I förra inlägget ordnade vi till vår egen mat, men i dessa tider vill vi ju stötta restaurangerna här i stan som bara får ha mat för avhämtning.
Så i förrgår hade vi beställt mat från La Paramount som ligger i kvarteret bredvid oss.
Tittade man åt ena hållet så var himlen alldeles blå, utom precis ovanför oss.
Tittade man åt andra hållet såg det precis likadant ut där. Dumma moln!
En som inte var dum var snälle och trevlige Luis, som lämnade ut vår mat till oss. En mycket tålmodig kille. Den här bilden är en av 6 fotografier och 3 filmer som Ama med klumpfingret (och den röst som kameran inte uppfattar alla gånger) lyckades ta innan hon fattade att hon faktiskt tagit ”en” bild.
Ama hade i vanlig ordning undrat om hon kunde ändra menyn lite, ifall hon kunde byta ut skinka mot panceta (typ stekfläsk) till sina huevos rotos (”trasiga ägg”). Panceta har vi flera gånger fått som tapa och det har varit jättegott. Och jo, det gick så bra så. Vi hade beställt calamares också.
Ama var glad och nöjd.
Ser ni hur snäll hon har varit mot Anders också?
Jomenvisst! Han fick all sallad. Snällt va?
Det där dum-molnet ovanför oss hängde envist kvar ett tag…
… men sen gav det upp.
Vi fick en underbart skön eftermiddag ute på terrassen med drygt 25 grader i skuggan.
Igår hade vi tänkt att laga nåt riktigt kulinariskt i vårt eget kök (läs: tänkt börja tömma frysen på alla take away-rester som ligger där), men då kom ett meddelande från Susan:
”Idag finns det Parisare! ”, dom fanns på Svensken på hörnet.
Helt oemotståndligt! Parisaren är till höger, Anders valde av nån outgrundlig anledning laxpuddingen. Jo, det är också gott, men finns det parisare så finns det ju inga andra alternativ om ni frågar Ama. (Båda portionerna var betydligt större, men den som spar, den har rester kvar).
Ama var glad såsom fågeln i morgonstunden, trots att det redan hunnit bli eftermiddag. Sååå gott!
Kanske dags att börja göra slut på lite rester nu? Eller så fortsätter vi att stötta restaurangerna.
Äter ni mycket hämtmat nu i dessa tider?
Gomorron!
Så klart ni måste stötta era lokala restauranger, särskilt i dessa tider. Vi försöker också men vi lagar nog mest hemma. Det verkar som att allt vi svenskar gör just nu är äter och promenerar. Man får mängder av tips om nya promenadstråk. Till skillnad från er som väl kan gå barfota i sanden (vet att du älskar det, Hahaha), måste vi plumsa fram i snö. Tja, så är livet.
Det känns bra att stötta dom, vi gör så gott vi kan. Det är ungefär samma här, vi äter och promenerar, men å andra sidan är ju vi också svenskar 🙂
Jomenvisst! Jag bara älskar att få sand mellan tårna 😀 Fast det är åtminstone skönt att slippa plumsa i snö.
Ser mumsigt ut. Nej, blir inte så mycket hämtmat, men nån gång då och då händer det iaf.
Jag har iaf stöttat vårat gym men att fortsätta vara medlem trots att jag inte är där så mycket alls, deras företag skall ju också överleva detta 🙂
Vi har verkligen ätit mycket hämtmat på sistone. Har ett par restauranger till som vi känner att vi vill stötta, men nu måste vi nog börja knapra på dom rester som finns i frysen från tidigare hämtningar. De e mycke nu 😉
Ja, det är många branscher som har det svårt i dessa dagar. Snällt av dig att stötta gymmet!
Vi äter inte ute så ofta och det blir hämtmat i ungefär samma utsträckning.
Kram
Det är väl ungefär samma som vi då, fast tvärt om 😀
Kram
Toppen, man tröttnar ju på sin egen mat, äter sushi ibland på restaurang, funderar på att hämta indiskt kyckling i morgon, EN portion räcker både till mig och maken.
Vi köper alltid två portioner, men äter (oftast) bara hälften och stoppar resten i kyl/frys. Utom när det kommer till pizza, då delar vi alltid på en.
Hmm… Sushi skulle verkligen sitta fint nån dag! Indisk mat är också gott 🙂
Jag blir alltid så vansinnigt hungrig när jag läser hos dej 😜och förutom maten så låter ju 25 grader och en blå himmel med sol inte alls dumt.
Här är lite mera av typ minusgrader och sol.
Kram
Man blir ofta väldigt hungrig när man läser vissa bloggar av nån anledning 😉
Du har sol i alla fall, och det är ju aldrig dumt 😀
Kram
Ja Grattis,,men visst kan dagen bli bättre,kolla dagens tema,så håller du säkert med om det,,(kanske)..Ni är säkert poppis hos matfixarna tror jag..Haé Kram.
Tack Hebbe! 🙂
Dagens tema är faktiskt inte alls dumt 😀
Ja, dom verkar alltid glada att se oss, det är så man skaffar sig nöjda kunder. Ett trevligt bemötande OCH god mat, såklart.
Inte speciellt mycket faktiskt. Vi fick vår dos när vi renoverade köket och dessutom tycker jag det är ganska så dyrt. På lördag är det dock dags igen så frågan är vad vi ska välja. Parisare blir det i alla fall inte, den saken är säker 😉
Ha en bra dag!
Jag kan förstå att ni hellre lagar maten i ert nya fina kök nu 🙂
Här är restaurangmaten inte alls så dyr, men självklart blir det ju en mindre slant som går åt när man lagar den själv.
På lördag är det väl en Schlagermeny kan tänka 😉
Tack detsamma!
Här blir det inte så ofta hämtmat, jag tycker det är ganska mysigt att ställa mig i köket framåt kvällen. Fast ikväll blir det Patrik som fixar maten…..åtminstone köttet för det är han som ska grilla 😃
Kram
Vi äter ju oftast en rejälare lunch så på kvällarna blir det oftast bara lite småplock 🙂
En grillmiddag låter toppengott! Fast du fixar väl tillbehören kan tro 😀
Kram
Nix, ingen hämtmat nu eller innan eländet häller. Jag älskar att stå i köket och röra i grytorna och hitta på konstiga middagar.
Kram Carin
Ja, du lagar ju en helt fantastisk mat hela tiden. Onödigt att köpa hem utifrån då 🙂
Kram
Vi gör på samma sätt, men här kan man få maten fixad till dörren. Det är bra service. Förstås kostar transporten, men det kan det vara värt. Ha det gott i solen. Det har vi här också, men också 15 cm snö!
Både La Paramount och Svensken på hörnet har hemkörning utan extra kostnad. Men den förstnämnda ligger bara runt hörnet från oss och när det gällde Svensken så skulle vi ändå ut med bilen. Hemkörningen från Svensken nyttjade vi flera gånger då när vi satt i karantän. Visst är det en bra service!
15 cm snö låter ändå rätt lagom om den nu ändå hade behövt ramla ned 🙂
Inte alls. Min mat hämtar jag i Willys luckor. Sedan hämtar jag ingredienserna från mitt kyl eller frys 😀
Det är bättre att koka varm soppa på en spik än att gå ut i kylan och hämta nåt.
Avundas värmen!
Willys luckor verkar ju jättebra! Inte dumt alls 🙂
Idag hade vi det lite kyligare, men ändå skönt för att vara i början av februari. Just nu +18.
Det är en sak som jag saknar, att gå ut och äta, blir inte så ofta här hemma. Vi var ute mkt i somras och höstas men sen smittan började öka igen så försvann uteätandet också. Take away var längesedan det också. Iofs gillar jag att laga mat, men ibland blir man ju less på det också.
Ha en fin onsdag hälsar jag från ett snöigt Åkersberga
Vi saknar också att gå ut och äta, med hämtmat får man dras med disken 😉
Men det känns fortfarande bra att stötta restaurangerna.
Tack detsamma! (Fast utan snö 😉 )
Snällt av dig att ge Anders sallad!
Håller med dig energitjuvar ignorerar man.
ha en bra dag!
Kram!
Visst är jag snäll! 😀
Tack detsamma!
Kram
Vilka härliga bilder vännen 🙂 även i dessa tider måste man stötta varandra – gå på restauranger lr beställa mat från de o ta med hem 😘
Vi gör så gott vi kan för att stötta näringsidkarna 😀
Spara du lite till på resterna, de äter inte bröd i frysen 😁
Nja, inte så mycket hämtat, men någon gång i månaden eller kanske två så sponsrar vi.
Problemet är att vi bara har ett litet frysfack… Det börjar vara fullproppat! 😀
Att hämta hem mat är inte dumt alls 🙂
Här håller vi också på med frysrensning! Herre Gud vad byttor det med diverse innehåll det finns….
Annars blir det hemlagat från grunden de flesta dagarna, men då är det lite skillnad på restaurangernas utbud och priser i Falköping och Torreve ja….
Här finns det mååånga restauranger som har take away. Det svåraste är att bestämma vilken/vilka man ska sponsra. Priserna är inte alls så höga och vi ger rätt rejält med dricks. Det kan dom behöva!
Nej! Vi gillar ju att laga mat så ofta gör vi det och från grunden. Men hade vi varit i Torrevieja nu så hade vi nog också stöttat de lokala restaurangerna med mer hämtmat. Men hinner inte maten kalla om de inte levererar den hem. Ja, om man inte går ”nästgårds”. Eller? Här kan vi ju äta ute på restauranger och det gör vi ju hellre än att ta hem maten. Oftast blir det uteluncher men inomhus.
Skönt med behaligt terassväder. Här är det fint men inte direket värme med -6. Men det är vackert och vi kan röra oss fritt så dte får väl uppväga lite.
Trevlig kväll.
Vi gillar både att laga mat hemma och att stödja restaurangerna. Just nu prioriterar vi det senare, dom har det inte lätt här nere nu…
Vi hämtar maten på nära ställen, eller kör hem den i bilen. Annars går den alltid att värma på. Fast man kan så gott som alltid få den hemkörd.
Vi har också sköna promenader, med lite högre temperaturer dock 😀
Vi är dessutom glada att dom inte har stängt in oss igen.
Tack detsamma!
😋 parisare är gott 👍 länge sedan vi åt det… ingen gång än i år.
Jag hade tänkt vi skulle kunna grilla ute… utan att frysa ihjäl, men det verkar omöjligt.
Sallad är väl inte det mest intressanta i matväg 😜
Kram
Jag fattar inte riktigt att ni inte äter parisare oftare? Ni som förmodligen har tillgång hela tiden…
Ni kan ju grilla parisare ute till och med – gör det!
Sallad är helt klart överskattat 😀
Kram
Och vad bestod de trasiga äggen i/av? Rätt roligt att servera trasiga ägg – hahaha:-)
Bra med djungeltelegrafen som meddelar vad som finns var och när. Å som sagt, man ska stöda alla restaurangägare.
Vi äter ofta för att inte säga för det mesta hämtmat. Maten är visserligen betydligt dyrare än hos dig, men portionerna så stora att vi delar och sedan gör som ni – kyl/frys.
Typ en spansk ”pytt i panna”. Stekt potatis och en massa annat jox.
Vi har vid det här laget frysen full av rester av vår hämtmat, Sen har vi köpt annat som vi tänkt laga till, De e mycke nu! 😉
Lagar mest mat hemma nu men stöttar restauranger allt vad vi kan. Rester? Vadå vi har ju hundar. Här blir inget kastat och allt går åt.
Idag käkar vi en fransk tonfisklåda som ska vara jättegod.
Ha de så gott !!!
Vi har ju inga hundar, så vi är så ”tvungna” att äta upp resterna själva, Stackars oss…
Tack detsamma!
😄
😀
Bra att stötta restaurangerna förstås! Vi äter typ aldrig ute nuförtiden … kanske en gång i kvartalet? Dels försöker vi undvika trängsel, men det blir heller inte lika naturligt när vi bara är hemma … konstig tid detta!!
Här är det ingen trängsel eftersom alla restaurangerna är stängda igen. Visst är det konstiga tider nu!
Amas variant av bacon och ägg ser väldigt gott ut! Ska googla hur man gör trasiga ägg, borde ju vara lätt att krascha dem! 🙂 Maken råkade glömma ägg på spisen så att de kokade en halvtimme, men jag åt glatt ändå för jag gillar hårdkokta. 🙂
Oj! Över en halvtimme? Den gång vi gjorde det var den enda gångens som vi lyckades få en grön kant på äggulan. Det kändes inte så bra… 😉
Hola! Tänkte direkt på dig när jag såg tisdagsmenyn med Parisare. 😉 Vi har ju tidigare konstaterat att gränsen verkar gå vid Dalälven ungefär. Jörgen hade full koll på rätten medan jag aldrig hade hört talas om den. Para llevar har det blivit lite mer nu under pandemin – annars är vi ju livsnjutare som älskar att gå på restaurang och ”unna” oss. Fast vi varvar med hemmalagat från grunden. Jag är ju mycket matintresserad och har tom haft egen restaurang. 😉
Kram och ha en fin avslutning på Lill-lördagen!
Hej Susan! 🙂
Tack för att du tänkte på mig! Det var supergott med en parisare.
Vi gör lite både-och nu under pandemin. Försöker gynna restaurangerna samtidigt som vi lagar mat hemma, Den enda som inte får vara med är badrumsvågen 😉
Ja jisses så mycket mat ni äter! Nej, vi äter sällan ute eller beställer hem faktiskt. Men vi pratade om att beställa hem i helgen. Vi får se.
Nuförtiden äter vi sällan ute också av nån konstig anledning… Ja, annat än ute på terrassen då 🙂
Tycker absolut att ni ska beställa hem mat, det är faktiskt väldigt bekvämt om inte annat.
Maken ser till att jag får sushi hem väldigt ofta, som typ ikväll! Passar bra när jag jobbat, varit iväg till F&S och kommer hem sent, då är det ljuvligt att få äta halstrad lax ( ja jag äter lätt 12 bitar) och sjögrässallad och lite rödvin! Sååå gott att få njuta av efter två hektiska pass på ”bebisfabriken”!!
Må så gott i värmen!
Kram
Jag fattar inte att du klarar av att äta så många bitar! Fast å andra sidan gör du av med en himla massa energi när du tränar så mycket som du gör.
Lät som det blev en mysig kväll efter hektiska jobbnätter!
Tack detsamma, även om ni kanske inte har det så varmt.
Kram
Njäää, inte mycket hämtmat här inte. Skulle kanske beställa mer för att stötta de få som har öppet för take away och home delivery … men, men … ibland händer det 🙂
Vi stöttar dom så mycket vi bara kan och orkar! Fast en del hemlagat blir det också. Jag saknar verkligen att kunna sitta på plats och käka – då slipper man ju all disk också.
Helt rätt att stötta restaurangerna om man har möjlighet! Vi gör också det här hos oss, men vi äter på plats eftersom det bara brukar vara vi där. Sorgligt, men säkert ur smittspridningssynpunkt. och väldigt god mat. För att inte tala om hur skönt det är att bara behöva gå och sätta sig vid bordet och få maten på tallriken, särskilt nu när vi alla fyra i familjen äter alla måltider hemma. Det är fint med vinter, men så härligt med +25 grader hos er!
Vi kan inte äta på plats eftersom restaurangerna är tvångsstängda och bara får sälja take away-mat. En knäpp regel tycker jag, dom kunde få ha uteserveringarna öppna (med säkerhetsavstånd mellan borden såklart).
Den här vintern har varit skön i år, fast nu har det blivit lite svalare igen.
Klart ni ska stötta er lokala restaurang! Mycket god mat hos er … och ganska hyfsat väder … men det börjar se läskigt varmt ut! 🙂
”Problemet” är att vi har många lokala restauranger att stötta, men vi gör vårt bästa 😉
Temperaturen har sjunkit något nu. Synd, för runt 25 är min favorittemperatur 🙂
👏 Applåder till er som äter! Och beställer hämtmat. Fortsätt att hålla krogkarusellen igång i Torrevieja! En välgärning i dessa tider.
Alltid underhållande att läsa din blogg!
❄ Kylslagna hälsningar från oss som inte är i Spanien denna vinter…
Vi kämpar lite i motvind… Men vi gör så gott vi kan 🙂
Tack så mycket för dina snälla ord!
Här har vi fått lite mer kyligt, men inget mot den kyla som finns uppe i norr…
Hej och hallå, man är borta några ynka dagar och upptäcker att Ama startat en matblogg! Så kul, eller? Jo det är det, fast jag hade också valt laxpudding före parisare…25 grader i skuggan, inte klokt. Vi har haft kring -15 i solen….jaja, jag klagar inte, fast det tar såå lång tid att palta på sig varje gång man ska ut! Det slipper ni sannerligen, sitta där i bara kortärmat, jojo
Är det så illa nu igen att ni fått reseförbud, måste vara skenande smitta igen då, men hur går det med vaccineringarna, har de alls inte kommit igång bland ”vanligt folk”? Här har man ju nu ändrat kriterierna som förut sa att 70 plussare hade förtur, nu går man ner till 65+ och då tillhör jag också första eller andra gruppen. Problemet är tillgång på vaccin. Och så tror jag man bestämde att Astras vaccin inte skulle ges till åldringarna (mig inklusive). Ja nog lär jag få vänta månader ännu, realist som jag är…
Hoppas helgen i hemmabyn blir till glädje och glam.Ni är ju ganska påhittiga av er. Och må molnen motas bort ifall de visar sig…
Hejsan Paula! 🙂
Jo, det har varit mycket mat på sistone, både på bloggen och irl. Parisare går före det mesta nu när jag inte kan komma åt såna så ofta.
Det har gått och blivit svalare här nu, bara 12,5 här just nu (fast plus då). Solen skiner så det blir nog ännu en härlig dag.
Förbud att passera kommungränsen på helgerna men inte på veckorna. Logiskt va?
Vaccinationerna har kommit igång, men det går långsamt och dom ligger långt efter. Det är nog samma här som hos er – svårt med tillgången. Vi ligger långt ned i priokön, men den är väl bara att vänta…
Vi har det inte så dumt här trots allt, så att vi inte får lämna Torrevieja är inget större problem.
Ha en fin helg du med!