Alicante – varför åker man dit?

Ja, det finns en massa anledningar till att göra det, men en av dom främsta är ibland denna:

Det finns en nespressopluttaffär i stan. Vårt förråd av såna var tvärslut.

Man får inte fota inne i den affären – Ama har blivit tillsagd om det många gånger, men hon är tydligen ganska glömsk. Fast hon passade för säkerhets skull på att fotografera när säljaren var dold bakom pelaren.

Ama älskar alla dom vackra färgerna i hyllorna men är lite ledsen över att dom röda pluttarna innehåller koffeinfritt kaffe, så dom får aldrig följa med hem.

När man har handlat blir man bjuden på kaffe, fast nu fick man inte dricka det inne i affären.

Istället fick vi med oss en liten mugg med kaffe som vi inmundigade utanför på en bänk. Det gick bra det med.

Dagen efter – igår alltså – var det dags för hemresa. På förmiddagen släpade vi med oss vårt pick och pack och återvände till butiken. Säljaren hade återigen vänligheten att gömma sig bakom pelaren så Ama kunde fota.

Varför gick vi tillbaks, kan man undra. Jo, förstår ni. Vi var utlovade en present som dom av nån anledning inte hade kunnat överlämna dagen innan och presenter vill man ju gärna ha nu när det är födelsedagsmånad och allt.

Sen traskade vi till garaget för att hämta upp bilen. Som ni kan se så hade Anders parkerat som en hel spanjor och gjort intrång på grannrutan. Till hans försvar måste ändå sägas att när vi kom dit dagen innan så rådde det snedparkering som var orsakad av bilarna på båda sidor. Han kunde inte ha ställt sig på nåt annat vis för då hade han hindrat grannbilen från att komma ut. Sen var parkeringsrutan till höger om silverbilen blockerad så han stod inte ivägen för nån. Inte då i alla fall…

Men vad var det för en lapp som vi hade fått på rutan vid förarfönstret?

Jo denna:

”DU ÄR UTANFÖR PARKERINGSPLATSEN”

”Följ reglerna och instruktionerna från den ansvariga för parkeringen angående användning och säkerhet av parkeringen, dess anställda och användare”.

Jamen vad är det för småaktigt trams att gnälla över ett litet övertramp utanför en parkeringsficka? (Det uttalandet kaaan vara lite av att kasta sten i glashus från Trafikpolis-Amas sida…). Fast visst är det väl lite typiskt att vi får en knäpp på näsan när det för en gångs skull blev så och det var faktiskt dom andra bilarna som började!

På hemvägen såg vi att ett flygplan var på ingång för att lämna av passagerare och hämta upp nya. Ama såg också att det var väldigt mycket skit på rutorna. Så kan vi ju inte ha det!

Så vi tog sikte på biltvätten vid Carrefour. Det visade sig dock att den var stängd på grund av en total ombyggnation.

Bilen fick därför nöja sig med en avspolning. Oftast gör vi detta innan vi åker iväg på våra turer, men det sägs ju att omväxling förnöjer. Nu står den alltså (hyfsat) ren och fin nere i garaget efter vår tripp istället.

Den där presenten från Nespresso då, vad var det vi blev förärade?

Jo detta:

En diskhandduk. Kaffepluttarna hade vi betalat för så presenten var alltså ”bara” en diskhandduk. Inte för att Ama vill vara otacksam, men hade vi vetat det så hade vi inte släpat med oss bagaget till affären utan gått direkt till garaget och fått den där knäppen på näbben av lappen från parkeringsvakterna.

Senare på eftermiddagen fick vi ett mejl från Nespresso som lät meddela att han i affären hade glömt att ge oss två stycken kaffekoppar som vi också skulle ha fått och att vi ska få dom nästa gång. Då var det som vi trodde från början, att vi skulle få både en diskhandduk och koppar vilket hade gjort det mer mödan värt att gå förbi där på förmiddagen. Misstag kan alla göra och det var snällt av dom att meddela i alla fall.

Vi är alltså hemma igen, men man hinner med mycket mer än att köpa kaffepluttar när man tillbringar ett knappt dygn i Alicante. Det lär alltså komma mera från den fina stan.

Gomorron!

Annons

46 Responses to Alicante – varför åker man dit?

 1. friochlycklig skriver:

  Då har ni en anledning att återvända innan pluttarna är slut. Trevlig helg! Kram ☕🤩

 2. inte slut hos oss, vi dricker vanligt presskaffe på helgerna, men fick köpa snabbkaffe till maken, vars tur var att bjuda på fika till storbandet 🙂

 3. Annica skriver:

  Alltid kul med ”gratis” presenter när man handlar 🙂
  Kram

 4. skåningen skriver:

  Välkomna ”hem”!
  Man ska vara glad över det lilla man får 🙂
  Jag dricker snabbkaffe.
  Ha en bra dag!

 5. Znogge skriver:

  Ärligt talat så tycker jag synd om Anders som fick denna lapp när han äntligen parkerade som en hel spanjor och tog seden dit han kom. Livet är inte rättvist 😉 Snopet med presenten men ni hade säkert ändå tänkt er ett återbesök.

  Trevlig fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Ja visst var det synd om Anders! Det var väldigt orättvist eftersom det var dom andra bilarna som ställde till det när vi kom dit.
   Jodå. Det var nog inte sista gången vi besökte en nespressopluttaffär 😀

   Tack detsamma!

 6. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Där ser man……. Jag tycker Anders ska vara stolt! Det är inte många i Spanien som lyckats parkera så illa att dom fått en lapp på rutan! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Haha! Det hör verkligen till ovanligheterna 😀 Såvida man inte parkerat i blåa parkeringsrutor på gatan och tiden man betalt för har gått ut. Då får man lappar på rutan ganska omgående 🙂

 7. Yvonne skriver:

  God förmiddag denna blåsiga dag. Kul med presenter när man handlat. Ni måste ju åka dit igen ganska snart innan de glömmer vad de lovat.

  Fick ni böter för snedparkeringen eller bara knäpp på näsan? Så larvigt att sätta dit den eftersom över 90% av befolkningen parkerar hur de vill 🙂

  Ha en fin fredag och drick nu gott kaffe när lagret är påfyllt.

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Här började det precis regna… Visst är det trevligt med presenter! Vi måste absolut åka tillbaks och inkassera dom där kopparna 😀

   Inga böter, bara en ”arg lapp”. Jag tycker också att det var väldigt onödigt att knäppa oss på näsan för det lilla övertrampet 🙂

   Tack detsamma!

 8. LillaSyster skriver:

  Utan kaffepluttar kan man inte vara. Tur att det inte var böter utan bara ett påpekande. Njut av kaffet 😋☕

 9. Geddfish skriver:

  En liten kaffepluttartur inklusive knäpp på näsan 😉 inte illa, haha. Ja, en har inte roligare än en gör sig.
  Fredagskram!

  • Ama de casa skriver:

   Ett tag sålde dom Nespressokapslar på Zenia Boulevard precis här i närheten, det gillade jag inte! 🙂
   Nej, man får roa sig så gott man kan.
   Kram tebaks!

 10. Ami skriver:

  Oj, så bra! Då blir det säkert en tur dit innan kaffekapslarna är slut ☺
  Kram från andra sidan gatan

 11. Ylva Ellneby skriver:

  Väntar med spänning på nästa rapport, eftersom jag ska guida Barbro där om några veckor. Skönt med så beresta grannar, hälsar Ylva i dörren bredvid.

 12. Mamma C skriver:

  Va vad det jag sa 😁 kaffepluttar eller jag kanske sa kaffepluppar 🤔 men jag hade rätt i alla fall.
  Då får ni ta er en tur till storstan igen och hämta era koppar också.
  Du är en jäkel på att knäppa med mobilen inne i butiken.
  Går du där och säger smile hela tiden 😉😂.
  Ha en bra men regnig fredag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Du hade så rätt så 😀 Vi har en alldeles utmärkt anledning att åka dit igen!
   Haha! Inne i affären sa jag inte smajl eftersom jag ville mörka mina förehavanden, lyckades träffa av knappen på mobilen med klumpfingret, men det tog några försök per foto innan jag grejade det 😉
   Tack detsamma! Nu verkar regnet ha gett upp, åtminstone för tillfället.
   Kram

 13. Sussi skriver:

  Meh.. Fick ni en tillrättavisning när Anders för en gång skull parkerade som en äkta Spanjor. Verkligen snopet 😉
  Tur dock att det bara var en tillrättavisning och inte en böter där på rutan 🙂
  Nu dricker inte jag kaffe och kanske inte lockas så mycket men även jag kan hålla med om att det var väldigt fina färger på pluttarna.
  Trevlig helg

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var både snopet och orättvist! 😀 Fast skönt att dom inte ville ha pengar också för det lilla övertrampet.
   Det är så fint med alla färger inne i dom affärerna!
   Tack detsamma 🙂

 14. åsa skriver:

  Trevligt med presenter och det blir ju en anledning att åka i väg igen för att hämta de där kaffekoppar så inget ont som inte har något gott med sig 😃
  Surt med en sur lapp på bilen men då det icke var böter (eller?) så var det inte så farligt 😅
  Nu har vi eller Frost klarat av nio dygn med dumstrut och vi lever alla än så länge 😅
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Håller fullständigt med – nu har vi en utomordentligt bra anledning att åka tillbaks 😀
   Det var inga böter inblandade, men det kändes orättvist när vi faktiskt var helt oskyldiga till att bilen var tvungen att parkeras på det viset.
   Skönt att ni har överlevt! Hoppas Frost slipper dumstruten snart.
   Kram

 15. Anki skriver:

  Trevligt med presenter – men otrevligt med knäpp på näsan! Tycker det var väldigt orättvist att de gnällde på Anders – men nästa gång så vet han ju och då är det ju bara att han parkerar i sin ruta och låtsas som att det inte angår honom hur de andra sak komma ut …
  Ha en fin fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Det kändes väldigt orättvis med den knäppa knäppen! Speciellt eftersom vi var oskyldiga från början… Ibland ska man nog inte ta så mycket hänsyn till andra egentligen 😉 Fast å andra sidan kan man ju undra hur stora skadorna hade blivit på vår bil ifall han hade parkerat i rutan. Här nere verkar få bry sig om eventuella plåtskador på bilarna…
   Tack detsamma!

 16. Biggeros skriver:

  Ja om ni inte hade kört tillbaka hade ni som sagt fått knäpp på näsan. Jag förstår precis vad du menar när andra bilar börjar att ställa sig utan linjen så går det inte att ställa sig inom ramar. Tråkigt att man glömde att ge er kaffekoppar. Härligt med en liten tur till Alicante!
  Trevlig fredag ♡

  • Ama de casa skriver:

   Den första som ställer sig snett ställer till det för alla andra… Inte alls ovanligt här.
   Kaffekopparna kommer vi att få nån gång i framtiden, det har dom lovat 😀
   Alicante är alltid en trevlig stad att besöka!
   Tack detsamma 🙂

 17. Ditte skriver:

  Himla otur det här med anmärkning på parkeringen. Men dock inga böter utan mer en påpekan. Troligen hade ni inte fått den om de andra ”på snedden” bilarna stått kvar-
  Bra att det ordnade sig med presenten och att ni får muggarna nästa gång-
  Och i Alicante finns ju alltid en hel del att se och uppleva.
  Trevlig kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Det var lite snopet att få den där lappen med tanke på att det var i all välmening vi hade parkerat så snett…
   Att ha en present innestående är ju inte fel 🙂
   Tack och ha en fin dag!

 18. BP skriver:

  Japp, jag börjar känna er rätt väl vid det här laget – alltså vad gäller gissningen vad ni ska göra i Alicante. I Nespressos fall är gratis faktiskt gott eller bra, så perfekt att de kontaktade er och ursäktade sig. För deras kaffekoppar är riktigt vassa.
  Skrattade gott åt lappen på bilen – hahaha! Om den som satt den på vindrutan bara visste. Men ni slapp i alla fall böter. Det hade ju varit droppen…

  • Ama de casa skriver:

   Ja, du hade helt rätt – igen! Visst var det kaffepluttar vi var ute efter i första hand. Eller det var i alla fall en väldigt bra anledning till att besöka Alicante igen. Att dom kontaktade oss gjorde mig både glad och imponerad. Bra service där!
   Visst var det typiskt att just vi skulle få den där lappen… 😀 Skönt att det inte blev dubbel parkeringsavgift i alla fall.

 19. Susjos skriver:

  BP hade alltså rätt, haha, det var alltså kaffepluttarna ni ville åt!
  Ett sånt pyssel det blev med snedparkering och delar av en present, det blir i alla fall fler besök till Alicante!
  Ha en fin fredagkväll!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jäpp, BP hade rätt, hon har väldigt bra koll på oss i bloggvärlden 🙂
   Alicante skulle vi ha återkommit till även utan den där presenten, men nu har vi ju en extra anledning och sånt är aldrig fel 🙂
   Tack och ha en härlig lördag!

 20. Tack o lov tycker jag bäst om vanligt bryggkaffe, och det finns i affären 200 meter bort 🙂

  Dock, utan koppar och diskhandduk då…

  • Ama de casa skriver:

   Lite synd om dig som inte får resa bort när du behöver mer kaffe… 😉
   Vårt kaffe blev utan koppar det med, men det kommer att ordna sig nån gång i framtiden 😀

 21. mycketyck skriver:

  Vilken miss att ni inte fick kaffekopparna, hade varit lite roligare än disktrasorna eller vad det nu var. Kan dom inte skicka dem med posten?

 22. yfronten skriver:

  Mäh! De måste ju fatta varför ni stod utanför rutan! Hoppas att de andra bilarna fick ännu argare lappar!

  • Ama de casa skriver:

   Dom andra snedparkerade bilarna var borta, så huruvida dom lappades framgår (tyvärr) inte av historien. Men jag håller med dig – det var ju dom som började!

 23. Paula Merio skriver:

  Men jisses, hur svårt ska det vara att göra rätt? Och heja dig anders som lärt dig parkera som spancheter. Att du får skit för det är för jävligt

  • Ama de casa skriver:

   Vi trodde vi skulle få både muggarna och diskhandduken, men trodde att vi nog hade missuppfattat det hela när kopparna uteblev.
   Javisst var det taskigt att ge Anders en knäpp på näsan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: