Ännu en lyckad shopping!

I måndags gjorde vi en sån lyckad shopping att den var nästintill perfekt. Redan på onsdagen blev det ännu en lyckad shopping.

Den här gången tog vi bilen. Vi tycker att det känns som att antalet bilar har ökat här igen? Undrar just om det var en massa Madridbor som flydde ut till kusten innan stan stängdes ned? Ser förresten ut som Ama är delägare till lastbilen. En Ama, flera Amar, typ.

Målet var detta:

Shoppingcentret Zenia Boulevard.

Och målet på Zenia Boulevard var… Ja gissa?

Media Markt (inte alls svårgissat så det blir inget pris till er som gissade rätt).

Anders hade gjort ett par beställningar på nätet och upptäckte då att man kunde hämta grejerna på plats i affären istället för att få hemleverans. Perfekt! Då kan man ju själv bestämma när man vill hämta varorna istället för att få husarrest den dagen leveransen ska ske.

När varorna var på plats i affären så kom det både ett mejl och ett sms.

Till vänster just innanför dörrarna på Media Markt hade dom den här fiffiga grejen som vi aldrig tänkt på förut. Ett ”leveransskåp”.

Man skulle slå in en kod för att komma åt varorna. Lätt att tro att det var QR-koden som kom i mejlet man skulle använda, men den funkade inte. Den koden var till för manuell betjäning.

Med hjälp av den sifferkod som kommit i sms-et kunde man passera alla köer (om det inte hade varit kö till själva ”leveransskåpet”), knappa in koden och – POFF! – en lucka öppnades där varorna fanns. Supersmidigt!

Bakom lucka nummer 2 gömde sig den andra beställningen. Lite som en adventskalender kan man säga.

Sen kom det svåraste av allt:

Att hitta bilen i garaget. Vi hade varit lite wild & crazy och inte parkerat på vårt vanliga ställe. Men mantrat ”D7, D7, D7…” löste det hela på ett bra sätt, vi hittade bilen rätt snabbt.

Vad var det som hade inhandlats då?

I det första luckan fanns ett par ”Micro USB to USB Type-C Adapter” (Ama läste innantill på paketet för att förmedla den informationen). Ama verkar vara involverad i det hela också om man ser på tillverkarens namn, fast grejerna var till Anders.

I den andra luckan fanns en ny telefon, även den till Anders. En Samsung Galaxy S20 FE. Som synes (om man vet vad man ska se på) så har den tre objektiv till kameran, ett normal, ett vidvinkel och ett zoom.

Den är större än den gamla telefonen och har tydligen fler finesser. Den gamla var 6,5 år gammal och hade blivit rätt trött och slö, den nya är bra mycket piggare. (Det är den nya till höger om ni undrade).

Ama då? Fick inte hon nånting alls?

Jodå!

Hon fick en fin papperspåse som är jättebra när hon måste hyperventilera av någon anledning.

Sen fick hon även två klubbor – en per beställning, fast ni ska veta det att det är supersvårt att äta klubbor med en papperspåse på huvudet.

Jodå, det blev det ännu en lyckad shopping!

Fast vänta nu ett tag… Om det nu går så fort och lätt att beställa och hämta varor från Media Markt utan att behöva hamna i husarrest? Hur mycket kommer Anders att beställa framgent? Få se nu… Var la Ama den där papperspåsen? Det känns som om den behövs nu på en endaste gång.

Gomorron!

64 Responses to Ännu en lyckad shopping!

 1. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Ojdå, jag fick för mej att Anders slutat handla på Media Markt, men det kanske blir fler lucköppningar nu fram till Jul. En smart julklapp ………… ge honom en lucköppning fram till julafton! 😀
  Förresten, det kan inte heta Amar, självklart heter du Amor i pluralis! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Tror nog inte att den där julklappsidén är så bra egentligen. Det senaste (sista?) jag kan komma på att jag köpte av Media Markt-karaktär var en super8-kamera precis då när videokamerorna var på stark frammarsch. Tror att Anders själv vill välja varor vid den typen av inköp, jag hänger inte med så bra i utvecklingen där 😉

   Haha! Ja, Amor låter ju faktiskt mycket bättre 😀

 2. Yvonne skriver:

  God morgon, kul med shopping och att blev nöjd med alla sina prylar. Fiffigt med de där skåpen, vi har såna hemma i Åkersberga i centrum, Instabox heter de, röda och fina med vit text.

  Ha en fin lördag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jodå, vi är båda nöjda. Anders kanske något nöjdare än jag 😉
   Såna där skåp har jag bara sett i bloggar tidigare, hur fiffiga som helst!

   Tack detsamma!

 3. bmlarsreseblogg skriver:

  Nu ska du se att det blir handlat många ”konstiga” saker av Anders när det gick så lätt! Trösta dig med att det blir många klubbor (och en och annan papperspåse, som du nog kommer att behöva…)

  • Ama de casa skriver:

   Jag befarar det värsta när det kommer till shopping… Men han kan åtminstone inte beställa en 100tums-TV (om det nu finns såna) för en sån ryms inte ens i dom största luckorna 😀

 4. skåningen skriver:

  Du får hålla hårt i börsen!!
  Ha en bra Dag!
  Kram!

 5. friochlycklig skriver:

  Riktigt smart det där men ta av påsen från huvudet så vi kan se ditt trevliga ansikte bättre. Kram 👍

 6. farfar hebbe skriver:

  Oj Oj,Om Anders tänker shoppa på detta vis fler gånger,så rekomenderar jag att du håller hårt i påsen den kommer säkert att behövas..Ja den reklamen blev ju prisad ordentligt då det begav sig,den första med båten var ett superlyft för Gevaliareklam,som kom att följas av många fler,”Oväntat besök” bilder och videosnuttar..Haé Kram.

 7. farfar hebbe skriver:

  Oki,då läser jag inte snö utan vatten,,så passar temat även för dig..Haé Kram.

 8. vad lever affärerna/spanjorerna av… om allt är gratis??

  • Ama de casa skriver:

   Nu var ju inte dom här grejerna gratis alls… Men har man betalt vid beställningen på nätet så kan det ju kännas som gratis när man hämtar grejerna 🙂

 9. Ami skriver:

  Vilken tur att det blev något till dig också 😃

 10. Annica skriver:

  Både påse och godis 🙂
  Bara tacka och ta emot 👍
  Kram

 11. Znogge skriver:

  Smart sätt och det är väl samma som Instabox som finns här men då med leveranser från olika företag. Hoppas nya telefonen utfaller till belåtenhet. Papperspåsen har i alla fall inslag av rätt färg så kanske blir den din nya favorit.

  God lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det verkar vara samma idé, skitsmart! Fast jag tror inte att Media Markt låter andra företag leverera där… 😉
   Ännu så länge är han väldigt nöjd i alla fall. En hel del pyssel att få till den som han vill ha den, så han jobbar på 🙂

   Tack detsamma!

 12. Geddfish skriver:

  Jag handlar aldrig mer på Media Markt efter allt det som de utsatt mig för och dessutom finns de inte i Lidköping. Nej, jag tar inte bussen till Skövde.
  Men detta är jag, det. Jag måste gilla ElGiganten, den som står till buds här.
  Vilken fin mobil som Anders köpt, rena drömmen 😀 vill ha….

  • Ama de casa skriver:

   Vi har inte så många ”teknik-affärer” att välja på, så Media Markt är en av få att välja på. Carrefour och AlCampo har en del, men inte alls lika stort utbud som MM.
   Mobilen är jättefin och den modellen finns i rött också… 😉

 13. Micke skriver:

  En adventskalender helt i min smak, om jag får säga så.
  Bra grej helt klart, här i fosterlandet har ju flera butikskedjor liknande ”julkalender” fast jag tar nog helst min ”husarrest” och låter någon bära hem det. 😉

  Ha det underbart nu Ama.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har sett den där adventskalendern på några bloggar tidigare men aldrig irl. En perfekt grej ju! Hatar att hamna i husarrest för att invänta leveranser. Dessutom finns det flera andra roliga affärer på Zenia B 🙂

   Tack detsamma!

 14. Micke skriver:

  PS: Frugan fick sin nya Samsung i veckan också…kameran är superb.

  Ha det.

 15. åsa skriver:

  Då vi antingen får hämta ut våra beställda varor på OKQ8 eller i bästa fall får dem levererad tll postlådan föredrar jag att ifall möjligt beställa genom Js firma för då får vi hemleverans och nej vi behöver icke passa utan de levererar vare sig någon är hemma eller inte.
  Så gjorde vi med vårt nya köksbord + stolar, smidigt.

  Ibland vill jag ha en ny iPhone, men då är det ju det där med att flytta över å installera… då är det lätt att behålla den gamla 🙂

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Om det handlar om så stora grejer som bord och stolar så skulle jag också vilja ha hemleverans. Men småpryttlar är bekväma att hämta när man själv har tid 🙂

   Gissa om Anders har haft mycket att göra med att få telefonen som han vill! Även här har dom – likt blogger och WP – ändrat om så man inte riktigt känner igen sig. Nya namn på appar osv. Men han ger sig inte och nu är telefonen snart klar, inklusive vissa hemmagjorda telefonsignaler mm. 🙂
   Kram

 16. LillaSyster skriver:

  Alla nöjda och glada då! Hoppas att du fått av dig påsen och fått i dig åtminstone en klubba =)

 17. BP skriver:

  Hahaha! Dessa adventskalenderboxar fanns här också, men konstigt nog har dom tagits bort i Täby Centrum.
  Jättekul med den nya Samsung och tre objektiv. En sådan mobil i den färgen har jag inte sett här än. Å stor är den också.

  • Ama de casa skriver:

   Jag hade aldrig sett en sån irl förut – hur smart som helst ju!
   Vet du vad? Den där mobilen finns i rött också… Jag börjar bli riktigt sugen nu faktiskt… 😀

 18. Mamma C skriver:

  Mycket fiffigt och bra om man kan behärska sig med handlandet.
  Kram Carin

 19. Ditte skriver:

  Visst är det praktiskt att själv hämta i luckan. Så finns här på många ställen både i butiker och om man beställer via post och själv vill hämta. Inga körer utan en fungerande kod.
  Men! Var är din nya telefon? Eller har du missat att beställa? Klart att du också är i behov av en. Eller kan få behov när den anländer. Och då får ni ju chansen en gång till att öppna i varje fall en lucka.
  Önskar er en fin lördag.

  • Ama de casa skriver:

   Såna där uthämtningsställen har jag inte sett här förut. Superbra ju!
   Min nya telefon… Jag är ju ganska anti till att byta grejer som funkar, men ärligt talat börjar jag bli rätt sugen nu. Speciellt eftersom den finns i rött också 😉
   Tack detsamma!

 20. yfronten skriver:

  Vilken smart julkalender! Jag vet att todo betyder allt på spanska men läste först to do. Det kan ju vara praktiskt att ha sin to do -list på huvudet, för då kan andra säga vad man ska göra. 🙂

 21. yfronten skriver:

  Jag upptäckte förresten just att makens företag ska bli granne med lolitabutiken.se ! Där kan man hämta ut varor, men det låter lite för suspekt för att jag ska låta maken gå dit… 😉

 22. Du kan väl gå runt med påsen i grannskapet och köra ”bus eller godis” 🙂

  Men, du hade ju redan två klubbor 🙂

 23. Susjos skriver:

  Haha! Jag förstår att du behöver påsen på huvudet! Smart sätt att hämta ut varor, så se till att köpa en ny mobil du också! JAg är nöjd med min nya Iphone!
  HA det gott!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Eftersom fånen (telefonen, alltså 😉 ) även kommer i rött så har jag varit sugen på en sån jag också. Men jag låter Anders hitta alla grejer som jag vill ha och som inte verkade finnas från början innan jag slår till 🙂
   Tack detsamma!

 24. mycketyck skriver:

  Lite som bingolotto då och adventskalendern på samma gång. Vi kör det mesta på livrasion för det känns säkrast så. Efter sex år så är en mobil i sin ordning tycker jag. Körde på en samsung S40 och är nöjd med den. Black edition :).
  Men en röd tycker jag passar dig bra så beställ för tusan.

  Ha en fin söndag!!! Vintertid igen.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, precis en sån kombi är det ju! 🙂 Vi hatar att få husarrest för att vänta på leveranser, så hemkörning undviker vi så gott det bara går.
   Jag får se hur pass nöjd Anders blir med sin nya. Min gamla är fortfarande relativt pigg så det är liksom inte samma ”panik” för min del.

   Tack detsamma! Ja, nu är vintertiden här, fast inte riktigt överallt. Klockan i bilen och säkert nån fler är kvar i sommaren 🙂

 25. Paula Merio skriver:

  Vilka värsta shoppaholics! Men vilka pyttegrejer, tänk om man beställer en 75tums teve? Hamnar den också i en skåplucka på väggen? Haha, det skulle just se ut. Mobilerna är inte tillverkade för att hålla särskilt länge, men jag orkar inte lära mig alla nya finesser och funktioner och blir förbaskad över all data som ligger inne i mobilen redan då man köper den men som man absolut inte behöver…Önskar Anders lycka till med fotandet, han har en ypperlig fotomodell att träna både vidvinkel och zoom på!

  • Ama de casa skriver:

   En sån TV måste nog vara vikbar ifall det ska funka. Fanns visserligen större fack men inte fullt så stora 🙂
   Anders håller på med inställningar, ringsignaler och en massa grejer. Det tar tid att få till den som man vill.
   Vidvinkel är ju bra att ha ifall man ska få med hela mig i bild 😀

 26. Coolt! Vårt närmaste apotek har en superkul grej där de knappar in vad man vill ha och sedan kommer det utploppandes i en lucka! Pappa följde med in en gång och han var lika road som jag. Gener! De höll sig dock för skratt den dagen som maskineriet bakom inte ville vara med. Eller om det var tomtarna som strejkade.

  • Ama de casa skriver:

   Vilken skojig manick! Jag skulle också ha varit road (så länge det funkade i alla fall). Jag fick stora leenden från personalen (fanns en manuell disk vid sidan av) när jag höjde armarna i luften och utropade ”Perfecto!” båda gångerna som vi fick upp en lucka. Jodå, det syns att folk ler även om dom är maskerade 🙂

 27. Jag undrar där på bilden som det står ”fruktans ama” fast man markerat det lite? Är det kanske ett hemligt meddelande så alla vet att nu kommer du på besök 😅.

 28. farfar hebbe skriver:

  Morsning..Så då har vi återgått till normaltid,jag tycker vi ska sluta att hatta fram och tillbaka med den timmen (sommartimmen).Verkar som jag ska få en halvklar dag med risk för regn..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker också att vi ska sluta hatta med tiden. Fast det lät lite oroväckande att alla länder själva skulle få bestämma om dom ska gå på sommar- eller normaltid. Vill inte ha blandade tidszoner i hela Europa.
   Här skiner solen. Igen 🙂
   Kram

 29. Karin Eklund skriver:

  Apropå påse på huvudet som hatt. Jag tycker också att det ska vara sluthattat med sommar och vintertider. Vi blir ju bara irriterade, frustrerade och förvirrade av att hålla på så där. Vi behöver nog alla den där påsen som du har på huvudet. Det blev ju nästan en skyltsöndag igår. Smidigt att hämta ut sitt paket själv, intressant också. Man måste ju tänka också och roligt att ni hittade bilen så ni kom hem igen.
  Ha en fin söndag hälsar Karin med ett uppsprickande molntäcke där solens strålar försöker ta sig in över Åland.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det dumt med allt detta hattande med tiden! Hoppas dom kan fatta ett vettigt beslut snart och att alla länder bestämmer sig för att använda samma tid. Normaltid skulle nog vara bäst, för då går soluren rätt igen. Fast här i Spanien går dom två timmar fel på sommaren. Anledningen till detta har jag förklarat här ifall du är intresserad:

   https://amacasa.wordpress.com/2017/05/29/ar-tiden-ur-led/

   Ja gårdagens inlägg blev ju något av en skyltlördag 😀

   Ha en fin söndag ni med! Här skiner solen idag igen 🙂

 30. Biggeros skriver:

  Det får jag snacka om smidigt=)
  Troligtvis blir det fler köp. Vi hade två leveranser från Amazon i dagarna. Synd om Ama att hon fick bara en påse på huvudet =/
  Ha en bra dag=)

  • Ama de casa skriver:

   Det var verkligen ett bekvämt sätt att få tag i dom beställda varorna 🙂
   Jag fick ju faktiskt även två klubbor, så jag kan inte klaga 😉
   Tack detsamma!

 31. Lena i Wales skriver:

  Mannen hämtade något i en liknande box, innan Coronatid. Funkade bra, trots att jag var tveksam.
  Två klubbor, inte dålig utdelning!
  Skön söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har aldrig sett en sån förut (annat än på bloggar) men det var ju väldans smidigt!
   Två klubbor OCH en papperspåse som man kan hyperventilera i! Jag var mer än nöjd 😉
   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: