Hemresan från vår lilla minitripp…

… den inleddes med att vi checkade ut från vårt hotell i Villahermosa och stuvade in bagaget i bagageluckan. Ett väldigt bra ställe att stuva in bagaget på, eller vad tycker ni?

Till en början gick vägen raka spåret hemåt.

Vi passerade stora, öppna landskap med både berg i fjärran och träd i förgrunden.

Sen blev det mer skogar…

… och en och annan by som klättrade upp efter bergen. Omväxling förnöjer!

Vi letade länge efter ett ställe där vi kunde stanna till och äta vår medhavda frukost. Till slut hittade vi en plats som var helt perfekt! Vi stod inte i vägen för nån, hade ingen insyn så vi kunde äta frukosten från bagageluckan och dessutom fanns det fina faciliteter där. Ni ser kanske inte den som finns bakom Anders?

Okej. Ama zoomar:

Perfekt med en ren och fin toalett precis bredvid raststället! Kunde ju knappast bli bättre.

Rutorna på bilen hade blivit en anings ”insektsankomna”, Anders fixade till detta. Han kanske ser lite bister ut på bilden, men det handlar enbart om koncentration. Ama dokumenterade. Vi har alla våra uppgifter här i livet.

När vi skulle åka vidare var Ama oerhört glad att det inte var den här vägen vi skulle ta. Smal som tusan och inga mittmarkeringar. Skylten var ganska oroväckande även den… Om man mötte eller skulle köra förbi cyklister gällde det att hålla ett avstånd på 1,5 meter – i såna fall skulle bilen garanterat ha hamnat i diket!

Tack och lov så åkte vi på en betydligt bättre väg, även om korsningarna var knepiga på sina ställen.

Vi susade vidare med vindens hastighet. Ama kände sig nöjd över att vindkraftverken stod stilla, så ”vindens hastighet” var tämligen måttlig.

När vi kom fram till Murcia hamnade vi i den här synnerligen otrevliga rondellen. Alla ni som varit i den förstår vart vi var på väg.

För er andra förtydligar Ama:

Ord överflödiga.

Varför åker man dit?

Haha! Ord överflödiga igen:

För korvstoppning, såklart.

Efter besöket på IKEA åkte vi den mindre lilla N340:an hemåt istället för på motorvägen och fick då en extra spänningsupplevelse då vi passerade Siscar. Skulle vi klara att köra genom den ”gröna” vågen i stan?

Om vi lyckades? Nej. Inte den här gången. Heller. Dom är helt hopplösa dom där trafikljusen! Den här gången var vi ganska övertygade om att vi skulle greja det, men blev ståendes vid det fjärde och sista rödljuset. Tror att vi bara lyckats passera samtliga två gånger utan att stanna, en gång med bil och en med buss. Undrar förresten varför man oftast benämner dom som ”rödljus” istället för ”trafikljus”? ”Grönljus” är det aldrig nån som säger.

När vi såg dom nyplanterade flamingosarna i rondellen nära Carrefour var vi så gott som hemma.

Såhär gick turen denna gång:

 1. En natt i Villanueva de la Jara
 2. Två nätter i Guadalajara
 3. En natt i Villahermosa
 4. Ett korvstoppningsstopp på IKEA i Murcia

En trevlig liten tripp som ni nog inte har sett det sista av här i bloggen.

Det Ama är mest stolt över var att det enda vi shoppade på IKEA var en varsin varmkorv för 50 eurocent styck. En euro totalt på IKEA – försök slå det om ni kan! Ekonomipriset lurar runt hörnet…

Anders tyckte dock att det kändes otroligt märkligt att betala EN euro med kort. Fast med det nya systemet med beställnings- och betalautomater hade han inget val. Ama hade vägrat att lämna stället om hon inte fått nån korv, och då kunde det ha blivit riktigt dyrt.

Gomorron!

Annons

36 Responses to Hemresan från vår lilla minitripp…

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, det var en rejäl tripp (i mil tänker jag) denna gång, vilken tur att IKEA-korven var god. Ska ta oss till IKEA i Barkarby (som inte har sådan hemsk rondell som Murcia har) på måndag, men då blir det inte bara en korv som ska köpas. Jag har ju inget ekonomipris att jobba för 🙂

  Ha en fin fredag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Ja, det blev ganska långa körsträckor, därför var det extra skönt att ta en chilldag i Guadalajara. Att lyssna på sommarpratare gjorde också att tiden gick rätt snabbt ändå.
   Vi brukar vanligtvis inte komma den vägen till IKEA i Murcia, men denna gång hamnade vi i läskiga rondellen. Det gick ändå hyfsat bra att komma fram där. Till och med jättebra, om du frågar Anders 😀

   Lycka till med shoppingen i Barkarby.

   Tack detsamma!

 2. Geddfish skriver:

  Det var en lååång resa, som nu var tillända eller inte. Det kommer visst mera, sa du.
  Fredagshälsningar!

 3. aå det finns fina landsvägar! 🙂

 4. Annica skriver:

  Kan hålla med om att det känns dumt att betala småsummor med kort, men har man inget val så…
  Kram och välkommen hem

  • Ama de casa skriver:

   Vi är ju vana med att det tas emot kontanter här i Spanien, i Sverige har man nog fått vänja sig med att betala även små belopp med kort. På IKEA fanns det ingen kontantbetalning till korven nu…
   Kram och tack!

 5. friochlycklig skriver:

  Det blev en lagom liten halvlång tripp. Mån tro att ni saknar långresorna. Hoppas att ni snart får göra någon dylik igen (om ni vill såklart 😉). Trevlig helg! Kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst saknar vi långresorna! Men läget är ju som det är, vi är glada att vi åtminstone kan åka runt lite mer här i Spanien nu igen.
   Tack detsamma!
   Kram

 6. LillaSyster skriver:

  Du verkar gladast över korven på Ikea, nästa resa blir ännu billigare om ni bara åker till Ikea tänk vad korv du kan få för alla pengar du lagt på hotellnätter =) Ha en bra fredag, här är det blåsigt ena stunden regn, nästa visar sig solen….svågern säger att det är höst – jag kallar det sensommar!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Ja, det skulle bli en hel del korv, även om hotellen inte är sådär jättedyra. Vi brukar komma undan med en sisådär 35-45 euro per natt.
   Här har det varit väldigt varmt och klibbigt idag. Och blåsigt! (Fast det senare var faktiskt bara skönt). Just nu drygt 34 grader i skuggan och jag är väldigt glad att vår AC går att fjärrstyra med en app i mobilen så det är svalt och skönt när man kommer hem igen 🙂
   Ha en fin fredag du med!

 7. Mamma C skriver:

  En fin liten tripp som ni avverkat på ett par dagar. Så det hoppas jag vi får se lite mer bilder ifrån.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

 8. Violacornuta skriver:

  Perfekt stuvning! 😄
  Härligt landskap ni har kört igenom! Och dessutom rekord (måste det ju vara) i inköpt summa på IKEA. 😄
  Ha en fin fredag 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Eller hur! Det hörs ju nästan på namnet att bagageluckan är det bästa stället för bagaget. Eller så kan man stoppa in annat där också:

   😀

   Jag har faktiskt – åtminstone EN gång – lyckats lämna IKEA utan att ens ha köpt en korv. Måste ha varit långa köer till korven då 😉

   Tack detsamma!

 9. Znogge skriver:

  Själv är jag lagom road av IKEA så ja, jag tror jag kan toppa det resultatet där 😀 Härlig tur ni kom ut på i alla fall!

 10. Ami skriver:

  En korv på Ikea är aldrig fel 😃
  Kram och välkomna hem igen!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har velat komma iväg till IKEA länge för att fylla på förrådet av värmeljus (som har tagit slut!). Fast just nu känns det lite överdrivet med värmeljus trots allt… 😉
   Korven satt bra!
   Kram och tack!

 11. åsa skriver:

  Här eller i Lycksele så har fler affärer slutat ta mot kontanter vilket gör att vi betalar med kort hur liten summa det än blir.
  Jag måste ju bara säga att det är galet att kontanter försvinner… i den där broschyren vi fick från KRISmyndigheten då står det att man ska se till att ha kontanter hemma ifall det händer något… men vad hjälper det om affärer inte tar emot kontanter eller det går icke att handla utan el/strömförsörjningen ligger nere.
  IKEA var det länge sen jag/vi besökte trots det sedan x antal år finns Ikea i Umeå.
  Flamingosarna 🥰😍🥰
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Knasigt att det inte ska fungera att betala med kontanter. Cash is King om du frågar mig.
   Vi såg effekterna av att det inte fungerade med kort (eller ta ut pengar på kort) då när vi blev utan ström i tre dygn i Mexiko. Som tur var hade Anders garderat med kontanter (dollar) innan vi åkte dit.
   IKEA i Umeå har väl funnits ”hur länge som helst” vid det här laget?
   Visst är dom fina, flamingosarna. Dom piggar verkligen upp den där rondellen 😀
   Kram

 12. bmlarsreseblogg skriver:

  Spendera en euro på IKEA, då måtte väl ekonomipriset vara i hamn! Den bedriften har vi aldrig lyckats med. I Marcia tror jag vi har snurrat runt några gånger även om vi aldrig besökt själva staden som många pratar så gott om…

  • Ama de casa skriver:

   Det enda jag egentligen tyckte jag behövde (förutom korven) var värmeljus. Fast just nu känns inte värmeljus så himla nödvändiga ändå… 🙂
   Murcia är en väldigt fin stad! Ett tips är att parkera bilen ute vid IKEA och sen ta spårvagnen in till stan om man bara vill göra ett dagsbesök.

 13. Susjos skriver:

  Ja Ama, ekonomipriset är nära nu, en korv på Ikea, eller två , Anders fick ju en också. Gillar flamingosarna i rondellen!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Anders korvinköp borde faktiskt inte påverka mitt ekonomipris kan jag tycka… 😉
   Flamingosarna är jättefina 😀
   Tack detsamma!
   Kram

 14. yfronten skriver:

  Jag visste inte att ni håller coronaavstånd även mellan bil och cykel i Spanien. Dock skulle jag önskat att folk kunde hålla avstånd från vägrenar. En av makens anställda blev påkörd när han gick i vägkanten med sin dotter! Som tur var så var det ”bara” backspegeln som bröt armen på honom och nu väntar han på operation.

  Det är så fint med byar som klättrar på berg!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Coronaavståndet mellan bilar och cyklar har funnits här långt innan den fördömda pandemin bröt ut. Har sett många såna på ställen som är populära bland cyklister.
   Men fy vilken otäck händelse! Tur ändå att det inte blev ännu värre, håller tummarna att operationen går bra!

   Visst är det läckert med klättrande byar! Dom är dock rätt jobbiga att gå runt i…

 15. Ditte skriver:

  Fint även med en lyckad hemresa. Perfekt här med en toa i det fria om nu behov skulle uppstå.
  Passerar man Murcia är ju ett stopp på IKEA trevligt. Men rondellen här är inte riktigt lika lockande. Hägrar en korv så må det ju vara hänt att ta sig genom rondellen i alla fall.
  Ha de fin fredag och välkomna hem.

  • Ama de casa skriver:

   Det är svårt ibland att hitta toaletter i det fria, men där hade vi tur 😉
   Med en korv som belöning är det värt att åka i den rondellen, fast oftast kommer vi från nåt annat håll och det är klart bättre.
   Tack Ditte! Ni får ha en fin lördag 🙂

 16. BP skriver:

  Costa Blanca är fin, men det spanska inlandet är inte så dumt det heller. Vilka vackra vyer!
  Skrattade gott åt er ”ovana” att betala småbelopp med kort. Det är vardagsmat här kan jag säga, och det bär mig emot. Förut vägrade jag betala allt under femtio kronor med kort, men jag har fått ändra mig, då många caféer inte tar kontanter längre…

  PS. Tänkte fråga det redan förra gången när du visade rondellen med swingers symbolerna. Det där ”växthuset” i rondellen är ju aningen överdimensionerat om jag får säga så, men vad står det för? DS.

  • Ama de casa skriver:

   Det finns många fina ställen här i Spanien, inte minst i inlandet.
   Här är det mycket mer kontanter som gäller och bara för ett tag sen fanns det några ställen som INTE tog kort. Pandemin har ändrat på det och korthanteringen har ökat bland folket – även hos oss. Fast såna där småbelopp känns bara löjligt att betala med kort.

   Har ingen aning om vad den där stora grejen i rondellen ska föreställa… Den har ”alltid” funnits där, men flamingosarna är nya 🙂

 17. mycketyck skriver:

  Anders kan ju inte klaga på att du är särskilt dyr i drift med de matkostnaderna.
  Så nu kan jag se fram mot lite bilder från rundresan.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, jag är väldigt duktig på att köpa billig mat. Åtminstone då när jag kontrollerar priset innan…
   Det kommer mera, alldeles strax 🙂

 18. Paula Merio skriver:

  Nu tror jag att jag fattar, Ama luras lite, hon återvänder till trippen med hjälp av foton, en annan dag! Bra så, då begriper även jag. För något mer än motorväg och smal grusväg måste ni väl ha upplevt…
  Ikeakorv har jag aldrig ätit, tror du på det? Inte besökt Ikea på över 30 år, tvärtemot dottern vars andra hem stavas Ikea…äpplet kan falla långt från päronträdet. Tycker det är glest med folk på fotona, är det mindre människor i rörelse än vanligt eller ligger alla på playan?

  • Ama de casa skriver:

   Jo, jag återvänder igen, då får jag en återblick på upplevelserna även själv 🙂
   Jag har ätit korv på IKEA massor av gånger. Fast ibland blir det köttbullar istället beroende på hur hungrig jag är.
   Där vi befann oss på trippen var det långt till närmsta playa. Förmodligen var dom flesta hemma och åt och höll sig undan värmen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: