Gårdagens förflyttning

 

Vi började med att vittja den medhavda myggsplattaren:

1

YEESSS!!! Ni ser den väl? En av fem splattade myggor som vi fick under två nätter. Kanske inte en jättestor fångst, men möjligen fem undvikna myggbett.

2

Sen åt vi den medhavda frukosten (utan myggtilltugg). 16 euro per person och dag för frullen på paradoret? Tror inte att det skulle rendera i nåt ekonomipris… Även om det är en väldigt god och väl tilltagen buffé så kan inte en frukost vara värd så mycket. ”Kallkaffe” och tunnbrödsrullar med stekt ägg och kaviar satt som en smäck.

3

Vi checkade ut och fick den sedvanliga rabattkupongen med 15% rabatt (1:an råka de hamna utanför bild) för en måltid på vilket parador som helst. Det är mer som att retas att dom ger den rabatten. Ni ser datumet va? Det var giltig den 7/7, samma dag som vi checkade ut alltså. Betänk sen kartan på paradorer i inlägget innan? Dom ligger inte direkt nästgårds från varandra. Man kunde kanske få en vecka på sig åtminstone? Löjligt att den bara gäller samma dag.

4

Vi åkte iväg, och här syns en typisk vy från spanska motorvägar. En vacker neriumhäck i mitten av motorvägen och den klassiska Veterano-tjuren till höger. Även om tjuren i det där perspektivet ser rätt pluttig ut så är den lika stor som dom andra som finns lite här och där runt om i landet.

5

Vi lyssnar sommarpratare utefter vägarna vilket får tiden att gå fortare. En från i år som Ama – till sin förvåning – verkligen kan rekommendera är Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Snacka om en varm person med en härlig humor som bjussar på sig själv i sitt prat.

6

Vindkraftverk finns det väldigt gott om här i Spanien.

7

Vi kom fram till vårt första mål – Mercadona. Det såg ut att finnas gott om plats för en parkering där utanför…

8

… ändå ”tvingade” dom ned oss i ett trångt parkeringsgarage.

9

Hej, hej! Där är vi! Ser ni oss?

10

Sen kom vi fram till den gångna nattens boende.

11

Ett roligt ställe med en massa cabañas.

12

Rummet påminde en del om en fjällstuga, men var betydligt varmare. Tur att det fanns AC!

Var hade vi hamnat nu då?

Jo här:

13

I Tarancón.

Men det blev bara en natt här, idag åker vi vidare igen. Ingen rast och ingen ro…

Gomorron!

PS: Myggsplattaren knep två flygfän inatt av någon oidentifierad sort, men dom hade nog tänkt bita oss i alla fall. HA!

54 Responses to Gårdagens förflyttning

 1. Annica skriver:

  Utan AC är det olidligt att sova gott.
  T.o.m den äkta maken har börjat uppskatta kyla på natten 😂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vår AC hemma når inte riktigt till sovrummet, så på nätterna får vi nöja oss med fläkt och korsdrag. Då är det bra med myggsplattare 😀
   Kram

 2. Skogsälvan skriver:

  Trevligt att vara ute på resande fot igen 😁Toppen med en myggdödare, de skulle behövas här också ibland.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Den var behändigt liten och lätt att få med sig den där myggdödaren. Det gäller bara att hitta en kontakt så den inte lyser mitt i ögat när man vaknar på natten 😉
   Kram

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Två resdagar och redan har 7 myggor mött sitt öde! Bra jobbat! 😀

 4. fjällstuga med AC, det hade vi inte i Sälen sist när bastun inte gick inte att stänga av…. jag älskar hotellfrukostar, blir dock inte så ofta, var väl för ett år senast…

  • Ama de casa skriver:

   Oj! Att bastun inte gick att stänga av lät väldigt läskigt… Hotellfrukostar kan vara jättebra, men det får allt vara nån måtta på priset…

 5. Znogge skriver:

  AC är verkligen A och O när man vill ha det svalt på natten. Här hemma är dock temperaturerna sådana att en värmefläkt skulle sitta fint. 13 grader nu på morgonen så jag kan hålla mig för skratt minst sagt.

  Ha en fin onsdag!

  • Ama de casa skriver:

   Burr… Min telefonapp säger att det är 21 grader ute just nu. Anders sa att det var behagligt och dessutom molnigt när han var ut en sväng. Igår var det inga moln och 37 grader i skuggan. Kan det inte vara mer lagom nån gång? 🙂

   Tack detsamma!

 6. Emily skriver:

  Kan man inte använda 15% rabatten till frukostbuffén? Checka ut och stanna & ät frukostbuffé som är så gott. 😁

 7. farfar hebbe skriver:

  Oki,två döda myggor är bättre än en som flyger fritt..Se och hörsägen duger bra,om man inte hör och ser själv..Dom blåa ytorna härovan verkar växa till sig,det är desägen..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Precis! En död mygga är en bra mygga! 🙂 Jag har inte tagit mig utanför dörren än, så jag får lita på andra…

   Låter som du kommer att få en fin dag – härligt!
   Kram

 8. skåningen skriver:

  Bra med myggdödare !! Här behövs ingen sådan!
  Kör försiktigt!
  Svar…Men varför inte?? Ta inträde!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 9. friochlycklig skriver:

  Det räckte med att titta på bilden för att förstå hur varmt det var i den där lilla stugan. Hualigen! Ha det fortsatt bra! Kram

 10. Yvonne skriver:

  God förmiddag, så nu är ni på resande fot idag igen, så se vart ni hamnar nu då, spännande. 16 euro/pers för frukost var väl att ta i med besked, dessutom är man väl inte så intresserad av buffé i dessa Coronatider, er egna frukost lät ju betydligt bättre, dock skulle jag nog byta ut kaffe mot te 🙂 .

  AC är liksom diskmaskinen guds gåva till mänskligheten. Vet ej hur vi ska klara oss utan AC här hemma om finvädret kommer tillbaka, nå kanske fortsätter det här vädret, sol, moln, regnskur resten av sommaren och då klarar vi oss.

  Ha en fortsatt fin resa och idag är det onsdag, yippi

  • Ama de casa skriver:

   Gokväll Yvonne! 🙂
   Jäpp. Idag har vi förflyttat oss igen. En frukost kan aldrig vara värd 16 euro, jag var så nöjd med min low-budget-frulle. Fast buffén som serverades i Jaén kändes väldigt trygg ändå. Personliga bambutänger och den varma maten bar personalen fram efter beställningen. Jag dricker vanligtvis te till frukost, men det där kallkaffet är både gott och bekvämt. Man slipper ta med sig vattenkokaren.

   Diskmaskin… Den som ändå hade en diskmaskin… 😀

   Tack detsamma!

 11. LillaSyster skriver:

  Det var en fånig rabattkupong. Skönt att slippa bli biten då man sover. Ha en fortsatt bra onsdag här regnar både på längden och tvären +12 så det blir bakdag.

  • Ama de casa skriver:

   Fånig var rätta ordet. Jag har alltid retat mig på dom där kupongerna man får som bara gäller samma dag. Speciellt när det oftast är så himla långt mellan paradorerna.
   Här kom det faktiskt några droppar på oss idag – men det var bara skönt 🙂

 12. åsa skriver:

  Vi borde nog investera i nån form av myggjagare 😉

  Såg att Corona tagit fart igen i Spanien å vissa delar av landet hamnat i karantän.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Det finns ju myggjagare som är supereffektiva som man kan ha utomhus också. Men dom kostar nog en del.

   Vi håller koll på hur coronan beter sig här i landet och håller oss undan från dom (värst) drabbade områdena som har fått backa i faserna. Skitvirus!!!
   Kram

 13. Ni fortsätter erat turnerade 🙂

  Här har jag inte sett en enda mygg än, och jag saknar det inte heller..

 14. Något som kan irritera mig ofantligt är när man köpt något och sedan direkt efter får en kupong på samma sak som ska användas inom en vecka. Carrefour är experter på det. Fattar inte hur de tänker …

  Av era myggmatadorer, vilken är bäst? Mannen min pratar nämligen om det nu. Det börjar bli mycket mygg, de sätter sig till och med på mig. Då måste det vara illa för dem!

  AC är faktiskt inte ett måste, vi har ingen. Men det är klart att det stundtals vore bra med en.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det irriterande! Kassaapparaten ser dig…

   Svårt att säga vilken som är bäst. Har inte ett statistiskt säkerställt underlag att utgå ifrån. Men här kommer en lekmannaåsikt:
   1: Den lilla ”portabla” som vi har med är inte alls dum. Har tagit flera, och drar dessutom bara 2 Watt. Kostar 10-11 euro nånting och är billig i drift. (inköpt på Leroy som har ett stort utbud av olika varianter).
   2: Den som vi har som hänger i terrassdörren är den som har smackat flest mygg. Drar 4 Watt, dessutom lyser den inte så intensivt. Inköpt på nätet (där den har varit slutsåld länge) men vi såg en liknande på Leroy.
   3: Dom som ser ut som små element stod vi inte ut med – för starkt sken.
   Här har jag skrivit en liten sammanställning tidigare:
   https://amacasa.wordpress.com/2020/06/15/myggjakten-fortskrider/

   Sen tror jag också att placeringen av myggsmackarna spelar stor roll för resultatet också.

   Anders har ett litet tips till mannen din. Det borde kanske gå att koppla en hallonpaj till dom för att hålla koll på resultatet? Dom elektriska urladdningarna kanske kan vara jämförbara med åska?
   Liten urladdning – typ blomflugor/knott, större – mygg, ännu större – flugor och om det blir en bautasmäll så kanske det är en nyfiken Tramse som får sig en knäpp på näbben 😉

   Vi har inte tillgång till AC på natten, men det är skönt att köra en stund på kvällen i alla fall.

   • Jag visade kommentaren för mannen min och jag kan se hur kugghjulen börjar snurra där inne…
    Varför fick jag plötsligt Professor Balthazar på hjärnan, tro?

   • Ama de casa skriver:

    ♫ ♫♪♪ Balt, Balthazar , Balt, Balthazar , Balt, Balthazar Balthazar Balthazar ♫ ♫♪♪
    Ja, nu kan det bli lite synd om Anders idag ifall den helt fastnat på hjärnan… 😉

   • Haha, mannen mins tankar satte igång lite där när jag visade kommentaren. Och så skickade han ut mig på nätet att leta upp möjliga kandidater.

   • Ama de casa skriver:

    Fast kolla även på Leroy Merlin – ni har väl också en sån i närheten? Dom hade ett stooort utbud på olika modeller av myggsplattare 🙂

 15. Ditte skriver:

  Perfekt att ha myggjagaren med. Och den gör ju nytta.
  Skönt med ac och den hjälper ju till att blåsa bort lite mygg dessutom. Vad gäller kupongen är det ju riktigt larvigt att den bara gäller en dag. Å andra sidan kanske den som tänkt ut det hela är aspiranter på ekonomipriset. Du kanske får konkurrens här.
  Ha det fortsatt bra.
  PS Här har vi inga mygg…..

  • Ama de casa skriver:

   Ja, den är inte alls dum att ha med. Ger ledljus till toan på natten också som en liten bonus 😉
   AC är en utomordentlig uppfinning! Till glädje både på sommar och vinter. Bästa tiden är dock när man inte behöver använda den alls 🙂
   Visst är det larvigt! Men aj, aj, aj… Jag har inte tänkt på konkurrensen där…
   Tack detsamma!

 16. BP skriver:

  Å jag som trodde att lavendlar var din universalblomma. Nu helt plötsligt kan du neriumhäckar som jag aldrig hört talas om;-)
  En frukost bör kosta max 80 kronor i Spanien, 160 kr är ju hudlöst, dyrare en en dagens rätt här hemma.
  Ert hostal är ju så roligt, totalt ospanskt skulle jag säga. Påminner mera om en lodge i Kanada eller USA.

  • Ama de casa skriver:

   Du ser! Plötsligt händer det! 😀 Förmodligen minns jag nerium för att jag tänker på dom som motsatsen till op(p)ium 😉 Det är för övrigt ruskigt giftiga växter (båda sorterna) såvitt jag har förstått. Kanske därför dom planterar såna där nerium utefter motorvägarna? Djuren är inte intresserade av att gå ut och tugga på dom…
   Visst är det svindyrt med 160 spänn för en frukost! Aldrig i livet, hur god den än må vara.
   Hostalet var kul och personalen supertrevlig. Tanten i receptionen pratade först kulsprutespanska med oss och sen klämde hon i med några engelska ord när vi åkte (bye bye!) och var hur glad som helst 🙂

   PS: 16 euro är ändå ganska ”billigt” för en frukost på ett parador. Innan coronan kostade det minst 20 – 30 euro… Vi slår bara till när det kommer paketerbjudanden som i Jaén där vi kom undan med 5 euro. Det var den KLART värd 🙂

 17. mycketyck skriver:

  Jaha är det nerium de heter dessa häckar. Hade jag ingen aning om. I morgon ska vi in till Beziers och kör då med medhavd frukost som jag gör ikväll. Vi är inne på samma stil som ni.
  Trä är väl dyrt i Spanien precis som i Frankrike och anses som väldigt fint. Vi målade över våra träväggar till vita det första vi gjorde. 🙂

 18. mamma C skriver:

  Vad är det för rabatt som inte gäller.
  Så smart att ha myggjagaren med sig på er resa.
  Ha en bra kväll.
  Kram Carin

 19. yfronten skriver:

  Tänker de att man av ren glädje ska boka en natt till? Jag har just utnyttjat årets julklapp som vi fick som en vårpresent för att få fart på handeln i stan, presentkort på 500 kr i Ljungby. Jag köpte ett par Eccosandaler som kostade 1200 egentligen, rysligt mycket pengar!

  • Ama de casa skriver:

   Ni fick i alla fall en betydlig vettigare kupong att handla för – bra present! Oj. Jag behöver snart nya Eccosandaler, kostar dom så mycket nu? Vojne, vojne…

 20. Susjos skriver:

  Årets sommarpratare borde jag ju hunnit med nån i alla fall, hann lyssna på halva Anders TEgnells prat, sen bara dog min mobil, som jag lyssnade ifrån.
  Tack för tipset om HAsse Kvnnaböske, hade inte tänkt lyssna på hans sommarprat, men nu fick du mej att tänka om.
  Ja, 16€ per person för frukost var lite mycket, smart då med egen frukost.
  Mysiga bilder på er väg, och fiffigt med myggdödaren med!

  Svar: visst är det så att städning i stugan görs för gäster är på ingång,haha, vi tänkte lika där!
  Ha det fortsatt gott i värmen, hälsningar från raggsocka-sommaren i Sverige!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Hans prat var överraskande bra – han fångade oss båda redan i inledningen 🙂
   Myggdödaren fick ingen napp i natt, å andra sidan har vi inte sett eller hört ett enda litet flygfä på rummet 🙂

   Haha! Genom sig själv känner man andra heter det ju… 😀
   Tack detsamma och hoppas värmen är på ingång till er igen!
   Kram

 21. Annika skriver:

  Hej Ama
  Skönt att ni lyckades oskadliggöra myggen. Dom gör ingen glad. Inte ens sig själva. Frukosten verkar dyr. Men jag tror nog jag skulle ta den om den är god. Vi har svårt att hoppa över frukosten.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Hej Annika! 🙂
   Den är fantastiskt god, men ingen frukost kan vara värd så mycket. Vi var nöjda och glada med vår egen medhavda 🙂
   Kram

 22. Anki skriver:

  Bra med myggdödare – och ni slapp myggbett!
  Nu är det en ny dag … och snart är ni på väg igen!
  Ha en fortsatt bra resa!

  • Ama de casa skriver:

   Några bett har vi inte fått på länge, tack och lov.
   Ja, en ny dag är här, men – hör och häpna! – vi stannar en natt till på samma ställe 😀
   Tack så mycket!

 23. boihusbil skriver:

  Vad skönt att ha en fungerande myggfälla! Det är väl det enda en kan klaga på hos Mercadona – parkeringarna. Vi får aldrig plats med vår husbil… samtidigt tacksam över de stora ytorna inne i butikerna.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker ofta att Mercadona har stora, rymliga parkeringar utanför. Dom föredrar jag, även fast vi har en liten bil. Men det är klart, dom som ligger mer centralt har ju inte plats för såna utomhusparkeringar.
   Dom ombyggda Mercadonorna har verkligen blivit superbra! Dom var inte så tokiga innan heller 🙂

 24. Den plattan vill jag också ha. Nu har jag visserligen en mygg/flugfångare här hemma. Skilla är fenomenal på att ta flygfän! Lycka för mig som inte tycker om flugfän 🤪.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: