Skyltsöndag – överraska

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där temat för den kommande veckan är Överraska.

På födelsedagar blir man ofta överraskad så Ama siktar på såna denna söndag.

Eftersom vi båda har uppnått en ganska aktningsvärd ålder så känner Ama att hon måste begränsa sig rejält för att inte slå världsrekord i ”långt blogginlägg”. Därför har hon valt ut bilder från våra nollningsår mellan 30 – 60 år.

April 1988. När Anders fyllde trettio så firade vi det med en middag på 102:a våningen i World Trade Center, New York. Tur att han är så pass gammal som han är och inte firade i september 2001, då vet vi ju alla vad som hände. När vi satt på restaurangen överraskade Ama honom med ett presentkort på en ballongflygning i Stockholm och såg självklart till att hon fick följa med själv på den turen som skedde senare samma år. Han ser inte så värst munter ut på bilden, det var kanske inte så kul att hoppa in i ett nytt årtionde?

Oktober 1990. Ama firade ”sista dagen på tjugotalet” i Playa del Carmen, Mexiko. Dagen efter blev hon lite sur eftersom hon inte fick några gratulationer av Anders redan på morgonen. Det hade sin förklaring… Vi hade nämligen blandat ihop dagarna alldeles på semestern och Ama blev både överraskad och glad att hon fick en respitdag på sitt tjugotal. På bilden hade vi tagit oss ut till ön Cozumel och trettioårsdagen firades på precis den rätta dagen. Databakstycket på Anders kamera hade ”nått taket” så Ama fick tillverka en egen skylt för att få in datumet på bilden. Paint var inte uppfunnet på den tiden.

April 1998. Anders fyllde fyrtio och i Pantanals våtmarker i Brasilien blev vi överraskade över vilka djur som kom och tiggde mat vid frukosten. Brödet gillade dom inte, men skinkan var helt i deras smak.

Oktober 2000. Ama blev väldigt överraskad att Anders hade med sig en ask från en guldsmed när hon fyllde fyrtio på Mauritius. Än mer överraskad blev hon när asken var tom… Anders sa att vi hade kunnat bli haffade för smuggling och fått böta ifall tullen hade gjort nedslag, Ama skulle få välja ett smycke själv när vi var tillbaks i Sverige igen. Hon valde den längre av dom två guldkedjor som hon (nästan) alltid har på sig. Med facit i hand skulle det kanske ha blivit billigare med smuggelböter.

April 2008. Anders fick en överraskande femtioårsmiddag bestående av nudelsoppa och torra kex i en garderob i Belize. Det var till att slå till på stort!

Oktober 2010. Ama blev glatt överraskad när dom i San José, Costa Rica, uppmärksammade hennes femtioårsdag så storslaget. I och för sig hade dom lagt på tjugo år för mycket, men ändå!

April 2018. Dom på Princess Cruises överraskade Anders med ballonger och grattishälsningar på sextioårsdagen när vi kryssade runt omkring på Medelhavet. Trevligt!

Oktober 2020. Då hade hela världen blivit överraskade av Coronan som kom och sabbade stora delar av Amas fyllårsår. Sextioårsdagen firade vi ändå på ett fint sätt i Albir här på Costa Blanca. Ama funderar ändå på att ta ut sitt firarår för den nollningen retroaktivt under 2022. Kanske kan hon få komma till sitt drömresmål då? Ullared, alltså.

Det var allt för nu – ha en skön söndag!

Gomorron!

Annons

52 Responses to Skyltsöndag – överraska

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, klart du ska ta igen det du missade 2020 år 2022, att nolla måste ju firas ordentligt, även om det inte är riktigt lika roligt att göra det i efterskott.

  För oss frös 40-årig bröllopsdag inne i april 2020, men tänker ta igen den och även 40-åriga boendet i radhuset i Åkersberga 2020, så det blir att tänka till ordentligt innan beslut fattas hur det ska firas 🙂

  Ha en fin söndag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Att fira retroaktivt går precis lika bra har jag bestämt. Huvudsaken är ATT man firar, inte NÄR 😀
   Så ni drabbades av dubbla infrysningar… Då har ni mycket att ta igen 🙂

   Tack detsamma!

 2. skåningen skriver:

  Jag har slutat att fylla år!!
  Åldern är ju bara en siffra!
  Ibland så känner jag mig som en tonåring,då slår åldern till och jag påminns om att jag har många år på nacken! 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram!

 3. Znogge skriver:

  Vilka härliga bilder från ert nollande! Klart att man ska ta alla chanser till att fira 😀

  Ha en fin söndag!

 4. Annica skriver:

  Håller tummarna för Ullared då 😉
  Kram

 5. mamma C skriver:

  Vilka minnen på ert överraskande på era födelsedagar.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

 6. friochlycklig skriver:

  Så trevliga och varierande födelsedagar ni har/har haft. Ha en fin söndag! Kram

 7. bra överraskningar är bra, visste knappt att man kunde äta i World Trade Center, var där 1976

 8. mittlillautrymme skriver:

  Go’ förmidda’ Ama!
  Jag håller tummarna för att du snart ska få besöka ditt drömmål! Det verkar ha öppnat sig lite för Anders också nu när charterresorna till rymden börjar ta fart. Jag håller tummarna både för ditt Ullared och Anders månresa. Så dyrt som bensinpriset är i Sverige nu lär båda resorna vara lika dyra. 😀

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Leffe! 🙂
   Jag tror dessvärre att ingen av oss kommer att nå våra drömmars resmål. Men vi är rätt nöjda med att röra oss i närområdet också 😀

 9. farfar hebbe skriver:

  Det är ju skitkul med dessa ”Fyllningar”,spelar nog ingen roll vars man är,när man får sin ”Hyllning..
  Ja vi grattar alla FN-soldater oavsett om det var förr eller nu..Haé Kram.

 10. åsa skriver:

  Skojjsigt med tillbaka blick 👍😃 riktigt överraskande att vissa djur tigger frukost 🪝
  Klart Du bör bli kompenserad när Ditt fyllerist år försvann med pandemin, så fortsätt fira födelsedag resten av detta år. Grattis 🥂 🥳
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Lite överraskande med dom dom tiggde, från andra hållet kom det en kasuar och tiggde (en typ sydamerikansk strutsfågel). Fanns en apa också som hoppade på en och försökte sno grejer som glasögon och annat 🙂
   Jag tänker fira längre än så – hela 2022 också tror jag 😀
   Tack!
   Kram

 11. Micke skriver:

  Att fylla ”jämnt” är ju lite av en milstolpe, själv bryr jag mig inte så mycket för egen del, men det är ju kul att fira andra.
  Ullared rekommenderas av undertecknad, mycket kul att hitta där.

  Sv: Vicepresident utan att ens vara på mötet?
  Då har han gjort ett bra intryck minsann, jösses.
  Bra make du har där då.

  Ha det bäst Ama. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jag gillar att nolla eftersom jag dom gångerna får fira hela året. Lite oflyt att nolla 2021 den här gången…
   Jag kommer nog aldrig till Ullared och Anders kommer nog inte till sitt drömmål heller. Till månen, alltså. Så lite rättvist är det ändå.

   Jag tror snarare att han blev vald för att ingen annan ville och han var inte där och kunde säga nej 😉

   Tack detsamma!

 12. BP skriver:

  Inte ett dugg överraskande, att jag återigen fick göra en världen-runt-resa idag. Fantastiskt att läsa att ni besökt så många länder på olika kontinenter.
  Skrattade gott åt Anders min i första bilden. Du har gjort ett väldigt bra jobb sedan dess och bloggdresserat Anders på ett föredömligt sätt. Ja, 1988 fanns ju knappt vettiga datorer och absolut ingenting som liknade internet;-)

  Ett (föga) överraskande bidrag till de två teman. Tusen tack för det och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Vi har alltid gillat att resa och när man nollar måste man ju passa på 🙂
   På den tiden (1988) tog det ju lååång tid innan man kunde se hur bilden blev och kanske ta en till bild om den första såg sur ut 😀

   Tack själv BP!

 13. LillaSyster skriver:

  Jag håller tummarna för Ullared då, förvarna oss så dyker nog halva blogg gänget upp och sjunger för dig🥳🎵🎶🎵🎶🇸🇪

 14. Ullared, haha, klart du måste ta dig dit!

 15. Anki skriver:

  Ni har verkligen passat på att fira i jordens alla hörn! Häftigt! På vanligt manér så fick du ihop en riktigt bra kombo på två olika teman! Heja dej!
  Ha en fin söndagskväll!

 16. Susjos skriver:

  Å så fina foton från era födelsedagar, och snacka om att ni sett er om i världen! Lustigt nog har jag också en bild från ett födelsedagsfirande i dag i min blogg!
  Vi fortsätter väl att fira våra födelsedagar några dagar till, än är det oktober!
  Ha det gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi har varit på en del ställen, men mycket återstår att se. Bara världen öppnar upp mer igen..,
   Visst fortsätter vi firandet! Grattis!!! 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 17. Ditte skriver:

  Härligt att bli överraskad! Och jättefina bilder från era nollningar. Kan tänka mig att fina minnen medföljer. Jättefin tolkning av både skyltar och fototema-
  Nog tycker jag att du bör kunna få till ett besök på ditt drömresmål snart. Ligger bara några flygtimmar bort.
  Och du! En hemlis. Jag ska till Ullared på studiebesök i veckan. Yngsta barnbarnet hade i present för ett par år sedan önskat sig en resa hit av sin moster men så kom pandemin och resan blev inte av. Men nu så! Jag har aldrig begripit vad man gör där men följer med just för att kunna säga att jag varit där . Ska bli roligt att spendera tid med döttrar och barnbarn. Att det nu blir på en resa hit får jag ju ta. Undrar om jag blir överraskad av att komma hit. Skulle inte tro det.
  Trevlig kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, många minnen är sammankopplade med och runt ikring alla bilderna. Tack Ditte!
   Åååhhhh… Nu blev jag avis! Så du får åka till Ullared… Kul!
   Jag är ju inte så värst intresserad av själva shoppingen, men jag vill gärna se ”fenomenet Ullared” 🙂
   Hoppas ni får en härlig tripp!
   Tack detsamma.

 18. yfronten skriver:

  Anders femtioårsdag har du säkert skrivit om förut, men varför satt han i en garderob och åt nudlar? 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Ja det kan man ju undra… Fast egentligen satt han i en del av ett ganska fint rum med högt i tak, det ser bara ut som han sitter i en garderob. Sen var nudlarna hans egna val, och det var ju han som fyllde år så han fick bestämma 🙂

 19. Geddfish skriver:

  Underbar variation 😀 ❤

 20. mycketyck skriver:

  Fina minnen och naturligtvis ska du ta ut ditt nollningsår 2022. Men Ullared blev jag besviken på. Var helt slut i huvudet den gången vi var där. Men man ska väl pricka av det på sin lista så go for it.

 21. Klart ni ska fira retroaktivt. Det där året är ju nästan borträknat…

  Mitt guldhalsband ficj jag när jag fyllde 30 och det är inte ofta jag tar av mig det. Då är det väl ändå valuta för pengarna!

  • Ama de casa skriver:

   Det var ett väldigt dumt år att nolla på…

   Jag tar bara av mig mina två kedjor vid ett fåtal tillfällen. Exempelvis när vi reser runt på ”konstiga” ställen eller när jag ska in i en röntgenmanick av nåt slag.

 22. Violacornuta skriver:

  Åh vilka härliga överraskningar och firanden! 🤗
  Känns som om en hel del får tas ut retroaktivt under – 22 pga av alla aktiviteter som brann inne 20/21 😳

 23. byblixtra skriver:

  Så roligt att få följa med på era födelsedagar som ni firat på olika platser. 🙂
  Oj, 102:a våningen det var högt…och ett besök som inte går att göra om.
  Häftigt besök vid frukosten som dessutom hade speciella önskemål på vad som erbjöds.;-)
  Klart att du ska göra ett besök på Ullared! Det blir kul att följa med på.:-)

  • Ama de casa skriver:

   Det är kul att grotta runt bland gamla minnen 🙂
   Nej, det besöket går inte göra om… Ett fasansfullt terrordåd satte stopp för det.
   Vi blev lite överraskade över ”gästerna” som kom och tiggde vid frukosten. Fast dom var allt lite kräsna 😉
   Jag tror inte att jag nånsin kommer att komma till Ullared, men hoppet är ju det sista som lämnar… 😀

 24. Paula Merio skriver:

  Tiden står aldrig stilla, inte ens under coronan, vilket den förstås borde göra, ganska oförskämt att tiden fortsatt ticka medan vi suttit mer eller mindre inlåsta. Så du gör helt rätt när du planerar firande även nästa år, men attans vilken övervikt det blir på flyget när du ska hem med Ullared-fynden! (jag har aldrig varit där…) Ni är lika rara och gulliga alla åren igenom, fortsätt så!

  • Ama de casa skriver:

   Det har verkligen varit annorlunda under den här pandemitiden…
   Jag tror inte att jag skulle köpa så mycket på Ullared, jag är mest ute efter att uppleva ”fenomenet Ullared”. Shopping ligger inte så mycket för mig…
   Tack så mycket Paula!

 25. kajsalisasblogg skriver:

  Oj du verkar aldrig vara stilla. Mata krokodiler var något nytt, men den var ju inte så stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: