En härlig liten lördag!

Det fick vi i onsdags. Ja, onsdagen brukar ju kallas ”lillördag”.

Vi inledde – som så ofta – med att gå ned till Playa del Cura. Det var ganska molnigt, men rätt mycket folk på stranden ändå. Det kan ha berott på att det – trots molnen – var nästan 30 grader ute.

Vi gick upp till den ”hemliga” busshållplatsen ovanför stranden. Där är det är precis nyasfalterat och ommålat. Undrar varför dom inte kunde lägga ut en liten ledtråd om att det faktiskt är en busshållplats där när dom ändå höll på?

Där kom bussen. Lite småtrångt är det allt för den att komma fram. När vi klev ombord fick Anders en liten bassning av busschauffören för att han hade fotat bussen – så fick man minsann inte göra! Undrar varför?

Vi blev lite obstinata och tog en selfie ombord på bussen…

… och fotade även dom där svarta usb-laddarna som vi aldrig sett eller åtminstone inte lagt märke till på bussarna förut.

Målet var Annika och Gihans hus i La Mata. Annika tog emot i dörren, men Gihan var kvar i Sverige.

I källaren på huset hade Derick och Peter gjort ett fantastiskt jobb och renoverat så det har blivit ett jättefint kök i det stora rummet. Skåpen satt tidigare i Nikki och Dericks hus i Los Balcones. När dom renoverade det köket fick skåpen flytta till La Mata – återvinning när den är som bäst.

Efter att vi kontrollerat att renoveringsgrabbarna inte hade slarvat så tog vi en promenad utefter havet i La Mata. Ett riktigt skönt väder för en prommis. Nu när det är så varmt så är moln väldigt välkomna.

Sen letade sig solen fram igen. Behövs inte mycket sol för att värmen ska kännas en anings övermäktig så här års.

Innan vi lämnade huset hade vi kollat in prognosen:

Jamen den verkade ju helt okej!

Den visade sig stämma också. Så bra!

Lunchen intogs på vår favorit-asiat i La Mata. Alla var glada och nöjda.

Efter en långlunch tog vi bussen hemåt igen. Den här gången fick vi inga bassningar för att vi fotade bussen. Vissa busschaufförer är tydligen mer petiga än andra av nån anledning.

Det blev verkligen en riktigt trevlig och härlig liten lördag.

Gomorron!

42 Responses to En härlig liten lördag!

 1. Yvonne skriver:

  Vilken härlig lill-lördag ni fick och början i ”gräddkvarteren” i La Mata dessutom. Den där Asiaten ska vi försöka komma till denna gång. Jag har ingen större lust med matlagning när det är så varmt, är inte det skäl att äta ute mest varje dag, så säg 🙂

  Ha en fin fredag, själva tillbringar vi dagen i luften

  • Ama de casa skriver:

   Den var inte dum den dan 🙂
   Ett mycket bra skäl tycker jag och den asiaten är både prisvärd och har god mat 🙂

   Tack och ha en fin resa!

 2. jag gillar gamla möbler, fast bokhyllor har jag fått köpt nya 🙂

 3. mamma C skriver:

  Vilken trevlig mittiveckandag ni fick.
  Undra varför han inte ville att ni skulle fota bussen?? märkligt.
  Ha en fin fredag nu i värmen.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Mycket märkligt att hon inte tyckte att vi skulle fota bussen. Ska man låta bli att fota så snart ett råkar vara en buss i närheten, eller?
   Tack detsamma!
   Kram

 4. farfar hebbe skriver:

  Oki,behållningen av dagen var nog prognosen som slog in till 100%,,nr 2 blir väl den kameraskygga bussföraren..En mittiveckan dag som blev bra..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Det var en jättebra prognos som stämde finemang 🙂 Fattar inte att hon gnällde över att vi fotade bussen. Anders påtalade att det var sin fru han hade fotat…
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Vilken härlig och bra dag det blev. Jag gillar verkligen säkra prognoser 😀 Däremot kan jag inte förstå varför man inte skulle få fotografera en buss. Mig veterligen är det ett civilt fordon…

  God fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Säkra prognoser är verkligen bra! 😀
   Jag fattar inte heller varför man inte får fota en buss… Har fotat många genom åren och det här var första gången vi fick en tillsägelse…

   Tack detsamma!

 6. friochlycklig skriver:

  Trevlig helg och spring inte runt och fota några bussar. 😆 Kram

  • Ama de casa skriver:

   Mina planer för dagen är att fota bussar, poliser och inne på Mercadona. Då brukar det bli tillsägelser och det förhöjer ju spänningen i tillvaron att se om man lyckas att göra det så diskret så man inte blir påkommen 😀
   Ha en trevlig helg ni med!
   Kram

 7. skåningen skriver:

  Det blev ju bra nere i källaren.
  Oj vad det är varmt här idag! 40.8 i solen.
  Ha det så bra !
  Kram!

 8. åsa skriver:

  Att Du inte får fota polisen kan jag förstå men en helt vanlig buss 🤷🏻‍♀️ 🤔
  Du gissade i princip rätt för det var nån färgad godis som gjorde Elin blå 😊 några 🫐 blåa när finns inte i skogen och av de frysta blir man knappt blå… inte om man äter paj i alla fall.
  Återvinning bland svenskar i Spanien verkar lika utbredd som ”ställ vid soptunnan det Du inte vill ha då kan nån annan ta det” som verkar funka bra i Spanien 👍
  Nu har myggen 🦟 kommit på allvar och det är nästan olidligt att vistas ute kvällstid.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst var det konstigt…
   Man ska tydligen passa sig för blått godis 🙂
   Återvinningen funkar rätt bra i Spanien. Tyvärr ställer en del ut saker som det inte finns en chans att nån vill ha så då blir det väldigt skräpigt och stökigt runt tunnorna.
   Fy fasen för dom norrländska, hungriga myggen!
   Kram

 9. LillaSyster skriver:

  Visst är det bra med återvinning!
  Märkligt med hemliga hållplatser……och fotoförbud, chauffören kunde ju lika gärna ha trott att Anders tog en selfie🙃 Ja, ja han hade kanske en dålig dag. Ha en bra fredag! Min fredag har varit toppen, som en bättre julafton 😄 jag ska skylta med det på söndag 😜

  • Ama de casa skriver:

   Återvinning är suveränt!
   Jag förstår inte alls varför dom inte kan sätta ut stolpar eller andra markeringar på alla hållplatser.
   Ser fram emot att ta del av din julafton 😀
   Ha en härlig lördag så länge 🙂

 10. BP skriver:

  Märkligt att den första busschauffören ogillade att bli fotad. Jag menar han syns ju inte ens i bilden på det avståndet. Vissa är uppenbarligen känsligare än andra;-)
  Perfekt återvinning av de fina skåpen. De lär nog hålla ett bra tag till i den nya omgivningen. Klinkergolvet är förresten WOW där:-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag förstår inte heller busschaufförens reaktion…
   Både skåpen och golvet är fina där. Golvet kom ännu mer till sin rätt då grabbarna vid renoveringen även ljusade upp rummet 🙂

 11. BP skriver:

  Svar: Ja, Ama, jag undrar om vi sett samma match klockan 15:00. Är ju väldigt glad över att du börjar intressera dig för fotboll. Ungefär samma sak som när jag tittade på ESC.
  Första halvleken var bedrövlig, andra halvleken okej tack vare Isak. Tur att Forsberg satte 1-0 där.
  Å du – du är absolut inte ensam om att inte förstå vad offside är. Men mamma hajade det heller aldrig. Å jag förstår mig inte på ishockeyns ”red line offside” – så det jämnar ut sig;-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag tyckte att den matchen var betydligt bättre än svenskarnas första. Mot Spanien lämnade dom ju knappt sin egen planhalva och slog bara bort bollen i vild panik. Nu spelade dom mer passningsspel vilket gjorde det roligare att titta på tycker jag. Fast dom blev lite loja där i andra delen av första halvlek…
   Offsideregeln är inte enkel den…

 12. mycketyck skriver:

  Härligt kök de fått i La Mata. Tetig busschaufför han hade kanske vaknat på fel sida den dagen?
  Härlig Lillelördag ni fick.

 13. Ditte skriver:

  Vad trevligt med en tur till La Mata och besök hos Annika. Perfekt med det nya köket här och att köksluckorna fick ett nytt hem.
  La Mata finns på dagordningen hos oss. Antingen en cykeltur eller att försöka gå dit. Men då får det nog bli buss hem. Inser också att vi får starta tidigt innan det blir alltför varmt.
  Skulle vara kul att testa den kinesiska restaurangen här också. Har ännu inte blivit av.. Har ju favoriten här på Habaneras och även Jardin- Men utökar dem gärna.
  Trevlig kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Det var verkligen en trevlig tur till härliga La Mata 🙂
   Vi tar oftast bussen till Cabo Cervera och går efter stranden och tar sen bussen hem igen. Det har hänt att vi gått hela vägen antingen åt ena eller åt båda hållen. Cyklat har vi aldrig gjort, men det har ju sin naturliga förklaring då vi inte har några cyklar 😉
   Dom andra kineserna du nämner är också bra, men det är ju trevligt att variera sig emellanåt 🙂
   Tack och ha en fin dag!

 14. Perfekt återvinning! Behöver pckså nytt, vårt håller på att gå i bitar. Kanske borde skriva om det någon dag.

 15. Paula Merio skriver:

  Det ekade folktomt på den restaurang ni valde! De flesta måste legat på stranden…
  Hur länge tog bussresan? Det såg lite ödsligare och mer vilt ut där i La Mata, kanske inte lika turisttätt? Förstår att det känns väl varmt, även om ni som bor där ändå fixar värmen, något jag inte alls gör. Nu önskar jag en trevlig helg, imorgon drar jag till dottern på besök.

  • Ama de casa skriver:

   Det var några till på restaurangen, men inte många. Turistsäsongen är trögstartad även i år av någon anledning…
   Själva bussresan tar väl en sisådär 20 minuter. Det är gångavstånd, ifall man inte har nåt emot långpromenader 🙂
   Jag tål inte heller värmen särskilt bra och är glad att ACn är uppfunnen.
   Härligt att åka på besök till dottern! Ha det fint och trevlig helg till dig med 🙂

 16. Susjos skriver:

  Prognosen var ju alldeles riktig, perfekt med ett glas kallt vitt vin i värmen, så började vi med när vi kom upp till landet i dag, lagom till Sverige-matchen, eller vänta, jag började med en kall Leffe!
  Nu är jag lite orolig om jag kommer att kunna sova här i natt, det är väldigt mycket mygg här, så öppet fönster går ju inte, och vi har ju fått Spanien-värme här! Men jag klagar inte! Så glad att Molly kan vara ute i denna värme.
  Lustigt med busschauffören som inte ville bli fotad?
  Ha det gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Att starta med en Leffe är inte heller fel 🙂
   Fy fasen för myggen! Ni får ta och skaffa myggfönster så ni slipper dom eländiga små blodsugarna…
   Härligt att både Molly och ni trivs i värmen 🙂
   Ja, det var konstigt att busschaffisen reagerade som hon gjorde…
   Tack detsamma!
   Kram

 17. yfronten skriver:

  Superkonstigt att man inte får fota bussar! Hur kunde han förresten veta att det var bussen som fotades? Det kunde ju varit dig, något hus eller vad som helst! En gång frågade jag artigt om jag fick fota en rolig cykel med tre hjul men det fick jag inte! Det skulle jag såklart ha gjort ändå när ägaren gick in i en affär, men jag kom mig inte för.

  • Ama de casa skriver:

   Anders talade om för chaffisen att det var mig han hade fotat på busshållplatsen, och det var ju sant också. Att bussen råkade komma med kan ju inte hjälpas… 😉

   Haha! Jag var med om en liknande situation när jag frågade en kille om jag fick fota hans roliga trehjuling utanför en restaurang. Skillnaden var att jag fick ta den bilden 😀

 18. Anki skriver:

  Ser ut som en väldigt bra ”Lill- lördag”! Konstigt att busschauffören ogillad att ni fotade …
  Ha en bra lördag!

 19. EB skriver:

  Fotoförbud är ingenting konstigt. Samma regler finns över hela världen.Aldrig fota ”statliga” ting. Byggnader uniformerade personer människor osv.
  I övrigt måste måste alla personer tillfrågas om man får ta en bild och ge sitt tillstånd till att den publiceras.
  Det kan kosta skjortan om den andra personen vill bråka. Bara att acceptera läget. ☺️

  • Ama de casa skriver:

   Om man inte får fota bussar på gatorna så kan man nästan aldrig ta några gatubilder…
   Busschauffören syns ju inte ens på bilden. En överdriven reaktion om du frågar mig.

 20. EB skriver:

  Ja kan så tyckas men så är ju bestämmelserna tyvärr. Tror jag skall tilläggas.
  Det gäller kanske inte busschauffören personligen om han syns eller inte inte på bild utan vad han själv har för regler att följa i sitt jobb. Ha en bra dag.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har fotat många bussar i mitt liv, men aldrig fått en tillsägelse förut. Fotar jag busschaffisen personligen så frågar jag om det är okej.

   Ha en bra dag du med!

 21. EB skriver:

  Jaja någon gång skall ju vara den första gången.☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: