Det här med avstånd och masker…

 

… det är inte helt självklart.

1

På vårt närmaste apotek finns den här skylten. Håll avstånd. 1 meter.

2

samma apotek, vid ingången. Håll avstånd. 1,5 meter.

Från staten utgick ett påbud, håll avstånd – 2 meter – annars måste ni ha en ansiktsmask. (Såna som var helt onödiga i början av den här dumma pandemin).

4

Men hur lätt är det då att få i sig mat och dryck? (100 Montaditos i söndags, readag ni vet).

5

Ama var mycket smartare och fuskade. På Coffee & tapas fick vi en rejäl dos vin och en stor god tapa för 1,50 euro per person. Anders tog av sig munskyddet till Amas stora besvikelse. Han kunde då både äta och dricka varvid Amas tilldelning minskade till hälften.

6

Polisen åkte förbi och såg inte hur vi fuskade. Weehooo!!! Hmm… Poliserna verkar ha glömt att bilvägen som fanns där vid udden numera är ombyggd till en gångväg.

Ha en fortsatt fin vecka!

Gomorron!

Annons

60 Responses to Det här med avstånd och masker…

 1. Annica skriver:

  Att följa så luddiga regler är inte lätt 🤔😂
  Kram

 2. friochlycklig skriver:

  Förvirringen är total! Nåja vi gör så gott vi kan. Ha det fint! ☀️🌴😎

  • Ama de casa skriver:

   Eller hur! Klart förvirrande med alla regler och inte minst alla undantag. Men, men. Vi kämpar på efter bästa förmåga och hittills har vi sluppit både böter och fängelse. Eller ja… Husarresten vi varit utsatta för har ju varit något av ett fängelse, fast hemma då 😀
   Tack detsamma!

 3. själv använder jag inte munskydd, inte handsprit heller, tvättar händer alltid när jag kommer hem från spårvagnstur 🙂

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Här är det lugnt, avståndet är avståndet minst 3 Km och då känns det lite onödigt att gå klädd i munskydd. 😀

 5. bmlarsreseblogg skriver:

  Så skönt det ser ut att sitta på uteservering med vin och tapas (utan att bli ruinerad).
  Här hemma börjar de lova lite värme..
  Skönt!

 6. skåningen skriver:

  Vilken förvirring!!Att följa regler som inte kan bestämma sig är svårt!
  Svar…Man vill så mycket men…stopp skriker kroppen !!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 7. farfar hebbe skriver:

  Man undrar hur den är funtad som skapade dessa omöjliga regler,dom är nog till för att brytas,annars funkar det inte..Ja grattis Vilhelmina i södra Lappland..här är det sommar idag,+19,6 och då har inte solen hittat termometern än..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror att dom kanske var lite småfulla när dom hittade på reglerna? 😉
   Vad härligt med sommarväder hos dig nu! Här har vi 23,2 just nu och solen skiner. Inte dumt alls 🙂
   Kram

 8. Yvonne skriver:

  God förmiddag, ja ni har ett sjå med alla bestämmelser som inte verkar stämma med varandra heller 🙂 , Munskydd och glasögon är ju ingen bra kombo insåg vi flög hem i mars, blir ganska immigt och då är man där och lättar på skyddet och vips är ju inte det skyddet så rent och fräscht som det ska vara när man varit där och pillrat.

  Här går inte så många med skydd, såg några på ICA i morse men inte många, själv har jag bara jättetunna ”kirurghandskar”, handsprit och spritservetter till hands och än så länge, peppar, peppar, har det räckt bra

  Ha en fin tisdag hälsar jag från ett varmt och soligt Åkersberga

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Det är bökigt med munskyddet, men nu är det obligatoriskt i exempelvis affärerna här. Ute på gatorna väljer vi att gå sicksack mellan trottoarerna och hålla avstånd utan munskydd.
   Tack detsamma! Här har vi också varmt och soligt 🙂

 9. Znogge skriver:

  Även här är det märkligt med avstånden. Det står två meter men mellan markeringar är det bara en och en halv. Verkar gå lite på en höft men det kan det ju göra när det bara är rekommendationer.

  Lustigt med munskydden som först var helt onödiga men som nu fyller en funktion. Tyvärr var det nog bristande lager i Sverige som gjorde att de ansågs onödiga. Ja, det är mycket man inte begriper fullt ut…

  Ha en god dag!

  • Ama de casa skriver:

   När jag köade in på Carrefour så hade dom streck med säkert 2 meter emellan. Jag höll avstånd utan att göra övertramp, men då kom det en vakt och manade på mig för att jag höll FÖR långt avstånd… Ja, ja. Det är väldigt förvirrande många gånger.

   Det är verkligen dubbla budskap emellanåt också. Som det där med munskydden… Order och kontraorder, typ.

   Tack detsamma!

 10. Men om man ska tolka de där reglerna så är det 2 meter om man är utanför apoteket. Precis då när man ska gå in, vid porten, så ska man hålla 1,5 meters avstånd. Har du väl kommit in så är det 1 meter som gäller.

  Jomen det gäller ju att göra lätt för sig och för dem som ska se till att alla gör rätt.

  Bloggfoder, helt enkelt.

  • Ama de casa skriver:

   Jag funderar på att ta tumstocken med mig när jag ska gå ut. Pappersmåttbanden från IKEA och MediaMarkt funkar inte lika bra. Eller man kanske kan stärka dom på nåt vis så man kan använda dom som avståndsspröt? Likt barndomens stingpinnar, typ 😀

   Det finns en hel del saker att blogga om nu som inte fanns för bara några månader sen 😀

 11. kajsalisasblogg skriver:

  Finns det gott vin får man strunta i maskerna 🙂

 12. Anki skriver:

  Inte lätt att vara människa! Regler som ska följas, metrar som ska hållas … och så munskydden som är i vägen när man ska äta och dricka 🙂
  Och så poliserna som kör där de inte ska …

 13. LillaSyster skriver:

  Fy så taskigt av Anders att ta av munskyddet. Hade det varit jag hade jag gett honom ett sugrör till vinet =)

 14. Luddigt var ordet 🙂

  Han kanske dricker ofiltrerad öl ? 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Ja, det var säkert en fulöl från början. Har man inte en tubsocka (som Robert Gustafson hade) så får man göra så gott man kan 😀

 15. Christina skriver:

  Svårt att veta vad som gäller med luddiga regler;) //Christina

 16. Geddfish skriver:

  Nej, du världen, det är inte lätt med dessa angivelser och regler. Jag vill ha tillbaka tiden före, där! NU! Även om vi i Sverige inte har några munskyddskrav så tycker jag en massa ändå.
  Men ni gjorde rätt 😀

  • Ama de casa skriver:

   Vi vill nog alla tillbaks till hur det var förr i tiden. Dvs i början av året… Attans så snabbt det har gått! I januari var vi på kryssning, i februari bröt Anders armen… Sen har det bara gått utför. Fast det gjorde det även när Anders bröt armen 😉
   Munskydden är ett otyg. Sååå varmt! Glasögonen immar igen… Undrar om jag kommer att dö av värmeslag istället för i corona?
   Nej, ge oss tillbaks tiden innan allt elände slog till över hela världen.
   Hittills tycker jag att vi har gjort helt rätt. Men framtiden får väl utvisa 🙂

 17. Ditte skriver:

  Något oklara regler verkar gälla när det kommer till avstånd. Här varierar det mellan 1.5 meter- 2 meter och ibland talar man om att det ska vara en cykels avstånd.
  Lite knepigt att äta med munskyddet på. Men kanske kan man göra ett hål för dryck. Men maten blir ju knepigare att få in. Och ganska geggigt dessutom.
  Här är det väldigt få som använder munskydd. Ja, om man inte jobbar inom vården förstås för då är det ju oftast mer rejäla varianter som gäller.
  Trevligt i alla fall med utgång och Coffee & Tapas gillas liksom 100 Montaditos.
  Öbskar er en fin kväll.
  Strålande sol i Stockholm idag. Behagligt.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har sett många olika bud angående avstånd. 1, 1,5 och 2. Dessutom en variant på 1,8. Hur är det lätt att avgöra på en skala? 1,8 meter…
   En cykels avstånd var kul! Undrar om det menas en minicykel eller en tandem? 😀
   Man kanske ska satsa på soppa? Den lär ju också kunna intas med ett sugrör och hål i munskyddet… 😉
   Här har jag tyckt att det har varit ungefär 50% som har haft munskydd, men det har ökat nu. Fast dom flesta bär dom inte helt rätt om man så säger. Dom flesta har dom på armen, halsen, hakan eller huvudet. Inte så jätteeffektiv då. Själv har jag mitt oftast i handväskan (i en påse) och sicksackar mig fram för att hålla avstånd. Vill liksom inte dö av värmeslag. Det är fruktansvärt varmt att ha dom över näsa och mun. Beundrar sjukhuspersonalen mer och mer som orkar jobba efter dom förhållanden som råder!
   Ha en fin kväll ni med! Hoppas att vädret är med er fortsättningsvis också 🙂
   Kram

 18. Susjos skriver:

  Inte lätt med alla regler, men skönt att ni nu kan gå ut och få er en tapas!
  Ha det gott i sommarvärmen!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det hade varit enklare om reglerna varit en anings mer tydliga… Men vi har ändå fått lättnader som gör tillvaron trevligare.
   Vi har fått munskyddstvång i vissa lägen. Detta gör att jag beundrar er inom sjukvården ännu mer. Kolla på min förra kommentar till Ditte…

   Ha det superbra ni med!
   Kram

 19. BP skriver:

  Det är faktiskt likadant här. Det verkar inte vara lätt det där med avstånd. Som Ditte säger så varierar det mellan 1,5 och 2 meter, ibland är det symboler som älgar (i Norrland) mellan personer. Munskydd kan inte vara roliga att ha på sig i värmen, dessutom blir man ju solbränd med ett rätt konstigt ”mönster då;-)
  Här ser man nästan ingen med munskydd, men de jag köpte har som tur är ”ventilation”, så mina glasögon klarar sig från att imma igen. Har bara testat en gång, annars går jag utan munskydd.

  • Ama de casa skriver:

   Jag fasar verkligen inför att munskyddsregeln ska kvarstå över sommaren. Fy fasen! Det räcker med den värmen som är där ändå. Nu sicksackar jag över gatorna för att klara av den statligt bestämda tvåmetersgränsen och på det viset slippa munskydd. Har jättesvårt att klara av värme. (Man kan undra varför jag lämnade Norrland, via Stockholm till Spanien 😉 ).
   Haha! Jag tror jag fattar avståndsregeln som Åsa hade (älgar) bättre än cykelvarianten som Ditte kom med. Men jag tycker att båda varianterna med verklighetsanknytning är superbra 😀
   Vad bra att du har ett sånt braigt munskydd! Fortskrider detta får nog jag också se till att skaffa ett sånt.

 20. mycketyck skriver:

  Ja, det är fruktansvärt varmt med munskydd när det är runt +30 ute. Men hellre det och att få röra sig fritt än sitta instängd. Som ni hade garaget eller munskydd vad hade du valt?
  Vi får inte komma in i Spanien före 1 juli och det är väl väntat.
  Snart kommer väl boken om livet före corona och livet efter.

  Suck, vi slipper handfängsel i allafall. Ha en fin tisdagskväll 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Hmm… Måste fundera på det där med garaget kontra munskydd… Får man välja ”med munskydd i garaget”? 😉 😀 Nejdå, självklart är det skönt att slippa garaget så jag väljer munskydd 🙂

   Ja varken handfängsel eller fotbojor behöver vi använda. Man får vara glad för det lilla 😉
   Tack och ha en fin onsdag!

 21. yfronten skriver:

  Det är väldigt förvirrande med olika regler och råd nu. Jag hade hoppats att de skulle höja 70-gränsen för vilka man får umgås med i Sverige, men det gjorde de inte.

 22. mamma C skriver:

  Inte alls lätt att hålla reda på hur det är eller hur man ska vara.
  Kram Carin

 23. paulamerio skriver:

  Totalt knasiga instruktioner och bestämmelser verkar gälla i Spanien, har dom svårt för matte tro?
  Jag har börjat titta efter munskydd att köpa, bara för att ha hemma ifall att det skulle behövas. Funderar om att hänga med någon vän i bil för att transportera mig någonstans utanför denna by som ligger så avsides från: frisörer, alla typer av affärer utom mat, osv. I en bil sitter man ju nära varandra för här har vi inga amerikanare med fem meters bredd, o då tänkte jag att om man sitter i baksätet med munskydd så är det ju iaf liite säkrare. Men, inte hittar jag några munskydd, inte på apotek och inte i webbutiker. Så gick det med det! Nu är jag faktiskt inte längre avis på era readagar på vin och tapas, ni är SÅ VÄRDA det efter alla långa corontänveckor!

  • Ama de casa skriver:

   Det är ett ganska förvirrat läge just nu, inte solklara regler direkt.
   Här har det också varit svårt att få tag i munskydd. Även engångshandskar är hårdvaluta…
   Tack Paula! 🙂

 24. Marbellatanten skriver:

  Väldigt luddigt är det, så luddigt att inte ens poliserna vet, hahaha …
  Men snart i fas 2 borde det väl vara enklare … kanske. Hm …

  • Ama de casa skriver:

   Det är inte lätt för poliserna att fatta heller, reglerna ändras ju mest hela tiden också.
   Fas 2 har jag inte ”pluggat på” så noga eftersom vi är kvar i Fas 1. Just eftersom reglerna ändras så känns det inte som nån idé att ödsla tid på det förrän det är dags att byta fas.

 25. åsa skriver:

  Avståndet En liten älg tycker jag är som bäst 😀
  Att äta med munskydd på måste vara väldigt svårt men ännu svårare måste det vara att dricka…
  kram

 26. FREEDOMtravel skriver:

  Vi har ungefär likadana skyltar här, som det står ”2 meter” på. Utanför vissa butiker (t.ex. apotek) står ”max 7 personer i butiken samtidgt” eller liknande. Inte lätt att hålla koll på i alla lägen 😉

  • Ama de casa skriver:

   Vi har också såna där ”Max antal…”-skyltar. På dom större butikerna har dom vakter som håller reda på det och som styr upp köerna. På dom mindre affärerna får man hålla kollen själv som det verkar.

 27. Janne skriver:

  Anders med en öl och munskydd, haha!

 28. louisechf skriver:

  Det är lite olika bud i Sverige också 🙂 Vilken trevlig och prisvärd lunch. Hoppas att ni njöt! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: