Att parkera rätt är inte lätt…

… speciellt inte i augusti som är värsta högsäsongsmånaden här i Torrevieja. Det är väldigt många bilar nu.

Många människor också. För första gången på väldigt lång tid såg vi att det var kö in på Consum häromsistens.

Även om det är ont om parkeringar på gatan får man faktiskt inte parkera riktigt hur och var som helst, den svarta bilen stod väldigt illa till. Bussen kunde inte ta kurvan och tutade hejvilt. Det väckte en del uppmärksamhet, bland annat kom tanten på balkongen ut och kollade vad som stod på.

Chauffören tutade och tutade, men till ingen som helst nytta. Bilägaren dök inte upp.

Till slut lyckades busschaffisen backa och trixa fram och tillbaks så han kunde tråckla sig förbi. Ni ser spärrområdena i svängen va? Bilen till höger hade ett smärre övertramp, medan den svarta bilen till vänster hade parkerat mitt i spärrområdet på den sidan.

Platsen bakom den röda bilen hade han tyckt var helt perfekt. Texten ”Giro bus” (”buss sväng”) i spärrområdet borde respekteras bättre kan Trafikpolis-Ama tycka.

Även på andra ställen kan det bli lite kaotiskt vid den här tiden på året. Fast när det gäller leveranser har Ama en större förståelse.

Här var det parkeringsförbud den 3/8, i förrgår alltså. Bilden är tagen den dagen, ingen respekt alls för dom som skulle måla nya parkeringsstreck på gatan.

Fast att man målar gatumarkeringar på detta vis kan Ama tycka är ganska märkligt. Markera med tejp och sen måla för hand. Visst finns det väl ”streckmålningsbilar” som fixar detta på ett smidigare sätt?

Varje morgon går solen upp ur havet och parkerar sig på himlen. Det vet Ama å det bestämdaste, för det har hon sett på bild.

Redan klockan 07:03 hade det kommit ned en massa människor och parkerat i parkeringsrutorna på stranden igår. Vi (nåja, Anders) har sett att många bara har gått ned och paxat sina platser och sen gått nån annanstans (hem och sova lite till eller äta frukost, kanske?) för att återkomma senare. Ett oskick om ni frågar Ama, ungefär som att paxa solstolar vid poolen på hotell i arla morgonstund.

Fast dom kanske är smarta?

För vid 13-tiden var det fullsatt och man måste köa för att komma ned på stranden. Lägg förresten märke till parasollet närmast i bild. Vissa verkar ha väldigt många grejer med sig… Men det är kanske så att grindvakterna hjälper folk som bara vill gå ned för att bada att vakta deras grejer? Parasollet är inte ett sånt som man bär med sig hemifrån.

Oavsett vilket så vet Ama vilken typ av parkering hon föredrar:

På en restaurang i glada vänners lag, som här med Susan och Jörgen.

Gomorron!

48 Responses to Att parkera rätt är inte lätt…

 1. Här blockera bilarna vägen för utryckningsfordon på badstränder 🙂
  Ambulanserna kom inte fram till ett barn… barnet klarade sig 🙂
  Det finns oftast bra anledningar till parkeringsregler.

 2. Yvonne skriver:

  God morgon, ja du, ibland (ganska ofta) tar man sig för pannan då man ser hur folk parkerar, ingen respekt alls för var man får och inte får stå.

  Jag föredrar nog också din parkeringsvariant på sista bilden.

  Ha en fin torsdag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jag tycker synd om alla som måste framföra stora fordon i den här stan, speciellt vid den här tiden på året.

   Att parkera sig på en restaurang är aldrig fel 😀

   Tack detsamma!

 3. mamma C skriver:

  Man blir inte längre förvånad här nere när man ser konstiga parkeringar längre, tycker jag.
  Ha en bra dag.
  Kram Carin

 4. skåningen skriver:

  Jag parkerar som du!
  Sv..Naturen kan ”måla” upp många fina bilder!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 5. Violacornuta skriver:

  Jag gillar verkligen din/er parkering! Snyggast av alla faktiskt. På alla vis 😄🤗

 6. Annica skriver:

  ”måste” vi ta bilen så försöker vi åka till ställen med stora och bra parkeringar 🙂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Samma här! När vi åker på turer så brukar Anders ha streetviewat innan så han har koll på läget. Fast ibland ”mörkar” han. Som den gången han vid ankomsten körde in på en gågata och fram till hotellets bilhiss… Det hade han inte sagt ett ord om! Kanske lugnast så när jag tänker efter 😉
   Kram

 7. Znogge skriver:

  Det kan inte vara lätt att framföra större fordon när folk parkerar hur som helst. Här kan det se väldigt illa unt vid stränderna och det har varit problem för utryckningsfordon. Så går det när man bara tänker på sig själv. Snyggt parkerat där på slutet av er. Vår parkering blev lika lyckad i går 😀

  • Ama de casa skriver:

   Nej, dom har det verkligen inte lätt att komma fram med dom stora fordonen. En de som parkerar verkar tro att det bara är dom som existerar i hela världen.
   Visst är det toppenbra när man hittar en perfekt parkering 😀

 8. farfar hebbe skriver:

  Jag hoppar dagens tema,har smakat Ipa,men hade inte en susning att den var så speciell,den var ju inte ens god..Nu har molnen från morgonen vikit undan redan 20 grader,njuter på balkongen,Tv:n står på i rummet,så jag kan kolla om det händer något spännande..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker man kan ta vilken bira som helst för att fira Ipa-dagen, jag är inte så nogräknad 🙂
   Här har vi kommit upp till +32 i skuggan. Sitter just nu inne under takfläkten…
   Kram

 9. friochlycklig skriver:

  Ibland undviker jag att köra till vissa platser för att slippa parkeringskaos. Just nu är det tydligen ofta kö på vägarna som går till Zenia Boulevard. Dit längtar jag definitivt inte i augusti. Kram

  • Ama de casa skriver:

   N332:an är besvärlig vid den här tiden på året, speciellt på den delen som bara har en fil i vardera riktningen. Brukar välja att köra innervägen förbi Aldi och upp på 332:an efter sjukhuset där det blir dubbla filer när vi ska till Zenia B. Eller ja, jag åker den vägen i alla fall, det är Anders som kör 🙂

 10. åsa skriver:

  Jag väljer en parkering utanför spärrområde och inte alltför nära andra människor om jag får välja 😊 och det gör jag oftast 😄
  Min systers 19åriga dotter är på öluff inte öl utan luffar på de grekiska öarna där smittspridning hör till vardagen 🥺 men min syster säger typ Man måste passa på… det blir restriktioner i höst.
  Soluppgång var det länge sen jag såg men bilden Anders fick till var en vacker soluppgång 🤩 jag tackar jag och är nöjd 😄
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker du gör ett bra val där 😀
   Undrar om man kan komma undan smittan någonstans överhuvudtaget? Fast vi väljer ändå att hålla oss kvar hemma i Spanien.
   Visst är det vackert med soluppgångar! Fast jag ser dom sällan irl 😉

 11. Riktigt tjusig solparkering! Åt väst… vet det 🌍

 12. Ami skriver:

  Den restaurangen tycker vi har jättegod mat .
  Och man är glad man har garage 😃
  Kram

 13. LillaSyster skriver:

  Ingen risk att du får parkeringsböter =)
  Helt galet vad de parkerar illa hos dig, man kan undra om merparten hittat sina körkort i corn flakespaketet? Ha en bra kväll! Här solade det upp nu efter en molnig eftermiddag.

  • Ama de casa skriver:

   Verkligen ingen större risk 🙂
   Haha! Jag kom att tänka på när jag precis hade tagit körkort i januari 1979 och hämtade Anders på tågstationen i Norrköping. Hade hållit körkortet hemligt och när jag stolt skulle köra in på parkeringsplatsen vid lägenheten där jag bodde så lyckades jag med min pyttelilla bil skrapa en grindstolpe.
   – Var har du hittat ditt körkort, sa Anders, i ett cornflakespaket eller? 😀

   Tack detsamma! Här har solen skinit hela dan, bra att du också har fått sol nu.

 14. Ditte skriver:

  Skönt att inte behöva vare sig köra eller parkera inne i Torrevieja. Jag har inget emot kreativa parkeringar om man inte hindrar andra. Men lugnast och väldigt trevligt är det att parkera sig med vänner och med god mat och dryck nära till hands. Gärna också med fin utsikt.
  Trevlig torsdag önskas från Stockholms skärgård

  • Ama de casa skriver:

   Med en personbil går det hyfsat bra, åtminstone om man har garage 🙂
   Den sista parkeringen är helt klart bäst 😀
   Tack och ha en finfin fredag!

 15. BP skriver:

  Ja, de spanska parkeringarna är ganska så unika. De bryr sig liksom varken om skyltar eller målningar på vägbanan. Sedan tycker jag att det är så himla 1900-tal att måla streck på marken. Ett riktigt hantverk. Så gör man också i Benidorm. Tycker det är lite gulligt.

  Sedan trodde jag att man fick böter om man paxade sina ”liggplatser” och sedan kom tillbaka flera timmar senare. Skrev du inte om det?! Det verkar man ha ändrad i samband med pandemin, eller…

  • Ama de casa skriver:

   Det enda dom eventuellt bryr sig om är dom blåmålade parkeringarna där vakter skriver ut böter ifall man inte har betalt.
   Gulligt… Jag kan snarare tycka att det är lite b-igt 🙂

   Man fick böter förr, men nu verkar det inte vara så längre. Eller så har polisen annat att göra än att jaga strandsyndare.

 16. Susjos skriver:

  Jösses så de håller på, skulle inte vilja vara busschaufför i Spanien!
  Inte heller badvakt på stranden, puh! Nej, att sitta parkerad vid en restaurang ser ut att vara det bästa!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag skulle inte vilja vara busschaufför nånstans överhuvudtaget. Eller ens chaufför av något fordon alls… 😉
   Att parkera på en restaurang har jag dock ingenting alls emot.
   Tack detsamma!
   Kram

 17. mycketyck skriver:

  Detta med parkeringar är verkligen ett dilemma och man kan sätta ”vattnet” i halsgropen flera gånger per dag. Paxa plats ligger nog i generna på solfolket.

 18. bmlarsreseblogg skriver:

  Nog skulle jag också föredra parkeringen på restaurangen, eftersom en fullpackad badstrand går bort direkt! Ha det fortsatt gott och hoppas vi snart får följa med på en ny road trippen!

  • Ama de casa skriver:

   Det blir något bättre till ”andra sittningen” när folk går hem och äter/tar siesta.
   Jag hoppas också på en ny roadtrip snart igen!
   Tack detsamma!

 19. Paula Merio skriver:

  Visst har vi gatustrecksmålarbilar, men kanske sysselsätter de inte lika många gubbar som när de målar för hand och får dessutom utlopp för sin konstnärliga ådra? Jag är däremot helt säker på att Ama i nästa liv kommer att bli trafikpolis! Stå mitt i rondellen och vifta med armarna, blåsa i visselpipan och se till att allt går rätt till. Gäller bara att hinna komma till nästa liv innan alla farkoster bara svävar runt…
  Bevare mig väl för att stå o köa för att få en sandruta att ligga i….

  • Ama de casa skriver:

   Jag hoppas verkligen att dom använder sig av målarbilar när dom ska göra strecken på dom långa vägarna. Jo, det gör dom nog 🙂
   Funderar på att gå en kurs hos trafikpolisen vi såg på Grand Cayman ifjol just innan pandemin bröt ut:

   😀

 20. Sussi skriver:

  Förstår bussföraren att hen blir förbannad. Bra gjord ändå att ta sig förbi svarta bilen utan att repa den. Fast blir det en repa eller två kanske det parkeras bättre framöver 😉
  Ha det så bra i värmen

 21. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Ibland är vi helt överens! Den där sista parkeringen är en riktig hit! 😀

 22. Anki skriver:

  De måste vara skickliga de där busschaufförerna … jisses – har folk ingen hyfs alls ang. parkeringar!?
  Vacker soluppgång … att parkera med vännerna på ett bra hak är aldrig fel!
  Ha en bra fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Otroligt skickliga! Men dom som parkerar saknar väldigt ofta sunt förnuft.
   Att parkera med vänner och äta/dricka gott är inte dumt alls 🙂
   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: