En lunchdejt

I tisdags gick vi utefter strandpromenaden in mot stan. Minicura var nyplogad och vädret var halvhyfsat.

Vid vattenfallet/blå bänkarna hade vi stämt träff med Annica och Christer för att käka lunch. Det var lite kyligt i luften så vi beslöt att passa på att testa Harrys som inte har någon uteservering. Ingen av oss hade ätit där förut. Vi har nog testat den under nåt tapasrejs, men det var innan dom flyttade till sina nya lokaler nära vita kyrkan.

Dom har som sagt ingen uteservering, men väl en trivsam innergård där man kan sitta och äta. Vid just det här tillfället var taket fördraget.

Vi valde att sitta i inomhusdelen, även där en mysig miljö. Ama funderade på att sno med sig den där vackra tavlan, men lät bli. Den såg väldigt svårsmugglad ut.

Dagens meny kostade 10.90 (exklusive dryck). Vill man vara lite wild and crazy och få extra spänning så kan man alltid välja att beställa utifrån den finska delen av menyn.

Vi var lite fega och läste den spanska/engelska delen så vi visste vad vi skulle få. Det blev svamprisotto för Christer och Ama, purjolökssoppa för dom andra två. Sen valde vi alla schnitzeln som varmrätt. Efterrätten bestod av kaffe och en kaka. Vi var alla mycket nöjda med maten, supergott!

Det var nånstans där mitt i maten som ägaren kom fram och berättade att alla restauranger och barer blir tvingade att stänga igen. Minst fjorton dagar från och med idag, torsdag. Fy vad tråkigt för alla… Take away är tillåtet, så det blir nog en tur dit snart igen för att stötta stället som vi verkligen vill att det blir kvar nu när vi hittat det.

Vi gick vidare till El Faro på torget vid vita kyrkan som syns där i speglingen. Ama hade visst hamnat på efterkälken.

Men se bara vad glada alla blev när Ama hann ifatt igen.

Det blev en väldans trevlig eftermiddag – som alltid när vi ses!

Gomorron!

Annons

50 Responses to En lunchdejt

 1. LillaSyster skriver:

  Mmmm ser verkligen gott ut, mycket mat för pengarna. Ja det vill till att stötta lite varstans nu. Ha en bra torsdag, nu dags att börja jobba.

 2. Violacornuta skriver:

  Så härligt och gott det låter! ☺️
  Trist med lockdown igen 😔
  Håll i och håll ut som det sägs härhemma!

 3. så trevligt! Nu har jag lunchdejt med maken nästan varje dag ❤️
  Fisksoppa på färsk kolja idag.

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Så tråkigt med nedstängningen, men du kanske får tid till några extra motionsrundor nu så du inte hamnar på efterkälken! 😀

 5. Annica skriver:

  Mycket trevligt och vilken god mat det var 🙂
  Kram

 6. skåningen skriver:

  Maten ser god ut!
  Jag vill också ha sol, men jag får vänta.
  Ha en bra dag!

 7. mamma C skriver:

  Har ätit lite tapas där i somras. Men fick då in ett vin som smakade pekka 😉 i glasen. Men vi sa till och han gick och hämtade en ny flaska som han öppnade vid bordet och hällde upp i våra glas.
  Ha en bra dag.
  Kram Carin

 8. Yvonne skriver:

  Så tråkigt med stängningen av alla barer och restauranger, men, men inget att göra eftersom smittan ökar igen även hos er. Mest synd är det ju om ägarna till dessa ställen, verkligen ett förlorat år för dem.

  Harrys har vi varit på när de var på gamla stället, så god mat och så trevlig, personlig service. Hoppas verkligen de klarar sig, de med många andra. Antar de inte har något större stödpaket att vänta från Spanska Staten heller, så det gäller verkligen att vara kreativ.

  Ha en fin torsdag. Här töar snön i rasande fart och ingen är gladare än jag 🙂 . Mina nyinköpta Icebugskor kom igår, men dem har jag ingen användning av just nu, kanske inte alls mer i år, men då är jag redo nästa år iaf.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det trist, men förmodligen nödvändigt för att få hejd på smittan. Fast uteserveringar med stora avstånd mellan borden borde funka ändå kan jag tycka. Inte nån större skillnad mot att promenera på paseon.

   Vi har aldrig ätit nåt annat än tapas på tapasmarorna på Harrys och dom har varit bra. Vet inte varför det inte har blivit nåt annat där.
   Jag har läst nånstans (minns inte var) att det kan vara stödpaket på gång till dom som drabbas av alla dom här nedstängningarna. Hoppas det!

   Här har vi haft en bra dag även om vi inte kommit oss ut på hela dagen annat än på terrassen.
   Skönt att du nu är förberedd på en ny halka (som jag hoppas du slipper).
   Tack detsamma!

 9. friochlycklig skriver:

  Skönt att ni hann njuta av utelivet innan det stängdes av igen. Hoppas att det inte förlängs. Det är så mysigt att få ta något att äta eller dricka utomhus. Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi hann passa på i sista stund, dessutom var vi och käkade på Bar Carlos dagen efter. Nu återstår det att se när dom får öppna igen, är rädd för att 14 dagar inte kommer att räcka…
   Kram

 10. farfar hebbe skriver:

  Oki,jag har inte hunnit med att utöva dagens tema än,men du får en här via nätet..Haé Kram.

 11. Znogge skriver:

  Det är verkligen tuffa tider för restauranger nu så frågan är hur många som överlever. Att stötta dem genom att hämta mat är väl ett bra alternativ.

  Ha en god torsdag!

 12. Geddfish skriver:

  Take-away är väl fint 😀 Ja, det blir till att anställa Anders som kock nu då.
  Jobbiga tider nu. För mig väldigt ensamt, men det går bra.
  Kram!

 13. Ditte skriver:

  Vänner, god mat och dryck och gärna en promenad kan sälla bli fel. Så trist nu med hårdare restriktioner men säkert nödvändiga. Funderar hur det går med vaccinerandet i Spanien. För är det igång på allvar så ska väl mycket ordna till sig.Hoppas i alla fall.
  Önskar dig en fin torsdag.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det kan sällan bli fel, precis som du säger.
   Har dålig koll på hur vaccinationerna fortskrider i Spanien. Vi lär tydligen få en kallelse när det blir så dags, men vi står ju inte först i kön om man så säger.
   Tack detsamma!

 14. Lena i Wales skriver:

  Ser både gott och trevligt ut!
  NI slår på stort, 10,90 UTAN!
  Så tråkigt att de ska behöva stänga ner igen. Tyvärr blir det ju sådan ekonomisk kris och svårt för både ägare och anställda. Här har restauranger m m varit stängda sedan 20 december och vi vet inte när de öppnar igen. Här har det varit nödvändigt eftersom vi har så höga siffror.
  Ta det varligt!

  • Lena i Wales skriver:

   Det ska vara, UTAN dryck!

  • Ama de casa skriver:

   Det var verkligen både gott och trevligt 🙂
   Ibland slår vi till riktigt storstilat 😉
   Visst är det trist, men jag hoppas innerligt att dom ska fortsätta låta oss gå ut ”utan anledning” och utan slot-tider.
   Ja, ni har ju haft det kärvt, och med facit i hand var det nog klokt att hålla stängt över jul och nyår. Här satte det fart under den perioden.
   Tack och var försiktiga ni med!

 15. Annika skriver:

  Vad trevligt att kunna gå ut och äta och sitta inomhus.
  MEN så trist med nedstängningar, blir lika ledsen varje gång kag läser om det. MAKE this S**T stop NOW!! Så less på det. Men känner tilltro ändå nu iom vaccinet …
  OCH nu när Biden sitter som president känns det ändå som att han kommer att göra det rätta.

  Ha en fin dag!

  • Ama de casa skriver:

   Vi sitter ju helst utomhus och äter, men det var lite vassa vindar och inte full sol och då är ju inomhus inte dumt när det går bra att hålla avstånd.
   Vi är nog alla väldigt less på den här skiten, men det är ju bara att ”gilla” läget och härda ut tills det vänder, för det MÅSTE det göra snart.

   Tack detsamma!

 16. Biggeros skriver:

  Härlig uppslutning med god mat!!
  Tråkigt att restauranger och butiker måste stänga igen i två veckor. Hoppas att de klarar sig när allt är över.
  Ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   Det var inte alls dumt det där 🙂
   Jag är tyvärr väldigt osäker på att det kommer att stanna vid två veckor, men jag hoppas att det inte blir alltför långvarigt.
   Tack detsamma!

 17. Veiken skriver:

  Både lycka och olycka. Lycka att träffa vänner och ha en mysig eftermiddag. Olycka med allt som måste stängas. Vi ska ta en take away imorgon tänkte vi! Hoppas vi hittar något vi vill ha!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det både gott och ont. Take away är inte heller fel, men trist att inte kunna slå sig ned på en uteservering när man är ute på promenad.
   Hoppas ni hittar nåt smarrigt tills imorgon!
   🙂

 18. åsa skriver:

  Nedstängning är inte kul men kan det minska smittspridning så är det värt det och så länge Ni får gå utanför Er lägenhet och slipper garagepromenader är det ändå inte helt negativt.
  kram

 19. BP skriver:

  Stackars, stackars restaurang- och barägare. Hoppas verkligen att de får kompensation av den spanska staten. I Sverige får ju näringsidkare ekonomisk kompensation, men de klagar ändå, då många inte fått pengar sedan mars ifjol. Så himla trist.
  Hoppas ni gynnar alla era favo restauranger genom att välja take away mat.
  Du kan vara glad att ni slipper garagevandringarna den här gången…

  • Ama de casa skriver:

   Jag läste nånstans att det ska delas ut kompensation från staten (eller regionen?) men jag vet inte när och hur mycket det handlar om.
   Vi ska göra vårt bästa för att gynna restaurangerna 😀 Sen blir det mer hemlagat också såklart. Vi blev lite förvånade över hur ”snabbt” gastuben tog slut förra gången… 😉
   Jag hoppas innerligt att vi ska slippa garagevandringarna, men jag tar det inte för givet.

 20. yfronten skriver:

  Schnitzel är alltid gott men vad snålt med potatismos eller vad det nu är för en liten klutt! Tur att ni tog trerätters!

 21. mycketyck skriver:

  Såg ut som en riktigt god middag. Så tråkigt att allt stängs igen. Här i Frankrike har det varit så ett bra tag nu. Men vi stöttar alla och hämtar vid torget när någon står där med sin vagn.

  Läkarbesök i morgon, nervöst men vi måste ha nya medusiner.

  Ha det så bra!!!!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det trist att allt stängs ned igen, men det är kanske nödvändigt. Bra att ni också stöttar!

   Hoppas läkarbesöket går bra!

   Tack detsamma 🙂

 22. Susjos skriver:

  Den maten såg ju supergod ut! Så trist att restaurangerna måste stänga nu, men man kan alltså hämta mat i alla fall. Bra så!
  Värre med barerna?
  Ha det gott!
  Kram

 23. Vilken lattjo tallrik, den ser lite inverterad ut. Ni är duktiga på att stödja restaurangerna, ni! Här tror jag inte det skulle bli någon lockdown på det sättet men jag hänger inte helt med i svängarna faktiskt. Det kan ju ändras nästan från dag till annan numer.

  • Ama de casa skriver:

   Det är roligt med lite annorlunda porslin tycker jag 🙂
   Visst är det svårt att hänga med i svängarna! Vi har helt ofrivilligt brutit mot restriktionerna ett par gånger bara för att dom har ändrats utan att vi vetat om det. Men, men. Vi gör så gott vi kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: