Omgivningarna öppnas mer och mer

 

1

Även om stränderna här i Torrevieja fortfarande är stängda…

2

… och man får titta lite på dom mer som ”Fönster mot TV-världen”, så öppnar det upp mer och mer.

3

Anders Hallonpaj har till exempel fått kontakt med omvärlden. På bilden kan man för övrigt se tre olika datorer (inklusive Hallonpajen), två musar (möss?), tre tangentbord, två skrivare, tre dataskärmar, en skanner och en pappersförstörare. Med all den datatekniken, vad behöver man en pappersförstörare till? Det papperslösa samhället… Tror inte det va? Det finns många fler datamanicker här hemma, Anders har ”typ tusen”, Ama har tre. Eller förresten, hon har fyra om man räknar med läsplattan. Favoriten är helt klart laptopen som även går under benämningen ”bloggmojängen”.

Hur många datapryttlar har ni, och vilken är favoriten?

För att återgå till ämnet. (Det öppnas mer och mer, ifall ni inte minns).

4

Man kan hyra sig en skojig partybil och åka runt. Fast ännu så länge bara inom provinsen ifall delarna ligger i samma fas.

5

Idag såg vi det första flygplanet på mycket länge.

6

Lekparkerna har öppnat.

7

Liksom gymmen. Det har Ama längtat mycket efter.

8

Milar, som säljer elektronik och vitvaror har också öppnat. Dom har varit till stor hjälp under karantänen då dom försett Ama med bloggfoder till Skyltsöndagen med hjälp av skyltarna längst till vänster.

Den affären ligger på vår väg till Aldi där vi handlat under hela vår stängda period. Vi fortsätter att gynna dom även nu. Lite folk och brett mellan hyllraderna, det känns tryggt.

9

Dom har dessutom papperskorgar till plasthandskarna innanför utgången så dom inte blåser iväg och ger sig av ned till havet. Fast dom kunde kanske tömmas lite oftare.

Sen kan man handla det mesta i den affären:

10

Jodå. Utbudet är väldigt stort, även om vissa varor är ganska små.

Gomorron!

64 Responses to Omgivningarna öppnas mer och mer

 1. mamma C skriver:

  Jag har två eller tre om jag får räkna med mobilen. Laptoppen, läsplattan och min mobil och det räcker gott för mig.
  Känns bra att det sakta men säkert börjar att öppna upp lite mer nu.
  Ha en bra onsdag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Mina fyra är Asus ZenBook laptop, Samsung S5 mobil (klart att den räknas, dom är väl mer datorer än telefoner nuförtiden 😉 ), en Samsung Galaxy 7-tums surfplatta och en kobo läsplatta. Jag använder helst laptopen, för pillriga ”tangentbord” på dom andra 🙂
   Visst känns det skönt att det öppnar mer och mer!
   Tack detsamma!
   Kram

 2. LillaSyster skriver:

  2! Mobilen och datorn. Mobilen till fotografering, datorn till sköta det mesta med. Fast nu kör jag kommentar fr tfn. Jag skulle inte köpa det som är i korgen på sista bilden =) jag har fått mig att det inte finns ångerrätt på den varan! Blir man sugen så finns det att låna en stund!

  • Ama de casa skriver:

   Mobilen har jag inte till fotografering, jag håller mig till en kompaktkamera. Eller flera, eftersom dom har en tendens att gå sönder hela tiden 😉 Telefonen undviker jag att skriva på. Dels har jag klumpiga fingrar och dessutom hittar den på egna ord som jag inte alls hade tänkt skriva 😀
   Åh! Tack för varningen – ska inte köpa en sån då 😀

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Jag har ett tips till Anders. Jag tror att det smugit sig in ett litet fel i upplägget. Om man ska anamma det papperslösa samhället, verkar kontoret ha på tok för många skrivare. Eller var det kanske bara för att han absolut ville ha en pappersförstörare ?? 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Haha! Anders tackar för tipset! Men personligen tror jag att han älskar att förstöra papper. Det låter rätt kul när dom strimlas 😀

 4. jag tränar mina magrutor, har väldigt bra ordning på mina mappar i datorn, printar inte mina e-räkningar… inte annat heller

  • Ama de casa skriver:

   Jag varken tränar eller printar (bara ett eller annat matrecept) och ordning i mapparna har jag också, fast det är inte min förtjänst 🙂

 5. friochlycklig skriver:

  Det var en liten godsak där i korgen. Visste inte att Aldi hade så brett utbud. Kram 😊

 6. Yvonne skriver:

  God förmiddag, oj så många datorer och datorprylar Anders har, behöver man verkligen så många? Jag har en laptop och Per har en, samma i Spanien och en Ipad höll jag på att glömma. Inget jag använder då jag gillar en laptop bäst.

  Aldi gillar jag också, brukar titta in där då och då, samma med Iceland och Lidl. Lidl har förbaskat god glass från det ena till det andra. Här hemma har de många smaker att välja på och jag bara älskar valnötsglassen.

  Ja nog undrar man hur de ska få ihop det med regler till riktiga sommaren när de släpper in alla turister. Vi räknar inte med att åka förrän tidigast i början på september, tror vi har biljett den 6 sept om jag inte minns fel.

  Snygg bil den där vita, riktigt läcker och så lätt att hitta på t ex Carrefours parkering om man glömt var man ställde den 🙂 .

  Ha en fin onsdag, nu kommer städerskan så jag som inte gillar att störa de som arbetar, ger mig ut på en promenad istället.

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Behöver och behöver… Han tycker det är kul att pyssla med dom. ”Stordatorn” (den stationära) har över 10 år på nacken, men innandömet är långt ifrån som det såg ut från början.
   Så ni har datorer både i Sverige och i Spanien? Min laptop får följa med vart än vi far, men då åker vi ju sällan till samma ställe… 😉 Anders tar med sin surfplatta och ”lånar” min dator när det är mer ”känsliga” grejer som ska göras.

   Visst är det så att man går till olika affärer beroende på vad man är ute efter. Vissa saker är bäst på Mercadona, andra på Consum osv. Fast under karantänen har det ju varit annorlunda det där med att gå och handla. Valde Aldi på Valencianas för att det (troligen) vara färre människor där. Vi behövde aldrig köa in, till exempel.
   Ja, det ska bli spännande att se hur det kommer att bli… Hoppas innerligt att det inte blir några bakslag!
   Haha! Den bilen är nog inte så svårhittad. Vår bil är mycket lättare att hitta då när takboxen är på 🙂

   Tack detsamma och ha en skön prommis!

 7. Geddfish skriver:

  Ojoj, vi hade en vidlyftig datapark här tidigare. Men nu, jag. Jag har en rätt ny HP-laptop, en Ipad och en Samsung S9 mobil. Mobilen är min kamera oxå och nästan allt.
  Soligt balkongkram 🏵️

 8. skåningen skriver:

  Oj! Så många tekniska prylar Anders Har.
  Jag har en stationär dator en Ipad en mobil Det räcker för mej för att klara av!.
  Det blev för varmt i ogräset!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Han har ju ett vidare intresse än att ”bara” använda dom. Det senare räcker gott och väl för min del 😀
   Låter som du har en precis lagom mängd 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 9. Första gången jag såg en unge i en kundkorg höll jag på att skratta ihjäl mig! Det såg verkligen så himla roligt ut! Och gör det fortfarande. Mercadonas är nog lite bekvämare, de är inte djupa så som de andra butikernas. Lidl har förresten tagit bort sina, det gjorde de kanske för två år sedan. De blir ju ganska äckliga, faktiskt.

  Just nu har jag skrivare/skanner på bordet tillsammans med datorn vilken är en HP All-in-one med petskärm. Glömmer bort det ibland, brukar bli intressant när man ska visa någon på skärmen och råkar röra. Men det har också varit superbra när musen har krånglat. Ja, och så har jag mobilen framför mig och e-boksläsaren. Och en väderstation. Det var väl det i manickväg som jag har här på skrivbordet.

  Bilen … WOW! Vilken grej! Är det för bruden som inte kan sätta sig för klänningen?

  • Ama de casa skriver:

   Visst är dom söta där dom sitter i kundkorgarna! 😀 Jag vet faktiskt inte vilken av korgarna som är mest bekväm, kanske borde jag prova? 😀
   På min förra dator hade jag en petskärm. Himla dumt när man ska torka av skärmen eller vifta bort nåt damm, men oj vad bra när man åker bil eller flyg och man inte får plats med musen! (Datormusen, alltså 😉 ).
   Nuförtiden försöker jag peta på skärmen ibland också, men det ger mest fingeravtryck och gör ingen som helst nytta alls 😀
   Jag vet inte vad bilen är tänkt för, men kanske påven ryms där med sin skojiga hatt?

 10. farfar hebbe skriver:

  Det såg inte bara gott ut,,det smakade även jättebra..Hur många datapryllar jag har,5 st 2 mobiler +2 som är paj,säkert finns det något mer som jag glömt..Haé Kram.

 11. farfar hebbe skriver:

  Jag äger en cykel,men använder den allt för sällan,så jag hedrar inte dagens tema ett jota..Finväder är det lite skönare än igår (läs svalare)..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Nå cykel har jag som sagt var inte kvar, och tänker nog inte skaffa nån heller. Går hellre… 🙂
   Skönt när det inte är alltför varmt!
   Kram

 12. Znogge skriver:

  Här hemma finns 2, datorer, 1 Mac, 1 scanner, 2 iPads, 2 iPhone, 1 apple watch, 1 skrivare, 2 spelkonsoler och en massa boxar och annat för att TV och nät samt hemlarmet ska fungera. Jag överlåter den tekniska biten till husse och lär mig bara lightversionerna. Ett mycket bra koncept 😀

  God onsdagskväll!

 13. åsa skriver:

  Då det gäller datorer å sånt som är anslutet till internet så har vi inom familjen tre datorer + Elins skoldator, tre mobiler å en iPad.
  Sedan ingår en skrivare oxå…

  Jag använder min mobil till mycket men gillar nog mest att blogga från datorn.

  Skönt det öppnar upp mer och mer men jag hoppas det går lagom fort så covid19 inte kommer tillbaka igen.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Det är ju bra om man har en varsin av det mesta så man slipper slåss om grejerna 😉
   Blogga från mobilen… Jag har nog inte ens gjort det fem gånger. Sååå pillrigt!

   Lagom är en bra hastighet 😀
   Kram

 14. Annica skriver:

  Den bärbara datorn är ju mest använd. Vi ser ju även tex Netflix genom den. Sen är ju telefonen oumbärlig 🙂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   När vi är ute på resor så tittar vi på TV/film på min laptop om det inte visas nåt bra på landets TV.
   Skulle jag tvingas välja så föredrar jag laptopen (som har skype installerat), men telefonen är såklart inte dum den heller 🙂
   Kram

 15. Lena i Wales skriver:

  Vilken bil, inte riktigt min smak, men lite kul att den ju. Säkert passande för ”hen parties” från UK och Irland. De brukar ju utmärka sig och visa sin smak ganska tydligt.
  Ha det bra!

 16. Ditte skriver:

  Jag googlade igår för att beripa mig på ”hallonpajen” som Anders köpt men insåg att jag inte alls hade ett behov av den. För egen del skattar jag nog mest min ”MacBook Air ”vad gäller det tekniska och sedan min nya Iphone. Men en Ipad finns också med. Och mina två braiga Canonkameror räknas kanske också in. Ja, en halv stationär dator äger jag också. Änvänds dock sällan av mig. Men skrivaren/scannern är mer i bruk.
  Kul med bilen. Vi såg den i januari och den verkar ha överlevt. Men inget direkt för mig.
  Skönt nu att stan öppnar mer och jag förstår att du saknat gymmet.
  Önskar er en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror inte heller att jag har nåt behov av hallonpajen, men det kan ju visa sig vara fel 🙂
   Alla dom där Mac- och I-grejerna är jag inte så impad av. Men då har jag inte jobbat så mycket med dom heller. Bara ett tag under 90-talet.
   Canonkameror har vi däremot haft ett helt gäng av. Både system- och kompaktkameror. 😀
   Visst är det skönt att det öppnar! Speciellt gymmen 😉
   Tack detsamma!

 17. bmlarsreseblogg skriver:

  Vi är nog också ganska välförsedda med prylar. På arbetsrummet står stationär dator, laptop, två rejäla skärmar, två skrivare (varav en fotoskrivare i A3). Sedan finns padda telefoner, diverse smarta klockor och säkert en del annat. Det känns som en halv ryggsäck med bara laddare när vi reser då vi har åtminstone två kameror var… Herre Gud vad prylar…

 18. mycketyck skriver:

  Ja, det är väl härligt att man åter kan stänga in sig i ett gym och insupa andras svettdofter? Undrar om de gymmar med munskydd? Näe, gym går helt bort i min värld. Eftersom JR är kunnig inom ventilationsbranschen så har jag fått lära mig ett och annat om ventilationerna på gymmen.
  Bilen är en aning för vulgär för min smak men som sagt smaken är som röven klöven.
  Vi kör med var sin lupptupp och läsplatta. Mobil typ android och så har jag min canon digitalkamera. Två skrivare en bläck och en laser har vi.
  Ja, det var di hele.

  Tor kör omkring ikväll och vi väntar på regn men inte då.

  Med önskan om regn inatt och sol i morgon, Ha det så gott.

 19. Sista bilden..vem sätter ett barn i en kundkorg i dessa tider ?? inte samma personer som använder handskar gissar jag 🙂

  Mobilen 80% Paddan 20%, min bärbara dator använder jag endast som stöd till paddan 🙂

  Nu när jag jobbar hemma använder jag den laptopen emellanåt också

  • Ama de casa skriver:

   Barnet såg både friskt och glatt ut 🙂
   Mobilen så mycket? Jag använder den mest i nödfall… Hatar när den hittar på egna ord… ;.)

   • Barnet är säkert friskt, men hur många utan handskar har tafsat på korgen tänker jag .. 🙂

    Mobilen är så smidigt att ha med sig, tittar på tv program när jag cyklar på gymet tex, eller lyssnar på ljudbok när jag promenerar, åker bil

   • Ama de casa skriver:

    Handskar är obligatoriskt i affärerna nu. Det finns engångshandskar vid entréerna som man måste använda även om man har egna handskar på sig när man går in. Sen spritar/tvättar dom korgar och vagnar noga. Det sköts faktiskt väldigt snyggt.

    Mobilen använder jag mest undantagsvis för att surfa när jag är ute. Finns så mycket annat att titta på där 🙂 När jag gymmar… ja när gör jag det? 😉 Sen pratar jag med Anders när jag promenerar 😀 Däremot brukar vi lyssna på dokumentärer som han laddat ned i mobilen då när vi idkar terrasshäng eller åker bil långa sträckor på tråk-vägar 🙂

 20. Karin Eklund skriver:

  Det där sista inslaget i utbudet som är smått och gulligt kostar säkert väldigt mycket. Så skönt, så skönt för er att det öppnar upp alltmera. Släpp fångarne loss det är mera än vår nu
  Trodde att Anders hade nytt efternamn. Anders Hallonpaj. Vilket häftigt namn egentligen. Här blir det rabarberpaj …Karin Rabarberpaj önskar allt gott!

 21. Chrisstina skriver:

  Använder mest mobilen , ibland den stationära datorn . När jag ska skriva svar på andras blogg tex. Funkar väldigt sällan från min mobil.//Christina

 22. Hilma Eklund skriver:

  Vad skönt att det verkar som mer och mer börjar öppnas upp, det känns som ett väldigt bra tecken! 🌸🌸

 23. BP skriver:

  Så lydiga alla är och svarar på din fråga:-) Då ska jag väl också göra det. Alltså Det som är synligt på vårt bord som är byggt runt som i ett kontrolltorn finns en scanner, en laserskrivare, min och makens laptop, två skärmar, två tangentbord, en switch grunka för någonting och en färgskrivare. Under bordet finns makens ”skattkammare” med ett två stationära datorer. Lägg därtill min urgamla iPhone 5 och min mans relativt nya Samsung någonting mobil.
  Men det roligaste är att Torrevieja öppnas upp mer och mer. Det gör mig såååå glad.

  • Ama de casa skriver:

   Jag är jätteglad för alla svarar här på min blogg 🙂 Även för ditt svar, såklart.
   Många manicker finns i alla hem, helt klart.
   Visst är det bästa att allt öppnas! Fast lite långsamt….

 24. Skogsälvan skriver:

  Skönt att de öppnar upp mer och mer, och söta varor i tvättkorg kan man också köpa ser jag. 😍
  Trevlig kväll

 25. yfronten skriver:

  Uh, vilken läskig man på Golden gym! Dit skulle inte jag gå (oavsett reklampelare). Jag har hela huset fullt med män i olika ställningar (!) och grannfrun tycker att de är för påklädda. Bara överkroppar borde det vara i denna värme! 🙂

 26. kajsalisasblogg skriver:

  Klarar mig med en dator och mobil. Limon var jätteläcker, snacka om att åka med stil.

 27. Susjos skriver:

  Sedär, gymet har öppnat, bara att börja gymma då, eller? Nej, det är roligare att röra sig utomhus!
  Jag har en laptop, en IPad som jag nu försöker blogga från när vi är i stugan, och så min IPhone. Min man har en laptop och så har vi en skrivare som oftast inte funkar ;-D
  Ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror jag ska skaffa årskort till det där gymmet. Eller förresten, jag kan lika gärna gå och kasta slantarna i sjön 😉
   Min laptop får alltid hänga med när vi reser bort. Jag är helt värdo på att blogga på nåt annat än en ”riktig” dator. Ja, en sån som har ett ordentligt tangentbord och en tillhörande mus, alltså 🙂
   Haha! Skrivare är rätt duktiga på att krångla 😀
   Tack detsamma!

 28. Viola Cornuta skriver:

  Favoritdatapryttel… Hmmm… Jobb-laptopen, nope tror inte det va! Surflattan… Ja, till melodikrysset på lördagmorgnar och så ett och annat pussel. Mobilen! Mobilen måste det bli! Liten, smidig och alltid nära till hands. 😊
  Just det! Har ju en såndäringa gammal bloggmojäng jag med nånstans men här går den under namnet tröskan.
  Gomorron 🥰

  • Ama de casa skriver:

   Så jobbdatorn är inte favoriten? Konstigt… 😉
   Mobilen är behändig att ha med sig. Det är praktiskt att kunna lösa ”dispyter” och funderingar direkt dom uppstår när man är ute och går 😀
   Gomorron!

 29. paulamerio skriver:

  En datapryttel står i pörtet, min gamla trotjänare, stationär dator med hårddisk stor som ett mindre hus. Nu när dottern var här och jag ojade mig över att snart behöva ersätta den o skaffa en laptop som jag egentligen inte vill, så sa hon att det finns pyttesmå hårddiskar som man kan ha stående på bordet, istället för förhatliga laptopen som är mycket krångligare att skriva på o som har mindre skärm. Fast, jag hoppas ändå datorn håller ett tag till…men den är allt bra seg om mornarna, segare än jag, o det vill inte säga lite! Ha det gott där i normaliseringsfasen!

  • Ama de casa skriver:

   Jag älskar min laptop – var inte en sån bakåtsträvare! (Haha! Ska jag säga… 😉 ).
   Dom där pyttesmå hårddiskarna kanske är en sån där ”hallonpaj” som Anders köpt? Den är jätteliten och fungerar precis som en vanlig dator. Om man nu installerar den rätt…
   Hur man gör det har jag ingen aning om, men Anders har lyckats och är glad som ett barn i en godisaffär 😀
   Håller tummarna för att din nuvarande dator håller!

   Tack! Och ha det gott du med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: