Almuñécar – VVB!

 

VVB står för dom bevingade orden ”Våga Vägra Borgen”.

När vi gick i en fin park den första dagen i Almuñécar fick vi se detta:

1

En borg som tronade uppe på en stor kulle.

– Aldrig i livet! sa Ama som kände sig morsk nog för VVB.

2

Så vi gick in till dom gamla delarna av stan istället.

3

Där fanns det mysiga gränder.

4

Vi hälsade på byborna som verkade vara lite som främlingar. Aliens, alltså.

5

Bodegan var stängd. Det var väl synd.

6

Det arkeologiska museet var också stängt. Det var väl synd.

7

Vi traskade vidare i stan.

Det var ganska backigt…

8

… så Ama passade på att tjuvpausa med bortförklaringen att hon skulle fota dom fräna blommorna. Likaså bra att smälla av en bild, det är ju ändå Anders som har hand om fotoarkivet och Ama vill ju inte att han ska bli misstänksam över dom uteblivna bilderna och komma på Amas knep för att pausa.

9

Som tur var så fanns det många blommor att fota ändes vägen.

Men sen… WTF???

10

Ama kände sig lurad. Fintad att gå bakvägen upp till borgen, typ.

11

Eller var det det lutande tornet i Pisa som vi hade kommit fram till?

12

– Komsi, komsi gumman så går vi in och kollar, sa Anders.

Men då blev Ama räddad av gonggongen.

Ni ser lappen borta på dörren va?

13

HA! Eftersom det var San Juan och helgdag precis den dagen så var borgen stängd.

Men det blev inte så tokigt ändå…

14

… för utsikten var fin och vi sparade fem euro per person som en kombibiljett till det arkeologiska museet och borgen skulle ha kostat. Ekonomipriset närmar sig med stormsteg.

15

Sen gick vi ned igen, dock lugnt och sansat och inte med stormsteg.

Sista dagen på första halvan av 2020 idag… Oj vad tiden går! Tidigare verkade det som det skulle bli tvångsanslutning till ”Nya WordPress” imorgon, men nu står det att det kommer att aktiveras för alla inom en ”nära framtid”. Ama hoppas att den framtiden ligger betydligt längre fram i tiden och fortsätter att trycka på ”Avfärda”. Men om det inte blir nåt inlägg från Ama imorgon så behöver det nödvändigtvis inte bero på skolk.

Gomorron!

Annons

66 Responses to Almuñécar – VVB!

 1. Helt rätt att ni vägrade borgen, jag tänker att risken finns att man får betala borgen och det vill man ju inte göra i onödan.

  • Ama de casa skriver:

   Vi hade förmodligen inte vägrat borgen om den hade varit öppen, så där hade jag tur 😀 Att betala borgen är liksom inte min grej 😉

 2. Annica skriver:

  Mycket mysigare att vandra i dom gamla delarna 🙂
  Och utsikt fick ni ju trots att borgen var stängd
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Att vandra i dom gamla delarna är alltid trevligt, speciellt då det inte var så många människor ute så vi slapp munskydd.
   En stängd borg är en bra borg om du frågar mig 😀
   Kram

 3. Yvonne skriver:

  God morgon, du hade tur där med borgen att den var stängd, och så måste du ju övertyga Anders om att ekonomipriset inte är riktigt i hamn ännu, nästa gång ni är nära en borg. Vore ju bra synd att missa priset nu när du är så nära menar jag.

  Fint där i de gamla delarna ser jag. Nu ska vi dra till Vaxholm så vår hantverkare får jobba i fred med vår hall, man ska aldrig störa de so arbetar har jag lärt mig.

  Ha en fin tisdag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Tyvärr är det ju så att många borgar är gratis, men om det är entré kommer jag självklart att åberopa ekonomipris-klausulen 😀
   Det var fint inne i stan, trevligt att gå runt men ganska backigt på sina håll. Då borde jag egentligen ha begripit vart det skulle bära hän… 😉

   Snällt att inte störa hantverkarna 😀

   Tack detsamma!

 4. Det tycker jag lät ”lagom” att se borgar och slott och dylikt utifrån känns som det räcker, vill inte ha för stor dos av kultur 🙂

  ekonomiskt också som sagt 🙂 🙂

 5. Viola Cornuta skriver:

  Åh jisses så vackra bilder! Sikken tur att du slapp betala borgen! 😆
  Kram och ha en fin dag!

 6. Znogge skriver:

  Kom ihåg att det är vägen som är mödan värd. Traskar man genom fina gränder så blir det ingen brant uppstigning i alla fall 😉 Skönt att ni tjänade en hacka där för motionen var i alla fall gratis!

  Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag går hellre en planare omväg än i en brant stigning, fast lite lurad kände jag mig allt 😉
   Gratismotion är ju aldrig fel och det blir faktiskt ännu bättre när man till och med tjänar på den 😀

   Tack detsamma!

 7. ulsansblogg skriver:

  Borgen är vacker och värd sin entré. Men du fick ju gamla stan istället. Hoppas att du hittade den smalaste gränden – 35 cm. Synd att ”mormors skafferi” – som jag kallar det – inte var öppet. Trevlig personal, lugn och fin miljö och inte minst – goda tapas. Går ofta dit själv. Större delen av Almuñécar andas kultur. Vi upptäcker hela tiden nya saker. Det är en stad att trivas i!

  • Ama de casa skriver:

   Du har full koll på stan märker jag. För vår del var det första besöket men vi måste nog återvända för vi verkar ha missat en hel del. Den smala gränden såg vi inte, svårt att hålla avstånd i den skulle jag tro 😉 Mormors skafferi skulle jag också vilja testa. Dessutom var ”utsiktskullen” nere vid stranden stängd. Ja, ja. Jag märker ju att det absolut måste bli nåt mer besök nån gång 🙂

   • ulsansblogg skriver:

    Ja, vi bodde här okt – mars förra vintern och meningen var att det skulle bli samma period nu senaste vintern. Men det kom ett virus som stängde ner stan och vi blev kvar. Vi är kvar fortfarande och vill inte åka ”hem” till Sverige och bli smittade. Åker väl till Sverige för att fira jul . Vi trivs bra här i Almuñécar.

   • Ama de casa skriver:

    Förstår att ni trivs i den fina stan! Kommer ett nytt inlägg därifrån imorgon 🙂
    Vi är ju residenta här i Spanien och har inte varit i Sverige på drygt 6 år. Var glada att vi var i Spanien nu när ”eländet” bröt ut, även om det innebar en hel del karantän som var väldans tråkig. Fast här tog man det hela mer seriöst ändå.
    Ha det fortsatt gott!

 8. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  jag är lite tveksam ……….. Ama kanske steg upp i ottan, joggade upp till borgen med an falsk ”stängt i dag” skylt och joggade tillbaka utan att Anders märkte nåt?

 9. Skogsälvan skriver:

  Härlig promenad och häftig Borg.
  Ha en fin dag 🌞😊

 10. friochlycklig skriver:

  Blev du lurad? Ack vilken otur. 😉 Kram

 11. farfar hebbe skriver:

  Rackarns vilken röta du hade VVB funkade,men det var snubblande nära…Men borgen såg fin ut från utsidan…
  Pilsnerkorvens dag..Tror jag gillar den bättre som du i särskrivningen..Haé Kram.

 12. Åh, såg ju ut som en helt fantastiskt fin promenad! 😀

 13. Tycker att det var en perfekt fotopaus, tror att det är samma växt som jag har i krukorna vid entrén: Kalanchoe marnieriana, verkar inte ha något svenskt namn.

  Borgen var ju jättefin och prydlig! Men var det en bit av tornet som hade ramlat där? Vet inte om man ska kalla det för välbyggt eller inte: det ligger ju som en hel bit men det gick ju trots allt av. Som när man bygger med lego.

  Blogger håller ju också på att helt ändra. Jag bytte till nya, fick spader för det var så mycket fel så jag bytte tillbaka. Läste sedan att det var bäst att byta till nya och påpeka alla felen så de kunde rättas till och det ligger det ju något i. Så jag bytte tillbaka till nya igen. På den veckan hade det hänt massor och nu tänker jag knappt på det. Allt är inte tipptopp men det var det långt ifrån förut heller,

  • Ama de casa skriver:

   Jösses vad du är duktig på växter! Blir imponerad heeela tiden. Fast jag lyckades berätta för en bloggkompis – tillika gammal jobbarkompis till Anders – att han hade praktlysingar på tomten. Kände mig lite stolt då (även om jag inte visste det latinska namnet) 😀

   Vet inte varför dom inte fixat till den rasade torndelen. Dom var väl inspirerade av Pisa, kan tro?

   Uuuu… Jag gruvar mig inför morgondagen. Fast jag har nu gjort iordning ett inlägg tills imorgon, så jag har skaffat mig lite respittid hoppas jag 😉 Hatar när dom ändrar på nåt som jag inte har nån kontroll över…

   • Jag kan litegrann om växter och det jag inte vet tar jag reda på när jag blir nyfiken. Mobilens kamera har ju en sökfunktion så jag behövde bara gå ut på trappan och hålla kameran mot mina blommor och så hjälpte mig Google. Sedan får man ju kolla att det stämmer men ofta får man i alla fall en vägledning. Blomman är förövrigt bära släkt med höstglöd som kallas våreld på andra halvan av året.

   • Ama de casa skriver:

    Är det därför telefonerna kallas för ”smartphone”? 😉
    Våreld och höstglöd har jag faktiskt koll på. Undrar hur dom benämns på södra halvklotet? 😉

 14. skåningen skriver:

  Vilken tur att det var stängt!!
  Ha en bra fortsättning på dagen!
  Kram!

 15. Ditte skriver:

  Nästa gång får du skicka upp Anders till borgen med en kamera så kan du sedan se bilderna. Men när du nu lät dig luras bakvägen så var det ju fint med en paus för att fota blommorna. Och utsikten var ju fin. Absolut!
  Trevlig tisdag.

  • Ama de casa skriver:

   Bra idé där! Fast samtidigt är jag nyfiken… 😉
   Det var en fin promenad genom stan och inte alls så brant som det var om vi hade gått vägen från parken. Den tog vi ned istället 🙂
   Tack detsamma!

 16. LillaSyster skriver:

  Priset måste ju gå till dig =)
  Fina små gator för promenader. Ha en bra eftermiddag =)

 17. intressanta ställen, pausfotot gillar jag speciellt 🙂

 18. Mamma C skriver:

  Du kom till borgen ändå. Vet inte Anders att det är fult att narras. Men det var en jäkla vacker utsikt i alla fall.
  Kram Carin

 19. bmlarsreseblogg skriver:

  Fina bilder från härliga Almunecar! Borgen gick vi inte upp till när vi var där men nu fick vi ju komma dit (bakvägen) tack vare er!

 20. BP skriver:

  Det är inte alltid man möter ET på en balkong, och just där hade man nog knappast förväntat sig ett möte med honom;-)
  Gränderna och trapporna påminner mycket om Altea och till viss mån Alicante. Otroligt läckert och charmigt! Å det var verkligen att ”smyga upp” till borgen utan att märka det;-) Men himla fin utsikt:-)

  Nya Blogger bävar jag också inför. Märkligt att både WP och Blogger byter plattform ungefär samtidigt. Å vi vet ju hur mycket WP hatar Blogger. Vi får väl se imorgon. Om jag inte lägger upp ett inlägg, så vet du varför;-)

  • Ama de casa skriver:

   Mötet med ET var högst oväntat 🙂
   Det är så fint i dom gamla stadsdelarna i många städer. Vi gick bilvägen ned och den var både brantare och tristare, men man kom snabbare ned till vattnet igen – där vankades det mat 🙂

   Det ser ut som vanligt idag här hos mig. Hoppas det fortsätter så för både dig och mig!

 21. mycketyck skriver:

  Där fick du för VVB, Anders har lite tricks i skjortärmen verkar det som eller man ska nog säga i ryggsäcken.
  Men blommorna var väldigt fina tycker jag. Lavendel förmodar jag.

  Hoppas nästa halva av 2020 blir lite roligare än den första, men fan vet nog bättre.

  Ha en fin första Julidag!!!!

 22. paulamerio skriver:

  Hihi, drar allt på mungiporna av att du blev så fintad! Men visst var det en släkting till det lutande tornet! Jag hade blivit jättebesviken att inte fått gå in! Nå, ingen skada skedd om man frågar Ama. Aliengubben var frän! Och blommorna också, du gör precis som jag när man behöver ähum pausa för att fota!

  • Ama de casa skriver:

   Jag fick ju se innandömet av en borg dagen efter i Jaén som dessutom var gratis, det räckte (och blev över 😉 ).
   Kul med en utomjording i fönstret, man får se många oväntade saker när man traskar runt 🙂
   I garaget har jag ett par tavlor med pressade löv. Dom stannade jag och plockade efter stigarna när vi vandrade i Kanada en höst. På den tiden var det dyrt med film så då var lövplockning ett bra alternativ för att kunna pausa när det var jobbigt 😀

 23. Christina skriver:

  Almenucar ser jättefint ut , den gamla delen så mysig . Kan nog bli en utflykt dit . Hur långt är det dit tro från Torre tro?

 24. skönt att va hemma igen .
  alltså gränderna o smågator det är så himla fint
  kram kram super fina bidler

 25. yfronten skriver:

  Vad jobbigt det är med sådana där tvångsanslutningar! Jag har något liknande på gång på bokbloggen (blogspot) men de lovar att den gamla ska finnas kvar. Vilken rolig borgkollaps med det lutande tornet! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Varför måste dom ändra på sånt som man har lärt sig (hyfsat) att hantera? Jag är nog en bakåtsträvare…
   Resten av borgen såg väldigt välrenoverad ut, men dom ledsnade väl när dom kom till tornet… 😉

 26. FREEDOMtravel skriver:

  Men den där borgen var ju supercool ju!! Den vill man ju inte vägra!!? 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jo. Det vill man visst. Fast när vi ändå hade kommit dit upp så var det kanske synd att den var stängd? Men vi sparade ju pengar i alla fall 😀

 27. Susjos skriver:

  Cool blomma, och smart Anders!
  Ja, nu har redan halva 2020 gått, det går lite väl fort nu…eller vad säger du?!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Anders är lite för listig ibland… 😉
   Ja, fyllårsåret kommer jag att utöka ett halvår (minst!) den här halvan har gått på tok för fort och dessutom är det inte alls lika kul att fira i karantän… 😀
   Kram

 28. Annika skriver:

  Hej Ama
  Jag undvek dom branta backarna när vi var i Almuñécar. Däremot gjorde vi många utflykter i omgivningarna på Costa del Sol, Gibraltar, Nerja med grottor, Alhambra m m. Jag ville gå uppför Gibraltarklippan för jag tyckte att det såg läskigt ut att åka bil upp. Men J lyckades lura in mig i bussen. Vi tittade på grottorna även där.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Hej Annika! 🙂
   Ja det finns verkligen många fina ställen att besöka i Andalucía! Vi har åkt runt där en hel del tidigare också. Gibraltarklippan är mäktig och aporna är skojiga 🙂
   Kram

 29. Anki skriver:

  Det blev en fin promenad i alla fall och många fina bilder! Lite tur hade du att borgen var stängd 🙂 Vilken otroligt häftig blomma! Såg att du fått namnet av Emma … hon är en fena på blommor!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, där hade jag verkligen tur 😀
   Emma är verkligen superduktig på blommor (fast hon fuskar lite med mobilen också har jag förstått nu 😉 ).

 30. MariArne skriver:

  Ser trevligt ut också. Den stan får vi sätta upp på listan att besöka. Hare bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: