Stick!

Igår åkte vi hit:

Till den stora byggnaden som ligger bakom Carrefour.

Förr om åren kallades den för ”Russindiskot” eftersom det hölls danskvällar för seniorer där. Såvitt Ama vet så har dom danskvällarna upphört och det var långt innan Coronans inträde i allas våra liv.

Nu är det – enligt Google – ett kulturcenter, men vi har nog aldrig sett nån aktivitet överhuvudtaget dom gånger vi har passerat på senare år.

Igår skulle Anders gå in där. Dock varken för att dansa eller vara kulturell. Nejdå. Ni ser vad som står på skylten där va?

Okej, Ama zoomar:

Vaccination – ingång.

Väl där inne hade det gått vansinnigt snabbt meddelade Anders. Inskrivning, id-koll och vaccination hade genomförts på ungefär en minut. Sen skulle han sitta ner och ta det lugnt i 15 minuter innan han fick lämna byggnaden genom den utgång där Ama stod och väntade.

Hela vaccinationsprocessen gick som på löpande band. Anders passade på att ta en selfie till bloggen. En fördel med munskydd är att man slipper blurra alla ansikten.

Efter en sisådär 16 minuter var han ute igen, 10 minuter före den vaccinationstid som han hade fått i sms-et med kallelsen. Allt gick så vansinnigt snabbt så Anders är inte säker på vilket vaccin han faktiskt fått, men i kallelsen stod det ”AstraZeneca” så det var säkerligen det han fick. Nu hoppas vi att ryktena om AstraZenecas vaccin är betydligt överdrivna och hittills mår han i alla fall bra.

Ja, nu har Anders fått sitt första stick. Ama som är så fasligt ung får nog vänta ett tag till innan det blir dags.

Gomorron!

Annons

62 Responses to Stick!

 1. Ser ut som idrottsanläggning, tänkte ni hittat på ny hobby 🤾‍♀️⛹️‍♂️

 2. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Grattis säger vi till Anders och hoppas förstås på att de snart böjar vaccinera ungdomarna också! 😀

 3. Veiken skriver:

  Grattis till Anders att han har åldern inne. Ibland är det bra att vara som ett årgångsvin. Bäst! Ama kommer dit också!
  Det är min tur att få ett stick på fredag. Min bättre hälft ligger två veckor före. Han kan gå in själv på vissa ställen nu! 🙂 🙂

 4. Violacornuta skriver:

  Hoppas han klarar sig från alla biverkningar! Gud ja! Det måste väl dröja innan det blir din tur, va? 🙄🤗

  • Ama de casa skriver:

   Vi håller tummarna att biverkningar uteblir! Jag är ju så himla ung, men dom verkar ha fått sprutt på vaccinationerna här nu och betar av årgång efter årgång.

 5. Znogge skriver:

  Grattis till första sticket! Hoppas det blir din tur snart. Själv kommer jag inte att ta Astra Zeneca så jag hoppas begränsningarna i Sverige håller i sig tills det blir min tur.

  Ha en bra dag!

 6. friochlycklig skriver:

  När de är effektiva i Spanien så är de verkligen effektiva i Spanien! 👍 Kram

 7. Annica skriver:

  Vet ej om det är en fördel att vara ”ung” i detta läge?
  Vi hinner få lite mer information innan det är vår tur.. både på gott och ont
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Just i det här läget önskar jag att jag vore ett par år äldre… Men dom verkar ha fått upp speeden på vaccinationerna och igår såg det onekligen väldigt effektivt ut.
   Kram

 8. Mariama skriver:

  Härligt, fick oxså mitt första stick igår. Vi håller tummarna att allt går bra, vi är ju inte kvinnor under 60 år i alla fall 😉

 9. Yvonne skriver:

  God morgon och stort grattis till Anders som fått sitt första stick. Här går det såååå trögt, men hoppas det lättar snart, att vi är less är bara förnamnet.

  Jag vet iaf att jag inte får AZ vaccin, min doktor har skrivit in i journalen att då jag har mormor, mamma, moster och 3 morbröder som dött i hjärnblödning + att jag äter blt medicin så kan det vara något genetiskt och då ska annan sort ges till mig – Yippi säger jag.
  Tycker det är så larvigt att säga att från den och den åldern kan man/kan man inte ta den sorten. För mig är 58 och 62 i stort sett samma ålder, så exakt kan de inte vara tycker jag.

  Nu kommer städerskan så nu drar vi ut i 2 timmar

  Ha en fin onsdag och hoppas även du som är ung får din spruta snart

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Det är skönt att vaccinationen har kommit igång nu och här verkar dom jobba på bra.

   Jag är glad bara jag får bli vaccinerad. Känner mig inte orolig med tanke på hur pass få som faktiskt har drabbats om man ser till antalet som blivit vaccinerade. Jag tror att det finns risk för biverkningar med alla vaccinsorter, tyvärr…

   Jag förstår inte heller hur dom sätter sina åldersgränser, men det är ju bara att finna sig i det ifall man inte – som du – har särskilda anledningar till att inte ta det ena eller andra vaccinet. Hade ju varit enklast om det bara fanns en sort och då helst helt utan biverkningar. Men det är ju en utopi.

   Tack detsamma!

 10. Anneli Häggkvist skriver:

  Gó förmiddag 🙂 Vilken raketfart 🙂 att kunna vara färdigvaccinerad innan utsatt tid 👏👏 Här har vi inte kommit lika långt i den processen … Vilken jag blir stungen med eller när det ska bli spännande att se…och min sprutskräck 🙈 Hoppas det går lika fort i kön för dig när det är dags!
  Ha en fortsatt härlig dag! 🌹😃

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Anneli! 🙂
   Ja, det var verkligen snabba puckar!
   Anders sa att han inte kände det minsta lilla av det där sticket, så jag ifrågasatte ifall han verkligen hade blivit vaccinerad? Fast det fanns ett litet plåster på armen som bevis 😉
   Jag hoppas också att det går snabbt när det blir min tur, och framför allt att det snabbt blir min tur!
   Tack detsamma!

 11. mamma C skriver:

  Det var snabba puckar för att ta första sticket. Klar innan tidsangivelsen. Ja vi får se när en annan blir kallad.
  Kram Carin

 12. farfar hebbe skriver:

  Grattis till Anders som nu är sprutad med dos 1…Jag ska få dos 2 den 20 maj..
  Ja Ja jag har varit ute i finvädret,var ner till slätten och kollade på en Hägerkoloni i Älvkarleby,ca 40 individer boade där..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, nu har han fått första dosen. Jag tycker det är lite synd att dom inte tar alla från hushållet när det är dags…
   Anders har ingen uppgift om när han ska få den andra dosen, det är väl bara att bida sin tid.
   Kul att kolla in hägrarna!
   Kram

 13. Micke skriver:

  Grattis till första dosen där, fint att de kan ha detta kulturcentrum till något viktigt iallafall.
  Här har vi också något liknande under uppbyggnad, hade ju hellre fått ett systembolag men man kan ju inte få allt här i världen 😉

  Men vad snabbt det gick där, effektivitet när den är som den ska vara som bäst.

  SV: Åhh, hemmafru vill jag också vara, då vore vi två hemmafruar här istället för en 😉

  Ha det bäst Ama.

  • Ama de casa skriver:

   Det var bra att Anders fick en första dos. Bra också att dom hittar fler ställen som dom kan använda som vaccinationscentraler för att snabba upp processen och minska belastningen på dom vanliga sjukvårdsinrättningarna.
   Systembolag behöver vi inte, det är bara att gå in på närmsta matvaruaffär ifall man är ute efter alkoholhaltiga drycker till finfina priser 🙂

   Det var verkligen effektivt! Mängder av folk fick sina sprutor utan att det var trängsel. Organiserade köer med både övervakande vakter och poliser ifall det skulle bli nåt tumult. Nu blev det inte så, allt gick väldigt lugnt till.

   Hemmafru är nog världens bästa yrke! Fast det skulle inte vara dumt att ha en städerska också 😉 😀

   Tack detsamma!

   • Micke skriver:

    Här i GBG planeras det för att använda foajén till en idrottsarena, det bästa jag kan tänka mig, vårdcentraler i all ära, men gott om plats har de inte.

    Ja tänk när spritmonopolet försvinner här i fosterlandet, då blir det champagne 😉

    Ha det fint.

   • Ama de casa skriver:

    Visst är det bra att man hittar alternativa platser för vaccinationerna. Det är ju ingen avancerad procedur direkt. Finns många andra som behöver hjälp av sjukvården.

    Champagne är att ta i – för mig duger det med cava. Här hittar vi en jättegod cava för under 2 euro 😀

 14. åsa skriver:

  Ooups 🦂 nej fel 💉 så skulle det vara 😃
  Skönt att 50% av Er nu fått första vaccination å jag hoppas det vara blir bättre.
  Kram

 15. Anki skriver:

  Så bra att en av er fått sin första dos i alla fall – snart är det din tur! Vi har tid till nästa vecka! 🙂

 16. wiper skriver:

  Det var inget smickrande namn på dansrestaurangen men den ser fin ut och skrynkelfri 😉

  Trist att det är så dött i byggnaden nu än om det är Kulturcentrum. Ser att det var dags för vaccinering. Här får vi som är 70+ våra nu men inte dom som är så unga som er båda.

  Tänk att det gick så snabbt att få sprutan. Dom som blivit sjuk av AstraZeneka har tydligen haft högt blodvärde och jag själv har högt blodvärde och har mått dåligt av influensasprutan så jag fick sluta med den och har inte haft en enda förkylning på 4 år.

  Sköt om er och ha en fortsatt fin dag
  Hälsning från Malin

  • Ama de casa skriver:

   Nuförtiden är det ingen dans där (såvitt jag vet) men vi har sett danspar där förr om åren. Hur skrynkliga dom var framgick inte utifrån 😉

   Vi trodde att det skulle dröja längre för oss innan vi kom fram i kön för vaccination, men dom har tydligen fått fart på det hela nu här i stan.

   Varken jag eller Anders har nånsin tagit en influensaspruta och aldrig blivit drabbade av nån influensa heller. Men det här är ju en helt annan sak… Alla måste hjälpa till att få stopp av den här skiten är min åsikt och därför vaccinerar vi oss. Ja, när jag får mitt vaccin vet vi ju inte än.

   Tack detsamma!

 17. LillaSyster skriver:

  Han klarar sig nog från biverkningar, det verkar ju vara främst kvinnor som drabbats och i en annan ålders kategori. Men promenad är ju inte fel för att hålla cirkulationen igång och förhindra proppar. Bra att det var väl organiserat👍 allt är ju inte så väl organiserat i Spanienland….elkabeldragning, uthämtning av busskort kan ju ta sin tid.

  • Ama de casa skriver:

   Idag var det inte nåt kul promenadväder, men vi satt i alla fall ute på terrassen och fick lite frisk luft 🙂
   Allt brukar ta tid här, men jösses vad snabbt det gick med vaccinationen! 😀

 18. BP skriver:

  Spanjorerna verkar ha lagt på ett kol. Jag menar om man läser din och Emmas bloggar malar de byråkratiska kvarnarna i Spanien ju betydligt långsammare än i till exempel Sverige. Men vad gäller vaccinationen – ELOGE!!! Snabba ryck där inte bara med antal vaccinerade utan även med tiden det tar att vaccinera. Å när är det din tur då?

  PS. Snacka om sammanträffande. Jag fick också en ”inbjudan” till vaccination idag. Men jag var inte lika sugen som Anders. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Byråkratin här i Spanien är inte att leka med, men nu verkar dom onekligen ha fått fart på vaccinationerna – bra!
   Har ingen aning om när det kan bli min tur, men det är ju bara att vänta och se. När kallelsen väl kommer är jag precis lika sugen som Anders på att få ett stick i armen.

 19. Sussi skriver:

  Vad skönt att han fått sin första vaccinering. Visst finns det biverkningar med AstraZenicas vaccin men vad jag förstår det så är det fler kvinnor som får blodproppar av p-piller och man slutar inte skriva ut p-piller. Tyvärr så drabbas vissa men jag tror att chansen är ganska liten.. Fördelarna är nog större 🙂 Ha en härlig vecka..

 20. yfronten skriver:

  Skönt att han fått sin första. Hihi, russindisko! Jag tycker att det ser ut som ett stort växthus och tänker på att en kompis kallade vårt växthus för pensionärskuvös. 🙂

 21. mycketyck skriver:

  Sticket kändes inte alls och jag tror ryktet är överdrivet om hur farligt det är.

  • Ama de casa skriver:

   Jag håller med, jag tror det är överdrivet men självklart hemskt för det fåtal som drabbas.
   Anders kände inte heller ett dugg av det där sticket.

 22. Spanjorerna kan när de vill, det har jag sagt hela tiden. Tyvärr vill de oftast inte… Men fint att det gick fort och smärtfritt.
  Själv är jag faktiskt glad över att vi inte fått kallelse för då slipper jag ta ställning till AZ.
  Mamna och pappa har båda fått två sprutor nu men jag tror de fick Pfizer.

  • Ama de casa skriver:

   Det är synd att viljan fattas så ofta, för i det här fallet var dom väldigt effektiva på vaccinationscentralen.
   Jag kommer att tacka ja till vad som än erbjuds. Tror att vaccination är den enda chansen att komma tillrätta med skitviruset.

 23. Susjos skriver:

  Grattis till Anders första vaccinsspruta! Jag fick också Astrazenecas vaccin den 1 mars, men nu är dos två stoppat för oss under 65. Lite läskigt att läsa om den 61-åriga kvinnan som dog av vaccinet här i Skåne efter sin första spruta, så nu är jag skeptisk till dos 2, hm! Få se hur det kommer att bli?
  Min första spruta gick också väldigt smidigt till, ingen väntetid, kom in före bokad tid och jag fick också sitta och vänta i 15 min innan de släppte iväg mej efteråt.
  Kram och ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det läskigt att läsa om dom som drabbas, med det är ju oerhört många fler som inte drabbas.
   Det verkar vara ett standardförfarande med vaccinationen. Att sitta ned och vänta 15 minuter innan man får gå är väl för att se att det inte blir nån omedelbar reaktion pga allergi eller så.
   Kram och tack detsamma!

 24. Tina Brideau skriver:

  Wehooo! Toppen, när blir nästa stick för Anders tro? 🤔😄🤗

 25. Lena i Wales skriver:

  Grattis Anders till sprutan!
  Jag har också fått Astra.
  Ta det lugnt!

 26. Janne skriver:

  Grattis till att ni kan känna er trygga! Chansen att det skall hända er något är minimal. 🙂

 27. Ditte skriver:

  Bra att vara igång och att det gick smidigt. Bosse fick Astra Zenicas för ett par vekcor sedan och kände inte av något. Han fick redan då tid öfr spruta nr 2. Det gick också hur smidigt som helst här på VC. Ohc före utsatt tid var man klar och hade vilat 15 min. Igår var det min tur på Vårdcentralen och jag fick Pfeizer. Fick också tid för nästa spruta och det i slutet av maj. Smidigt gick även min vaccination. . Så om ett par veckor så har ju Anders ca ett 70%skydd och det är ju bra.
  Fint att Spanien kommit igång så bra med vaccinationerna.
  Hoppas det snart är din tur.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det bra att Spanien har fått sprutt på vaccinationerna! Skönt också att ni båda är på gång och att det har gått smidigt även för er 🙂
   Jag avvaktar och får väl se när det blir dags för mig. Inte alltför långt bort hoppas jag.

 28. Paula Merio skriver:

  Måste villigt erkänna att jag har fördomar! En av dem är att spanjorers favorituttryck är Manana manana, och att allt tar lång tid. Ack så fel jag hade, och ack så bra det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: