Dos número dos

Dos nummer två alltså, den har vi fått nu.

I onsdags kväll just innan klockan åtta åkte vi iväg med bilen mot ”russindiskot” bakom Carrefour. Det var dags för Ama att få sitt andra stick med AstraZeneca. Konstigt att Ama blev kallad före Anders eftersom han fick sin första dos 13 dagar före sin fru?

Väl framme så var det en betydligt längre kö än vad det varit tidigare. Ama ställde sig snällt längst bak och fick snabbt två personer efter sig. Skönt att inte vara sist.

En fördel med dom långa avstånden i köerna nuförtiden är att dom rör sig rätt snabbt framåt. Ama var inne på upploppet redan efter några minuter…

… och strax därefter var hon inne i lokalen. Ni ser Stalkern där i speglingen va?

Här syntes han bättre.

Köhanteringen sköttes exemplariskt även denna gång av vakter som styrde upp det hela.

Ama var snabbt klar med sticket som gjordes i ett av dom där båsen som syns till höger i bild. ”Uppvaket” (den beordrade vilan efter att sprutan var tagen) var nu förkortad till 10 minuter, senast hade det varit 15 minuter. När någon hade vilat klart och gick ut så vändes stolarna bak-och-fram och fick användas först efter att dom var desinficerade och rättvända igen

Ni ser kanske att Ama ser lite bekymrad ut? Det beror på att hon inte fick nåt plåster denna gången heller trots att hon höll på att förblöda! För säkerhets skull har hon pekat ut blodvitet på bilden. Okej… Det där med att hon höll på att förblöda var kanske liiite överdrivet.

Hon fick ett tämligen värdelöst vaccinationsintyg. Första dosen skrevs in då när den togs den 26/4. Andra dosen fyllde systern i då den togs. Det där 7/7/21 hade Ama lika gärna ha skrivit in själv. Ingen stämpel, signatur eller nånting som bevisade det hela fanns på intyget. Fast på nätet kan man ladda ned ett covid-bevis med QR-kod och allt. Ett sånt har Ama nu i sin telefon – bra så! (Fast ska vi åka nånstans kommer Ama att kräva att ha med det på papper också, det finns gränser på hur modern hon vågar vara…).

Efter att ha vilat i 10 minuter studsade (nåja…) Ama ut från vaccinationsstället ungefär en halvtimme efter att hon ställt sig i kön vid ankomsten. Inte illa med tanke på att kön var ganska lång.

Det var ju bra…

… för då hann vi hem så vi kunde se hela matchen mellan Danmark och England. Mindre bra var det att Danmark förlorade, åtminstone om man frågar Ama.

Morgonen efter – igår alltså – åkte vi återigen mot russindiskot.

Då var det Anders tur att få sin andra spruta. Som synes var kön inte i närheten lika lång som kvällen innan.

Här hade Anders redan kommit in i byggnaden, ni ser honom vinkandes där bakom o-et.

Även Anders fick sin väntetid förkortad från 15 till 10 minuter…

… och var snart ute i friheten igen. För hans del hade det tagit knappt 20 minuter för hela proceduren.

Det firade vi med att ta en frukost på lokal. Eller utanför en lokal i alla fall.

Så nu har vi båda fått dos número dos vilket känns väldigt bra. Skönt att vara fullt besprutade, åtminstone för den här gången. Ama hade lite huvudvärk och var en anings matt dan efter sticket (igår, alltså) medan Anders inte har känt av nånting alls. För säkerhets skull tog vi det lugnt igår och lämnade inte lägenheten förutom på morgonen när Anders skulle få sin spruta.

Hur ligger ni till med era vaccinationer?

Gomorron!

Annons

58 Responses to Dos número dos

 1. Yvonne skriver:

  God morgon och grattis till sprutningen, härligt att vara klar. Vi blev klara 21 maj med spruta nr 2 med Pfizer. Inga biverkningar mer än lite sega i kroppen dag 2. Nu vankas det visst (kanske iaf) både en spruta 3 i höst och en spruta 4 till nästa vår för att vara fullproppade med vaccin

  Bra att fira med lite extra god frukost, klokt tänkt.

  Ha en fin fredag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Det känns verkligen bra att vara klar, åtminstone för denna gång. Har hela tiden trott att det kommer att bli en fortsättning med vaccinationerna.
   Ni fick ungefär samma biverkningar som jag, medan Anders (peppar, peppar) inte har märkt av ett dugg.

   Den frullen satt bra 🙂

   Tack detsamma!

 2. palmallé har jag nog inte sett… jag har ätit frukost ute i solen, finns det inget rågbröd i Spanien… jag har fått min andra vaccin, det känns toppen 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Brödet i Spanien är tämligen intetsägande, men det börjar bli något större utbud nu i alla fall. Vill man har rågbröd får man uppsöka skandinaviska/tyska affärer.
   Visst känns det bra när man har fått stick nummer två 🙂

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Joodå vi är också besprutade och det känns skönt! 😀

 4. friochlycklig skriver:

  Intressant att de har kortat ner vilotiden med 5 minuter, men det är kanske pga trängsel. Vem vet? Nåja bra att ni tog det lugnt. Man vet aldrig hur det blir. Trevlig helg! Kram

  • Ama de casa skriver:

   Dom försöker nog snabba upp proceduren också. Blir det ytterligare en spruta till hösten (vilket det pratas om) så kanske man bara behöver vila i 5 minuter? 😉
   Vi hade på förhand bestämt att vi skulle ta det lugnt och för min del var det beslutet väldigt bra. Vilade mycket och lyssnade på en del sommarprat – lagom ansträngande.
   Tack detsamma!
   Kram

 5. Annica skriver:

  Skönt att ha det gjort iallafall.
  Sen får vi ju se hur det blir i framtiden. Jag tror oxå att det kommer bli mer sprutor att se framemot 😉
  Kram

 6. mamma C skriver:

  Så skönt att ha fått båda sticken.
  Gubben är klar men jag väntar på min sista. Tror inte det blir förens i augusti för mig.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det är lite jobbigt att inte ha en fast tid inbokad, det stökar ju till det en aning i den egna planeringen. Skönt att gubben är klar och jag håller tummarna för att du snart får ditt andra stick också.
   Tack detsamma!
   Kram

 7. Godmorgon. det var väldokumenterat att ni blivit fullvaccinerade är på bloggen iaf även om du inte fick någon stämpel, så du kan alltid hänvisa till den om nån frågar 🙂

  Jag skall få min andra dos om ett par veckor 🙂

 8. Mariama skriver:

  Hola buenos dias, fick andra sticket i måndags och gubben förra måndagen så om 1 v är vi redo att lämna landet och få återse barn och barnbarn.3vlig helg

 9. Znogge skriver:

  Grattis till tvåan! Vi är fullvaccnerade sedan den 9/6 och det känns skönt!

  Trevlig fredag!

 10. Geddfish skriver:

  Ja, jag är också en fru Vaxin till fullo – den 26 maj.
  Grattis, det är livet, kan man säga 😀
  Trevlig fredag!

 11. skåningen skriver:

  Så bra att ni båda är vaccinerade!
  SV…Jag kan inte av mina gamla telefonnummer!
  Kram!

 12. Ami skriver:

  Skönt att ni är färdigvaccinerade nu 😀
  Kram

 13. Thomas & Stina skriver:

  Spruta numero dos får både Stina och jag den 19/7 fast vi får moderna vaccin, så vi hoppas att på att kunna åka ner till Torrevieja nästa år.
  Må så bra och hälsa Anders!
  Kramar från Thomas och Stina

  • Ama de casa skriver:

   Skönt att ni också är på gång! Bra också att ha en bestämd tid så man kan planera sin tillvaro bättre 🙂
   Tack detsamma! Anders hälsar tillbaks!

 14. Janne skriver:

  Va bra att ni är vaccinerade! När får ni ut och resa på riktigt? 🙂

 15. bmlarsreseblogg skriver:

  Grattis till att ni är fullvaccinerade! Det är vi också sedan en månad tillbaka. Nu är det bara att hoppas att det förbenade viruset inte muterar eller hittar på några fler dumheter!
  Ha det fortsatt gott!

 16. Vivianne Darck skriver:

  Nu är det tre veckor sedan vi fick andra sprutan, nu känner vi oss så säkra så vi åker ner på måndag. Stannar 2-3 veckor. Hoppas vi kan ses

 17. LillaSyster skriver:

  Skönt för er att vara klara för den här omgången. Fler doser kommer nog att behövas. Jag ska få dos nummer två i början av augusti. Hoppas att du blivit av med huvudvärken nu. Trevlig helg!

  • Ama de casa skriver:

   Jag känner mig precis som vanligt idag – hur bra nu det kan vara 😉 Nejdå. Både mattheten och huvudvärken är borta – skönt!
   Tack detsamma 🙂

   PS: Trycker jag JÄTTEHÅRT på armen där dom tog sprutan så gör det lite ont. Fast det gör det också på den arm där jag inte fått nåt vaccin. Ska nog sluta att trycka så hårt… 🙂

 18. Ja synd att Danmark förlorade, och att det ska vara en straff som avgör dessutom.
  Dom som är 18+ får boka tid för vaccin nu. Jag har inte fått en enda spruta och har inte bråttom med det heller.

  • Ama de casa skriver:

   Till råga på allt en tvivelaktig straff…
   Här går dom fortfarande efter åldersgrupper för första sprutan tror jag, sen får man sin andra dos efter att ”väntetiden” är över beroende på vilket vaccin man har fått.
   Jag tycker det är skönt att vara färdigvaccinerad nu. För tillfället i alla fall, det lär komma mera…

 19. åsa skriver:

  🥳 Grattis 🥂 nu är Ni hyfsat säkra 🍀
  J har tagit båda och han kände inte av något speciellt av nån av vaccineringsomgångarna.
  C har även hon fått två medanR bara gått en dos än så länge.
  Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Tack! Vi hoppas vi är hyfsat säkra, men fortsätter att iaktta försiktighet såklart.
   Vaccinationerna går framåt även hos er alltså.

 20. BP skriver:

  Måste säga att Spanien ligger ljusår före Sverige. Då menar jag inte bara ”besprutningen” som sådan utan sättet hur det hanteras. Vakter som ser till att avståndet hålls, desinficering av stol/bord med mera. Ingenting sådant här alls. Inte mig vetande i alla fall. De enda restauranger som desinficerar soffor/bord/stolar är asiatiska ställen.

  PS. Maken har fått sina dos número dos. Jag har inte ens fått dos número uno. Husläkaren tycker jag ska avvakta, vilket passar mig alldeles utmärkt. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Hela hanteringen kring massvaccinationerna har skötts alldeles utmärkt. Även restaurangerna sköter sig snyggt, dom flesta i alla fall.

   Klart du ska lyssna på din snygga husläkare och följa hans råd.

 21. Susjos skriver:

  Här är vi båda också besprutade, jag som sjukvårdspersonal blev klar på makens födelsedag den 20 maj, valde Astra zeneca även med dos nr 2 ( vi fick välja mellan Astra och Pfizer, men jag fick ju Astra som första dos utan biverkningar, så varför byta?)
  Maken fick sin andra dos Pfizer den 18 juni, känns bra!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag skulle också ha valt AZ som andra dos eftersom jag fick det i min första spruta. Fast nu hade jag inget val, det var AZ som gällde för mig enligt kallelsen.
   Skönt att ni också är klara!
   Tack detsamma 🙂
   Kram

 22. mycketyck skriver:

  Två stick så bra. Snart kan ni åka på kryssning också.

 23. Ditte skriver:

  Skönt att det hela nu är klart för denna gång- Vi var klara i början av juni och båda vaccinationerna gick hur smidigt som helst. Inga köer så vakter behövdes inta alls.
  Covidbevisen ordnade vi samma dag de släpptes och det ger ju lite mer frihet vad gäller om man vill resa. Jag har fått Pfizer och Bosse fick Astra och inga biverkningar alls. Nu hoppas vi bara att Deltavarianten inte ska spridas. Men den verkar lura i buskarna.
  Önskar er nu en skön helg.

  • Ama de casa skriver:

   Skönt att ni blev klara så snabbt så vi kunde ses här i Spanien 🙂

   Vi har covidbevis, men blir nog kvar i Spanien ett bra tag till. Våra biverkningar var tämligen milda, men vi valde att stanna hemma och ta det lugnt dagarna efter ändå.
   Håller tummarna att deltaviruset in sprider sig mycket, hoppas också att det inte dyker upp nån gamma-version…
   Tack detsamma!

 24. yfronten skriver:

  Så skönt att ni båda är färdigvaccade (Jag säger färdigvaxad, men det låter som att man gjort en intim rakning…).

 25. Paula Merio skriver:

  Tack, det står bra till med besprutningen. Fick min andra dos för 6-7 veckor sedan, säkert snart dags att fylla på, haha! Jag kände absolut inget, inte ens sticket kände jag, okej liiiiiite öm i armen, men inget mer. Jag fick meddelande om att jag kunde ladda ner mitt intyg, har dock inte gjort det…ännu. Skönt för er båda att liksom ha hoppat över diket nu o är över på andra sidan…

  • Ama de casa skriver:

   Grattis till dig också! Skönt att ha fått sin sista (för närvarande) dos 🙂
   Jag har också lite ont i armen om jag trycker jättejättehårt! Fast det gör precis lika ont i andra armen om jag använder samma tryck 😉
   Det är extra skönt att ha det överstökat. Innan var vi lite bakbundna av att inte veta när kallelsen skulle komma. ”Under juli” kändes inte som om det gav oss nån frihet, direkt. Men självklart fortsätter vi att ta det försiktigt.

 26. Lena i Wales skriver:

  Stort grattis!

 27. MariArne skriver:

  Besprutade och klara! Så skönt! Vi fick Pfizer så vi måste nog få en påfyllning i höst. Kram Marianne

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det är verkligen skönt. Jag tror nog att alla kommer att behöva ta fler doser, oavsett vilket vaccin man fått.
   Kram

   • MariArne skriver:

    Säkert är det så men just nu är det Pfizer man larmat om som inte har nåt vidare skydd mot Delta. Blev nästan mörkrädd igår när de släppt in 60000 på fotbollsfinalen

   • Ama de casa skriver:

    Folk verkar tro att man är odödliga efter som två första doserna…
    Jag har sett att det är Pfizer man varnar för, men jag tror inte att vi andra kommer att komma undan heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: