid genom olika bloggar.
   Tack detsamma!
   Kram

 14. Violacornuta skriver:

  Jo men det måste väl vara därför som det kallas julstök 🤔 stökigt blir det i alla fall.
  Nej du, några solblekta kulor i grenen har jag då aldrig upplevt 🙄
  Fint blev det! 🤗

 15. Anki skriver:

  Oj så mycket julstök ni håller på med! Själv undviker jag det i det längsta … och hysteriskt blinkande ljusslingor hoppar jag över! Lavalamporna är fina i alla fall – med eller utan luvor!
  Ha en fin fortsättning på dagen!

  • Ama de casa skriver:

   Det hysteriska julblinket är bäst av allt! Älskar’t!!! 🙂
   Lavalamporna är finare i verkligheten – fattar inte att dom fina röda bollarna blev illskära? DUM mobilkamera!
   Tack detsamma!

 16. åsa skriver:

  Julkul och julstök 🤶 🎅
  Här går vi icke all in… vi tar det piano 🎹 🎵 🎶 och det utan att äga andra tangenter än de på datorn 😜 å de är inte svarta och vita.
  Inga pumlor som blivit solblekta här inte.
  Rusta är oxå min favvo-affär och aldrig, aldrig kommer jag dit den affären finns.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker det är likaså bra att ta fram allt på en endaste gång. Har spelat piano i ungdomen och det gick verkligen inget vidare… 😉
   Jag älskar Rusta! Fast här i Spanien har dom inte etablerat sig, tyvärr…
   Kram

 17. LillaSyster skriver:

  Jo, det är det som kallas julstök =) Skönt för Rulle att komma upp och ut i friska luften. Så där mycket pynt kommer nog inte jag att ta fram….men stjärnorna är uppe och en stor snögubbe har fått flytta in i TV rummet – ytterligare en sådan där sak som bara skrek KÖP MIG……. undrar om det hjälper med hörselskydd i butiken? Lycka till med nya inköp för din del.

  • Ama de casa skriver:

   Jag undrar om du kanske borde köpa hörselskydd när du går in på vissa affärer… 😉 Fast du hittar ju många fina grejer, så det är väl bara att fortsätta att lyssna på dom ropen ändå 😀
   Tack! Fast idag gick det väldig dåligt med inköpen… Men om man ser till ekonomipriset gick det rätt bra på sitt vis 🙂

 18. Paula Merio skriver:

  Jo jag minns….vilka julfantaster ni är! Och det är bra, man ska gå all-in med sånt man gillar! Jag som är all-out angående julen får tumma lite på begreppet när det finns småttingar i familjen. Tack o lov behöver jag inte pynta ihjäl mig hemma för här ska vi inte vistas, men istället för att fly fältet så tycker jag det ska bli mysigt att fira barnens egen jul. Inte för att man just fattar nåt när man är ett år, men ungar älskar ju paket (åtminstone julpappret) o pepparkakor…

  • Ama de casa skriver:

   Jag gillar verkligen julen, så du minns rätt 🙂
   Sen är ju julen barnens högtid, så du får skärpa till dig lite i år 😀
   Julpapperet kan ju vara nog så kul, för att inte tala om peppisarna .
   Hoppas att ni kommer att få en härlig julmånad!

 19. BP skriver:

  Hahaha! Jag blir matt bara jag tittar på ditt pynt. Som varje år kan jag konstatera att vi är totalt olika vad gäller pynt, glitter och hysteriskt blinkande. Så bra att vi alla är olika;-)
  Rulle och den bajsande gubben liksom Luciatåget kan jag köpa, liksom mössorna på dina underbara lavalampor.

  PS. Kollade precis Paulas kommentar. Hon och jag är ju rätt olika i vanliga fall, men angående jul så… En himla tur att jag inte har småttingar i familjen;-) DS.

  • Ama de casa skriver:

   Man kan inte vara överens om allt 😀
   Den bajsande gubben är dock viktigast 😉
   Lavalamporna är viktiga året om. fast på somrarna avger dom för mycket värme, tyvärr…
   😀

 20. Ditte skriver:

  Jag blir som BP helt matt av allt. Här kör jag på at ”less is more”. (Men adventsljusstakar finns i många fönster och mängder med levande ljus finns. Och det minimalistiska tas bort före nyår. Men visst är det bar att man kan göra och tycka olika.
  Önskar dig en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Så du tjuvstartar med all-outen, alltså. Jag väntar tills Knut kommer. Kanske beroende på att jag är duktig på att skjuta upp saker och ting tills sista minuten 😉
   Tack och ha en fin dag!

 21. Sussi skriver:

  Problem med solblekta julgranskulor har nog jag aldrig fått vara med om. Snarare sönderfrysta julgranskulor. Men det låter som ett angenämt problem 🙂
  Så fint ni pyntat och välkommen fram Rulle 🙂

 22. kajsalisasblogg skriver:

  Oj ni firar jul ordentligt och redan igång. Häftig bild på Adventsstjärnan, du fick till både ljus och färger.

 23. mycketyck skriver:

  Blev nästan lite matt av alla julsaker. Klart pepparkaksgubben inte gillar placeringen nära bajsgubben. Lukten måste ju vara outhärdlig. Tänk om han har ett känsligt luktsinne som jag ?
  Inte en enda tomte kommer in i vårat hus eller annat julaktigt. Vi är lite anti detta år vilket känns befriande.

  Men nyår kommer vi att hälsa med glädje.Tittar alltid på Skansen då.

  • Ama de casa skriver:

   Kanske borde jag ge pepparkaksgubben ett munskydd? 😉
   Jag gillar när julgrejerna kommer fram.
   Vi brukar kolla på Skansen på reprisen och göra annat vid tolvslaget.

 24. yfronten skriver:

  Om jag går på Rusta är det stor risk att jag råkar köpa något julpynt fast jag försöker låta bli… Jag vet att de till exempel har Nissedörrar som har blivit populärt här. Har ni dem i Spanien? Pyttesmå dörrar som man sätter ovanför en golvlist med en liten stege upp. 🙂

 25. bmlarsreseblogg skriver:

  Tänk, några bekymmer med solblekta julgranskulor har vi aldrig haft! Här väntar vi nog ytterligare någon vecka innan tomtarna får flytta upp från källaren.
  Några lampor som blinkar i olika färger har aldrig kommit innanför våra dörrar, PUNKT. (Trots att jag inte har några problem med klädnypor i regnbågens alla färger🤣😂).

  • Ama de casa skriver:

   Stackars era tomtar som får vänta så länge på julpermisen från lådorna… 😉
   Jag älskar mitt hysteriska julblink, men klädnyporna ska det vara ordning på! 😀

 26. FREEDOMtravel skriver:

  Åh, förstår att Rulle är lycklig!! Stort grattis till hans frihet! FREEDOM!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: