Ännu en misslyckad shopping – och en lyckad!

I förra inlägget hittade vi inte rätt mojäng på Carrefour som skulle kurera Amas dator så hon kunde använda wiffi igen, nätverkskortet hade pajat. Okej. det är nog rättare att säga att det var Anders som inte hittade grejen, Ama visste inte ens vad vi letade efter.

Så i söndags åkte vi ut med bilen igen. Betydligt bättre väder än senaste shoppingförsöket. På den där gatan i Playa Flamenca är det marknad på lördagar, men vi åkte som sagt var i söndags.

Hit skulle vi – till Zenia Boulevard.

Dom hade spärrat av stora delar av garaget, förmodar att det kan ha med det där dumviruset att göra.

Även dom icke-spärrade delarna av garaget var tämligen ödsliga, Ama hade aldrig sett garaget så tomt!

Det kan ha berott på detta:

Alla affärer var stängda. Precis alla. Antar att det kan bero på den bestämmelse som Valencia kom med att affärerna inte får ha öppet alla sön- och helgdagar. Tror att gränsen går vid 40 öppna söndagar per år, eller nåt sånt. Jodå, så var det, det har Ama skrivit om HÄR.

Ja, det blev alltså ännu en misslyckad shopping, det är svårt att handla i stängda affärer.

Men skam den som ger sig! Dagen efter – i måndags alltså – åkte vi tillbaks igen.

Då var alla affärerna öppna när vi kom dit strax efter klockan 10.

Det här var målet. Till och med Ama var exalterad övar att vi skulle gå in där.

För det blev sån där rolig lucköppning igen. Anders hade beställt reservdelen till Amas dator från nätet med valet att hämta upp paketet på Media Markt. Då slipper man husarrest medan man väntar på hemleveransen och kan hämta upp försändelsen när man vill. Ja, om man inte åker dit på en söndag under lågsäsong vill säga.

Se vad glad Ama var över att ha fått både en klubba och en påse att hyperventilera i vid behov.

Här är resultatet av den lyckade shoppingen. Som bonus fick citronen följa med upp från bagageluckan där den legat bortglömd ett par dar.

Den där lilla grejen var allt som fanns i kartongen. En onödigt stor förpackning kan man tycka.

Där sitter den nu i en usb-port i Amas bloggmojäng. Den blinkar blått och ser till att datorn hittar nätverken som finns runt ikring. Om vi nu skulle resa bort nån gång i framtiden är ju wiffi nödvändigt, det är inte många hotell som har uttag för nätverkskablar. Sladden har alltså fått sparken, men Ama är glad att den fanns tillgänglig då när nätverkskortet klappade ihop.

Sen hade Anders en reservplan ifall inte nyinköpet skulle ha funkat:

En sån här… pinne?

Det är verkligen skönt att ha en egen dataavdelning på hemmaplan.

Idag är det nog likaså bra att gå ut och äta lunch på nån restaurang. Middag blir inte aktuellt eftersom dom stänger klockan 17 och på torsdag tvingas dom stänga helt i minst 14 dagar igen (bortsett från take away). Dom har det inte lätt, restaurangerna och barerna.

Gomorron!

PS: Ama hade kollat på nätet och Media Markt skulle ha öppet från 10 – 22. Man kan inte alltid lita på det som står på nätet. Ja, om man inte är på Amabloggen då, för här finns det aldrig nåt lurt.

Annons

48 Responses to Ännu en misslyckad shopping – och en lyckad!

 1. förmodar att jag har nätverkskort, annars skulle jag väl inte sitta här… sånt får sönerna fixa åt mig (ger maken ledigt 🙂 just nu funkar inte min inloggning, har tagit fram reservplan…

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker ofta att nätverk borde stavas med två ä-n. Nätvärk, alltså. Men att lösa dom problemen så värken försvinner det överlåter jag med varm hand till Anders 🙂

 2. mittlillautrymme skriver:

  Go’ förmidda’ Ama!
  Joodu, den där nätvärken har vi nog alla fått erfara. 😀

 3. friochlycklig skriver:

  Ja då blev det en liten utflykt ut på landet igen. Sådan tur att det löste sig med tekniken till sist iaf. Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det blev ju till och med en dubbelutflykt 🙂 Irriterande när uppgifterna på hemsidorna inte stämmer… Men nu funkar det som det ska i alla fall 🙂
   Kram

 4. Mamma C skriver:

  Visst är det tur att man har sina gubbar att luta sig emot när denna världen strular. Jag skulle vara helt lost i alla fall.
  Kram Carin

 5. Sussi skriver:

  Härligt att ha IT-Support på hemmaplan. Det har inte jag, min sambo är inte vidare tekniskt av sig 😉
  Ja, inte har dom det lätt nu restaurang och butikerna. Vi får hålla en tumme nu att restriktionerna lättas snart. Dumma virus!
  Ha det så bra.

  • Ama de casa skriver:

   Det är verkligen perfekt med supporten så nära till hands.
   Nej, dom har det inte lätt. Hoppas att många stöttar genom att köpa take away som ju fortfarande är tillåtet.
   Tack detsamma!

 6. farfar hebbe skriver:

  Oki,skönt att det ordnade sig,men nätkontakten…Ja du jag gör som du,skiter i dagens tema,här byts inget lösenord..Haé Kram.

 7. Vad skönt att du har kontakt med omgivningen igen 🙂

 8. MariArne skriver:

  Vad synd att du missade att det var söndagsstängt. Tror de införde det just denna helg. Jag kollade eftersom jag lagt märke till att Lidl vid Habaneras tapetserat om sin stora skylt till ny text: abierto lunes -sabado. Tidigare stod det abierto domingos. Tror de kör samma datum överallt. Kram Marianne

  • Ama de casa skriver:

   Det var lite klumpigt, men jag kollade faktiskt på nätet innan och dom skulle ju ha öppet enligt infon där. Dom där ”max 40” hade jag trots allt glömt bort. På grund av karantänen och lock downen hade jag glömt reglerna lite. Innan årsskiftet hade dom öppet även på lågsäsong eftersom dom haft tvångsstängt tidigare under högsäsongen.
   Men, men. Det ordnade sig ändå dagen efter, även om det var lite snopet.
   Kram

 9. skåningen skriver:

  Bra att det ordnade sig med nätkontakten!
  Vänlighet bör inte vara en ”bristvara”
  Ha en bra dag!
  Kram!

 10. Yvonne skriver:

  Vilken lyx att ha dataproffshjälp på hemmaplan. Här får vi ringa till svärsonen i Malmö som guidar oss rätt när det krånglar.

  Tur ni fick tag i delen, smidigt att hämta så där i ett skåp och slippa gå längre in. Iofs har jag sällan och aldrig sett någon människa därinne

  Nu kommer städerskan så det är dags att ratta runt här i Åkersberga i 2 timmar, stör aldrig någon som jobbar

  Ha en fin onsdag

  • Ama de casa skriver:

   Huvudsaken är ju ändå att man har nån hjälp att tillgå. Jag har tur som har den så nära till hands 🙂

   Man slipper dessutom stå i kön till kundtjänstens utlämning – helt perfekt!

   Helt rätt att lämna fritt spelrum till städerskan – det skulle jag också göra. Fast nu har vi ingen sån när jag tänker efter…

   Tack detsamma 😀

 11. Ditte skriver:

  Skönt att det hela löste sig. Så det blev en lyckad shopping itll sist och en utflykt. Vi har det ju enklare eftersom jag inom EU kan koppla upp mig via telefonen om nätverk inte finns. Hr finns ju fler alternativ till detta i ett abonnemang. Jag betalar 150 sek/månad för i princip fri surf och sedan ingår det alla samtal, sms , mms och annat inom EU. Helt ok Men i reserv har jag också ett par extra mojänger. Man vet aldrig.
  Inte kul nu med än mer nedstängning hos er. Å andra sidan kunde det ju varit värre.
  Trevlig onsdag.

  • Ama de casa skriver:

   På grund av vår miss så fick vi ju till och med TVÅ utflykter 😉
   Här har vi nåt nytt abonnemang på gång från och med måndag. Vet inte riktigt vad det blir, men A har full koll. Fast jag vill ha min dator när jag bloggar ändå och inte mobilen – för pillrigt. Men man kan säkert koppla upp den ena till den andra…
   Vi har många reservmojänger ifall det krisar 😀

   Jo, det kunde såklart ha varit värre, men jag tycker synd om restaurangerna och framförallt barerna som inte har så stor nytta av take-away delen.

   Tack detsamma!

 12. Znogge skriver:

  Precis som jag misstänkte så löste Anders det här och han hade dessutom en reservplan. Vid ett tillfälle beställde jag en mascara via nätet. Den anlände i en låda stor som två skokartonger och fick hämtas ut på ett utlämningsställe. Vad är det för fel på små vadderad kuvert?

  Ha en bra dag!

 13. LillaSyster skriver:

  Härligt att allt funkar igen. Inte ha öppet affärer på söndagar…….vi har så snälla regler här, här är väl inget stängt, kvittar vilken dag i veckan med eller utan pandemi så stängt nej .
  För en stund sedan regnade det, men nu har det övergått till snöfall, fy jag vill ha vår!

  • Ama de casa skriver:

   Det här med tvångsstängning på söndagar införde dom här redan innan pandemin. Helt galet! Som Skellefteå på 70-talet… Det sabbar många arbetstillfällen, finns många som vill jobba extra och affärerna vill ha öppet.
   Här skulle det ha regnat idag. Det har varit molnigt, men inte en droppe regn har vi sett till.
   Vi vill också ha vår med varmare temperaturer! 🙂

 14. kajsalisasblogg skriver:

  Herregud, här klagar affärerna på nedstängning hemma, inte ens i närheten av det du visar. Kul plåtskulptur.

  • Ama de casa skriver:

   Dom pratar också om att utegångsförbudet ska börja gälla redan klockan 20, men om det har blivit godkänt ännu det har jag ingen koll på. Där kan inte regionerna bestämma själva utan det måste bestämmas på riksnivå.
   Men vem vill väl gå ut sådär på kvällen när alla restauranger och barer är stängda?

   Plåtskulpturen är fin 🙂

 15. BP skriver:

  Det är bra bra för bilen att motionera den regelbundet, så…
  Men nu blir jag aningen förvirrad – mera än vanligt alltså. Har aldrig behövt en så där lien och söt mojäng när jag hade laptopen med på semestrar och bloggade. Jag fick bara en kod som anslöt min dator automatiskt till deras wifi, både i Spanien och i Israel. Inga kablar heller. Nu måste jag bara googla din mojäng i förhoppning om att förvirringen avtar;-)

  • Ama de casa skriver:

   Man behöver ju själv – precis som bilen – ladda batterierna lite nu och då 😀
   Så har jag också gjort när jag anslutit mig till wiffi runt om i världen, men då har nätverkskortet i datorn varit helt. Nu gick det sönder… Den lilla grejen med en blå blinkande lampa är en annan variant som ersätter det trasiga kortet. Ett nätverkskort är inte så lätt att byta ut i en laptop säger dataavdelningen.

 16. mycketyck skriver:

  Inte lätt att shoppa i dessa tider. När ska det bli normalt igen? Hade gärna haft en egen dataavdelning hemma. Min JR är värdelös.

 17. yfronten skriver:

  Just det där med öppettider är en en grej som ofta är fel på nätet. Det brukar stå något med ”öppettiderna kan variera”. Mycket irriterande! Tur att du (ni) fått tag i nya mojänger! 🙂

 18. Paula Merio skriver:

  Jag verkar ha dålig koll på läget i Spanien nu, eller är det kanske så mycket lokala förordningar som gäller. Men nog är det sjutton, hur ser det ut med vaccinationer där? Små utflykter blir det ju, men men….bara att stå ut alternativen? finns inte!”

  • Ama de casa skriver:

   Det är många lokala förordningar som gäller här så det är inte lätt att hänga med i svängarna, men vi gör så gott vi kan.
   Vaccinationerna har startat, men jag vet inte riktigt turordningen. Vi ligger nog långt bak i kön.
   Det enda som gäller nu är att ”gilla” läget och försöka leva efter dom regler som ändras mest hela tiden.

 19. Susjos skriver:

  Bra att det löste sig till sist, men det brukar ju göra det när Anders finns i närheten! Stora förpackningar till små saker, man slutar aldrig förvånas!
  Trist för barer och restauranger som måste stängas helt? !
  Svar: visste väl att jag kunde lita på dej vad gällde vinnaren av 1992 års melodifestival! Såklart var det Christer Björkman!
  HA det gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det ordnade sig, Anders är duktig och ser till att jag är glad och nöjd 😀
   Nu måste restaurangerna och barerna klappa igen ännu en gång. Himla trist för både dom och oss…
   Jamen att det var Christer som vann då, det måste väl alla veta? 😉
   Tack detsamma!
   Kram

 20. Finurliga grejor finns det och tur du har en finurlig en som klarar av att hantera finurligheterna.

 21. bmlarsreseblogg skriver:

  Nog är det bra med en egen dataavdelning på hemmaplan. Det har jag tackat Gudarna för många gånger….

 22. Anki skriver:

  Så bra att problemet är fixat! Jag har ju min dataavdelning en mil bort, men den brukar raskt uppenbara sig när nöden så kräver 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: