En effektiv dag

Det blev det i lördags, många ärenden hann vi uträtta redan på förmiddagen.

Kallt och ruggigt var det och Anders fick ”äntligen” produktionstesta sin nya jacka som han köpte för drygt en månad sen. Den funkade utmärkt utomhus. Även om vädret var risigt är det ju ändå bra när saker man införskaffat kommer till användning också – tänk positivt!

Först gick vi hit till TVT som är vår internetleverantör som vi är mycket nöjda med.

Vi är ute efter att byta mobilabonnemang. Vårt nuvarande – MásMóvil – är vi inte alls nöjda med i nuläget och Anders som hade marknadsundersökt alternativa leverantörer ville ställa några kompletterande frågor.

Det andra alternativet han sett ut var med bolaget Llamaya. Utanför säljstället fick vi köa och det var allt bra tur att vi hade tagit på oss jackorna för det blåste snålkallt. Deras erbjudande lät bra så vi ska gå dit imorgon för att byta bolag. Eller snarare byta till ett systerbolag, för vårt nuvarande ingår i samma ”familj” som Llamaya.

Sen gick vi in här…

… och kom ut med dom här. Bakplåtspapper. Den storlek dom har på kinaaffären Origen passar perfekt till vår lilla ugn.

Anders gick genom Mercadona och köpte Arlas keso (Ama har tydligen blivit beroende av den) medan Ama gick runt på utsidan. Enklast så, då behöver man inte förklara för kassörskan att man inte har snattat papperet hos dom. Att vi inte köpte papperet på Mercadona när vi ändå skulle dit beror på att deras variant är för bred för våra plåtar.

Medan Ama väntade på Anders vid den övre ingången kunde hon konstatera att det för första gången på väldigt länge var kö in till affären. Insläppet var genom den högra dörren och utsläppet genom den vänstra. Allt under övervakning av vakter. En person ut resulterade i att en fick gå in. Antar att köandet berodde på en kombination av att det var helgdag på fredagen (fars dag) och att det var fler människor här på grund av långhelgen.

Ett tips ifall det är kö vid övre ingången är att kolla den nedre, där är det oftast färre människor och igår var det ingen kö alls där. Hade det varit kö så hade nog Ama fått genomleva en keso-abstinens, att köa är inte kul.

Efter att ha varit hemma och lassat in keson i kylen och bakplåtspapperet i skåpet så tog vi ut bilen en sväng.

Vi stannade till för lite sopsortering och ser man på! Jackan hade fått stanna hemma.

Därefter åkte vi till Aldi och shoppade loss. Att vi inte köpte det vi skulle ha på Mercadona berodde på att Ama var ute efter sin favorityoghurt. Keson på Aldi är däremot inte så god, därav svängen in på Mercadona tidigare. Är ni också såna? Man hittar sina favoriter av vissa varor på olika affärer.

Ja, det var en effektiv förmiddag…

… och då har man gjort sig förtjänt av en belöning på eftermiddagen. Och ser man på! Nu hade även koftan åkt av. Så är det ofta här, vädret kan börja dumt men det brukar ordna upp sig rätt snart.

Vi satt jättebra där på Paramount fast det fanns ett litet smolk i bägaren:

Trafikpolis-Ama borde ha haft med sig en papperspåse att hyperventilera i. Dessa parkeringar…

Gomorron!

48 Responses to En effektiv dag

 1. LillaSyster skriver:

  Men du har väl ett munskydd att andas i…..borde bli nästan samma effekt. Verkligen effektiva och flitiga – helt klart värda en belöning . Ha en bra start på veckan!
  (8ägg, 1pkt keso stora paketen, 1.5dl grädde vispa ihop och häll över fläsket eller bacon, men glöm inte att lägga på 1,5dl riven ost på fläsket innan du häller på smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25minuter. Långpannan är i storlek 30×40 till det här receptet)

  • Ama de casa skriver:

   Det har du rätt i! Det är inte bara nackdelar med att munskydden alltid måste vara på, utom på restauranger när man äter/dricker. Det är synnerligen svårt att få i sig mat och dryck om man inte tar bort munskyddet 😉
   Tack detsamma och tack för ritningen! Vi har i och för sig bara dom små paketen med keso här, men å andra sidan är vår ugn så liten så receptet måste ändå halveras 😀

 2. Violacornuta skriver:

  De går till världshistorien, parkeringarna hos dig… 😳
  Ser att både vädret och vätskebalansen ordnade upp sig. 🤓
  Jag är så lat att jag köper allt på samma ställe. Har de inte exakt vad jag vill ha (vilket de oftast har) får jag va utan den gången. Kanske de har rätt vara på eftermiddagen eller i morron? (Affär’n ligger endast 200 meter från min port så jag kan obehindrat springa dit flera gånger om det skulle va så)
  Ha en fin måndag 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Parkeringarna här är tämligen… kreativa 😉
   Vi går till olika affärer beroende på vad vi är ute efter, men oftast blir det bara en affär per dag i alla fall. I lördags gjorde vi ett undantag eftersom både keson och yoghurten var slut 😀
   Perfekt att ha så nära till affären! Vår närmsta affär är den skandinaviska som ligger på andra sidan gatan. Där finns det många frestelser som godis, prinsesstårtor, ostkrokar, chips mm. Den ligger egentligen FÖR nära för mitt eget bästa 😉
   Tack detsamma!

 3. effektiva ni är, jag kör sällan, min dramaten funkar bra 🙂 eller ryggsäck.

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Det kanske är tur att du krånglar till det med ditt Keso-beroende. Det skulle vara bra tråkigt att bara knalla in i första bästa affär. 🙂
  Ja, att köpa bakplåtspapper är ju också en givande sysselsättning i den annars så trista vardagen! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Jag hade tänkt att kolla ifall Aldi hade Arla-keso också, men det glömde jag. Så det blir nog dubbel-affärer även nästa gång. (Vågade inte chansa, utan tog det säkra före det osäkra och köpte på Mercadona innan vi åkte till Aldi).
   Utan bakplåtspapper kan vi ju inte vara! Sånt räddar många diskar. Inte hårddiskar eller ryggdiskar utan handdiskar, alltså 😀

 5. Annica skriver:

  Vissa dagar hinner man mer än andra 🙂
  Kram

 6. skåningen skriver:

  Håll på munskyddet så kan det fungera att hyperventilera i
  Ha en bra måndag!
  Kram!

 7. friochlycklig skriver:

  Här är det alla väder på samma dag. Istf årstider som varar i månader så varar de i några timmar här. Spännande värre! Kram och ha en fin vecka!

 8. Znogge skriver:

  Vilken bra och effektiv dag det blev! Men hur parkerar spanjorerna? Vi är nog många som hade hajat till där…

  Ha en bra start på den nya veckan!

 9. FREEDOMtravel skriver:

  Ser skönt ut i solen! Här försöker vi så smått byta från vinterjacka till vårjacka, men varje gång vi hänger undan vinterjackan börjar det snöa igen (nej, man lär sig aldrig ;))

  • Ama de casa skriver:

   Man går på samma sak varje år kan jag tycka. Här har vi inte vågat gå ut utan koftor ännu, fast dom åker oftast av efter bara en kort stund 🙂

 10. farfar hebbe skriver:

  Oj,det verkar som du hade det lite jobbigt på choppingrundan,det verkar som det höll i även där på Paramount smolket i bägaren.Ja man kan nästan tro att Kennet är lite speciell..Haé Kram.

 11. Biggeros skriver:

  Vi borde även byta bolag. Moviestar har smyghöjt ett par gånger och är mycket högre än vad de utlovade från början. Bra att Anders har fått användning av jackan. Det är fortfarande kallt på morgonen men under dagen brukar det ordna upp sig. Visst brukar jag både handla mina favvo produkter på Aldi, Al Campo, Hipercor och Mercadona.
  Ha det gott ❤

  • Ama de casa skriver:

   När man börjar bli missnöjd är det bästa att helt enkelt byta. Llamaya verkar bra, vi får väl se om dom faktiskt är det också.
   Det ordnar verkligen upp sig framåt dan, åtminstone på dom soliga dagarna och det är ju dom flesta, tack och lov 🙂
   Många varor är det ”strunt samma” var man handlar, men när det gäller vissa grejer så styr vi stegen mot specifika affärer.
   Tack detsamma!

 12. Yvonne skriver:

  Det där känner jag igen, att man måste på flera affärer innan man fått allt man vill ha av rätt märke och sort. Keso har jag försökt mig på många gånger, men får inte riktigt ihop det med gott, man blir mätt och tjusigt att se på men smakar just inget. Min kompis äter det varje dag till lunch med 2 frukter och hon tycker det är jättegott.

  Jag har också gjort en affärsraid idag, började med RUSTA, sen Willys, sen Coop och sen Ö&B, Lidl och ICA Kvantum får vänta till onsdagen. Känns som vi har ett krigsförråd här hemma av allt man kan tänka sig behöva :-).

  Ha en fin måndag

  • Ama de casa skriver:

   Keso är så himla gott tycker jag! Just nu är jag helt klart inne i en Keso-period 🙂

   Åhhh… Rusta… Varför kan dom inte öppna här när Jysk kunde? Dom affärerna ligger ju ofta precis bredvid varandra i Sverige…
   Vi har också bunkrat upp en hel del grejer, ändå går vi in och handlar nästan dagligdags när vi går hem från våra promenader. Alltid är det nåt vi tycker saknas och som vi är sugna på.

   Tack detsamma!

 13. Anki skriver:

  Ni hinner med mycket när ni vill! Bra att jackan var bra, men ännu bättre att vädret tillät att ta av den framåt dagen!
  Soligt här – och äntligen lite mildare temperaturer!
  Ha det fortsatt bra!

  • Ama de casa skriver:

   När vi väl sätter den sidan till så kan vi vara väldigt effektiva 😀
   Vi har också sol idag (igen) och just nu är det… 18 grader i skuggan. Terrassen hägrar om bara en liten stund 😀

   Tack detsamma!

 14. Ditte skriver:

  Bra jobbat! Visst är det så att vi också köper olika varor i olika butiker. Jag köper ju vare sig här hemma eller Spanien kött som är förpackat så här går jag då till en specialbutik/saluhallen och i Spanien ofta till en slaktare.
  Bra att kolla upp telefonbolagen. Vi hade Masmovil innan men de var inte alls bra- Nu har vi ju våra svenska som är superbra och prisvärda och där vi kan ringa ”fritt inom Europa,” skicka sms och surfa fritt.Finns säkert liknande också i Spanien nu.
  Trevlig måndag.

 15. åsa skriver:

  Så effektiva och handlingskraftiga Ni var 😀
  Här väljer jag mer efter tillverkare än affär… aldrig ICAs korv det ska vara scan 😃
  Här har vi haft vinter idag 😜 nysnö och minusgrader å halt som faan…
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi var nöjda med allt vi hann uträtta 😀
   Lite samma sak – jag letar efter Arlas keso till exempel. Har testat andra men dom har inte alls varit lika bra.
   Usch vilket tråkväder nu när det ska vara vår… Ta det försiktigt i halkan!
   Kram

 16. BP skriver:

  Det var verkligen effektivt! Imponerande! Åsså är det lite roligt att man byter internetleverantör personligen – rakt över disk så att säga. Riktigt gulligt. Sådana butiker finns inte här alls – mig vetande.
  Minns en kollega som älskade Keso. Hon åt dessa gummikulor i en och annan form med olika tillbehör alltid till lunch.
  Sedan skiljer sig utbudet på supermarkets i Spanien mycket mera än här hemma. Carrefours och Mercadonas varor skiljer sig ju rejält tycker jag. Här hittar man i stort sett samma märken hos ICA, Willy:s och COOP. Då väljer man närmaste affär. Och hos Lidl köper jag pappersprodukter;-)

  • Ama de casa skriver:

   Nu var det i och för sig telefonileverantör vi var ute efter att byta, men där är det ju mobilt internet som styr valet också.
   Jag älskar dom där gummikulorna och äter det varje kväll framför TV-n nu. Fast det ilet går kanske över snart igen 🙂
   Visst skiljer sig produkterna rätt mycket mellan dom olika affärerna här. Men många grejer spelar det inte så stor roll var man köper, dom är så pass lika att man inte märker skillnaden.
   På Lidl brukar vi handla vin 😀

 17. Sussi skriver:

  Det är bäst att smida medans järnet är varmt och ta allt på en gång så kan man vila längre sen 😉 Hoppas bytet av internetleverantör blir bra. Ha det så härligt..

  • Ama de casa skriver:

   Det är en smart taktik att få saker avklarade så effektivt som möjligt 🙂
   Vi ska byta mobiltelefonbolag, men det mobila bredbandet spelar en stor roll i valet av leverantör 🙂
   Tack detsamma!

 18. mamma C skriver:

  Ni är lite som vi med att köpa grejer på olika ställen.
  Men nu förtiden har man tid att springa runt i affärerna när man inte jobbar längre.
  Kram Carin

 19. Susjos skriver:

  Jösses vad många ärenden ni hann uträtta, det känns ju alltid bra!
  Inte dumt att avsluta med lite godsaker, du får blunda för de felparkerade bilarna, hihi!
  Ha det gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det var som sagt en effektiv dag 🙂
   Jag kan inte låta bli att irritera mig på alla galna parkeringar… Sen kan jag ju inte gå och blunda precis hela tiden, det skulle jag behöva göra för tokparkeringarna finns överallt 😀
   Tack detsamma!
   Kram

 20. Ylva skriver:

  Vad klurigt av er att ni hittat en affär som säljer smala bakplåtspapper. 🙂 Vi har en liten ugn i stugan, men där har jag aldrig kommit på tanken att använda bakplåtspapper. Dock har vi köpt en liten gratängform så att man kan slänga in en färdig potatisgratäng som vi brukar köpa.

  • Ama de casa skriver:

   Det är perfekt passform till vår lilla ugn 🙂
   Vi brukar oftast köpa den färdiga gratängen – så bekvämt och snabbt fixat. God är den dessutom 😀

 21. ulliewww skriver:

  vissa dagar är man lite mera i fixartagen
  tur jackan funkade
  självklart att man ska få lite belöning i slutet o tur vädret blev bättre

 22. mycketyck skriver:

  Vädret varierar och det är bra med en jacka om kan tas av vid behov. Riktig shoppingdag för er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: