Paradoret i Ciudad Rodrigo

Där ligger paradoret som vi nu har bott två nätter på.

Det befinner sig mitt på den fantastiska ringmuren som går runt hela gamla stan.

En vacker gammal byggnad som har restaurerats och byggts om till hotell. Allt i statlig regi som alla dom paradorer som finns runt om i Spanien.

Inredningen är läcker…

… och hotellkorridorerna är fina dom med.

Här gick den i en böj, korridoren.

Som synes var vi båda med och irrade runt.

Vi hittade vårt rum.

Det firade vi med att ta ett glas vin på rummet. Efter ett par sippar upptäckte vi ett stort fel – wiffit funkade inte alls i rummet och så kunde vi ju inte ha det.

Så vi bytte rum och fick då ett fungerande wiffi och även en sänghimmel.

Vaaar är Ama? Hon verkade skämmas lite över att ha varit till besvär och krävt att få byta rum så hon gömde sig bakom gardinen.

Efter att ha promenerat hit och dit och kors och tvärs genom stan både på och nedanför ringmuren så blev det dags att kolla in paradorets trädgård. Det var sådär långt som Ama kom innan hon vände om och begav sig till rummet för att vila.

Anders kollade in trädgården mer noggrant. Vissa träd var beskurna och andra skulle kanske behöva en släng av sekatören. Den hade vi dock ”glömt” hemma.

Trädgården såg fin ut…

… och ringmuren var imponerande. (Genom den lilla glipan och tunneln i muren, det var där vi körde in till stan med vår bil i förrgår).

Självklart lyckades Anders klämma sig genom en halvstängd dörr och hittade den branta trappen som ledde upp till tornet.

Därifrån hade man en strålande utsikt över floden. Ja, det hade ”man”. ”Kvinna” (Ama alltså) var på rummet och vilade upp sig om ni kommer ihåg?

– Likaså bra det, sa Anders. Du skulle ändå inte ha gillat den där smala och branta trappen.

Att utsikten var fin, det måste Ama medge. Fast det räckte att se den på bild.

Idag är det dags att åka vidare igen. Huvvaligen för den smala nedfarten och utgången genom muren. Hmm… Ama kanske ska offra ett extra munskydd och ha det som ögonbindel? Ingen dum idé alls, faktiskt.

Gomorron!

50 Responses to Paradoret i Ciudad Rodrigo

 1. Christina skriver:

  God morgon, så fint ställe och vilken utsikt . Här ligger dimman tjock och lamporna är fortfarande på inne, så mörkt o trist. Ska dessutom städa lite. Jaja det blir väl bra . Ska bli bjuden på mat o tårta på jobbet på em så då blir det skoj . ha en fin dag //Christina

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Christina! 🙂
   Här skiner solen men det är inte ens 10+ ännu. Men det ska gå över 30 idag 🙂
   Städa slipper jag eftersom vi bor på hotell. Att bli bjuden på mat och tårta är ju inte det sämsta 😀
   Tack detsamma!

 2. Anneli Häggkvist skriver:

  Go morr´n 😀 Tänk så häftigt att kunna få bo där som ni gör…nästan som drottning och kung 😀 (måste googla på paradoret 🙂 ) Vilket håll går trappen åt egentligen :)? Jag tycker den ser ut att går neråt 😂 någon slags synvilla där 🙂 Tack för rundvandringen ❤ En fortsatt härlig tisdag till Er 🌸

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Anneli! 🙂
   Det är häftiga boenden, paradorerna. Dom flesta i alla fall. Haha! Trappan går nedåt, precis som det ser ut på bilden. Men den gick uppför också när Anders gick åt andra hållet 😀
   Tack detsamma!

 3. LillaSyster skriver:

  Eller kan du ju bara blunda =) det blir mer ekonomiskt! Ha en fortsatt trevlig resa!

 4. Annica skriver:

  Väldigt vacker där 🙂
  Kram

 5. friochlycklig skriver:

  Jag har sagt det tidigare men säger det igen: ni är mycket bra på att hitta fina platser att besöka och övernatta på. Så vackert på det stället och inget nerköp vid rumsbytet heller. Kram

 6. vackert hotell, jag ska beskära lite buskar idag, vill Anders komma och hjälpa till? 😀

 7. Mamma c skriver:

  Helt underbart ser det ut och vilken fantastisk utsikt det var med.
  Ha en lika bra dag idag som ni hade igår.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det var ett väldigt fint och trevligt ställe. Utsikten gick inte att klaga på heller 🙂
   Tack – det har vi haft. Hoppas er dag också varit finemang!
   Kram

 8. Znogge skriver:

  Vilket fint Parador men lite The Shining-varning i korridorerna. För övrigt såg det ut att vara ett trevligt stopp 😀

  God tisdag!

 9. Yvonne skriver:

  Men så fint ni bodde, nästan synd att åka vidare, eller? Den där branta trappan skulle jag nog också ha vilat mig ifrån 🙂 . Nu kunde Anders alltså balansera på kanter utan att du visste det kan jag tänka mig.

  Ha en fortsatt fin resa och en fin tisdag

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var verkligen fint där. Men vi har mer ställen att kolla in, så vi var ”tvungna” att åka vidare 😉
   Jag var nervös för att det var just det han pysslade med – balansakter alltså. Men han kom tillbaks välbehållen i alla fall 🙂

   Tack och hoppas ni också har haft en braig dag!

 10. farfar hebbe skriver:

  Det är ju fantastiskt att alla dessa fina Paradorer drivs av staten,detta var ju väldigt pampigt..Jag har klarat av dagens teman utom Pussen och Resandefolket,men jag mår bra ändå..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Hoppas du har fått pussats lite vid det här laget nu då 🙂
   Paradorerna är jättefina och jag tycker det är kul att dessa fina byggnader kommer till användning så att många får njuta av dom.
   Kram

 11. Biggeros skriver:

  Tjusigt Parador som de flesta och inredningen är gedigen. Gillar både utsikten från tornet och trädgården. Kul att få snålskjuts på många av era turer men du gjorde rätt att stanna kvar på rummet. Ha det gott och en fortsatt trevlig tur ❤

  • Ama de casa skriver:

   Paradorer är (oftast) otroligt fina ställen. Kul att dom kommer till användning dom gamla, anrika byggnaderna. Man behöver ju inte bo där, det går bra att gå in och titta på många ställen (eller äta). Fast boendedelarna är ju dedikerade till dom som bor på hotellet såklart.
   Det var skönt att vila upp sig lite istället för att klättra upp i ett torn 😀
   Tack detsamma!

 12. Karin Eklund skriver:

  Ett härligt paradoräventyr blev det för er båda men också för oss andra. Utsikten är magnifik, tur att Anders klarade av den smala krångliga trappan upp till tornet och delar med sig av sina fotografier. Hoppas att du klarade dig vidare i livet, utan eller med munskydd över ögonen 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jag överlevde nedfarten och turen till nästa ställe. Phu! 😉
   Utsikten såg man även när man trampade runt på muren (utan att klättra upp i nåt torn). Jag var fullständigt nöjd med det 🙂

 13. Paula Merio skriver:

  Så tjusiga rum, jag skulle stortrivas i paradorernas land. Och vem kan sova utan sänghimmel, undrar just om du inte har anledning att rodna bakom skylten…
  Finns det något litet hörn av Spanien ni inte har besökt ännu?
  Trevlig fortsatt resa!

  • Ama de casa skriver:

   Rummen är vackert inredda, jag tycker dom är helt fantastiskt fina.
   Jodå. Det finns mängder av ställen av Spanien kvar att titta på även om vi sett en hel del. Tyvärr är ju läget nuförtiden att vissa ställen bör undvikas…
   Tack så mycket och ha det gott!

 14. Ditte skriver:

  Verkligen ett väldigt fint boende och fantastisk miljö. Utsikten likaså.
  Önskar er en fortsatt fin resa. Kanske blir det fler paradorer att övernatta på.

 15. mittlillautrymme skriver:

  Gokväll Ama!
  Tjusig utsikt där uppifrån tornet, fast ………. jag skulle nog ha stannat redan i trappan och börjat planera renoveringen, den ser lite sliten ut. 😀

 16. Ser väldigt trevligt ut erat boende – så det är i den ordningen, först kollar ni vinet, sen wifin 🙂 Tur ni kunde ta med er vinet !

  • Ama de casa skriver:

   Vi kom fram efter nästan tre timmars körning. Prio 1: Toa. Prio 2: Lite vin. Prio 3: Kolla wiffin… Idag prioriterade vi om. Fast det var onödigt – wiffin fungerade direkt 😉
   Vinet lämnar man inte ifrån sig bara sådär. Har vi släpat det ända från Torrevieja så kan vi släpa med det några rum bort också 😀

 17. åsa skriver:

  Fina ställen Anders hittar… Ni bor ju som kungligheter på Slottet.
  Den där utsikten som man såg medan kvinnan vilade var ju strålande och även själva upplägget… att Anders kringelikrokar sig genom halvtomhalvt stängda dörrar och hittar en smal trapp alltså.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Anders är en fena på att hitta fina ställen 🙂
   Hade jag varit med på Anders irrturer upp till tornet så hade han aldrig kommit upp dit och vi hade aldrig fått se några bilder. NEEEJJ!!! Är ett vanligt uttryck från min sida 😀

   Kram

 18. Veiken skriver:

  Nu är ni väl nästan på rymmen. Sååå långt hemifrån. ojoj, men ni har det bra och kan njuta av paradorer och annat mysigt! Vila bland annat!

  • Ama de casa skriver:

   Lite på rymmen är vi faktiskt. Känns spännande att vara så långt hemifrån men ändå hemma i vårt land 🙂
   Vila är verkligen inte dumt det. Tycker både jag och Anders (ja, han tycker det är bra att jag vilar så han kan göra lite som han vill 😉 ).

 19. BP skriver:

  Dessa paradorer är helt fantastiska. Otroligt hur man har piffat upp dom, tagit tillvara alla utsmyckningar och inredning och gjort hotell av dom. Höll på att skriva ”återvinning när den är som bäst”.
  Å det måste ju vara ett helvete att få wifi att fungera i sådana byggen med metertjocka väggar. Gissar att de flesta rum var lediga ändå, så det lär nog inte ha varit ett problem att byta.
  Förstår att du föredrog att vila upp dig. Den trappan hade inte jag heller varit sugen på direkt. Nedför okej, men inte uppför;-)

  • Ama de casa skriver:

   Visst är dom fantastiska! Älskar att man tar tillvara på dom här gamla byggnaderna så dom kommer till nytta. Att man ”utnyttjar” dom ekonomiskt gör ju att man har råd med renoveringarna också.
   Wiffit fungerade på dom flesta ställena utom just där vi hade vårt första rum. Men det var inga problem att byta ändå, så det blev hur bra som helst. Att inte ha wiffi är oerhört irriterande, speciellt när man ser att det funkar hur bra som helst nåt rum bort.
   Jag hade traskat runt bra mycket under dagen och kände inte riktigt för att utforska trädgården. Att det gällde att kuta upp i tornet visste jag inte då, men det hade absolut inte gjort mig mer sugen kan jag säga 😀

 20. mycketyck skriver:

  Nästan i Portugal verkar det som men ändå i Spanien. Klart man måste ha wiffi så byte av rum var smart. Ibland kan jag också tycka att vissa vyer gör sig bäst på bild.Branta trappor är inte min cup of tea om så säger.
  Men denna paradoren var ju väldig fin tycker jag.

  Ha det så gott på septembers sista dag !!!

  • Ama de casa skriver:

   Vi håller oss i hemlandet, känns bäst så. Branta trappor är inget vidare. Bättre med hiss i såna fall 🙂
   Paradoren var till vår belåtenhet.
   Ja, nu är sista septemberdagen för i år här. Tiden går fort…
   Tack och detsamma till er!

 21. Susjos skriver:

  Så vackert! Å fiffigt såklart att byta rum så wifi funkade!
  Nu måste jag skynda vidare mot jobbet…..
  tjing!

 22. yfronten skriver:

  Åh, vad fint med ringmur och valv och grejer, men branta trappor är onödiga! Vi har ju bestämt att de ska ha rulltrappa. 🙂

 23. Härligt att du också får uppleva sakerna via Anders bilder! Nya rummet där, var inte sängen smalare? Det hade aldrig funkat! Men vackert ställe – både inne och ute.

  • Ama de casa skriver:

   Vissa saker gör sig bättre på bild än i verkligheten faktiskt… 😉
   Sängen var smalare än vad vi har varit vana vid från paradorer, men vad gör man inte för att få kontakt med internet? 😀

 24. Geddfish skriver:

  Sent omsider, så var jag med er på paradoret! Verkade helfräscht allting och wiffin fick ni ordning på till slut, viktigt! 😀
  Härligt att följa er. Jag har pysslat med min klipphängare idag 😀

 25. Lena i Wales skriver:

  Oh, Ama, underbart med Parador!
  Dit vill jag också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: