Ännu mer lyckad shopping

På sistone har vi köpt flera grejer som vi varit mycket nöjda med och vi verkar vara inne i ett stim, så vi gav oss ut på ännu en shoppingtur igår.

Vi gick iväg till Carrefour.

Där fick Ama för första gången se en bil som tankade el. Kanske ni ser det dagligdags, men Ama tyckte att det var spännande. Det var en lampa som blinkade, månntro om det var tanklampan?

Sen blev det shopping.

Först shoppade vi en teknikpryl inne på Carrefour. Det lustiga här var att det faktiskt var Ama som hittade den. Applåder tack!

På vägen hem gick vi in på Kinaaffären på Valencianas. Där köpte vi en mojäng som Ama begriper sig betydligt mycket bättre på.

Väl hemma installerades teknikprylen på Anders sängbord. En trådlös laddplatta som man lägger telefonen oppanpå för laddning och som visade sig fungera alldeles utmärkt. (Att Ama hittade den på Carrefour berodde på att vi redan har en sån, så hon kände igen bilden på utsidan av förpackningen). (Hmm… Egentligen är det rätt onödigt att förklara allt och avslöja sig själv).

Till mojängen vi köpte på Kinaaffären fanns det en manual som Anders läste med stort intresse. Ni kanske förstår att Ama fattade mer vad det där var? En kaffebryggare är inte lika svår att känna igen som tekniska pryttlar.

Kriteriet för kaffebryggaren var att den inte fick vara för stor. När man har ett litet kök får man väga allt på guldvåg innan man slår till. Nu står den bredvid Nespressobryggaren på mikron och har inte stört utrymmet ett dugg. Perfekt när man vill ha en balja med bryggkaffe istället för Nespresso.

Vi är väldigt nöjda med gårdagens shopping!

Har ni köpt nåt på sistone som ni är riktigt nöjda med?

Gomorron!

Annons

52 Responses to Ännu mer lyckad shopping

 1. mamma C skriver:

  Vilken fin liten kaffebryggare ni hittat. Jag har precis handlat julklappar som jag känner mig nöjd med. Även om jag inte själv ska få dem utan ge bort dem.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Den var precis lagom stor för att inte sno nåt extra utrymme i köket. Det på mikron använde vi just inte 🙂
   Visst är man nöjd när man har hittat bra grejer att ge bort!
   Kram

 2. Anki skriver:

  Grattis till bra och användbara inköp! Det gäller att passa på när man har flyt!
  Jag är väldigt nöjd med mina nya vandringskängor 🙂
  Ha en fin lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Tack Anki! 🙂
   Jag är också nöjd med mina nya skor även om det bara är gåskor. Såpass nöjd att jag till och med köpte ett extra par i reserv 😀
   Tack detsamma!

 3. Znogge skriver:

  Grattis till lyckade inköp! Jag är supernöjd med min nya dunkappa och min nya handväska 😀

  God lördag!

 4. farfar hebbe skriver:

  Ja.En musikfri dag? Det låter väl väldigt onödigt…Det är f-n i mig omöjligt..Jag har en snudd på likadan bryggare,också ett kinaköp,funkar jättebra..Kollar ut,nu snöar det igen,har varit ett par timmars uppehåll men nu är det igång igen,inga jättemängder men FY ändå..Haé Kram.

 5. jo, att ladda är viktigt… jag blir fortfarande impad av allt sladdlöst… minns hur det var på 50-talet, när mormor värmde soppa i en plastdunk i sin järnspis… det gjorde hon bara en gång 🙂 minns fortfarande ljudet av när hon skrapade bort plast från järnringarna….

 6. friochlycklig skriver:

  👏 Bra jobbat! Jag är inne i ett icke-handla-stim just nu och det är jag nöjd med. Kram

 7. Ami skriver:

  Söt liten bryggare, men den är ju inte röd 😃
  Jag köpte mig ett par kängor som jag är nöjd med!
  Kram

 8. Yvonne skriver:

  God förmiddag, men sån söt kaffebryggare, synd att de missat att köpa in den i rött 🙂 , men det går väl ändå. Du får ha en röd mugg till.

  Ha en fin lördag

 9. Härligt att få summera en lyckad shoppingrunda! Jag är tyvärr alldeles för förtjust i shopping ö h t, lyckas även i dessa tider slinka in i tomma butiker och kommer ofta ut med något ”kap” …

 10. Geddfish skriver:

  Det var ju lyckade inköp 😀 Användbara.
  Mitt senaste inköp var Storytel Reader och jag är mycket nöjd med den! Har t.o.m. lyckats blåtutta ihop den med min streamer /hörapparater, för man kan lyssna gm Readern också!
  Lördagskram!

 11. skåningen skriver:

  Applåder till Ama!
  Jag har inte sett el-tankning!
  Ta och leta efter en halsduk Jag kan lova dig den passar 🙂
  Jag önskar er en bra lördag!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Tack så mycket för applåderna! 🙂
   Det var premiärtankning för min del, såg kul ut.
   Problemet är bara att hitta en halsduk! Fast det finns ju åtminstone en i ”dammsugarpåsen” i garaget…
   Tack detsamma!
   Kram

 12. Micke skriver:

  Det där med elbilar undrar jag hur man ska få till det i slutändan, hoppas de kan få ordning med ställen att kunna ladda här i fosterlandet.
  Regeringen har tydligen gått ut med att de ska satsa pengar på det, välbehövligt minst sagt om nu alla så småningom ska ha elbilar.

  Nästa telefon jag köper ska jag se till att kunna ha en ”laddplatta” istället för sladd.

  Grattis till en fin, och lagom stor, kaffebryggare.

  Ha en fin lördag nu Ama.

  • Ama de casa skriver:

   Fixar dom inte fram fler laddställen så får man väl fixa fram jättelånga sladdar! 😉

   Det är superbekvämt med laddplattan.

   Tack så mycket och tack detsamma!

 13. mittlillautrymme skriver:

  Go’ middag Ama!
  Det verkar som om du numera helt har tagit kommandot i shoppingen? 😀

  • Ama de casa skriver:

   Goafton Leffe! 🙂
   Jajjemensan! Nu hittar jag till och med teknikprylar! Fast Anders fick läsa på paketet för att avgöra ifall det verkligen var en sån vi letade efter – och det var det! Weehooo!!! 😀

 14. Sussi skriver:

  Mycket bra shoppat! 🙂 En sån där laddarmojäng vill jag med ha. Den enda shopping, man gör nuförtiden med de restriktioner vi har är att handla mat. Inte lika roligt som annan shopping 😉
  Nätshopping, here i come 😉

  Ha en trevlig helg

  • Ama de casa skriver:

   Jag är jättenöjd med shoppingen 🙂 Matshopping är den allra roligaste tycker jag. Kläder är ett nödvändigt ont som jag verkligen inte gillar… 🙂
   Tack detsamma!

 15. Ditte skriver:

  Lyckad shopping.! Jadå! Trådlösa lurar som är kraftogt brusreducerande som fungerar både till Mac och telefonen och till mobilen små trådlösa öronsnäckor Ja, de fungerar även till Mr Mac. En trådlös laddningsplatta har jag till telefonen men tycker det går lika bra med den vanliga sladden. Men jag använder den också till lurarna så i bruk är den.
  Perfekt med den nätta kaffebryggaren ovanpå micron.
  Önskar dig en fin fredag.

  • Ama de casa skriver:

   Grattis till din lyckade shopping! 🙂
   Jag tyckte det funkade utmärkt med sladden ända tills jag ”fick” den nya telefonen. Sladden satt så himla hårt så det kändes som om jag skulle kasta iväg telefonen i väggen när den väl släppte…
   Tack detsamma!

 16. Ann-Kristin skriver:

  Jag som älskar att skrota runt i affärer har ett uppehåll just nu. Passade på när Ö skulle byta till vinterdäck i början av veckan och följa med och köpa mig lite blommor, såg sedan i ögonvrån att Jysk låg nära, gick dit också, med där handlade jag inget.
  Önskar er en trevlig helg😊

  • Ama de casa skriver:

   Att skrota runt i affärer hör inte till mina favorithobbyer, skrotar hellre omkring utomhus 🙂
   Jysk är dock en affär som jag gillar gå runt i, där finns varken kläder eller skor. Utom på folk då och det är jag tacksam för 😀
   Tack detsamma till er båda!

 17. BP skriver:

  Har faktiskt bara sett laddning av en el-bil en enda gång, på Danderyd Sjukhusets långtidsparkering. Fast där var sladden inte blå utan limegrön;-)
  Stort GRATTIS till den fina kaffebryggaren. Perfekt ”passform” där uppe på mikron. Vi dricker aldrig bryggkaffe nuförtiden utan tar en Nespresso.
  Japp, jag har klickat hem fyra eller fem saker nyligen. Det liksom kliar i ”spenderfingrarna” nu när man ”lyxar till” det mera sällan p g a C-19.

  • Ama de casa skriver:

   Åh! Det måste ha varit en fin upplevelse för dig att se den uppladdningen 😀
   Ibland vill vi (mest Anders) ha en balja med kaffe. Hittills har vi haft neskaffe men bryggkaffe är nog snäppet bättre. Oftast blir det nespresso ändå.
   Jag var övertygad om att du skulle favorisera Conny som bästa köpet 😀

 18. LillaSyster skriver:

  Vilken bra dag =)
  Jo jag är nöjd över gårdagens shopping, fixade trollungarnas julklappar, bara att följa önskelistorma. Bla en lavalampa. Ha en bra kväll!

 19. Jag har inte köpt än, men skall köpa en ny tv till sovrummet 🙂 det känner jag mig nöjd med redan nu 🙂

 20. Ylva skriver:

  Grannen har en Tesla så jag ser den ofta på laddning, men har inte kollat om det är blinkande lampor. 🙂

 21. mycketyck skriver:

  Vi har ju en cykeltesla men jag vet inte om lampan blinkar vid laddning för JR sköter det hela.
  Vi har en liten bryggare för morgonbaljorna och en nespresso för kvällen.
  Vet inte om vi köpt något speciellt på sistone för klura på det och återkommer kanske om jag kommer på något.

  Ha en fin söndag !!!

 22. Läsa manualer kan vara hur trist som helst eller väldigt underhållande – beroende på korrekturläsning. Köpte faktiskt en ny kastrull som jag hittills är nöjd med i vissa avseenden men mindre i andra. Kanske jag vänjer mig vid de lösa silikonhandtagen.

  • Ama de casa skriver:

   När manualerna är typ Google-översatta kan dom vara ganska underhållande faktiskt, men då får Anders visa det för mig för jag läser inte manualer frivilligt 🙂
   Lösa silikonhandtag? Det låter lite som kastrullsetet vi hade till campingköket. Flera kastruller, ett löst handtag. Fast det var i metall.

 23. Paula Merio skriver:

  I Ludvika kör många med elbilar. Vi har fått en tankstation även här, fast den är undangömd, tror att den bara ska vara för invärtes bruk, dvs, kommunens fortskaffningsmedel. Grejen är att vi är så långt ifrån ära och redlighet så att kommer man hit med elbil från stan och inte kan ladda här så kanske man får stanna här för laddningen räcker inte tillbaka! Kul va? Men som motvikt har vi ju gengasbilar…

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det låter inte så smart att köra långt bort med en elbil om det inte finns laddningsmöjligheter. Men ofta går väl såna på både el och bensin? Jag vet inte så noga, vår går i alla fall bara på bensin så mycket vet jag 🙂
   Gengas… Det var väl under krigstiden man körde med såna? Fast det kanske är i ropet igen.

 24. Susjos skriver:

  En sån där mobilladdare vore inte dum…
  Inte en elbil heller!
  Jag är verkligen inte nöjd med mitt senaste inköp, byrån hade flera skavanker, hoppas nu att den smidigt kan returneras!
  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Laddaren är hur smidig som helst!
   Elbilar är lite lömska. Det hörs knappt när dom kommer smygandes… 😉
   Aj då. Inte kul med ett skadat exemplar. Hoppas att köpet kan hävas utan problem.
   Tack detsamma!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: