Igår…

… gick vi ut på en promenad. Inget ovanligt med det.

Anders hittade en gosig katt som gärna ville bli petad på nosen.

Det är tråkigt att se alla stängda restauranger och barer nere på paseon och överallt annars i stan. Stackarna som ännu en gång har tvingats till att hålla stängt. Ama kan undra vad skillnaden är mellan att sitta på uteserveringar med borden långt isär och att gå tillsammans på strandpromenader eller på trottoarer inne i stan? Så länge avstånden hålls är det väl ungefär samma sak? Att hålla stängt inomhus är kanske mer befogat.

Det blåste rätt rejält, så det var inte många nere på stranden.

Vi åkte ut med bilen en sväng och då såg vi också att det blåste en del. Kolla in flaggorna och palmerna ifall ni undrar. Varför vi åkte iväg ber Ama om att få återkomma till vid nåt senare tillfälle.

När vi ändå var ute så gjorde vi en produktionstest. Anders testade att starta Sesam – namnet vi har gett vår nya AC – ett par kvarter hemifrån med hjälp av en app på telefonen.

Och se på tusan – det funkade! Han var igång när vi kom hem igen, trots att han var stängd när vi åkte hemifrån.

När den gröna inringade lampan lyser är Sesam uppkopplad mot internet och kan styras från distans. Perfekt! Ja, ännu mer perfekt när hettan kommer. Tänk vilken lycka på sommaren när det är svinhett ute och man kan fjärrstyra så att det är svalt och skönt när man kommer hem.

Sen kan man stänga av honom med den där Panasonic-appen också, men när man är hemma är det enklare att ta till fjärrkontrollen som ligger på bordet.

Fast just igår…

… hade det allra enklaste varit att gå ut på terrassen för att få det varmt och gott när vi kom hem. Det var varmare ute än inne.

Gomorron!

50 Responses to Igår…

 1. Värme vill man verkligen få ordning på, i alla fall på vintern när vi har minus… på sommaren har vi ingen AC… funkar i Göteborg 🙂
  Sonens katt har vi hos oss tillfälligt, mysigt, utan munskydd…

 2. Annica skriver:

  Ännu en mojäng/app att kunna ”leka” med på telefonen 😉
  Kram och ha en fin lördag

 3. Znogge skriver:

  Visst är det otroligt praktiskt! Så fungerar vårt larm, våra lampor, bevattningsanläggningen och ljusslingan utomhus.

  Ett första steg kunde väl varit att stänga restaurangerna för sittning inomhus tycker jag men det verkar vara all in hos er.

  God lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Det finns väldigt många fiffiga grejer som man kan styra med hjälp av telefonen 🙂

   Jag håller fullständigt med dig, men så tänker dom inte här tyvärr…

   Tack detsamma!

 4. Yvonne skriver:

  God morgon, så fiffigt med en app, snart kan man göra allt med alla dessa appar. Vi har app till huslarmet både här hemma och i Spanien, bekvämt måste jag säga.

  Ja, det är nog många restauranger och barer som försvinner innan det här är klart, och inte bara de, kommer nog vara många affärer, frisörer, fotvårdare mm som ryker tyvärr.

  Ha en fin lördag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Många appar blir det… Men visst finns det många fiffiga lösningar nuförtiden!

   Det är verkligen kärva tider för många branscher nu. Må detta vända snart!

   Tack detsamma!

 5. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Ja, det är otroligt att vi lyckades överleva tiden före apparna! 😀

 6. farfar hebbe skriver:

  Ja du,utan el hade inget av det du visar i inlägget funkat.så elen är bland de viktigaste trivselprylarna utan den var det nog svart..Haé Kram.

 7. Mamma c skriver:

  Så himla behändigt och bra app det där var då.
  Kram Carin

 8. Micke skriver:

  Har väl bara haft tillgång till AC när vi är i ”Värmen” i tex Spanien eller var det nu varit någonstans, en livsnödvändighet tycker jag som inte är så förtjust i värme i överflöd.
  Bra app det där, undrar om det finns att tillgå på hotell nästa gång vi reser?
  Tvivlar på det och kanske inte så viktigt när man nu ändå bara är där högst ett par veckor.
  Bra app trots det 🙂

  Fin katt där 😉

  Ha det bäst Ama.

  • Ama de casa skriver:

   I Spanien är det superjobbigt att vara utan AC på sommaren. Fläktar räcker oftast inte till. Jag har också svårt för alltför mycket värme (man kan ju undra varför jag flyttade till Spanien? 😉 ).
   Haha! Skulle inte tro att hotellen tillhandahåller en sån app 🙂 Men appen till vår hemma-AC kommer nog att vara bra att ha till sommaren.
   Katten var superfin och gosig som bara den 🙂

   Tack detsamma!

 9. Smidigt det där med appar 🙂 När jag sköter ungarnas hus när dom är borta brukar jag ringa och be dom avlarma från sina appar, och även låsa upp dörren 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Åh! Det låter ju helt perfekt! Jag blir jättenervös när jag måste hantera larm, speciellt hos andra.
   Låsa upp dörrar är jag däremot ganska bra på 😉

 10. Geddfish skriver:

  Att man skulle bli så fast i appar, det trodde då inte jag. Tänk bara det när nummerpresentatören kom, wow, riktigt skämmigt att ha, kunna se vem som ringde? Huamej.
  Ja, tekniken går fort och särskilt i pandemin, det exploderar väl.
  Lördagskram!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har inte varit särskilt ”appig” innan jag fick min nya telefon. Nu är jag fast 😉
   Nummerpresentatören var himla bra tycker jag. Fast jag hade några kompisar med hemligt telefonnummer, så jag kom inte undan telefonförsäljarna ändå – det kunde ju vara polarna som ringde…
   Kram tebaks!

 11. LillaSyster skriver:

  Teknikens under =)
  Vår tvättmaskin ska kunna fjärrstyras på samma sätt, helt onödigt enligt mig eftersom man både måste ladda tvättmaskinen och dessutom hänga upp tvätten. Finns ju ingen anledning att ladda och sedan gå upp fr källaren och starta den I köket. Men AC är ju helt annorlunda 👍🤗

  • Ama de casa skriver:

   Vår tvättmaskin går att sätta på timer. Helt onödigt det med. Sen vår tvättmaskin i Sollentuna fick spel när ”balans-stenen” lossnade så den började hoppa runt i badrummet samtidigt som den kastade av torktumlaren som gjorde hål i den nyuppsatta tapeten… Ja sen dess är jag väldigt gärna hemma under tiden som maskinen går 😉
   AC-styrningen verkar mer ofarlig 😀

 12. FREEDOMtravel skriver:

  Tufft att behövs stänga förstås, men får de ersättning? Här är det svårt för många små företagare. De tvingas kanske inte stänga, men butikerna får bara ha ett visst antal personer per kvadratmeter (vilket i stort sett innebär att de minsta butikerna får ha typ 0 besökare om innehavaren själv ska vara kvar) och restaurangerna får inte servera alkohol på kvällen. Så nog är det tufft. Och ingen ekonomisk ersättning för de flesta.

 13. BP skriver:

  Det måste vara rejält kallt hos er, då Anders har handskar på sig.
  Stället med alla flaggor måste väl vara en camping, eller!?
  Japp, jag tycker sååååå synd om alla restaurangägare med mera. De hade ju ett skitår ifjol, och lär få ett till i år. Att man stänger restauranger/barer med mera är för att man tappar omdömet när man dricker för mycket och då inte håller avstånd. Det är i alla fall det vad den svenska regeringen har sagt som förklaring till att förbjuda alkoholförsäljning efter klockan 20. Suck!
  De flesta europeiska länder är ju lockoutade igen, så Spanien är ju inte ensam, men det börjar bli rätt så träligt…

  • Ama de casa skriver:

   Vi har nog blivit ganska ”förspanskade” vid det här laget. Medan många turister går i shorts så är vi rätt rejält påpälsade. Jag har också handskar på mig, men i solen behövs dom inte 🙂

   Stället med flaggor är en bilfirma där dom säljer begagnade bilar. Men det hade lika gärna kunnat ha varit en camping 🙂
   Patrik på Svensken på hörnet sa (med all rätt) att ”där spriten går in går vettet ut”. Så är det nog i många fall. Så att inte sälja alkohol så långt in på kvällarna är kanske smart? Men inte kul för barägarna som ska leva på det.
   Visst är det träligt… Men jag är glad att vi alla fall får gå ut ”utan anledning”.

 14. skåningen skriver:

  Tekniken är bra när den fungerar!
  Sv..Ibland så är det bra att se saker från en annan vinkel och vara positiv!
  Kram!

 15. Ditte skriver:

  Oj, så trist det såg ut med allt nedstängt. Verkligen. Nej, jag tror inte att detta kommer att minska smittspridningen för den sker nog även i Torrevieja mest hemma och vid kontakter där.
  Perfekt med appen och att den fungerade, Och varför komma hem till en kall lägenhet eller varm när det finns alternativ.
  Trevlig kväll.

 16. Susjos skriver:

  Dagens teknik är ju fantastisk! Tänk om någon sagt till oss som barn att när du blir vuxen kommer (nästan) alla att ha en egen telefon som du kan använda till mer än bara ringa på!
  Ha det gott!
  Kram

 17. yfronten skriver:

  Så smart! Våra danska stuggrannar har också så att de kan sätta på värmen i stugan med telefonen. Väldigt skönt att komma till en varm stuga på vintern, fast nu får de inte åka hit.

  • Ama de casa skriver:

   Vi hade faktiskt den funktionen redan på 60-talet. Om vi ringde jättejättemånga signaler till telefonen i sommarstugan (som var vinterbonad) så sattes värmen igång. Det var nån funktion som telia (televerket på den tiden) hade. Nu kunde i och för sig vem som helst som kunde vårt telefonnummer ringa och få igång värmen, men det var aldrig nån som jäklades som tur var 🙂

 18. mycketyck skriver:

  Smart med fjärrstyrd sesam. Kommer att bli bra när värmen kommer på allvar. Ni stackare utan trädgård och pool 🙂

 19. Oj vad tråkigt med nedstängningar. Lider verkligen med alla drabbade i dessa tider.
  Vilken smidig app, tänk vad mycket tekniska saker man kommer på.

  • Ama de casa skriver:

   Det är verkligen tråkigt! Synd om många som blir drabbade på många vis.
   Tur att det finns så många påhittiga personer här i världen 😀

 20. kajsalisasblogg skriver:

  Verkar rätt avstängt hos dig. Hos mig går alla som jobbar på restaurangerna ut klockan 3 och skramlar med kastruller, fast dom får ha öppet med restriktioner.

 21. Ruth i Virginia skriver:

  Såg ut som Anders had jättekul med den där manicken.

  – Tänker på där jag bodde mina första 5 år. Vi hade verken,
  el eller vatten/avlopp inomhus – och en telefon med vev!
  Men det är ju ekonomiskt, att ha elen av, när man är ute
  och sen ha det fixat, när mankommer hem.
  Det gäller att hänga med. Det som är nytt i dag, är
  gammalmodigt om ett par veckor, tycks det.

  • Ama de casa skriver:

   Anders är rätt förtjust i tekniska grejer 🙂

   Oj. Det var hårda bud i din barndom.
   Det känns som att den där fjärrstyrningen kommer att bli användbar framförallt i sommar.
   Visst går utvecklingen snabbt! Svårt att hänga med i alla turer…

 22. Anki skriver:

  Vacker blå himmel hos er … och vilken fint tecknad katt som ville ”snacka” med Anders 🙂
  Bra när tekniken funkar som den ska 🙂
  Ha en bra söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag gillar den blåa himlen! Fast just nu ser det lite skyigt ut, kanske därför som det är 14 grader ute allaredan 🙂
   Katten var väldigt sällskapssjuk 😀

   Tack detsamma!

 23. Lena i Wales skriver:

  Lockdown är inte roligt, jag vet hur det är.
  Skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: