Lite mer från förra veckans shoppingrunda

Vi åkte ju till La Zenia Boulevard. Där var vi bland annat på MediaMarkt (som Ama glömde att fota så hon blev tvungen att använda en arkivbild i förra inlägget).

Vi besökte även det här stället:

Decathlon. Även den affären glömde Ama fota (värst vad hon har börjat slarva med att ta bilder!) så detta är en arkivbild från den sportaffären som finns i Granada. Sammalika utbud finns det i alla butiker i den kedjan, så den bilden får duga som illustration. Fast utbudet av skidor är något större i Granada än i Torrevieja, det ska erkännas.

På vägen hem mot Torrevieja testade Anders ett fynd han gjort på MediaMarkt – en hållare till mobilen så den syns bra när man använder den som GPS i bilen. Syns bra för chauffören ja! Ama var missnöjd, hon såg bara en massa blänk och ville ha tillbaks surfplattan som har sitt fäste med dom tre magneterna som syns på radioskärmen. Fast Anders är mycket för att ha reservplaner hela tiden vilket Ama i och för sig har haft väldigt stor nytta av, så efter lite morrande från Amas sida så fick den väl godkänt då. Vår gamla Tomtom har fått gå i pension, det trodde väl Ama att hon skulle gå med på. Ibland (läs oftast) är hon verkligen en bakåtsträvare som är emot dom flesta nymodigheter.

Väl hemma igen så testade Anders sitt fynd han hade gjort på Decathlon. En jacka som var nästintill identisk med hans gamla, fast hel. Den gamla hade börjat skräckrugga fodret så han lämnade vita flagor efter sig där han gick.

En finess var att den här jackan även hade innerfickor, men huvudsaken var ändå att den var hel.

Eller var den det? Anders hand gick in genom innerfickan och ut genom en ficka på utsidan av jackan, ooops! Det visade sig att dom övre fickorna i själva verket var nån sorts vädringsluckor. Nåja. Det kan ju vara bra i vissa fall det med. Sen fanns det även en innerficka, men den var ganska liten.

Nöjda och belåtna med shoppingturen så ordnade vi till en macka med skagenröra till lunch. Jodå. Det finns en hemmafixad skagenröra där under allt annat. Himla gott!

En sprillans ny vecka är här. Undrar om det inte är dags att ge sig ut på ännu en liten shoppingrunda? Nu får vi i alla fall åka utanför Torreviejas gränser så vi kan ta oss till Zenia B igen, det har vi inte fått göra under helgen.

Gomorron!

54 Responses to Lite mer från förra veckans shoppingrunda

 1. Violacornuta skriver:

  Ser mumsigt ut! 🤗
  Ett himla shoppande hos er… 😄 Hoppas ni hittar några finfina fynd idag med!

  • Ama de casa skriver:

   Det var jättegott 🙂
   Det finns liksom inte så mycket att göra när det mesta är stängt utom affärerna… Vi hoppas på att fynda nåt idag, vi behöver åtminstone köpa bubbelvatten 😉

 2. Vilken perfekt lunch! Inte fel med hel jacka även om ni har det varmt… kanske köpa symaskin och laga nästa gång 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Den var smarrig den lunchen 🙂 Nu har han i alla fall en jacka som är hel, men han har inte behövt använda den ännu. Jag HAR en symaskin, men den gamla jackan var bortom all räddning. Fodret var helt söndersmulat.

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Jag förstår att det gäller att hitta på sysselsättning nu när allt förutom affärerna är stängt. Vi börjar också bli lite rastlösa nu. Eländet måste ta slut!
  Goda mackor ser det ut att vara i alla fall! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Ja, visst känner man en rastlöshet (och ibland hopplöshet) när läget är som det är. Må vaccinet slå ihjäl det dumma viruset!
   Mackorna var inte dumma alls 😀

 4. Annica skriver:

  Shopping när den är som bäst 👍
  Man hittar det man söker och det relativt snabbt 🙃
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, Anders sprang på jackan inne på Decathlon tämligen direkt. Det är en ”svår” affär, grejerna är utspridda efter sportgren så jackor, skor, tröjor, byxor mm finns utspridda över hela affären och den är stooor. När man ”bara ska ha en jacka” så är det svårt att veta var man ska börja leta 🙂
   Kram

 5. Mamma C skriver:

  En annan har ju tur att man kan vara på Zenia B hur mycket man vill under helgerna 😉😁. Men jag har undvikit det, var ju där i veckan och köpte mer färg.
  Mackorna såg mycket mumsiga ut.
  Ha en ny bra start på denna vecka.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Fast ni kan ju inte gå på exempelvis Alinghi vid vattenfallet 😉 Fast när jag tänker efter så kan ju inte vi göra det heller i nuläget…
   Fast har Zenia B öppet på söndagar nu? Senast vi gjorde ett försök så var det tvärstängt. Men fredag efter 15 och på lördag har ju ni en fördel ifall ni vill handla där 😉
   Mackorna var väldigt smarriga 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 6. Ami skriver:

  Vilken god macka ni åt!
  Ha en bra dag!

 7. Ama på sportaffär…men, förklaringen kom, det var en jacka till Anders 🙂
  mumsiga mackor där !

  • Ama de casa skriver:

   Jag har faktiskt handlat där jag med! Ett par fleecekoftor till exempel… Och även en par slalomskidor som jag faktiskt lyckades köpa här i Torrevieja – det du! 😀
   Dom var jättegoda!

 8. friochlycklig skriver:

  Bara det där att man inte får kan göra att man får lust att åka dit……….nästan, eller inte alls. Ha en fin vecka! Kram

 9. skåningen skriver:

  Aha Ama du glömde fota ja ja det är åldern .-)
  Här är det sol och 7,2 plus!
  Kram!

 10. farfar hebbe skriver:

  Oki,det kanske finns en liten Scout i oss alla,,men fixa till en god macka med skagenröra,,det klarar inte alla av..Haé Kram.

 11. Znogge skriver:

  Du milde tid, hos er shoppas det hejvilt men det gäller att passa på när man har flyt. Grattis till Anders jacka men främst till den goda mackan. Toast Skagen är min absoluta favorit!

  God måndag!

 12. Yvonne skriver:

  Shoppa är kul så du kan tro jag längtar tills man får dyka upp i vilken affär som helst utan att behöva tänka på ngt jäkla virus.

  Anders jacka såg snygg ut och håller med att börjar man lämna vita spår efter sig så är det dags att investera i en ny 🙂

  Mackan såg väldigt god ut, nu blev jag plötsligt hungrig

  Ha en fin måndag

  • Ama de casa skriver:

   Shopping är jag lite ambivalent till. Pryttlar är kul, men kläder och skor är skittrist 🙂 Men att shoppa utan virus är helt klart det bästa!

   Jo, det finns till slut en gräns som gör att man kommer till tvångsshopping… 😉

   Mackan var suverän!

   Tack detsamma!

 13. Anki skriver:

  Hm … nästan så jag blir lite orolig – Ama slarvar med fotandet … alltså visar det sig att hon är mänsklig!
  Bra med jacka som inte lämnar spår efter sig – och de där mackorna ser fantastiska ut!
  Ha en bra måndag!

  • Ama de casa skriver:

   Fast jag skärpte till mig idag på den nya shoppingturen 😉 Det är mänskligt att fela! Här ser du Anders och felan 1970:

   😀

   Jackan är inte produktionstestad än, men den verkar bra 🙂

   Tack detsamma!

 14. Janne skriver:

  Mumsiga mackor med vin till! Låter som en bra dag!

  Ha det gott!

 15. åsa skriver:

  Oj då har Du drabbats av shoppingfeber 😜
  Jag tänker att de där vädringsfickorna eller vad Du nu kallar dem är för att stoppa in händerna om man fryser å inte har vantar 😁
  Idag mulet å det ser ut att tänka komma mer snö, än behåller vintern sitt grepp om norrland å det brukar ju vara så framemot påsk.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det finns inte så mycket annat att göra här nu när det mesta – som i resten av världen – är stängt…
   Här behöver vi snarare släppa ut värmen ifall vi har klätt på oss för mycket 😉
   Här har vi haft soligt, men ganska blåsigt. 20 grader i skuggan just nu. Nån snö tror jag inte att vi får…
   Kram

 16. LillaSyster skriver:

  Innerficka är nästan det viktigaste på hela jackan, så man slipper släpa på väska. Då har man koll på sina tillhörigheter, för om någon kommer åt innerfickan då har de kommit för långt och kan räkna med en rak höger…..

  • Ama de casa skriver:

   Jag har givit upp med att slippa handväskan. Det började med att jag blev en klänningstant när det blev påsar på magen, sen har ju mobilerna blivit bara större och större…
   Haha! Ja, om nån kommer in till innerfickan, då är det helt klart smockan i luften (eller ännu hellre en fullträff 😉 ).

 17. Ditte skriver:

  Decathlon är riktigt bra. Perfekt med en ny jacka och vädringsjhål ör ju bra. Har det på mina skidjackor. Man kan stänga dem också…
  Vet att vi redan 2008 handlade hos Decathlon dem i Peking. Och den butiken var gigantisk.
  Skagenröra och räkor är alltid gångbart och gott. Och ”Scandigo” hade i alla fall förr goda norska räkor. Undrar om de är kvar. (Norska butiken…)
  Trevligt att ni nu får lämna kommunen så perfekt med lite utflykter.
  Önskar dig en fin måndag.

  • Ama de casa skriver:

   Det är en väldigt bra affär, men svår att hitta i eftersom dom har delat upp allt i olika sportgrenar. Alla grejer finns både här och där… Luftningshål i jackor är inte dumt, det har jag haft på mina skidjackor också.
   Scandígo har goda räkor, men även dom frysta ”småräkorna” på Aldi är riktigt bra. I alla fall om man ska ha dom i en skagenröra.
   Får se om det kanske inte blir en liten utflykt imorgon 😀
   Tack detsamma!

 18. bmlarsreseblogg skriver:

  Decathlon är en av våra favoritaffärer i Spanien! Vad mycket bra saker vi hittat där, inte minst billiga golfbollar som ersättning för alla vi slagit bort i ravinerna…
  Lunchmackan ser härlig ut!

 19. BP skriver:

  Snygg jacka med inbyggd ventilation, inte illa:-) Men nu tycker jag faktiskt att det är din tur att shoppa. Jag menar Anders fick nya skor och nu även en ny jacka. Du fick iofs också nya skor, två par om jag inte minns fel, men en ny jacka har jag då inte sett;-)

  Och om ni får resa utanför Torreviejas gränser så är det kanske dags för en minitrip snart.

  • Ama de casa skriver:

   Jag skulle verkligen behöva förnya garderoben, men det är sååå trist att shoppa kläder! Och ja, jag fick två par nya (likadana) skor och det var nästintill en bedrift att klara av den shoppingen…

   Får se om vi kommer iväg nånstans snart, jag längtar verkligen efter det,

 20. Ylva skriver:

  Ibland kommer man på efteråt att man behöver en bild. Tur för dig att du har ett stort arkiv! Själv får jag mycket motion när jag får gå tillbaka. 🙂

 21. Geddfish skriver:

  Oj, här shoppas det loss minsann 😀 jamen det är kul att förnya sig!
  Lunchen såg väldigt god ut 😀
  Gladkram!

  • Ama de casa skriver:

   Vi roar oss så gott vi kan i dessa tider. Fast viss shopping är inte ett dugg skoj och dit hör kläder och skor…
   Lunchen var väldans god 😀
   Kram tillbaks!

 22. mycketyck skriver:

  Ibland undrar man lite över dessa luftfickor. Har en skaljacka som påminner om Anders och den har konstiga fickor. Tur att jag sällan behöver använda den här.
  Gjorde mackor med ägg och svart kaviar idag supergott men har räkor i frysen om ifall att du vet.

  Ha en fin tisdag!!!

  • Jag undrar hur den skaljackan ser ut. Jag menar om den påminner om Anders.

   Intressant läsning om genitiv på Wikipedia, faktiskt. Ska man vara petig – och det är jag ju – så ska man i svenskan intressant nog skriva en apostrof efter Anders, alltså Anders’.

   (Sorry, har svårt att låta bli ibland särskilt när det blir lite kul!)

   • Ama de casa skriver:

    När jag gick i skolan fick jag lära mig att man kunde skriva (eller säga) ”Anderses” också. Knepigt när namnet slutar på ett ”s”… Men jag struntar i det och skriver ”Anders” oavsett om det ska vara i en ägandeform eller ej. Har lite anammat postens gamla slagdänga ”skriv som du talar”. Därför skriver jag alltid exempelvis ”dom” också 😀

   • Satt också och funderade över det där med -es men jag hittade inget om det. Kan det vara dialektalt?

    Läst nu att det är även korrekt att skriva utan apostrof och vill man förtydliga/undvika missförstånd så kan man sätta dit en.

   • Ama de casa skriver:

    Det kan nog vara dialektalt. Jag har inte använt det sen barndomen (och knappt det) men jag vet att fröken på mellanstadiet berättade att det var ett korrekt sätt. Men hon var ju också från Norrland 🙂
    Jag sätter inte dit apostrofer, annat än av misstag 😀

  • Ama de casa skriver:

   Anders har inte behövt använda den nya jackan sen han köpte den, men det kommer säkert att komma till användning nån gång i framtiden 🙂
   Ägg och kaviar är inte dumt det och räkor kan alltid passa bra det också.
   Tack detsamma!

 23. Tur han undersökte fickan innan han stoppade ned mobil, nycklar och plånbok där. Det hade kunnat komma som en sur överraskning annars.

  Vill han inte ha ventilationshålen är det bara att ta fram häftapparaten.

 24. Susjos skriver:

  Snygg luftig jacka! Å mackorna ser supergoda ut, mums!
  SÅ blir jag avis på solen..solen…solen!!!
  Den är lite skygg här hemma, i alla fall när jag är ledig!
  HA en bra start på veckan!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Den är helt okej, jackan. Om den funkar som den ska vet vi inte riktigt ännu eftersom solen har skinit så fint så den inte har behövts 🙂
   Tack och ha en fortsatt fin vecka ni med! Hoppas att solen kommer att lysa på er med 🙂
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: