Jobbigt med utökade restriktioner

Från början när dom väl släppt ut oss från karantänen och öppnat restaurangerna så var vi glada att vi kunde gå ut och äta med vänner, som här med Ami och Patrik. Fast det där med dom obligatoriska munskydden så snart man lämnade sitt boende kändes väldigt jobbigt i värmen. På bilden var Anders precis i färd med att ringa på en ringklocka ovanpå servettbehållaren för att påkalla personalens uppmärksamhet. Såna faciliteter borde alla restauranger ha.

Så småningom kom det restriktioner om att man fick sitta max fyra personer per bord från max två hushåll.

Dök det upp fler – som här Bosse och Mari – så fick man ta två bord. Dom slog sig ned vid bordet bredvid och det gick bra det med.

Man behöver faktiskt inte vara så många för att ha trevligt. Här käkade vi tillsammans med Marianne och Arne nere på La Cantina på strandpromenaden. Jättegod pizza men svindyrt vin. 15 euro för en flaska husets vin – rena rama stölden!

Det svåraste av allt är att hålla reda på vilka restriktioner som gäller, dom ändras mest hela tiden.

Ja, det är svårt att hålla reda på alla regler och dessutom svårt att hålla tungan rätt i mun när man ska hälla upp vinet.

Sen funkade det bra att gå ut två och två också. Sätta sig ned och ta ett glas vin och en tapa i solen.

Det vill säga ända tills dom tvingades stänga ned alla restauranger igen och ta bort borden. Men från det här stället som ligger ett par kvarter hemifrån…

… beställde vi en take away igår. En trerätters med god mat, extra sallad och bröd och för 8.90 per person. Vi valde apelsiner som dessert, kände oss lite nyttigare på det viset. Dom skickade med oss lite husvin i en petflaska också.

Med så mycket mat skulle man ju gott kunna bjuda över lite vänner, men se det kan man inte alls. Man får bara träffa och umgås med personer som tillhör hushållet och detta gäller (minst) fram till den 15:e februari.

Visst är läget trist, men vi har det rätt bra ändå som kan äta ute trots allt. Ute på terrassen alltså. Just vid det här tillfället var det löjrom på menyn.

Jodå. Vi har det bra efter omständigheterna.

Hoppas verkligen att läget inte förvärras så vi blir tvingade till garagepromenader igen. Att få gå ut ”utan anledning” håller modet uppe hos oss.

Hur är läget hos er? Står ni ut?

Gomorron!

Annons

56 Responses to Jobbigt med utökade restriktioner

 1. så mysigt ni har det med vänner… gott det ser ut, här i Göteborg börjar vi se slängda munskydd på gatorna 😦 och stopp i avloppen!

  • Ama de casa skriver:

   Ja det är mysigt, i alla fall när vi FÅR umgås.
   Slängda munskydd ser vi här också, fast det var värre med (fler) plasthandskar då när det var obligatoriskt med såna i affärerna. Dom flög omkring överallt!

 2. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Ja, vi står ut, det finns ju inget val, men det börjar kännas trist!
  Nu hoppas vi bara på att bli vaccinerade så fort som möjligt.

 3. Ami skriver:

  Lite trist är det allt när man inte kan ses hur man vill. Men vi har det bra ändå. Härligt väder och än så länge kan vi promenera ute i det fria. Men visst vill man kunna bestämma själv!
  Kram

 4. Annica skriver:

  Tänk vad man är tacksam för det lilla 🙂
  Som promenader ”utan anledning”
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst är man tacksam att vi inte är instängda igen! Hoppas bara att vi kommer att få fortsätta gå ut ”utan anledning”. Vem trodde väl detta för ett drygt år sen?
   Kram

 5. Geddfish skriver:

  Låter jobbigt med alla förändringar hit och dit hos er, men ni har det gott i värmen ändå.
  Vänner? Vad är det? Det är min sits här. Och jag äter gott inomhus, lite för kallt på balkongen 😀 Nä, men det lutar väl åt bättre tider?
  Väntar på vaccin…..

  • Ama de casa skriver:

   Det är svårt att hänga med i svängarna vad det är för restriktioner som gäller, men visst har vi det gott ändå!
   Vi håller alla tummar och tår för bättre tider…

 6. friochlycklig skriver:

  Ja att slippa hemkarantän är skönt men det är knappt att man vågar ropa hej……..fast det är ju viktigt att tänka positivt, så det gör jag (för det mesta). Kram

 7. wiper skriver:

  Det verkar aldrig ta slut detta elände. Skönt så länge man får gå ut och det ser så mysigt ut på bilderna men ser att ni nu har begränsningar precis som här. Här ser man också fler och fler som har munskydd eller visir

  Vad gott ni äter där och take away såg fantastiskt ut. Läget hos oss är sämre nu och man måste vara ännu mer försiktig. Jag börjar bli rätt uttråkad och man känner sig rädd varje gång man går ut. Det börjar tära på en. Än så länge så får man i alla fall gå ut.

  Ha en fin tisdag
  kram från Malin

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det snarare eskalerar än det tar slut. Här har vi haft munskyddstvång sen lång tid tillbaks. Så snart vi lämnar lägenheten ska dom på. Stängningen av restaurangerna är för andra gången. Förra gången varade det i 7 – 8 veckor.

   Maten vi har hämtat hem har varit supergod, fast med take away kommer man inte helt bort från disken 😉
   Visst har vi haft roligare tiden, men vi har det ändå bra 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 8. Yvonne skriver:

  Ja, läget hos er verkar ju alarmerande igen, inte kul. Skönt ni har fint väder iaf. Här ör vi ju friare, men använder inte så mycket av friheten här heller. Försöker handla en gång i veckan bara, ute på promenad varje dag, sen mest hemma. Kallt och snöigt ute men njuter av jämn värme i hela huset, så man är glad åt det lilla.

  Jag är glad vi är hemma, gillar inte att vara i Spanien och vara så begränsad. När jag är där vill jag göra vad jag vill, när jag vill och det betyder att det är bara att vänta på vaccinet här hemma innan ens det är idé att tänka på att åka ner.

  Ha en fin tisdag

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det alarmerande! Finvädret gör det lättare att acceptera situationen, att käka gott ute på terrassen är ju inte helt fel det heller. Vi går också på promenader dagligen och det är skönt att vi faktiskt FÅR göra det. (Ännu så länge i alla fall…). Nu när vi har vår nya AC så har vi också varmt och skönt inomhus 🙂

   Vi vill också göra vad vi vill, men tyvärr får vi ju inte göra det i nuläget. Men vi har det bra, det kunde ha varit värre.

   Tack detsamma!

 9. Ann-Kristin skriver:

  Förstår att det var härligt att kunna gå ut och äta igen efter förra nedstängningen. Det positiva nu är att ni får gå/åka ut trots alla restriktioner. På Arrocerian åt jag lunch i höstas med typiskt spanskt lunchmeny. Damen som har restaurangen bor på min gata några hus från mig.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var en lättnad när dom öppnade serveringarna förra gången. Det är verkligen skönt att dom åtminstone inte har spärrat in oss igen.
   Dom har goda menyer där med spansk husmanskost, fast oftast har vi tagit ett glas vin/öl och fått goda tapas till. Kul att det är din granne som har stället, då har hon ju rätt nära till jobbet 🙂

 10. Znogge skriver:

  Det går ju ändå ingen större nöd på er även om situationen självklart är tråkig. Här är det bara att ogilla läget som gäller!

  Ha en god tisdag!

 11. mamma C skriver:

  Så länge vi får vara ute och röra på oss fritt, är det bara att gilla läget.
  Kram Carin

 12. farfar hebbe skriver:

  Här hemma har det blivit lite strängare restriktioner,vilket är bra,jag följer de regler som gäller…Ja än märks det inte att det blivit längre och ljusare dagar,jag tar bilden lite för tidigt,för en dryg månad sedab gick solen upp 08:59,idag 08:22.Men dagen är nu 1 tim 42 min längre än då..Haé Kram.

 13. LillaSyster skriver:

  Vi måste ju stå ut, finns ju inget annat alternativ…..men det börjar bli väldigt ont om jobb i min bransch. Soligt idag minus 4 och blåst så det känns nästan som det dubbla. Ha en bra tisdag!

 14. Susjos skriver:

  Tur att ni får gå ut ”utan anledning”, men visst är det en jobbig situation! Vi har det inte fullt så jobbigt här ännu, men nog går restaurangerna och barerna på knäna , ingen alkoholservering efter kl 20, men det kunde vara värre…
  Sköt om er!
  Kram

 15. Ditte skriver:

  Tack, vi har det bra och jag tycker folk är bra på detta med avstånd både ute och inne på restauranger. Här i våra trakter vet jag att man inte ses hemma hos varandra , om man inte har väldigt gott om plats. Men däremot ute och restaurangerna är överlag noga med avstånd mellan bord och gäster.
  Tror nog att för att få stopp på eländet vill det till att komma igång med vaccinationer.
  Vi har inte under pandemitiden träffat” nya människor” utan bara de vi umgåtts med hela tiden och de uppgår kanske till 10. Är ju svårt annars att veta vilka andra träffar osv.
  Hoppas ni slipper promenera i garaget igen och att det lättar efter 15 februari.
  Önskar er en fin em och kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Skönt att ni har det bra och att folk är bra på att hålla avstånd. Restaurangerna har ju sina regler och det är ju också bra.
   Vaccinationerna är på gång, men det kommer ändå att ta tid så det är bara att härda ut och vara försiktig.
   Vi hoppas verkligen på att vi inte ska ”tvingas” ned i garaget igen, men jag tror tyvärr inte att det lättar med restriktionerna den 15:e. Dom förlänger nog 14 dagar vartefter, precis som det var i början när det blev karantän. Jag brukar försöka vara positiv, men, men.
   Tack detsamma!

 16. Annika skriver:

  Skönt att ni får gå ut iaf. Ni hade väl total husarrest tidigt under pandemin. SÅ glad att vi slapp det. Att sitta på uteserveringar är uteslutet för oss nu, haha. Inatt föll ett is-snö-regn och det är stängt runt 5 grader. SÅÅÅÅÅÅ länge sen jag var på restaurang, inte klokt. Mysigt att ni kan ses som ni gör.
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, vi hade husarrest och fick bara gå ut för att köpa mat och mediciner. Då fick bara en person per hushåll gå och handla.
   Huvvaligen, det vädret lät inte kul. Här kan vi som regel äta ute året om vilket är toppenskönt!
   I nuläget kan vi tyvärr inte ses som vi brukar. Man får bara umgås med personer som tillhör det egna hushållet.
   Kram

 17. åsa skriver:

  Vi slipper de flesta restriktionerna på gott och ont 😉 med tanke på smittspridning och mutationer borde det kanske till lite starkare åtgärder.
  Ingen vaccination än så länge… tidigast mars/april.
  Så skönt Ni än så länge slipper husarrest och garagepromenader.
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi har fullt sjå med att hålla reda på alla restriktioner som gäller. Dom ändras från dag till dag känns det som. Vaccinationerna är igång här, men vi ligger nog långt ned på prioriteringslistan.
   Att slippa husarresten är himla skönt! Hoppas det fortsätter så.
   Kram

 18. Janne skriver:

  Ja, det är ett evigt hattande hit och dit. I Sverige är det ingen ordning alls på något.

  • Ama de casa skriver:

   Här är det många olika restriktioner beroende på var man bor i landet. En salig röra, kan man säga. Men, men. Som det är nu så kommer vi inte iväg till andra delar av landet så då behöver vi ”bara” hålla koll på vilka regler som gäller hos oss.

   • Janne skriver:

    Det är det som är skillnaden. Här rekommenderas bara utom när det gäller spriten på restauranger. Men det har du väl hört.

   • Ama de casa skriver:

    Ja, det har jag hört. Men det är väl lite typiskt svenskt att lagstadga just när det kommer till alkohol.

 19. BP skriver:

  I princip har vi samma restriktioner här med, fast Sverige ”rekommenderar” ju bara om du förstår vad jag menar.
  Sporrat av dit inlägg har jag precis klickat hem kvällsmaten från den lokala asiaten.
  Visst hade det varit roligare att äta maten ute på balkongen i 23(?) plusgrader, men 2,6 minusgrader är aningen kylig.

  PS. Vinpriset var ju hudlöst – med spanska mått mätt alltså. Bojkotta stället! Åt andra sidan var det ju gulligt att få hem en liten petflaska med pyttelitet vin – hahaha:-) Vad är det i ”bollarna” i lådorna med tortillan? DS.

  • Ama de casa skriver:

   Här är dom flesta restriktionerna enligt lag, men vissa rekommendationer finns också som att undvika onödiga resor. Sen finns det ju lagar som hindrar oss att röra oss fritt också. Till exempel får vi inte lämna Torrevieja under helgerna, så att åka till grannkommunen Orihuela Costa (där Zenia Boulevard ligger) får vi bara göra på veckodagar.
   Att klicka hem mat är ju inte dumt, men jag föredrar faktiskt att äta den ute på lokal – då slipper jag ju disken helt och hållet 😉

   Det var jättesynd att vinet var så dyrt. Pizzan var suverän! Men med dom vinpriserna blir det helt klart bojkott.
   En halvliter vin var inte fel att få med på köpet trots allt 😀
   Bollarna är croquetas med ost och skinka, båda dom lådorna åkte in i frysen direkt. Sååå mycket mat!

 20. Sussi skriver:

  Vi får hoppas nu att vaccinet är så effektivt som det utges för att vara. Det är nog bara det som kan stoppa den här pandemin känns det som. Även om det hålls avstånd, används munskydd och samhällen stängs så verkar vi inte bli av med det. Jättetråkigt. Men fram tills dess är det bara fortsätta att följa restriktionerna även om många här kanske är lite dåliga på det då det bara är rekommendationer och inte lagar.
  Ha det så bra

 21. mycketyck skriver:

  Vi befarar en ny lockdown hos oss, så i morgon ska vi köra ut för shopping längre bort. Ge mig en spruta så jag kan vara ute som jag vill säger jag.

 22. skåningen skriver:

  Ni har det mysigt med era vänner!
  Den sångboken har jag hemma.
  Kram!

 23. yfronten skriver:

  Här har de förlängt förbudet för pubar att servera alkohol efter kl.20 och nu verkar det som att det ska vara till sista september! Det klarar inte småpubarna här i stan. Restaurangerna tar max fyra per bord och att umgås ute är inte så lätt när det är minusgrader.

  • Ama de casa skriver:

   Här kör dom med två veckors förlängning i taget, jag tror säkerligen att det blir en förlängning efter den 15/2, men hoppas såklart ändå att det inte blir så.
   Det är synd om restauranger, barer och fler med dom.

 24. Veiken skriver:

  Vi har det nog egentligen ganska bra, men vi är supertrötta på eländet som kallas covid. Vi tog bilen in till stan igår och gick utmed kajen i Göteborg. Vi var i stort sett ensamma på hela kajpromenaden. Folk håller sig undan. Man får göra det bästa av det sämsta!

  • Ama de casa skriver:

   Det är samma här, vi har det rätt bra men må detta skitvirus försvinna å det snaraste!
   Vi har ju inget annat val än att försöka göra det bästa av situationen.

 25. Paula Merio skriver:

  Jag har länge tyckt att man varit på tok för slappa i Sverige. Allt är ytterst frivilligt, o munskydd ser man inte ens på bussar i rusningstid (säger de som är ute o åker) För att vi ska få bukt med skiten så måste vi nog ha en rejäl lockdown. Jag förstår inte hur hörsamma spanjorerna är! Och hur de har resurser att följa att alla restriktioner efterlevs! Minns då ni bara fick gå en begränsad sträcka hemifrån, då hade de tvärkoll på var folk bodde. Skulle ju aldrig funka här. Den stora fördelen för er är ju vädret, i minus fjorton är det inte lika mysigt att sitta utomhus och umgås särskilt länge…
  Hålla ut, det får vi göra, men nog är det drygt

  • Ama de casa skriver:

   Jag förstår inte alls den anti-attityden som Sverige har haft mot munskydd hela tiden…
   Dom hade i och för sig inte koll på var vi bodde, men dom kollade leg på Anders en gång och frågade var vi bodde. Sen var man tvungen att ha med sig kvittot när man handlat då dom kollade att vi inte bara var ute och drog runt på mat som vi hittat hemma. (Dom kollade aldrig oss, däremot andra).
   Vädret är en fördel här, helt klart.
   Ja, hålla ut och hålla avstånd är det som gäller nu.

 26. Anki skriver:

  Skönt ändå så länge ni slipper hemkarantän, men såklart trist att inte kunna träffa vännerna som man vill.
  Bara att stå ut med eländet och hoppas att det blir bättre tider igen
  Ha en fin dag!

 27. MariArne skriver:

  Ja visst är det lite trist med restriktionerna men allt är bättre än i våras när man inte fick gå ut alls. Hoppas allt snart blir bättre så man kan få ses igen. Kram Från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: