Att ladda batterierna

 

I måndags var det första dagen i Fas 1 för oss och det gav oss för första gången på sju veckor tillåtelse att åka tillsammans i vår bil. Det måste såklart utnyttjas!

1

Det skulle bli spännande att se om den startade efter att ha stått still i garaget sen den 3:e mars då Anders var upp på sjukan för att röntga sin arm. Såklart startade vår gamla trotjänare efter 8 veckors stillestånd – duktig bil!

2

Det första vi gjorde var att ställa om bilklockan till sommartid. Sådärja! Då var den sista klockan omställd för denna vår.

3

Sen körde vi utefter vår ”fina” promenadväg där vi traskat så många gånger på sistone.

4

Äntligen! Anders tryckte på knappen…

5

… och där ute väntade friheten i den stora vida världen! Nåja, kanske inte så stor, men betydligt större än en kilometer utanför dörren i alla fall.

6

Vi åkte rakt ned mot Playa del Cura. Det blåste en del, men ”som tur är” har vi ingen cab så vinden påverkade oss inte alls.

7

Vi susade förbi palangrekurvan så snabbt att bilden blev alldeles suddig.

8

Körde via Cabo Cervera…

9

… bort till La Mata.

10

Åt det här hållet i denna kurva ned mot N332-an har vi nästan aldrig åkt förut. Åt andra hållet har vi dock åkt massvis av gånger.

11

Vi kollade in Carrefour också, fast bara utifrån. Tanken med turerna hit och dit var inte att vi skulle fira vår nyvunna frihet med att shoppa nån annanstans än på Aldi. Nej, meningen med irrfärderna var – precis som rubriken säger – att ladda batterierna. Eller snarare batteriet, en vanlig bil har väl bara ett batteri, va?

Igår skulle vi däremot fylla på förrådet i garaget med vatten. Lägligt nog kom Fas 1 precis då Anders tömt över den sista stora vattendunken till vattenbehållaren i kylen.

12

Så vi tog bilen upp till Mercadona på Valencianas för att bland annat bunkra vatten.

Snacka om snopet. Vi får gå tillsammans och äta på barer/restauranger och åka tillsammans i vår bil. Men vi får inte handla samtidigt i affären.

Dom här reglerna gör Ama smått galen och inte så lite förvirrad. Det slutade med att Anders shoppade och Ama tog en uppfriskande promenad på Mercadonas parkering. Nåja. Det var åtminstone trevligare än att promenera i garaget. Alltid något.

Gomorron!

72 Responses to Att ladda batterierna

 1. det var många veckor er bil fått vila…. jag åker oftast buss, ganska tomma nu

 2. Anki skriver:

  Verkligen härligt att ni kan komma ut på en liten biltur – och så bra att trotjänaren startade snällt … men ofattbart att ni inte kan handla tillsammans!
  Nåja, ändå bra att ni får åka bil tillsammans!
  Ha det så bra – och njut av friheten!

  • Ama de casa skriver:

   Jag antar att dom vill minska antalet människor inne i affärerna så att (dom eventuella) köerna in inte blir så långa. Men när det inte är nån kö in och därmed lite folk borde man kunna gå in tillsammans tycker jag.
   Tänk att det kan kännas som en lyx att vi får åka tillsammans i vår egen bil… Vem kunde väl tro det för några månader sen?
   Tack och ha det finfint ni med 🙂

 3. det hade HAGLAT här i Göteborg!

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Jaadu, det kanske finns någon avancerad studie, som påvisar att det är farligare att handla tillsammans än att sitta i en bil, men det mest troliga är väl att man inte tänkt alls. 😀
  Jag har en liten fundering ………….. visst fanns det en liten skruv där på golvet i ert garage som bara hade flyttat sig en liten bit under eran tid där nere? Hur mår den nu??

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Ja, det är säkert nån som har fått stora bidrag för att forska på det där…

   Den där skruven ligger säkert nånstans där på tredje bilden i inlägget. Vi har inte sett till den sen Anders sparkade iväg den på vår sista garagepromenad den första maj, mest beroende på att vi inte har gått där till fots nu när vi kan välja trevligare ställen att gå på. Den kanske har lite ont i skallen sen sparken, i övrigt mår den nog bra 😀

 5. friochlycklig skriver:

  Visst är det lite förvirrat ibland med regler ol men det är väl inte enkelt att detaljstyra allt. Folkmassorna är väl det viktigaste att undvika antar jag……eller så är det tvärtom, vem vet. Jag tror iaf att det kommer att bli bra 😉👍🇪🇸

  • Ama de casa skriver:

   Skulle snarare säga mycket förvirrat ibland… Men det är ju bara att ”gilla” läget och hoppas att man inte åker på böter innan man har begripit vad som gäller…
   Ja. Det kommer att bli bra! Det måste vi tro på 💪

 6. bmlarsreseblogg skriver:

  Det där med regler och om det finns något tänk bakom en del är inte lätt att förstå. Här i Sverige ska medborgarna hålla sig inom sitt län, men EU-medborgare får resa in (och antagligen resa runt??)
  Skönt att trotjänaren startade och också fick komma ut…

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det konstigt att det kan vara såna vimsiga och ologiska regler…
   Ja, bilen är verkligen pålitlig – precis vad jag kräver av en bil 🙂

 7. Så härligt med en första biltur!! Jag kör inte varje dag heller nu när jag jobbar hemma men idag ska jag iväg på en liten tur 🙂
  De var konstigt att ni inte fick handla tillsammans men göra allt annat. Alltså ni är ju alltid nära varandra, fattar ingenting? Hade förstått om du skulle handla typ med en väninna. Men de e som de är och du fick ju en skön promenad då istället.
  Ha en fin onsdag
  Kramiz

  • Ama de casa skriver:

   Det var skönt att komma ut en sväng och se nåt lite längre bort 🙂
   Reglerna är väldigt märkliga till vissa delar, men det är ju bara att göra som dom säger när man väl fattar vad som gäller.
   Jag promenerade runt och kunde konstatera att det var fler som hade trott att dom kunde gå in på Mercadona tillsammans…
   Tack detsamma!
   Kram

 8. Yvonne skriver:

  God morgon, ja jisus, riktigt alla regler verkar inte heeeelt genomtänkta. Skönt att bilen startade och gick utan problem efter så lång karantän.

  Mercadona, Carrefour, nu blir jag nostalgisk, men det lär jag få vara hur länge som helst, ser liksom inte någon resa på långt om länge.

  Ha en fin onsdag, här kommer snöblandat regn sen i morse, inte kul alls, men jag ska baka dubbel sats av morotsfrallor och skiter i vädret där utanför dörren.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Nej reglerna är inte direkt superklara… Bilen är väldigt duktig tycker jag 🙂
   Det kommer nog att ta tid det här… Ser fram emot att vi i alla fall får röra oss runt i Spanien.
   Usch för ert väder idag! Här skiner solen 🙂
   Lycka till med baket och ha en bra dag!

 9. mamma C skriver:

  Idag ska jag sätta mig i vår pärla och ta mig en tur med gubben.
  Visst är det konstigt med alla knasiga och luddiga regler som är.
  Kram Carin

 10. Znogge skriver:

  Så skönt att vara i fas 1 men reglerna är inte helt logiska faktiskt. Men det är ju samma sak i Sverige med våra rekommendationer. Vi köar på två meters avstånd i matsalen sedan sitter vi kloss intill varandra vid borden.

  Nåja, njut i alla fall!

  • Ama de casa skriver:

   Märkliga är dom, både reglerna och rekommendationerna. Inte särskilt logiska alla gånger…

   Ja, det ska jag göra. Jag rekommenderar dig att göra detsamma! 🙂

 11. skåningen skriver:

  Så härligt för er att bli utsläppta!
  Konstiga regler de har att ni inte får handla tillsammans
  I affären har vi två meters avstånd i kassan
  Ha en bra dag!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Det är verkligen jättehärligt! 🙂
   Vi har avståndsmarkeringar både in i affärerna och vid kassorna. Men vi får inte gå in mer än en från varje hushåll i taget.
   Tack detsamma!
   Kram

 12. Ja, det är inte lätt att hålla koll på vad man får och inte får, vissa regler är banne mig inte lätta att fatta! Kan tänka mig att orsaken är att personalen i butikerna skulle ha svårt att veta vilka de skulle säga till och inte. Jag stod på Mercadona och plockade tomater. Vad jag inte la märke till var att det kom och ställde sig en person på var sin sida om mig. Just då kom personal och sa till mig att hålla avstånd! Va fasen, liksom! De andra tog varsitt kliv åt sidan.

  Jaja, det är bara att stå ut. Vi kommer att ha en vanlig och normal vardag igen.

  • Ama de casa skriver:

   Vissa av reglerna är väldigt luddiga och motsägelsefulla och långt ifrån självklara att förstå.
   Inte är det roligt att bli oskyldigt anklagad… Men det kan nog vara som du säger att regeln är till för att göra det enklare att se till att folk håller avstånd.

   Vi får göra vårt bästa att försöka lyda reglerna så gott vi kan. Tills det blir lite mer normalläge så är det som du säger bara att stå ut.

 13. Anneli Häggkvist skriver:

  Go förmiddag! Härligt med en liten åktur 🙂 Tur att den startade..man vet ju aldrig med bilar 🙂 Konstiga regler…och vem kollar och varför …när ni har åkt i samma bil 😀 En fortsatt härlig dag till Er!

  • Ama de casa skriver:

   Goafton Anneli! 🙂
   Det var skönt att komma ut! Jag var jätteglad att den startade, marigt att få starthjälp i dessa dagar när bilen dessutom står två våningar ned i garaget 🙂
   Vi var lite klantiga när vi skulle in på Mercadona, så vakten i dörren såg att vi hörde ihop och sa att bara en fick gå in. Hade vi bara hållit avstånd och inte pratat hade det inte varit nån som stoppat oss.
   Tack och ha en fin kväll!

 14. farfar hebbe skriver:

  Ja du Ama,jag var tvungen att kolla i almanackan när jag kikade ut i morse,men det var den 13/5 inte 13/2,skit också..Men nu 12:30 är snön borta..Skönt att ni får röra er lite friare nu,även om vissa regler kan ifrågasättas,men man följer de regler som gäller..
  Guldet blev till sand är ju verkligen en höjdarlåt med Peter Göback..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   I mitten av maj vill man verkligen inte ha snöfall! Inte på norra halvklotet i alla fall 🙂
   Skönt att den försvann snabbt.
   Det är bara att följa reglerna, fast det är inte så ”bara” att förstå vad som gäller.
   Kram

 15. Janne skriver:

  Grattis till bilturen! Svårt att tänka sig att inte åka bil på sju veckor.

  Ha en fin onsdag! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Tack Janne! 🙂 Tänk att man kan vara glad över en sån simpel och självklar grej som att få åka tillsammans i den egna bilen…

   Tack detsamma! 🙂

 16. Jag tycker också först det låter konstigt..men, på restauranger och dylikt så finns det väl ett antal platser som skall vara OK med avstånd och sånt.

  Om hela familjer nu som är sugna på friheten skulle välla in i mataffärerna så blir det kanske onödigt trångt, och större risk för smittspridning. Det kanske just är så lugnt som det är i affärerna när dom gjort detta val, jag skulle nog ändå säga att det är en bra tanke för ens egen säkerhet 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Dom har vakter som kollar hur många som är inne i affärerna också, blir det för många så blir det kö in. Speciella streck i gatan är tänkta att se till att man inte står för nära varandra.
   Men visst kan det bli onödigt fullt med hela familjer inne i affären, om inte annat kan kön utanför onödigt lång.
   Men på den Mercadonan vi var på när vi blev tillsagda, där var det inte alls mycket folk. Ingen kö utanför och inte trångt inne i affären heller (enligt Anders, jag vet ju inte eftersom jag traskade runt på den tämligen tomma parkeringen 😉 ).
   Skulle det vara trångt nånstans, ja då skulle vi inte gå in oavsett om vi gick tillsammans eller ej. Klart att säkerheten går först 🙂

   • Har dom fortfarande vakter vid affärerna så håller dom väl rätt nivå ändå, men dom kanske befarat att det skulle bli onödigt mycket folk och därför satt en generell regel, för att slippa köer

    Men, tänk positivt, du fick ju vara utomhus iaf 🙂

   • Ama de casa skriver:

    Ja, det är vakter inne i affärerna som kollar. En gång glömde jag att ta på mig dom handskar som är obligatoriska och finns direkt innanför dörrarna tillsammans med handsprit. Kom på det när jag var längst inne i affären och ilade mot grönsakerna där det alltid finns handskar när man ska plocka åt sig frukt och grönt. En vakt kom med stora steg emot mig, såg bister ut och sträckte fram ett par handskar. Jag bad tusen gånger om ursäkt och tog emot handskarna. Höll inte på att få på mig den ena… Kämpade som tusan och kollade till slut noggrannare på den. Okej. Den hade bara fyra fingrar. Haha! Jag är väl ingen seriefigur heller 😀

    Jomenvisst! Att promenera på en parkeringsplats är bra mycket bättre än att promenera i ett parkeringsgarage 🙂

 17. bpz3 skriver:

  Bilen hade då som tur är inte smittats av Corona, men så stod den ju också ensam i garaget;-)
  Så öde allt är när ni åkte förbi stränderna. Det gör nästan ont att se tycker jag.
  Ja en uppfriskande promenad på en stor parkeringsplats bjuder ju i alla fall på frisk luft och solsken… jämfört med en promenad i garaget menar jag, där alla garageportar dessutom var stängda. Här kunde du åtminstone kolla in alla bilmodeller, motorintresserad som du är;-)

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det är allt tur att vi har en Toyota Corolla och inte en Toyota Corona 😀
   Jag blir också ledsen av att se ödsligheten. Tycker synd om alla näringsidkare, och även synd om dom som inte får komma hit.
   Promenaden på parkeringsplatsen var inte alls dum. Fast jag hade hellre gått in och handlat med Anders, vi gillar båda att shoppa mat och då helst tillsammans så man kan improvisera lite på plats 🙂

   Jodå. Bilar och bilmodeller hör till mina största intresseområden 😉

 18. Elly skriver:

  Hej!
  Ja, nog ska det bli gott den dagen när denna pandemi är ett minne blott ..!
  Ha en fin fortsatt dag!

 19. Ditte skriver:

  Trevligt att vidga vyerna och ta ut bilen på en tur. Och bra att få batterierna laddade. Kanske laddade ni även era egna lite. Viss omväxling blev det ju. Men förstår att handlingsreglerna är knepiga. Kanske vill man inte ha ”för många” inne i butiken. Å andra sidan om ni inte rört er tillsammans i butiken kan de ju inte veta att ni hör ihop. Eller?
  Önskar er en fin onsdag. Det som är kvar av den.

  • Ama de casa skriver:

   Visst blev även våra batterier laddade! Kul att se lite mer av världen, även om det inte blev nån jättelång resa 🙂
   Ja du. Vi var klantiga som visade så tydligt att vi hörde ihop. På våra handlingsturer till Aldi har vi gått tillsammans, fast var för sig med varsin dramat. Har bara viskat åt varandra på behörigt avstånd när ingen var i närheten ifall det var nåt vi undrade över eller inte hittade. Shhh… Berätta inte för någon, dom kanske kan utfärda böter retroaktivt 😉 Sen valde vi ju att gå till Aldi på Valencianas där det aldrig var mycket folk, ingen kö in och ingen trängsel i butiken.
   Tack så mycket och ha en trevlig kväll!

 20. Susjos skriver:

  Men så roligt med en biltur, och att ni nu kan gå ut mitt på dagen också? Otur med shoppingen, men en promenad på parkeringen kanske var kul också?
  Sköt om er!
  Kram
  PS. Vi gav upp landet idag, snöblandat regn och +5 grader som mest…suck!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, vi kan gå ut när vi vill ifall vi ska hälsa på vänner eller gå till nån uteservering. Ser det inte som nåt större problem att se till att våra promenader blir legala 😀
   Promenaden på parkeringen var betydligt bättre än att gå i garaget. Fanns mycket att kolla på, bland annat alla dom andra som också trodde att det var OK att handla tillsammans… Ibland är det skönt att få bevis på att man inte är den enda som är korkad 😉
   Men fy fasen vilket skitväder! Här har vi haft sol och blå himmel hela dan och just nu är det… 26 grader i skuggan 🙂
   Kram

 21. mycketyck skriver:

  Förstår inte riktigt detta med att ni inte får handla tillsammans, men det är kanske för att kvinnor gärna vill köpa mer än det på listan 🙂
  Roligt med en lite åktur för batteriladdning. Vi planerar en åktur i nästa vecka. Mackan fick ju nya batterier under inlåsningen. Skönt med bilverkstad inom rätt avstånd.

  Ha en fin onsdagskväll !!!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Det är kanske det som är orsaken 😀 Vi har tidigare gjort upp en lista, delat den på två och sen gått och handlat tillsammans fast var för sig på behörigt avstånd. Kaaan tänkas att det har slunkit med ett och annat som inte fanns på listan i min dramat 😉
   Hoppas ni får en fin tur nästa vecka! Vi väntar på att vi ska få liiite mer svängrum innan det blir dags för nån längre tur.

   Tack detsamma!

 22. Emma Engsttröm skriver:

  Åh jag hoppas verkligen vi kan ställa klockan på sommartid och sen inte behöva vrida om den igen haha! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Det verkar ju vara på gång åt det hållet. Sommar eller vintertid på klockan spelar inte nån roll för mig, men jag hoppas att hela Västeuropa väljer samma så det inte blir så krångligt. 🙂

 23. Geddfish skriver:

  Ja, det var väl lite som att öppna pärleporten 😀 NÄSTAN känslan av normalt!
  Jadu.

 24. FREEDOMtravel skriver:

  Vilka krångliga regler det verkar vara … inte lätt att göra rätt! Skönt med mer frihet förstås! Jag tänker att alla resor plötsligt blir mer spännande. Jag menar, nu är det ju typ superspännande att resa till ett annat län. Så tyckte vi inte förut, haha …

  • Ama de casa skriver:

   Reglerna är skitsvåra att förstå. Men vi uppskattar verkligen att vi har fått större frihet trots allt.
   Vi har åkt runt väldigt mycket i närområdet redan innan det här skit-viruset kom in och sabbade. Nu har vår rörelseyta minskat betänkligt. Halva Spanien är kvar i första fasen, och vi får inte ens röra oss fritt inom hela vår provins.
   Vi ser fram emot en ännu större frihet.

 25. Anette skriver:

  Vilken frihetskänsla det måste vara. Att ta en tur med bilen och få sevsig omkring. Hoppas nu bara att det inte blir något bakslag.

  • Ama de casa skriver:

   Det trodde man inte för några månader sen. Att det skulle vara en frihet att få åka tillsammans i bilen…
   Nu får vi hoppas på noll bakslag!

 26. Christina skriver:

  Så roligt att få ut på biltur igen och se sig omkring , så bra att bilen startade bara så där efter så lång vila . Ha en fin nsdagskväll. //Christina

 27. åsa skriver:

  Galna regler… självklart borde Ni få följas in å handla tillsammans.

  Jag retar mig på den regel som säger att ungarna ska stå närmare två meter från varandra i kön in till matsalen för att sedan sitta armbåge mot armbåge när de äter… jag undrar om skolungar smittar mer då de står upp än då de sitter ner 😉

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Håller med! Men vi har fuskat tidigare med att handla tillsammans men ändå hålla avståndet.
   Det är inte bara Spanien som har konstiga regler, helt klart. Fy vad knäppt!
   Kram

 28. yfronten skriver:

  Mycket förvirrande! Här har vi just fått beskedet att man får åka bil i 1-2 timmar. Två är ju dubbelt så mycket som ett, lite luddigt där också kan jag tycka. Jag låter maken köra i så fall så kommer vi längre än om jag kör.

  • Ama de casa skriver:

   Ja det där var luddigt det med. Och tänk om man har exempelvis ett sommarställe 2,5 timmar bort. Snopet… Eller så kan man ju trampa plattan i mattan och komma fram fortare än normalt 🙂

 29. paulamerio skriver:

  Det har verkligen blivit stora kontraster för speciellt er som i vanliga fall är så oerhört rörliga och ständigt på resande fot. tänk om någon för ett halvår sen berättat vad som väntade? Hur det blir framöver ska bli spännande att se, jag hoppas verkligen att viruset drar sig tillbaka. Men tror jag på det? Njae det vågar jag nog inte. Förstår att ni sov extra gott efter frihetens promenad

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror inte att vi har varit hemma i Torrevieja så här länge i sträck förut… Men vi har det bra här ändå så det är inte särskilt synd om oss alls.
   Jag hoppas dock på att vi snart får röra oss lite mer inom landet i alla fall.
   Hoppas också att det åtminstone inte kommer några bakslag.

 30. LillaSyster skriver:

  Det var snällt av bilen att starta, ni borde nog ha stödladdat med batteriladdare under den tiden. Du behöver köra en lång sträcka för att ladda upp det ordentligt. Nu jobba! Ha det gött!

  • Ama de casa skriver:

   Vi har ingen batteriladdare och det fanns inga att köpa heller. Vi hade nog fått ta tag i den biten ifall bilen inte startade, men nu har vi ju en duktig Toyota så det behövdes inte 🙂
   Vi körde ungefär en timme hit och dit, Anders ansåg att det räckte och bilen startade snällt igen när vi skulle åka hem från Los Balcones där vi tillbringade kvällen 🙂
   Tack och ha det bra på jobbet!

 31. farfar hebbe skriver:

  Morsning..Sol här finns lite moln också +5,4 just nu..Nu har Jacke Sjödin kommit med en ny Corona låt,han är bra på att få till det..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Just nu regnar det här och det är bara 15 grader. Brrr… Men det ordnar sig nog framåt dan.
   Han är verkligen en mästare på att göra roliga låtar!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: