En mycket bra investering!

Vi hade ett mål för torsdagens färgglada promenad, nämligen detta:

Dolfy. Före detta Domti vid Playa de los Locos alltså.

Anders gjorde en utvärdering av sortimentet och Ama fick bestämma färgen. Ni kan aldrig gissa vilken av dom det blev?

Okej. Inte så svårt att gissa kanske, det blev den röda. Väl hemma gjorde Anders ett produktionstest och den verkade fungera bra.

Vad skulle vi ha den till då?

Ni kanske kan ana… Den där oerhört irriterande duvan hade sin favoritplats på muren på vår terrass. Där satt den och ho-ho-hooo-ade från morgon till kväll. Det har inte räckt med att stå och schasa i dörren, då har den bara stirrat dumt på oss och hoat vidare. För att få väck den har vi varit tvungna att springa ut och vifta med armarna. Då har den flugit iväg med ett irriterat ”kraaaaa”.

När den nu satte sig där var Anders snabb som en vessla. När han tog upp vattensprutan flög duvan iväg, men Anders sköt från höften och vi hörde hur han fick in en träff på duvans mage. Ama var inte lika snabb så träffen fastnade inte på bild.

Sen dess har duvan inte varit på terrassen alls. I och för sig sitter den och ho-ho-hooo-ar långt bort – utom skotthåll – men det är inte fullt lika irriterande.

Att köpa den där vattensprutmojängen måste ha varit dom bäst investerade två eurosarna någonsin. Så lugnt och fridfullt det har blivit här nu.

Gomorron!

46 Responses to En mycket bra investering!

 1. Yvonne skriver:

  Grattis, hoppas han håller sig borta i fortsättningen. Hur minnet är hos en duva vet jag inte, men förhoppningsvis aktar han sig för att besöka er på ett bra tag. Gäller att ha vapnet laddat med vatten och placerat på lämpligt ställe.

  Ha en fin lördag

  • Ama de casa skriver:

   Tack! 🙂 Hittills har vi bara hört duvan på håll, på terrassen har han inte suttit. Vattensprutan står beredd, men hittills har den bara använts en enda gång.

   Tack detsamma!

 2. Annica skriver:

  Skulle nu alla fåglar försvinna från terrassen kan ni alltid köpa en till och ha lite vattenkrig 🙂
  Fast gå till stranden isf 😂
  Kram

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Grattis till den segern. Nu får vi bara hoppas på att den inte ruvar på hämnd och anfaller med med det grova artilleriet mitt i middagsmaten. 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Tack! Det är verkligen superskönt att den håller sig borta från sin favvoplats på murkanten. Om den kommer tillbaks kommer den att få en rejäl påminnelse om vad man kan råka ut för på terrassen… 😀

 4. friochlycklig skriver:

  Det var en smart duva som har stannat borta eller så planerar den sin hämnd. Ve och fasa! Jag hade inte vågat vara på terrassen på ett tag. 😳

  • Ama de casa skriver:

   Jag sitter här inne med dörren stängd just nu och spanar ut. Duvan syns inte till 🙂 Fast jag är tuff och vågar vara ute på terrassen ändå 😀

 5. farfar hebbe skriver:

  Ja jag tycker dagens teman var bra,kanske tunnbrödet tar 1:a platsen,helst hembakat i Avaträsk..Riktigt finväder här hoppas det håller i många dagar nu.Jag störs inte av några duvor,utan här är det Skrattmås som för ett jädrans liv..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Tunnbröd är himla gott! Vi har både mjälloms hårda och nåt mjukt (i frysen) här hemma 🙂
   Måsar kan verkligen vara ett otyg dom med, fast här glider dom bara ganska tyst förbi på himlen ibland när dom är på väg nånstans.
   Kram

 6. mamma C skriver:

  Hoppas det räckte med ett vattenskott på duvan.
  Ha en fin lördag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det hoppas vi också! Men det kanske kan vara läge att ta med den när man går ner på restaurangerna efter strandpromenaden… 😉
   Tack detsamma!

 7. roligt med alla regnbågsgrejer 🙂

 8. LillaSyster skriver:

  Det var en lättskrämd duva. När jag var liten var syrran och jag ute och slog med grytlock för att skrämma iväg fasantuppen som förde ett förskräckligt oväsen i trädgården tidigt om morgonen. Du förstår vilken cirkus…..fasanen först efter två ungar i nattlinne med grytlockskonsert.
  Hoppas att duvan har fattat och talat om för sina kompisar att sitter man där blir man ofrivilligt duschad. Ha en härlig lördag, just nu skiner solen och det har orkat upp till några plusgrader.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Hoppas det finns film från dom skrämsel-attackerna 😀 Undrar vad som levde om mest, fasanen eller ni tjejer… 😉
   Han verkar ha spritt ryktet om vilken otrevlig terrass vi har, för några duvor har vi inte sett till på den ännu i alla fall.
   Skönt med sol och tack detsamma!

 9. Znogge skriver:

  Smart drag där! Hoppas att duvan stannar hos någon granne nu i stället. Tyvärr har duvor också en tendens till att smutsa ner så nära inpå vill man inte ha dem.

  God lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Man kan se att grannarna inte heller gillar duvorna för det hänger skrämselattiraljer på många balkonger. CD-skivor, fladdrande plastremsor mm. Duvorna verkar dock inte bry sig så mycket om dom grejerna… Visst skitar dom ned också, det gör det inte trevligare om man så säger.

   Tack detsamma!

 10. åsa skriver:

  Lite som att skjuta lerduva fast tvärt om 😜
  Vissa ljud är mer irriterande än andra.
  Kram

 11. Geddfish skriver:

  Så skönt när det finns bot på eländet 😉
  Han en o-hoande lördag då nurå 😀

 12. Gilla skriver:

  Vi har kämpat med en duva som suttit på en hylla och hoat från morgon till kväll. Vi har försökt vifta bort den, försöka skrämma den men den har bara kommit tillbaka. Nu har vi målat stora ögon på en skiva och satt på hyllan, det verkar funka. Vi bor i Kroatien.

  • Gilla skriver:

   Den har suttit på en hylla på vår balkong, försvann i kommentaren

   • Ama de casa skriver:

    ”Vår” duva har suttit på den där murkanten och ho-ho-hooo-at och drivit oss halvt till vansinne. Sååå skönt att Anders fick till en fullträff så den fattade att den inte var välkommen 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Det lät också som en bra lösning. Huvudsaken är att det funkar!
   Härligt att bo i Kroatien 🙂

 13. Ditte skriver:

  Perfekt att ni kom till skott. Dubbla sådana. Bra jobbat!Vet att man på olika ställen där måsar och trutar finns utrustar gästerna med vattenpistoler. Fungerar hur bra som helst. Vi har en stor uggla i plast på balkongen och det är sedan den kom på plats ytterst få fåglar som ens tänker tanken på ett besök.
  Skönt med lugn och ro.
  Önskar er en fortsatt lugn och trevlig eftermiddag och kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Att Anders fick in träffen med vattensprutan verkar onekligen ha gjort susen! Han har inte återkommit. Duvan, alltså, Anders är fortfarande här 😉
   Vi har testat med klistermärkesugglor som var sexdimensionella(!) men dom struntade alla fåglar fullständigt i…
   Fast efter vattensprutattacken från Anders har det verkligen varit frid och fröjd 🙂
   Tack detsamma!

 14. Bra idé, jag kanske skall ta fram vattenslangen från garaget och spruta på våra måsar som anlänt igen…ett j-kla skränande.. och sen när ungarna kommer

  Ha en fortsatt fin helg!

  • Ama de casa skriver:

   Måsar kan också vara hur irriterande som helst. Men hos oss är det duvorna som är dom värsta.
   Fram med vattenslangen bara!!!
   😀

   Tack detsamma!

 15. BP skriver:

  Det var ju kanoooonbra jobbat! Bara ett enda skott! Vilken träffsäkerhet:-) Å att duvan lärde sig lektionen så fort, det var otippat. Jag vet precis vad du menar med en irriterande duva. Vi har en som börjar vid femsnåret på morgonen och håller på hela dagen. Men den sitter på/i ett träd på innergården utom räckhåll för en eventuell vattenpistol…

  • Ama de casa skriver:

   Jag är nästan lite ledsen – men bara nästan – att inte jag också kunde ha fått spruta vatten på den irriterande duvan. Det är så skönt att vara av med den! Tur att den fattade piken ändå 🙂
   Nu sitter han (och hans kompisar) och hoar en bra bit bort. Betydligt bättre när dom hoar mer på avstånd.

 16. yfronten skriver:

  Haha! Hoppas att den inte lär sig att uppskatta en dusch! Vår getabock hatade vatten och ibland sprutade vi vatten på honom med en blomspruta, när han varit riktigt olydig. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Många fåglar gillar ju att duscha. Papegojorna på Skansen njöt i fulla drag. Fast då var det mer en strilande duschning än ett vattensprutskott 🙂
   Bra att ha nån ganska snäll bestraffning för olydiga bockar att ta till ändå 😀

 17. mycketyck skriver:

  Vi har ett duvpar i ett av våra träd och det är riktigt mysigt att höra dem hohoa. Sedan har vi ju ett härfågelpar som hohoar de också. Inte något som stör oss alls då vi sover som klubbade på natten.

  • Ama de casa skriver:

   ”Mysigt” är inte alls rätt ord för dom hoande duvorna om du frågar mig. Härfåglar är fina, fast jag tror inte att jag har hört dom hoa?
   Det är på morgonen och under dagen som duvorna stör oss, på natten sover vi gott och det gör förmodligen även duvorna.

 18. Violacornuta skriver:

  Haha! Vilket scenario jag fick i mitt huvud av denna duvjakt! Skönt att de flyttat vidare. 😄

 19. bmlarsreseblogg skriver:

  Bra investering och träffsäker make är en bra kombination!

 20. Susjos skriver:

  Mycket bra investering! Hoppas duvan håller sig borta. Vi har en vattenspruta som Molly får känna av ibland när hon får för sig att tugga på vår ryamatta, funkar också fint.
  Hoppas du får en fin söndag!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi borde ha tänkt på den lösningen när Megasen klöste på sina favoritställen i huset. En dörrpost och en stol på kontoret var tydligen extra sköna att klösa på…
   Tack detsamma!
   Kram

 21. Paula Merio skriver:

  Jamen nu har ni ju verkligen lyckats kombinera nytta med nöje! Anders har fått en leksak och ni har sluppit duvjäkeln! Perfetto!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: