App, app, app… Säkerheten framför allt!

Amas storebror kom med ett tips som Anders hakade på. Storebror hade köpt en grej i Sollentuna som skulle passa Ama perfekt, fast här i Torrevieja kunde vi inte hitta samma sak. På nätet hittade Anders den och klickade snabbt hem en beställning. Det var nog det enda som gick snabbt…

Paketet gick att följa på nätet. Det startade i Colorado, USA. Efter en vecka hade paketet kommit till Chicago där det fastnade ett par veckor till. Ama misstänkte att det kanske var inbokat på nåt flygplan med Norwegian som blivit inställt. Till slut kom ett meddelande att det landat i Spanien och sen tog det bara en och en halv dag innan det ringde på dörren.

Utanför stod brevbäraren och levererade detta efterlängtade paket. Lite julafton i förskott kan man säga.

Amas ”riktiga” kamera till höger och innehållet i paketet till vänster.

Ser ni skillnaden? Jodå. Kamerans säkerhetssnöre har bytt plats.

Efter att skyddsplasten i fodralet hade tagits bort fick den nya mobilen flytta in i på platsen med säkerhetsbältet.

Taadaaa! Mobilkameran känns betydligt säkrare nu med både skyddshölje och snöre. Just där var höljet så rent så det dessutom speglade Amas julkofta.

Testing, testing…

Jodå. Det känns betydligt säkrare nu när säkerhetsselen är på plats.

Ifall ni undrade så blev bilden såhär. Ama lyckades faktiskt ta en hyfsat rak bild trots att hon inte ens tittade åt rätt håll. Betydligt rakare än dom som Anders tog på sin fotograferande fru, men då har han valt att bara ha fodralet utan nåt snöre.

Ama trodde väl aldrig att det skulle ske, men nu verkar det som om den ”riktiga” kameran är ett minne blott (och det för en gångs skull utan Ama har haft sönder den). Med fångremmen känns det bra och dessutom kan ju telefonen användas till många fler grejer än att fotografera med. Man kan till exempel surfa och sen finns det flera roliga appar man kan använda också.

Fast alla appar är inte riktigt så bra. Anders laddade ned en som han tyckte verkade bra för att kunna mäta saker och ting. När han testade den så berättade den att ett vinglas som han mätte var 3,2 meter högt och hans fot var 2,85 meter.

Nja… Även om Ama känner sig ganska modern nu och har tagit till sig den mer moderna tekniken i vissa avseenden…

… så kommer hon nog att förlita sig till det gamla hederliga IKEA-måttbandet även i framtiden.

Gomorron!

PS: Anders har av nån outgrundlig anledning avinstallerat den där mått-appen…

Annons

54 Responses to App, app, app… Säkerheten framför allt!

 1. så juligt och fint ni har det, bra grej men själv beställer jag aldrig något från USA, dyra frakter, tullavgifter…. (en begagnad bok för 70 kr gav slutsumman 400 kr, trädgårdsvänner har fått betala dyrt för sina fröer)

  • Ama de casa skriver:

   Frakten kostade 10 dollar och skalen 10 dollar styck. Klart värt det med den säkerheten som skalen ger. Skal med ”uttag” för fångrem kunde vi inte hitta här.

 2. Yvonne skriver:

  God morgon, fiffig grej det där och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

  Ha en fin måndag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Ja, jag tycker det är dumt att inte själva telefonen har en sån där fästanordning för en säkerhetslina. Men skalet ger ju extra skydd till kameran också.

   Tack detsamma!

 3. Annica skriver:

  Den som väntar på nått gott…
  Grattis till remmen 🙂
  Kram

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Med tanke på hur du hanterar dina kameror, så hade det varit bra med fästen för fendrar också. 🙂

 5. skåningen skriver:

  Ha en bra dag och var rädda om er!
  Kram!

 6. Znogge skriver:

  Säkerheten ska man inte slarvar med så det var skönt att det löste sig!

  Ha en bra start på veckan!

 7. friochlycklig skriver:

  Jag tycker om dina bilder, raka eller sneda spelar mindre roll. 🙃🙂

 8. farfar hebbe skriver:

  Oki,måste kännas tryggt nu när mobilen fått säkergetssele..
  Din dag idag!! är lite tveksam,alla städbilder jag sett från ditt hem,så är det Anders som städar.(ingen protest godtas),finns för många bildbevis..Det är Anders dag..Haé Kram.

 9. Mamma c skriver:

  Men vilken bra grej din mobil fick. Men en liten fråga, hör den när du pratar med den nu när du ska ta kort. Eller måste du trycka på knappen 😉😊.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, den hör mig (även om den inte lyssnar alla gånger 😉 ). Jag var lite orolig att laddplattan inte skulle klara att ladda genom skalet, men det kunde den. Så allt är frid och fröjd 😀
   Kram

 10. Geddfish skriver:

  Då vart du gott appad 😀 säkerheten framför allt 😀
  Glad måndag!

 11. LillaSyster skriver:

  Vad var det jag sa, när du skaffat en bra telefon. (Jo, jag kan påminna dig…… att kameran skulle hamna bredvid den pensionerade TomTom:en) Bra med säkerhetsrem – det har inte jag på min men mitt siliconskal har inget uttag för rem. Peppar peppar ta i trä än så länge har jag kunnat hålla i och fota utan hängslen och livrem =) Du ha en bra måndag…..här börjar det skymma nu. Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, du hade rätt. Med säkerhetsremmen känns det helt rätt!
   Hoppas att du också kommer att hålla koll på din kamera 🙂
   Tack detsamma! Här har det blivit mörkt nu…
   Kram

 12. Lena i Wales skriver:

  Oj, det tog tid, men bättre sent än aldrig.
  Lycka till!

 13. Susjos skriver:

  Sedär ja, snyggt fixat, fast det tog lite tid! En sån rem kanske man skulle ha på mobilen. Grattis!
  Å ha en bra måndagkväll!
  Kram

 14. BP skriver:

  Så du har övergivit din röda Canon. Kan ju inte låta bli att påpeka lite försiktigt att du lyckades ha sönder dina kameror trots säkerhetssnöre. Så då kan jag bara hoppas att du har mera lycka med din nya Samsung.
  Har alltid haft ett skyddshölje runt min mobil, men aldrig ett snöre. Mina kameror har alltid haft ett snöre, och konstigt nog har jag lyckats med att inte ha sönder en enda… än;-)

  PS. Det är väldigt rött hos dig just nu. Du har gått all in med julpyntet ser jag;-) DS.

  • Ama de casa skriver:

   Ja. det har jag. Trodde väl aldrig att jag skulle göra det!
   Haha! Du har rätt. Min nya mobilkamera ligger fortfarande en anings pyrt till 😀 Ska försöka vara rädd om den.
   Mina tidigare mobiler har aldrig haft några skydd, fast å andra sidan har dom knappt varit framme heller.

   Julen är min favorithögtid 😀

 15. Violacornuta skriver:

  Konstigt 🤔😄

 16. Ditte skriver:

  Bra med både hängslen och livrem. Och nytta gör de ju absolut. Säkerheten först.
  Visst blev bilden rak och riktigt bra. Kul att du är nöjd med den nya telefonen. Nog så viktigt.
  När jag köpte min Iphone hos Telia här i Stockholm kom både säkerthetsrem och ett liknande transparent fodral med i köpet. Men eftersom jag oftast använder min kamera när jag tar bilder så har jag ett annat fodral med plats för körkort, busskort och betalkort till . Och både kameran och telefonen är med, med säkerthetssnören. Så både hängslen och livrem är med och på. Här också.
  Önskar dig en trevlig måndag kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Säkerhet är bra. Så länge den funkar i alla fall… 😉
   Jag gillar min nya mobilkamera bättre och bättre, men jag är inte lika snabb med den vilket är en nackdel. För mig mer än för Anders eftersom det är han som ska arkivera bilderna 😀
   Jag har min lilla handväska med där alla andra grejerna finns med, som busskort, nycklar, extra munskydd och och annat nödvändigt.
   Tack detsamma!

 17. åsa skriver:

  Hängslen och livrem 😀 fast för mobilen då… med tanke på vad en mobil kostar, i alla fall i Sverige 🇸🇪 får man lov att vara försiktig och inte ha sönder i onödan.
  Sånna kringelikrokar paket tar nu för tiden 🤪 vi väntar på ett paket med julklappar till Elin å det verkar tagit en paus och befinner sig för närvarande i Tyskland… paketet startade i Kina 🇨🇳 så varför det bestämde dig för att bli fast i Tyskland 🇩🇪 vet jag inte 🤷🏻‍♀️
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Mobilen var dyr, men väl värd pengarna tycker jag. Nu behöver jag inte ha med nån kamera längre. Spar min rygg, för telefonen är lättare än kameran.
   Hoppas era julklappar kommer fram i tid!
   Kram

 18. yfronten skriver:

  Vilken fin jultröja! Säkerhetssele behöver jag inte, men jag har verkligen inte fattat hur du klarat dig utan fodral till mobilen! Hoppas att det går bra nu att ha den som kamera! 🙂

 19. mycketyck skriver:

  Alla appar är inte bra så man ska kanske ta det lugnt med att installera dem. Misstänker att det är en ifån. Jag ratar dem och föredrar andriodfåner. Supernöjd med min som jag köpte här nere förra året. Men tar oftast foton med min systemkamera. Den klarar av när man skjuter från höften liksom.

 20. Paula Merio skriver:

  Så smart av din omtänksamma man! Så du fortsätter att snacka in dig hos mobilkameran! Och får prata med den varje gång du ska knäppa ett foto? Finns det verkligen inga alternativ, en liten avtryckarknapp man själv kan fibbla med? Jag tar få foton med mobilen men har ju inte någon riktigt vass mobil heller. Mitt problem är att jag vill beskära och fixa och dona med bilderna o från kameran läser jag in dem i datorns bildbehandlingsprogram. Mobilen är på tok för liten för att jag ska se vad jag gör,. haha
  Lycka till med den fina matchningen!

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det finns en avtryckarknapp också men jag gillar att prata med den 🙂
   Tidigare har jag tagit väldigt få bilder med mobilen, Anders har däremot använt sin mobilkamera rätt flitigt i flera år nu.
   Bilderna från båda våra mobiler åker direkt upp i ”molnet” (när det det finns internet), sen plockar jag hem dom till min laptop via en genväg på skrivbordet. Plättlätt! Att pilla med bilderna eller bloggen på telefonen det är på tok för jobbigt.
   Tack så mycket!

 21. bmlarsreseblogg skriver:

  Säkerhetsbälte till telefonen skulle jag verkligen behöva! Nu sitter jag med en spricka i skärmen och då äntligen köpte jag en skyddsfilm….
  Gammaldags måttband är inte att förakta…

  • Ama de casa skriver:

   Det känns tryggt med snöret runt handleden när jag ska fota 🙂 Trist med sprickan…
   Jag har alltid med mig ett måttband i handväskan. Man vet aldrig när man kan komma att behöva mäta nåt 😀

 22. Säkerhetssnöre, verkar praktiskt 🙂 Jag kör med plånboksfodral på min mobil då tycker jag man alltid håller den tryggt, och tappar man den så är den skyddad.

  Annars finns det nånting som heter senilsnöre till glasögonen, det kan ju vara bra i framtiden för att hålla reda på mobilen också. Då kan man verkligen gå runt och vara som en liten julgran 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jag har en liten nyckelplånbok där mina kort mm också har sina platser.
   Senilsnören kan nog funka till mobilen också, men ännu håller jag reda på glasögonen utan snöre. Ja, oftast i alla fall 😀

 23. Jag beställer också alltid fodral till mina mobiler men jag vill ha sådant som man viker runt. Får bättre grepp, tycker jag. Dessutom skyddas skärmen. Min har också snodd men den tog jag faktiskt bort. Men har den kvar, vet var den är.

  • Ama de casa skriver:

   Det här är mitt första mobilfodral. Eller nej, jag har haft ett tidigare också men det var länge sen.
   Så du tog bort snodden? Oj. En snodd har jag länge saknat till mobilen.

 24. Ruth i Virginia skriver:

  Nu blir det skjuta av, skulle jag tro! 🙂
  Superfin kofta, Ama!

 25. kajsalisasblogg skriver:

  Man måste stoppa in dom där förbannade mobilerna i något, knäckte glaset på min när jag hade den lös i bakfickan och körde bil.

 26. Anki skriver:

  Perfekt med en säkerhetsrem!
  Anders gjorde helt rätt som avinstallerade den där appen 🙂
  Ha en bra tisdag!

 27. Janne skriver:

  Det var fiffigt. Ett husrum för kameran. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: