JAAA!!! Det funkar!

 

”Vi” hade beställt hem myggjagare via nätet.

1

Den större ställde vi i sovrummet.

2

Den lös fint och var till god hjälp när Ama behövde ”pudra näsan” på natten. Men några mygg fick inte sätta livhanken till.

Inte till en början i alla fall.

Men på den fjärde dagen, till skillnad från den bibliska historien…

3

… så blev den inte återuppstånden utan tvärdöd. Ni ser va?

Weehooo!!! JAAA!!! Det funkar!

Jaså, ni ser inte?

Okej. Ama zoomar:

4

En jättedöd mygga i behållaren! Med snabel och allt.

Vi blev oerhört inspirerade av detta.

5

Så vi bytte ut vår fina fönsterlampa som Ama köpte i Mexiko 2008…

6

… till denna. En annan variant av myggjagare. Den första som vi ställt i sovrummet är en sugvariant. Denna är en elchockerare.

Så igår kväll satt vi och väntade på det där splatt-ljudet som innebär att en mygga fått sätta livet till. Vi väntade förgäves så när vi gick och la oss stod det 6 – 1 till oss mot manickerna i antal dräpta myggor.

Men inatt måste det ha låtit splatt, splatt, splatt…

7

JAAA!!! Det funkar! Tre stycken döingar fanns i vår nya mygglampa.

I och för sig så innebär det att dom elektriska myggjagarna knappar in så det bara står 6 – 4 till oss nu. Men det gör alls ingenting, det är en kamp så Ama sååå gärna förlorar. Heja manickerna!

Gomorron!

Annons

54 Responses to JAAA!!! Det funkar!

 1. LillaSyster skriver:

  Tekniken när den är som bäst! Dvs funkar =) Ha en bra myggfri dag!

 2. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Det är en imponerande arsenal av myggdödare ni lagt er till med. Jag håller tummarna för en lyckad jakt! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Vi har grejer som knäpper i eluttagen också och som ska skrämma bort mygg. Dom har väl inte funkat så jättebra… Men den som hänger i fönstret inger oss visst hopp med att ta tre mygg redan första natten 😀

 3. Annica skriver:

  Här börjar myggen komma fram från vinterdvalan 😦
  Får se hur många (varma) kvällar man kan sitta ute innan myggen vinner som vanligt och jag går in 😂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Huvvaligen för dom norrländska varianterna. Stora som harkrankar, typ…
   Tyvärr brukar myggen haka på när man går in, fast fullt lika många är dom inte som dom utanför 🙂
   Kram

 4. Veiken skriver:

  Åh, så bra att det funkar. Jag överväger att beställa en sån! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Det funkar bevisligen även om utfallet inte är så imponerande ändå. Fast vi har inte så jättemycket mygg här där vi bor (tack och lov!) även fast det är värsta myggåret i år.
   🙂

 5. friochlycklig skriver:

  Åh nej, vi har ganska mycket myggor här nu. Det får kanske bli köp av något vapen snart. Tack för tips! 😎

  • Ama de casa skriver:

   Har man mer mygg så kanske det blir ännu bättre utdelning 🙂 Tänk att man kan bli så glad över att hitta döda myggor 😀

 6. Yvonne skriver:

  Så fiffiga grejer och så kul att de funkar som de ska. Fattar inte hur mygg kan flyga så högt upp som ni bor, trodde de var max på våning 2, men icke sa Nicke. En plåga är de iaf, jag har alltid varit immun mot mygg men nu för tiden så kan jag få ett bett eller två men aldrig några mängder. Spännande att se om vi har mygg här hemma i sommar, har ju inte varit här hemma en sommar på mååååånga år.

  Ha en fin torsdag

  • Ama de casa skriver:

   Himla synd att myggen inte håller sig längre ner… Samma sak med myrorna!
   Hoppas du fortfarande har immunitet, även mot svenska mygg.

   Tack detsamma!

 7. vi har inget sånt, har så lite mygg här nära havet…

 8. farfar hebbe skriver:

  Så du menar på fullt allvar att dom funkar,jag har alltid varit skeptisk..Men men kul med manickar som funkar..Höll på att sätta kaffet i fel strupe när jag läste…Krama en musiker-dagen? Undrar om jag ska leta upp Porom-pom-pom-mannen,,men sen läste jam lite till.Puh vilken tur..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Kanske var det inga storfångster, men det var i alla fall några myggor som strök med 😀

   Ja, för det första är det synd att kalla Porom-pom-pom-mannen för ”musiker” och sen går det ju inte ihop med den stressfria dagen heller 😉
   Kram

 9. bmlarsreseblogg skriver:

  Så bra om manickerna fungerar för mygg måste vara ett djävulens påfund. Min sambo ser aldrig några myggor men det är inte så konstigt. De sitter på mig allihop!

  • Ama de casa skriver:

   Samma här. Anders brukade säga att jag var hans bästa myggmedel… Men dom spanska myggen är tydligen inte lika kräsna, för dom biter honom också. Känns trots allt lite rättvist 😉

 10. skåningen skriver:

  Bra myggjagare ni har skaffat er.
  Svar..Ja och ibland så snubblar man på det ,om det är större saker
  Ha en bra dag!
  Kram!

 11. Sugmojen, låter den? Den ni har i sovrummet? Och kan du förklara för mig varför det alltid ska vara en blå j-a led? På den fläkt vi har i sovrummet är det också en och den har jag satt en svart tejpbit över. Jag både ser och hör att det elslukande fläktfanskapet är i gång (gillar inte den, som du märker).

  Sonen ropar på mig när han hör en mygga och förväntar sig att jag ska smacka den. Vad är det för sätt, va?!) Mannen min tar fram myggsprayen och sedan kvävs vi allihop och det.

  Hmmm … kanske bäst att gå och lägga sig, jag verkar ha gått upp på fel sida i dag.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, den låter men inte så mycket. Mig stör den inte, tinnitusen låter mer. Inte heller Anders blir störd eftersom det är ett konstant ljud. Lite som att åka (ett väldigt tyst) flygplan.
   Jag skulle föredra om led-en var röd, men jag antar att myggor gillar blåljus? Fast att ha lyse på en ”vanlig” fläkt känns onekligen onödigt.

   Jag brukar hitta myggen och stå som en sån där fågelhund och peka på dom medan Anders hämtar flugsmällan. Det är oftast han som smackar dom, speciellt när dom sitter i taket dit jag inte når. Nåt myggsprej använder vi inte.

   Ha en fortsatt munter dag! 😀

   • Jag använder sprayen när myrorna kommer inomhus men inte mot mygg för myggen går inte på mig när de har mannen min, de älskar honom. Det är inte ömsesidigt.

    Jamen eller hur, röd eld är mycket bättre, snällare mot ögonen och lyser inte upp lika mycket. Jag hade en väckarklocka som jag fick rikta bort, funkade inte med att ha den lysandes i ögonen och en dyr rackare var det. Den hade jag sedan i sonens rum, funkade perfekt som nattlampa …

   • Ama de casa skriver:

    Vi sprayar inte mot myrorna heller, vi myrrar dom. Det brukar funka.

    Vår klocka i sovrummet som lyser i taket har ett rött sken och den är inte ett dugg störande. Utom när den ringer på mornarna… Men det har ju inte med färgen att göra direkt 😀

 12. Grattis de funkade. Har ni så mycket mygg där. Vi har inga mygg alls här, men vi har en liknade maskin som tar flugor, redigt otäck o de luktar bränt när de fastnar…urk säger jag som är djurvän.
  Kramiz

  • Ama de casa skriver:

   Nej just här hos oss är det inte så fasligt mycket mygg, men en mygga är tillräckligt störande. Men tydligen är det ett extremt myggår här i omgivningarna detta år.
   Myggen här är så himla små så hittills har vi inte ens märkt när dom splattat. Lite synd, faktiskt, skulle gilla att höra myggsplatt 😀
   Kram

 13. Geddfish skriver:

  Va gött! Fungerar 😀 Slut på weeeeeiiii kanske nu då?? För det är jobbigt. Hos mig trivs de inte ändå, skööööönt.
  Kram från soliga Lisch

 14. Znogge skriver:

  Så bra om det fungerar för när det gäller myggen så är alla medel tillåtna, lite som i krig och kärlek 😉 Hoppas ni går vinnande ur striden!

  God torsdagskväll!

 15. Susjos skriver:

  Sedär! Grattis till bra inköp! Lustigt nog får jag inte så många myggbett i Sverige,men det får istället min man. Men vid medelhavet, jösses vilka ”blemmor” jag får, men där gillar de inte min man! Suck!
  Ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   I Sverige klarade sig Anders jättebra medan jag var en favorit hos myggorna. Här är det en mer rättvis fördelning, vi blir lika bitna båda två 😉
   Tack detsamma!

 16. Ditte skriver:

  Bra att myggmaickerna gör rätt för sig. Kul att testa olika varianter och se vem som lyckas bäst. Ni kanske få ta till med några dygn och sedan efter det se vilka eller vilken som var bäst i test.
  Lycka till.

  • Ama de casa skriver:

   Den hängande mojängen verkar funka bättre. Kanske för att myggorna flyger mer än dom är ute och spatserar på golvet? 😉
   Vi fortsätter granskningen och kommer väl att göra en utvärdering så småningom 😀
   Tack Ditte!

 17. Janne skriver:

  Haha, allt som kommer i närheten av stalkern fungerar. 🙂

  Han en finfin kväll! Hälsa Anders!

 18. mycketyck skriver:

  Vi köpte en variant med någon slags vätska som man pluggar in i eluttaget och den hjälpte mig förra sommaren. Vet inte vad den gör men den verkar hjälpa bra. Än så länge inte mygg av den kvantiteten men jag är förberedd.
  Allt som dödar mygg är bra enligt min utsago.

  Freeedag i morgon va? Ha det så bra!

 19. BP skriver:

  Jamen, stort GRATTIS till myggfångaren som verkar fungera. Nu älskar jag ju din mexikansk lampa, men myggrunkan är inte såååå ful i alla fall, så under sommaren skulle jag nog stå ut med den;-)

  PS. Vi köper/köpte också alla elektroniska pryttlar hos Dustin. Tills nu har det alltid fungerat, men inte med kameran. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Inatt tog hängdödaren livet av två till, så nu står det 6 lika 😀 Visst är den mexikanska är finare men myggdödaren är bättre just nu 🙂

   Dustin var jättebra när vi bodde i Sverige… Jag tror – tyvärr – att ”riktiga” kameror av kompaktmodellen är på utgång. Mobilkamerorna tar över.

 20. mamma C skriver:

  Alltid bra när saker och ting fungerar som de ska som de lovar.
  Kram Carin

 21. Här har vi inga mygg än… men, hoppas verkligen vi får sommar, myggen får vara med, tag tar dom man mot man 🙂

 22. yfronten skriver:

  Det är en skön tid vi har här nu innan myggen kommer, men nu har det blivit varmt så det blir nog snart. Hoppas att inte ljuset är för störande på natten!

  • Ama de casa skriver:

   Ljuset stör inte alls, snarare är det hjälpsamt ifall man behöver upp mitt i natten. Däremot så är den inte så effektiv där den står i hörnet. Inatt tog den i vardagsrummet två till och har då på två nätter splattat fem mygg. Den i sovrummet har tagit en på sex nätter…

 23. paulamerio skriver:

  Sover ni med öppna fönster eller hur tar sig myggen överhuvudtaget in? Jag har aldrig öppet annat än dörren till uteplatsen och där har jag ett tråddraperi som håller de flesta myggen utanför. Men ni har ju fått en daglig sysselsättning, tömma, räkna, rigga, föra statistik….Jag tippar på 10 döda myggisar inom en vecka!

  • Ama de casa skriver:

   Jo, vi har fönstren öppna för att få lite drag. Vinddrag, alltså 😉
   Har kollat på myggnät, men inte kommit till skott. Det är inte så jättemycket mygg här, fast just nu är det ovanligt många här i Torrevieja.
   Manickerna har kommit upp till 6 mygg såhär långt 😀

 24. Christina skriver:

  Vilka bra grejer det finns. är det mycket mygg nu eller är det altid så hos er i Spanien. Då måste vi nog oxå köpa nån sådan manick. //Christina

  • Ama de casa skriver:

   Det är ovanligt mycket mygg nu i år här i Torrevieja. Nu har dom besprutat från luften så det kanske lättar. Men det är olika beroende på var man bor. Till exempel brukar det vara mer mygg vid sjöarna än inne i stan. Inte så konstigt, kanske.

 25. Anki skriver:

  Heja, heja! De tekniska underverken fungerar! Störd nattsömn är pest … myggdödare är bra – en död mygga är en bra mygga!
  Ha en ny fin dag – redan fredag! Igen!

  • Ama de casa skriver:

   Det är bra när tekniken funkar, ja det funkar hyfsat i alla fall 🙂
   Myggorna är verkligen ett otyg när man ska sova….
   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: