Skyltsöndag – mysa

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där temat för den kommande veckan är Mysa.

Ama försökte hitta lite inspiration i veckan, men det gick trögt.

Hon lyckades i alla fall bygga ihop en egen skylt på temat i en kinaaffär. Självklart såg hon till att hänga tillbaks bokstäverna på rätt plats och eftersom Ama är superdålig på i vilken ordning som bokstäverna kommer i alfabetet så tog det sin lilla tid. Tur det inte var ett längre ord och att det inte fanns med nåt å, ä eller ö i ordet.

Sen bar det iväg ut i skyltarkivet.

Den här skylten kunde ju inte ha passat bättre på temat. Den fanns (förvånande nog) i St. John’s i Kanada där vår kryssning till Grönland 2019 gjorde en mellanlandning. Åh vad Ama längtar efter att få kryssa igen…

Men man får nog ta babysteps mot ett bättre läge i dessa dagar.

Just nu längtar Ama mest efter att få sitta och mysa på en uteservering. Här i Ibi 2017 fattade vi tydligen inte hur bra vi faktiskt hade det. Vi tittade bara ned på serveringen från hotellrummet istället för att sitta där och mysa.

Ja, det var allt för den här veckan gott folk. Nu blev ni säkert förvånade – det här måste vara det kortaste skyltsöndagsinlägget som Ama någonsin presterat.

Får se om det ”rekordet” kan slås nästa vecka.

Gomorron!

66 Responses to Skyltsöndag – mysa

 1. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Ja, att det blev kort är inte såå svårt att förstå. ”Mysa” är nåt man bara kan längta efter i dessa tider. 😦

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Jodå, vi myser rätt bra ute i solen på terrassen också även om vi saknar att mysa på resor och restauranger. Efter omständigheterna så har vi det bra ändå 🙂

 2. Annica skriver:

  Bättre kort än ingen alls 🙂
  Kram

 3. LillaSyster skriver:

  Du är väl slutkörd efter gårdagens schlageryra kanske…..Nu såg jag inte på det själv men enligt minsta trollungen var det fel låtar som gick vidare….
  Kort eller långt inlägg, spelar väl ingen större roll du slutför ju uppgiften helt perfekt =) Ha nu en fin söndag här är rena värmeböljan idag bara -7 grader, så det går på rätt håll!

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker det var rätt låtar som gick vidare, utom gruppen som har snott ditt namn då. Lillasyster var gräsliga! (Och då menar jag hårdrocksgruppen 😀 )
   Tack så mycket och tack detsamma!
   Ha det skönt i ”värmen” 😀

 4. skåningen skriver:

  Man behöver inte många ord och bilder för att mysa!
  SV..Det är viktigt att ha omtanke om andra och sig själv!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 5. Yvonne skriver:

  Alla behöver mysa i dessa tider, på ett eller annat sätt. Åh, vad jag ska mysa när vi fått vaccinet, kommer att mysa hela året.

  Mellon, tja, Dannys låt gillade jag inte, och inte heller Lillasyster el vad de nu hette. Tyckte Paul Rays låt var ok, Arvingarna gillar jag, dock inte i Mellon, de passar bättre på en dansbana.

  Ha en fin söndag hälsar jag med -11 på termometern just nu

  • Ama de casa skriver:

   Det gäller att mysa så mycket man bara kan även innan vaccinet tycker jag 🙂

   Jag tycker det var rätt låtar som gick vidare UTOM Lillasyster. Det borde ha varit Jessica istället, eller nån av dom andra två som åkte ut. Lillasyster var klart sämst!

   Tack detsamma! Här är det +14,5, men solen skiner så temperaturen kommer att stiga.

 6. friochlycklig skriver:

  Mysa är ett jättefint ord. Ha en mysig söndag! Kram

 7. perfekt Mysa-skylt ni hittade! 🙂

 8. mamma C skriver:

  Mysa med alla sina nära och kära är något som man verkligen längtar efter.
  Ha en fin söndag
  Kram Carin

 9. Znogge skriver:

  Ja, det var verkligen ett ovanligt kort inlägg när det gäller dig! Hoppas inte schlagern tog knäcken på dig 😉

  God och mysig söndag!

 10. Violacornuta skriver:

  Ja! Vad hände?! Så kort att det knappt hann börja innen det var slut 😳
  Längtar oxå efter att kryssa och att mysa. Det ska jag göra nu – SÖNDAGSMYSA 😄
  Kram Ama!

 11. Lena i Wales skriver:

  Inte konstigt att man vissa dagar inte har inspiration i denna coronatid med restriktioner.
  Mysa försöker jag göra så gott det går, mest inomhus.
  Skön söndag!

 12. farfar hebbe skriver:

  Jag har en tanke,lika god som någon annan..Jag ska kolla på skidåkning från Ulricehamn idag..Sen hoppas jag att solen därute tänker lysa hela dagen..Haé Kram.

 13. Micke skriver:

  Jo, att mysa på en uteservering eller en krog var man ju ganska bortskämd med förr, man tog det för givet och trodde det alltid skulle vara så.
  Nu ett helt år här för mig utan sådant, inte för att jag har för vana att gå ut kanske men någon gång vill man ju gärna unna sig något.
  Ska bli skönt att återgå till den möjligheten nån gång.

  Bra med alfabetet där, har en del ”kidz” på skolan som har det lite si och så med stavningen, fast de flesta kan ju detta…hoppas jag.

  Inspiration kan ibland lysa med sin frånvaro, riktigt ljust blir det ibland 😉

  Ha det bäst Ama.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, vem kunde väl tro att dom skulle vara tvingade att stänga serveringarna här? Vi saknar våra uteserveringar… Hoppas dom får öppna igen den 15/2 som det är sagt.

   Stavning är jag hyfsat bra på, men i vilken ordning bokstäverna kommer i alfabetet är jag urdålig på. Vilka som är före respektive m och n har jag koll på, men sen får jag rabbla ordningen. Glad för internet så jag slipper slå så mycket i ordböcker och lexikon 😀

   Inspirationen kan verkligen tryta emellanåt, men det brukar kunna komma tillbaks så småningom 🙂

   Tack detsamma!

 14. Anki skriver:

  Det blev väl bra det här! Bra att du såg till att bokstäverna hamnade på rätt plats igen!
  Ha nu en fin fortsättning på söndagen!

 15. åsa skriver:

  Det var kort, ovanligt kort för att vara Du… det var faktiskt så att jag förväntade mig ett avslut med en röd väska framför Er ytterdörr 🧳 🚪
  Mysa 🤗 är inte dumt, ett gulligt ord 🥰
  Kram

 16. Tove Elisabeth Olberg skriver:

  WOOPS! Nu har inte jag någon gedigen erfarenhet av dina inlägg då jag är här bara en gång i veckan – men …så jaa, korta inlägg har sin onekliga charm 🙂

 17. Ditte skriver:

  Långt som kort – Och varför inte. Går lika bra det!
  Kanske svårt att mysa utomhus på en mysig uteservering. De är ju stängda. Men terrassen finns ju. Och har sandstormen bedarrat är det det ju fint där. Önskar dig en fin söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Det kan ju vara bra att variera sig 😀
   Terrasshäng funkar bra det med, fast idag var det lite trist väder framåt eftermiddagen. Sandstormen är ett minne blott, åtminstone på terrassen. Ute på gatorna och på många bilar var det en hel del sand kvar fortfarande idag.
   Tack detsamma!

 18. Ami skriver:

  Visst längtar man efter att restaurangerna ska öppna. Fast jag tycker ändå vi blivit ganska duktiga på att hitta kreativa lösningar på att mysa ute. Vi brukar ta med egen fika och slå oss ner på någon sten eller bänk och titta på folk 😀

 19. BP skriver:

  Inspirationen tryter när man har så många olustiga restriktioner som ni i Spanien. Förstår dig helt ock hållet. Men du fick i alla fall till ett kombi-inlägg:-)
  Dessutom är det ju inte kvantiteten utan kvalitén som räknas. Och den är ju alltid hög hos dig:-)
  Skylten mysa med sina tak fick bli min favo. Googlade företaget och det tillverkar high-tech smarta termostat. Så nu vet vi det;-)

  Tusen tack för länk och toppen skyltning:-)

  • Ama de casa skriver:

   Tack BP! 🙂
   Åhå! Jag hade ingen aning om vad företaget pysslade med, tyckte bara att det var en lustig skylt för att befinna sig i Kanada. Så tack för upplysningen 🙂

   Tack själv BP och GRATTIS till jubileet, det glömde jag helt bort i hastigheten 🙂

 20. Susjos skriver:

  Ett mysigt inlägg i alla fall, och jag förstår att du är i chock från gårdagens schlager! Lillasyster trodde inte jag heller skulle gå vidare, men min schlagerkompis tyckte det var det enda som var bra igår!
  JAg gillade Dannys låt mycket, trots lite väl enkel text,haha! Sen blev jag förtjust i Paul Rey. Men visst skulle Jessica ha gått vidare! Arvingarna blev jag besviken på…men de passar nog bättre på en dansbana som någon skrev här!
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag är småchockad att det var så många som gillade Lillasyster. Den var klart sämst tyckte jag. I övrigt tycket jag att det var rätt låtar både till final och andra chansen.
   Tack detsamma!
   Kram

 21. Åke skriver:

  En annan får vara glad att man överhuvudtaget kan läsa egentligen, för sisådär en 55 år sedan i småskola fick man lära sig A I U osv de sk vokalerna… Inte undra på att man har svårt att rabbla alfabetet. Ett mysigt inlägg av dig AMA 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Vilka vokalerna är har jag koll på och även vilka som är hårda och mjuka. Men när det gäller hela det ”stora” alfabetet, där har jag svårigheter.
   Tack Åke! 🙂

 22. Sussi skriver:

  Jag längtar också till att kunna sitta och njuta ute, umgås som vanligt och inte behöva tänka på pandemin. Det känns långt bort just nu..
  Ha det så bra!

 23. Geddfish skriver:

  Oj! Det här var det kortaste jag sett! Men inte desto sämre 😀 Fortsatt trevlig skyltsöndag 😀

 24. Paula Merio skriver:

  ”underbart är kort” finns visst något som heter, lite höjde jag allt på ögonbrynen, men jag tycker du gjorde det toppen! ”Kort och koncist” heter ett annat uttryck o att du ansträngde dig att få till hela ordet i första fotot, heja dig. Vet du, har man som jag jobbat på bibliotek, då lär man sig alfabetet, jag lovar!

  • Ama de casa skriver:

   Tack Paula! Det var lite jobbigt att hitta bokstäverna (och att sen hitta var jag hade hittat dom), men jag lyckades till slut 😀
   Alfabetet är en knepig historia, men himla bra att ha 🙂

 25. byblixtra skriver:

  Kreativt att sätta ihop en egen skyltning med bokstäverna. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   När jag gick förbi bokstäverna i affären kunde jag inte låta bli. Hoppades bara att ingen skulle bli arg, jag hade hela tiden tänkt sätta tillbaks dom, men det visste ju inte personalen 🙂

 26. Ylva skriver:

  Danskarna tycker att vi är kul med vårt mys, men de har ju hygge i stället. Ja, det var mycket man gjorde utan att veta riktigt hur bra man hade det före corona. Jag och maken var nog ute och åt sista gången när jag fyllde år för ett år sedan.

 27. mycketyck skriver:

  Du förmedlade känslan med att mysa i alla fall även om inlägget blev kort.

 28. Ja det var kort. Men klockrent som alltid. Nu ska jag lägga ifrån mig plattan och läsa i stället. Det är mysigt det!

 29. marbellatanten skriver:

  Saknar också att sitta och mysa i solsken på en uteservering. Men tur vi har dig som ger oss alla mysiga uppdateringar. 🙂

 30. Blondina skriver:

  Att mysa är verkligen prio ett hos oss, spec nu med skiten som sprids överallt – you know what 😦 ❤️ Kram fina du ta hand om er och varandra ❤️❤️

 31. FREEDOMtravel skriver:

  Haha, kreativt! Här blir det mycket mysa hemma! Börjar sakna lite att mysa annorstädes, typ på restaurang eller resa … 😉

 32. bjorgnin skriver:

  Heisann, ja her hadde du myseflaks!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: