Skyltsöndag – bok

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Bok.

Ama inleder med att visa hur svårlästa och svårbegripliga böcker kan vara och övergår sen till bilder från veckans resa.

Den här boken om guldruschen i Alaska lånade Anders hem till sin platta 2011. Förutom att det där med prickar över å, ä och ö sattes lite random genomgående i hela boken, så var det stavfel precis överallt. Ibland ganska svårtydda sådana.

Bibeln är en ganska svårbegriplig bok. När vi besökte Noaks Ark – byggd i skalenlig storlek – i USA 2016 (finns att läsa om HÄR) så tyckte vi det var underligt att gubben Noak hade med sig dinosaurier på arken. Dom dog väl ut långt innan människorna var uppfunna?

Det var faktiskt en dam bredvid Ama vid den där skylten som sa:

– Men åh! Så dinosaurierna fick följa med? Jag trodde att dom utrotades av själva floden…

Hon lät skrämmande allvarlig när hon sa det.

Bibeln har liten text och är svårläst. Men även om en bok har stor text…

… så kan den vara nog så svårläst ändå.

Nu lämnar vi arkivet och går över till veckans bildskörd.

Som vanligt hade vi bokat med bo(o)king. Farbrorn i receptionen på hotellet i Alcázar de San Juan trodde att jag fotade tavlan längst upp till höger. När Ama sa att det var booking-skyltarna hon fotade så skakade han lite lätt på huvudet och såg en anings konfunderad ut. Kanske hade det inte bott så många skyltfanatiska bloggare där innan?

I receptionen på hotellet i Ayora hängde det en braig bok (libro på spanska) med tips om restauranger och saker att göra. Himla bra!

Utanför vårt rum en trappa upp på samma hotell fanns det ett litet bibliotek med böcker och andra ”bra-att-ha”-grejer. Hmm… Apropå bibeln igen – undrar just om det där till höger kan vara Dödahavsrullarna?

Ute på stan fans det en bokhandel med en bok på skylten. Tack för den!

Inne i affären fanns det en himla massa böcker. Hmm… En bok, flera böcker. En bok, flera bokar (när det kommer till träd). Svenska är inte alls ett okomplicerat språk, fast ändå mycket lättare än andra språk som envisas med att vara på utrikiska.

När vi kom till Alcázar de San Juan i fredags insåg Ama att det snart var söndag… Ama kände att det helt klart fattades bilder till temat skyltar med böcker och började spana. Hon fick se ännu en bokhandel…

… som var inhyst i en vacker byggnad.

”Rödluvan och vargen” är en bok, men den storyn gör sig precis lika bra som ett vin.

Även Don Quijote är en bok, och den påminns man ständigt om när man åker runt i Castilla – La Mancha.

Ama blev jätteglad när hon hittade en staty av en man som satt och läste! Fast det visade sig att han satt och målade… Aja. Man kan inte lyckas jämt.

Sen hittade Ama en staty som hade en himla massa böcker runt ikring sig, fast då var hon mer intresserad av att klia katten bakom örat.

Till slut fick Ama tag på både Don Quijote och Sancho Panza. Dom försökte smita men Ama höll fast åsnan i svansen. Se där! Allt för bloggen, va?

Nu är vi hemma i Torrevieja igen. Tro om man måste städa? Dammråttorna har inte smitit på samma vis som han där på åsnan försökte göra.

Fast å andra sidan är söndagen en vilodag. Vissa delar av bibeln är faktiskt lättare att förstå och ta till sig än den om syndafloden.

Gomorron!

Annons

48 Responses to Skyltsöndag – bok

 1. Ami skriver:

  Välkomna hem och ha en bra vilodag!
  Kram

 2. mamma C skriver:

  Vi såg er inte igår på vägen 😕.
  Ha en skön och vilsam söndag nu. Kanske läsa en bok.
  Kram Carin

 3. en svårtolkad bok, ett par tusen år gammal, staty med böcker har jag redan i min trädgård:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/01/tradgardspynt-for-boklasare.html

 4. farfar hebbe skriver:

  Ja tänk så många böcker det finns,och tänk så många böcker som inte är skrivna än..Välkommen hem..Korvplankan var inte så dum,,inte korvarna heller..Haé Kram.

 5. friochlycklig skriver:

  Syndafloden tror jag inte vi ser idag men kanske vilodagen. Trevlig söndag! 👍

 6. Anki skriver:

  Det var inte helt lättläst det där …
  Härlig skyltning – och som alltid en perfekt kombo!

 7. skåningen skriver:

  Dammråttorna har gjort sig hemmastadda när ni har varit borta!
  Ha en bra söndag!
  Kram!

 8. Znogge skriver:

  Vilken härlig skyltning och boklig tolkning! Det gjorde du bra 😀

  Ha en fin söndag!

 9. LillaSyster skriver:

  Ja, varför envisas andra språk med att vara på utrikiska? Bokarna står nog kvar i skogen och de svajar säkert rätt bra idag – för fy vad det blåser.
  Dammråttorna är rätt stilla av sig. Annat var det vid kl 06 idag då det började att dunka och leva inne i TV-rummet….. Busan hade tagit med sig en mus upp till andravåningen och lek/jakten var i full gång. Jag beordrade upp maken att hålla koll medan jag gick ner och hämtade mig ett par skor och dammsugaren. Man kan inte trampa ihjäl möss barfota. Nu slutade livet för musen inte under min fot utan med en sista resa in i dammsugaren. Ha en härlig söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Utrikiska är ju jättesvårt! 🙂
   Men så mordisk du är! Fast jag förstår dig, dom levande mössen vill man inte ha inomhus. Jag misstänker att du har bytt dammsugarpåse nu 😉
   Tack detsamma!

 10. Texten på din första bild skulle göra mig heltokig.

 11. Mm, böcker. Det är min gebit 🙂

 12. Tove Elisabeth Olberg skriver:

  Kommer min kommentar att gå igenom nu tro? Bloggkontot går inte, med FB kanske, nu gick det fram åtminstone att få upp länken till det kontot. Ett tag sedan jag var här då jag inte skrivit fototemat på några veckor. Dina komboinlägg är fina, du håller stilen 🙂 Varierade och med humor som sagt tidigare utifrån Ama som du gör som en person utanför dig .. . ett bra perspektiv kan jag tänka 🙂 Om du vil lså skriver jag numera här på http:blandar.bloggo.nu
  Allt gott!

 13. Geddfish skriver:

  Att boka en bok eller krama en bok. Så detta var en bokutflykt :S Det är nog många som undrar vad som man tar kort på. De veta icke att de har att göra med tokiga/bokiga bloggers.
  Allt för bloggen 😉

 14. mittlillautrymme skriver:

  Gokväll Ama!
  Äh, det känns väl lite onödigt att börja städa, packa väskan och dra iväg i stället! 😀

 15. Ditte skriver:

  Visst finns det en himla massa böcker runt om. Och himla tur är det tycker jag.(Som är bokfantast) Svårt dock ibland att välja. En del böcker är klart mer svårlästa än andra.
  Läste ”Don Quijote” för länge sedan men läste om den för ett par år sedan då vi på vägen till Madrid passerade han trakter.
  Bra kombo av skyltar och böcker.
  Önskar er en fin söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Det finns verkligen många böcker överallt – bra så!
   Jag har aldrig läst Don Quijote. Borde kanske göra det nu när vi ränner runt i hans trakter mest hela tiden.
   Tack Ditte och ha en fin start på veckan!

 16. byblixtra skriver:

  Dinosaurier i Noaks Ark var ju en överraskning. 🙂
  Det var nytt, med en hylla för bra-ha-grejer i hotellkorridoren och dödahavsrullar med osynlig text? 😉
  Visste inte att det fanns ett vin som hette ”Rödluvan och vargen”. Läcker etikett i alla fall.

  • Ama de casa skriver:

   Jag blev mäkta förvånad över dinosaurierna… 🙂
   Dom där rullarna kan man kanske fylla med texter som man själv kan tro på? 😉
   Har sett det där vinet förut, men jag tror faktiskt inte att jag har testat det, bara fotat 🙂

 17. BP skriver:

  ”Om berget inte kan komma till Muhammed, får Muhammed komma till berget” var det första jag tänkte på när jag såg alla skyltar och böcker från er senaste trip. Fast tvärtom alltså. Alla motiv till kombon verkar bara dyka upp framför ögonen på dig, oavsett var du befinner dig. Helt otroligt:-)

  Statyn med killen och böckerna fick mig förstora upp bilden. Jag såg ju att killen bar på munskydd, men jag var nyfiken på om den katten var levande eller om den var en del av statyn. Nu vet jag det också;-)

  Tusen tack för en underbar skyltning och länken:-)

  PS. Ta det lugnt med städningen. Du har ju hela nästa vecka på dig innan ni ger er ut på en roadtrip igen;-) DS.

  • Ama de casa skriver:

   Det finns så många skyltar omkring en om man bara tittar sig omkring. Sen är det ju en himla tur att det är fri tolkning på båda temana 🙂

   Det var en rolig detalj med katten i den statyn tycker jag 🙂

   Tack själv BP!

   Nu har vi i alla fall städat – det var verkligen på tiden!

 18. mycketyck skriver:

  Det var en nyhet detta med dinosaurier på Noas Ark. Böcker är något jag älskar. Har man haft en mor som var biblotekarie så….
  Är man sedan en sån som skriver är böcker viktiga.
  I Malmö sparkar danskar på koranen och jag antar att det är någon ny sport, men de som läser den gillar inte den sporten.

  Ha en fin vecka hemma !!!!

  • Ama de casa skriver:

   Jag hade ingen aning om det där med dinosaurierna förrän jag såg det med egna ögon på arken… Fast jag tvivlar väldigt ändå 😉
   Jag tycker att folk får tycka vad dom vill så länge dom inte skadar nån annan, sen är det onödigt att håna andra också.

   Tack detsamma!

 19. yfronten skriver:

  Vilket trevligt tema! Jag är förundrad över våra ungdomar som inte längre läser på papper. När jag frågade en liten bokcirkel i teatergruppen jag sitter i styrelsen i var de får tag i böcker hade de hittat en bok som pdf eller e-bok. PDF är ju värdelöst, jag vägrar att läsa hundratals sidor på skärm!

  • Ama de casa skriver:

   Jag köpte en läsplatta, men den har Anders fått ta över nu. Jag gillar mest pocket, lätta att hålla i och det känns som man inte behöver vara så himla försiktig med dom. Passar bra att ha på stranden (om man nu går dit) eller vid poolen 🙂

 20. Susjos skriver:

  Snyggt skyltat som vanligt, du har verkligen fått till det med skyltar och temat ”bok”! Gillar att du fick med lite rödvin i dagens inlägg också!
  Och det kan heta en bokhandel flera boklådor ;-D
  Älskar böcker, ville ju bli bibliotekarie som liten! Tyvärr är jag dålig på att läsa böcker nuförtiden, tur att jag är med i en bokcirkel i alla fall!
  Ha det gott!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Tack Susjos! Lite rödvin sitter ju aldrig fel 😉
   Jag är inne i en väldans stor off-period när det kommer till läsning. Synd, för jag gillar ju egentligen att läsa – tittar mer på TV/film nu. Nån bokcirkel har jag aldrig varit med i…
   Tack detsamma!
   Kram

 21. Paula Merio skriver:

  Tiopoängare fick du till denna vecka, suveräna skyltar, suveräna bokar/böcker i en salig blandning kryddade med Ama-humor och några svansar. Helg galet och kul!

 22. Haha, texten! Särskilt rad fyra var väldigt informativ!

  Och den stora boken, den måste vara väldigt jobbig som kvällslektyr. Många somnar ju med boken i hand och vaknar till av att få boken i ansiktet. Får man den boken i ansiktet är jag dock tveksam till om man vaknar upp igen.

  • Ama de casa skriver:

   Visst var texten underhållande i all sin galenhet. Kollade med Anders nu och han läste ut boken och tyckte den var bra. Det var ”bara” bildtexterna som var helt uppåt väggarna på sina håll, själva boken var klart läsbar. Sen han läste den har han varit sugen på att åka runt i guldrushens trakter. Jag tvekar på grund av vägarnas beskaffenhet…

   Haha! Ja att få den boken i skallen skulle verkligen inte vara en hit. Eller så är det precis en hit som det skulle vara 😀

 23. kajsalisasblogg skriver:

  Boken i första bilden var ju riktigt rolig, kanske skrevs innan man uppfann korrekturläsningen 🙂 Sen var det ju en bok för närsynta också, kanske skrevs innan man uppfann glasögonen.

 24. bjorgnin skriver:

  Heisann, for å gjøre en lang historie kort: kjempeinnslag!!1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: