Onödig shopping

Shopping har det blivit en hel del av på senaste tiden, även om det kanske inte har blivit så mycket shoppat trots allt. Så man kanske snarare ska kalla det som vi har hållit på med för shoppingförsök?

Som ni kanske minns så la vår lilla blåtandshögtalare av häromsistens.

Den här alltså, den som vi kallar för ”Den fräna”. Den slutade helt att vilja samarbeta med våra telefoner, inte alls ett särskilt fränt tilltag.

Anders hade hittat en som verkade bra på MediaMarkt, men när vi kom dit fanns den inte i lager så det blev inget köp.

Men skam den som ger sig!

I onsdags fyndade vi på Carrefour och – håll i er nu! – det var faktiskt Ama som hittade den. Undrens tid är inte förbi – Ama hittade en teknikpryl! Kanske hade det med färgen att göra… Hursomhelst så tyckte vi att det var en ovanligt lyckad shopping.

Fast när vi kom hem igen upptäckte vi att det trots allt var en onödig shopping.

När ”Den fräna” fick konkurrens av ”Amas lilla röda” så beslöt den sig helt plötsligt för att återuppta samarbetet med telefonerna. Nu har vi alltså två blåtandshögtalare.

Eller egentligen tre om man räknar in ”Lillradion” också.

Det är Lillradion vi alltid lyssnar på när vi käkar ute på terrassen. Ja, så länge det finns batterier vill säga, så det är bra att ha en reservvariant att ta till när dom slutar fungera i Lillradion. Dom tar nämligen slut utan nån helst förvarning om att dom behöver laddas upp. Att ha en reserv till reserven kan ju också vara bra, speciellt när den är i en så snygg färg.

När vi har varit ute på resor har Lillradion fått stanna hemma och ”Den fräna” har då haft hela ansvaret för ljudet till telefonerna och datorn. Undrar just vilken av dom två småhögtalarna som ska få följa med i framtiden? Ole, dole, doff kanske kan ge ett bra beslutsunderlag…

Gomorron!

Annons

52 Responses to Onödig shopping

 1. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Det låter som om ni borde försöka få lämna tillbaka ”Amas lilla röda” på Carrefour. Det där köpet kan innebära en svårlöst beslutsångest i framtiden! 😀

 2. skåningen skriver:

  Svåra beslut !!!
  Ha det så skönt idag!
  Kram!

 3. Tomtan skriver:

  Den var väl snygg

 4. Yvonne skriver:

  God morgon, många beslut att fatta blir det, jag håller på den nya röda, den var stilig.

  Ha en fin lördag, här strålar solen och jag upptäcker just hur skitiga fönstren är, inte så kul alls. Får nog byta ut en städning mot fönsterputs ngn vecka framöver.

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Den röda var fin och dessutom lite lättare än den orangea. Måste ju tänka på Anders också som är den som får bära på alla grejer när vi är ute och reser runt 🙂

   Tack detsamma! Här lyser nog också solen, fast bakom ett tjockt molntäcke. Skulle också behöva tvätta fönstren, men prognosen säger att det ska stänka lite framöver, och då blir dom ju prickiga igen… 😉

 5. Annica skriver:

  Inte lätt med alla dessa val 🤔
  Kram

 6. mamma C skriver:

  Alltid bra med reserver.
  Måste bara fråga 🤔 har lillradion blekts utav solen. Eller fanns det ingen röd sådan 🙄😁.
  Ha en fin lördag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det är bra att vara garderad 🙂
   Haha! Du gissade rätt, det fanns ingen röd Lillradio. Fast jag gillar orange också, typ näst bästa alternativet 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 7. farfar hebbe skriver:

  Oki,håller med,Teknikprylar är bra så länge dom funkar,min klockradio gav upp för ca 3-4 veckor sedan,,köpte en ny,som när jag kollade närmare på förra veckan,den gick fel,oki den som ställt in tiden var kanske inte riktigt vaken,(jag).Oki tog upp den för att rätta till misstaget,,vad hände,jo en fumlig farfar tappade radiof-n i golvet,inga yttre skador,men den hade avlidit,skramlade när jag skakade på den..Stendöd,har köpt en ny,på nätet nu..Haé Kram.

 8. farfar hebbe skriver:

  Håller med dig,skulle gärna se en Isbjörn,men på betryggat avstånd..Inte lika fint väder här,det var bättre igår,nu mulet +6,3,graderna duger..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Det vore verkligen coolt att få se en isbjörn i naturen, men inte på alltför nära håll 😉
   Vi har 14,5 men mulet. Hoppas solen tittar fram i eftermiddag.
   Kram

 9. Ler igenkännande vad gäller ovanan att köpa/hitta teknikprylar….jag brukar be maken om råd när jag behöver ny teknik…och precis som du känner jag mig grym när jag själv lyckats välja ut rätt teknikpryl 😉

  Må gott! Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag såg den och tyckte den var fin. Sen överräckte jag den med varm hand till Anders som fick läsa det finstilta och se om det verkligen var en sån vi var ute efter 😀

   Tack detsamma!
   Kram

 10. Znogge skriver:

  Bättre med två än med ingen skulle jag vilja säga 😀 Här är det husse som sköter bil och teknik. Jag bidrar bara med synpunkter på färgen! Mycket bra upplägg 😀

  God lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Ungefär som med dina lampor då 😀 Jag brukar också nöja mig med färgvalet, men jag blev rätt glad när jag faktiskt kunde bidra med att hitta själva mojängen också 🙂

   Tack detsamma!

 11. Geddfish skriver:

  Javisst, kan tänkas onödig shopping men ändå inte, reserver är såna där bra-att-ha-grejer! Och snygga färger! Inte fy skam.
  Trevlig lördag!

 12. Ami skriver:

  Ja, ibland är det svåra beslut 😄
  Kram

 13. allting som ska vara kopplat till telefonen kräver ständigt uppdaterad telefon… ingen måtta på stressen…

 14. Ruth i Virginia skriver:

  Det finns ju inte en enda BLÅ grunka i högen.
  Varför heter det Blåtand?

  Den där lillradion har verkligen en ganska sjuk färg. Lax?
  Eller som nån skrev – sollblekt rött`?
  Ser inte ut att vara din stil

  Vårdag i Herndon med 3 plusgrader och regn. Blah!.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har också undrat varför det heter bluetooth… Kastade frågan vidare till Anders och hans svar blev: Ja, det är lite märkligt… 😀

   Lillradion har en jättefin orange färg. Det är kanske bilden som luras? Orange är nog nummer två i mitt färggillande, och lillradion fanns inte i rött.

   Här har vi uppehåll men molnigt och bara 17 grader just nu. Blir nog till att äta inne idag. Ja, jag vet att det är ditt förstaval oavsett väder 😀

   Hoppas vädret blir bättre hos dig!

 15. åsa skriver:

  Plötsligt kommer allt på samma gång 😊
  Laddningsbara batterier är bra men de liksom den gamla sorten har ju en förmåga att sluta funka helt utan förvarning 🛑
  Ha en fin schlagerlördag med eller utan mello 😊 kram

  • Ama de casa skriver:

   Dom där grejerna har inbyggda batterier och laddas med en laddsladd. Men dom berättar ändå inte statusen på batterierna utan tar tvärslut när dom känner för det.

   Tack detsamma! Här blir det med största sannolikhet snabbspolning imorgon 😀
   Kram

 16. LillaSyster skriver:

  De är så små, så ta med båda, dumt att ha back up hemma när man sitter i bilen.
  Ha en härlig eftermiddag 🙃

 17. Violacornuta skriver:

  Från shoppingförsmk till riktig shopping alltså! Bra jobbat! 🤗
  Sikken massa prylar ni har! 😳
  Ha en fortsatt fin lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Plötsligt händer det! 😀
   Ja, det finns en hel del tekniska grejer här hemma och 99,99% av dom beror inte på mig. Men jag är glad över många av grejerna (medan jag inte alls begriper mig på somliga av dom… 😉 ).
   Tack detsamma!

 18. Ditte skriver:

  Bra med dubbelt upp av dessa små högtalare. De är ju riktigt bra som extra och smidiga att ha med. När vi hade bil hade vi en sådan som var stationerad där. Men nu när den inte finns så kör jag med trådlösa ”lurar”. Fungerar fint och med superbrabra ljud. Perfekt även till min Mac Book också. Men om vi ska lyssna båda så åker en av de mindre fram.
  Så visst blev det bra att nu ha två- Lyckat köp!
  Önskar dig en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Vi har aldrig låtit ”Den fräna” få bo i bilen, den brukar bo i Anders rygga när vi är ute och reser. När jag lyssnar på nåt på min laptop när Anders ser/lyssnar på nåt annat så har jag höronproppar med sladd. Inga trådlösa.
   Är vi ute och går så gör vi det oftast tillsammans och då pratar vi med varann 🙂
   Jag är glad över köpet, vem vet väl när ”Den fräna” tänker strejka igen? 😉
   Tack detsamma!

   • Ditte skriver:

    Jag går en del ensam nu när ryggen krånglar och då är det ett bra sällskap att lyssna på böcker. Men går jag med Bosse eller vänner så är inga lurar i. Men de trådlösa är bekväma och inga sladdar jag trasslar in mig i. Vår ”fäna” var oftast inte över natt i bilen men visst hände det. Men osynlig. Bra att ni nu har två fräna.Behov kan uppstå.😀

   • Ama de casa skriver:

    Om jag gick själv skulle jag nog också lyssna på något.
    Visst kunde Den fräna ha fått stanna i bilen över natten (utom synhåll), men vi lyssnar ofta på nånting tillsammans (dokumentärer/TV) på hotellrummen också.

 19. Susjos skriver:

  Grattis till snygga små högtalare! Färgerna var inte dumma de heller.
  Å tack för de härliga historierna på min blogg om Björn Skifs och Sweet! Klart jag minns Sweet , de hade ju några hits : Ballroom Blitz och ”Fox on the run”, och säkert flera.
  Jag är ju redan avis på dej som ju sett ABBA live året 1974 till och med!!!
  HA en härlig schlagerkväll!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Frågan om kändisar triggade mig lite tillbaks i minnenas allé 🙂 Sen är det ju ingen som klår dig när det kommer till kändismöten 😀
   Ballroom Blitz trodde jag på den tiden att den hette Baroness. Jag har nog alltid varit ett ”språkgeni” 😉
   Det var kul att se ABBA live. Grämer mig fortfarande att jag missade dom när vi hade tänkt gå på ”Paradiset” i Norrköping i slutet av 70-talet, men ändrade våra planer. Sen dom gjorde ett överraskningsframträdande där precis den kvällen.
   Ha en riktigt fin Schlagerkväll nu!
   Kram

 20. Biggeros skriver:

  Vi har även med våra Bluetooth högtalare på våra resor men vi har allt från stora till små att välja på. Vårt sista köp blev en röd stor=)
  Ha det gott ❤

 21. BP skriver:

  Så söta och framförallt färgglada högtalarna är. Å om ni har två mobiler så då är det ju inte så dumt med två högtalare – hahaha:-)
  Den orange radion gillar jag skarpt. Älskar färgen och retrolooken.
  Åsså är din perrosar i bakgrunden såååååå fina:-) De skulle nog trivas på vår balkong också:-)

  • Ama de casa skriver:

   Jodå. Vi har varsina mobiler, men att höra på dom med högtalare samtidigt är väl kanske inte den bästa idén 😉
   Jag gillar Lillradion jättemycket och perrosarna är också favoriter 🙂

 22. Ylva skriver:

  Det är ju inte ens fönstershopping ni håller på med, utan ni verkligen letar efter saker utan att hitta, så bra hittat i alla fall! 🙂

 23. mycketyck skriver:

  Låt dom konkurrera och ta med bägge vetja vid resor då alltså. Lilla radion kan ju få stanna hemma.

  • Ama de casa skriver:

   Dom kanske kan få jobba varannan gång? Det verkar rättvist 😀
   Lillradion har aldrig fått hänga med på resor, den är för stor och klumpig för det.

 24. bmlarsreseblogg skriver:

  ”Den fräna” vågade väl inte göra annat än att fungera igen när ”den röda” kom in i huset. Annars hade den väl mött sitt öde bland soporna….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: