Skyltsöndag – sticka

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Sticka.

Hmm… Det här inlägget kommer att sticka både hit och dit och lite däremellan. En blandad kompott, alltså.

Fyra bilder är från veckan och resten från arkivet. Inte så lätt att få till nya bilder nu när vi inte får gå ut hur som helst.

Fast den första bilden har karantänen att tacka för att den ens kom till.

1

Hade vi inte suttit i karantän så hade med största sannolikhet Amas arkiv inte blivit städat och då hade Ama inte ens vetat att vi hade såna där gengaständstickor i lådan. Så tack, karantänen… (Fast i ärlighetens namn hade Ama hellre haft rörelsefrihet än kännedom om dom där stickorna).

2

Sen hittade Ama sin potatissticka bland kylskåpsmagneterna. Den inhandlades för många år sen på en medeltidsfestival vid Skokloster slott.

Potatisstickan fick vi nytta av så sent som igår:

2b

Då kollade vi med stickan att den pyttepotatis som vi delade på var klar. Vi kände att vi behövde dra ned på portionerna efter utsvävningarna på Anders födelsedag dan innan. Hårdbrödmackorna består till exempel av sex rutor av ett minirutbröd. Det är kärva tider nu. (Observera att tändsticksasken som ligger som jämförelse är en vanlig, liten solstickan-ask).

Nu bär det av ut i arkivet.

3

Se där! Ama satt och stickade en tröja på en rundsticka. Det trodde ni inte va? Även om det var jobbigt att hoppa på kryckor så var Ama ändå lite stolt över att ha hamnat i statistiken över idrottsskador. Badminton ifall ni undrade. Och nej. Tröjan blev aldrig klar, foten blev hel innan Ama ens hunnit upp till ärmarna.

Och apropå sticka såsom i ”handarbete”…

4

… visst är det väl ett par stick-stickor som står i behållaren till höger i bild? Fast av den raka modellen.

5

Inne i det där rummet där kan dom stickas, det vet Ama å det bestämdaste. Dessutom är dom väldigt skickliga på att sticka, det är duktig personal på Quirón. Nu applåderar vi dom (och många fler hjältar) varje kväll klockan 20.

6

Här var det några som hanterade stickvapen i Bratislava.

7

För att få ut ett papper ur den där manicken skulle man sticka in handen under pilen. (Ibland undrar Ama själv varför i allsindar hon har tagit vissa bilder… Men se på tusan – den här bilden som är tagen på väg ut mot Key West i februari i år kom till användning).

8

Det ser ut som om man kan sticka sig på den där iguanan?

9

Kiwin är Nya Zeelands nationalfågel. Som synes på bilden så har den näsborrarna längst ut på den långa näbben. Den sticker ned näbben i myllan och luktar sig fram till daggmaskar och annat smarrigt. Om Ama inte minns helt fel så kan den lukta sig till en daggmask som finns på 30 centimeters djup, men det är obekräftade uppgifter.

10

På hotell finns det alltid skyltar som talar om åt vilket håll man ska sticka ifall det börjar brinna. Här var det dock inte så himla lätt att förstå vart man skulle ta vägen, pilarna var lite hit och dit och överallt.

11

Är man i Benidorm kan man ta en båttur och till exempel sticka till Tabarca. Det har vi aldrig gjort, däremot har vi åkt dit från Santa Pola och en gång seglade vi dit från Torrevieja.

12

Nycklar kan användas för att sticka (escapar = fly)

13

… men ibland behövs inte nycklar, det är bara att trycka på knappen för att fly från garaget och sticka utomhus. Om man bara fick, vill säga. Nu verkar det som vi kommer att få gå ut två från samma hushåll i motionssyfte från och med lördag 2/5. Max en timme och max en kilometer hemifrån. Trots begränsningarna (som ska fastslås på tisdag) låter det helt underbart! Håller tummarna att det blir så!

Tänk att Ama alltid ska ha rätt! Vad var det hon sa, liksom? Okej, här kommer ett citat från början av det här inlägget:

Det här inlägget kommer att sticka både hit och dit och lite däremellan. En blandad kompott, alltså”.

Ja, det var ingen underdrift direkt.

Gomorron!

70 Responses to Skyltsöndag – sticka

 1. tur att potatisstickan kommit till rätta,
  en pytteliten sticka (hårnål) hjälpte mig ut när jag blev inlåst på gymmet och slapp betala 1500 kr för vakten), läser skyltar noga numera 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Potatissticka fick jag jaga länge här nere, finns liksom inte… Det slutade med att jag tog med mig från Sverige.
   Oj. Läskigt att bli inlåst! Skickligt att du grejade att ta dig ut på egen hand 🙂

 2. Yvonne skriver:

  God morgon och tusan så mycket stickigt du fick ihop idag, klart imponerande ! Håller tummar och tår att ni får börja gå ut och få röra på er i friska luften den 2 maj. Vem som ska hålla koll på 1000 meter, kan man ju undra?! Låter iaf som de börjar tänka till lite vad gäller folkets psykiska hälsa och släpper på lite tidigare.

  Ha en fin söndag, här lyser solen men tror inte det är sååå varmt precis. Själv ska jag sätta mig och se på vår spanska serie på Netflix som jag förargligt nog somnade till både i fredags och igår, så jag måste se ikapp. Den är sååå bra så det är synd om man får minnesluckor då och då 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Ja, vi håller verkligen tummarna för att det blir lättnader så vi kan gå ut och röra på oss, även om det blir begränsat.

   Här har vi också sol idag, gårdagen tillbringade vi inomhus heeela dagen, förutom vid applåderna klockan 20. Idag blir det nog terrasshäng 🙂
   Att somna framför TV-n är jag också duktig på 😀
   Ha en fin dag ni med!

 3. Annica skriver:

  Vi hoppas verkligen det blir tillåtet att gå ut den 2/5 🙂
  Kram

 4. friochlycklig skriver:

  Så skönt att ☀️visar sig idag. Då slipper vi tillbringa hela dagen i soffan. Kram

 5. Mamma C skriver:

  Hoppas allt går i genom med utgång den 2/5. För då STICKER jag utanför med en gång. Ha en bra söndag i solen.
  Kram Carin

 6. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Har det stått 1 km och 1 timme för oss…ungarna veta jag…jaja inget att göra, alltid nåt. Jag lär inte orka gå 1 km ☺☺☺På tisd el onsd bestäms det…spännande! Nu åker en bil med högtalare runt…säger att vi ska hålla distancia…
  Jag har aldrig stickat färdigt nåt… 🙂
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Minns inte riktigt var vi såg den uppgiften angående restriktionerna, men det är ju inte fastslaget än så det kan komma att ändra sig och i värsta fall dras tillbaka…

   Jag hörde högtalarbilen. Det är väl kanske för att barnen släpps loss idag?

   En tröja har jag lyckats sticka klart. Samt en mössa och två par vantar 😀
   Kram

 7. Ja, inlägget stack åt alla håll som stickor på en gren. Men precis som stickorna på grenen så hade den en mitt som höll ihop’et!

  Och så måste jag ju erkänna, tändstickorna! Jag läste det som genga och jag tänkte att vad i hela friden har tändstickor med spelet att göra. Ska man trava dem och dra så fort och den som lyckas få eld på högen vinner? Var tvungen nu att kolla. Aha! Gen-gas-tändstiockor. Ibland är det faktiskt bra med bindestreck. Det kan fasen inte vara lätt att lära sig svenska! Särskilt inte som spelet heter Jenga.

  Trött i huvudet … Tror vi behöver få komma ut på promenader, vi med!

  • Ama de casa skriver:

   Ingen röd tråd överhuvudtaget… 🙂

   Haha! Ibland läser man fel, händer titt som tätt. Minns en gång när jag tyckte att det skulle bli spännande att lära sig nåt nytt på matten när rubriken var ”Talpar”. Jag läste det som ”tallpar”, sen visade det sig vara vanliga gamla tal-par det handlade om 😀

   Visst behöver vi komma ut! Vansinne att stänga inne folk så här länge – vi blir ännu knäppare än vanligt… 😉

 8. Znogge skriver:

  Jag hoppas verkligen att ni får sticka ut den 2/5! Sedan funderar jag på vem som ska hålla tiden på hur länge ni är ute…

  Snart sticker vi ut och vi får tack och lov vara ute hur länge vi vill!

  Ha en fin söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det där med tiden undrar jag med. Undrar om man måste skriva ned nåt klockslag på en lapp innan man går ut? Eller nåt sånt. Såg nånstans också att nån rekommenderade att man skulle tvätta sina kläder i 60 grader. Det är nog ännu svårare att kontrollera 😀

   Ha det så skönt där ute i hamnen!

   Tack detsamma!

 9. bmlarsreseblogg skriver:

  Förstår om ni vill STICKA ifrån er isolering nu. Hoppas att det blir lite mindre restriktioner. Annars får du ta upp dina kunskaper och börja STICKA igen…
  Ha en bra söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, nu räcker det. Det har till och med blivit en hel del över…
   Jag skulle ju kunna ta upp det där med att sticka igen, problemet är bara att jag inte har vare sig stickor eller garn och det finns inga ställen öppna där man kan köpa sånt…
   Tack detsamma!

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja du Ama ditt inlägg Stack iväg,,oups (läs stick) åt olika håll…Ja min lördag blev ju riktigt fin trots coronan..Haé Kram.

 11. farfar hebbe skriver:

  Ja såg att det ska släppas lite på restriktionerna hos er snart,då kan ni sticka ut,hoppas vi..Haé Kram.

 12. Lena i Wales skriver:

  Du sticker verkligen ut med ditt roliga inlägg.
  Hoppas ni får börja komma ut i början av maj.
  Ha det bra nu sticker jag ut i trädgården en stund.

  • Ama de casa skriver:

   Tack Lena! 🙂
   Vi håller tummarna för att det blir av så vi också kan sticka ut i stora, vida, världen (förmodligen max 1 km hemifrån 😉 ).
   Ha det gott ni med!

 13. Ditte skriver:

  Visst är det bra med stickor som kan sticka ut både här och där. Och det blev ju en riktigt rolig tolkning.
  Skönt att ni nu snart kan få sticka ut på lite promenader. Förstår att ni längtar.
  Önskar er en fin söndag. Ha det så bra ni kan.

 14. Nu är jag imponerad av alla stickor du bjuder på. De är inte lätt att ut och fotografera om man inte får gå ut, tur du har ett stort arkiv. Du har verkligen fiffigt fått gemensamma nämnare på veckans ord och skyltsöndag. Verkligen kul att du även fotat saker du undrat varför o plötsligt fått användning för.
  Kramiz

  • Ama de casa skriver:

   Arkivet är bra att ha till hands i många lägen. Den här veckan var till och med mitt (ostädade) arkiv till hjälp 😀
   Ibland kan jag verkligen fundera varför vissa bilder är tagna… Men det är väl i förebyggande syfte inför oanade blogginlägg 😉
   Kram

 15. Söt fågel.
  Perfekt med en potatissticka som samtidigt är en kylskåpsmagnet. Inte lika lätt att tappa bort den.

  • Ama de casa skriver:

   Kiwin är en riktigt frän fågel. Har bara sett såna i djurparker och har då förvånats över hur stora dom faktiskt är.
   Potatisstickan är superbra! Har några till i en (nystädad) låda, men dom är inte lika snabba att komma åt. Dom gömmer sig rätt bra 😀

 16. åsa skriver:

  Kunde varit en kuggfråga 😉 men i rådande tider så säger vi väl att det är en stickfråga 😀 Jag undrar om Du & Anders nån gång under de år Ni bott i Er lägenhet har tillbringat så lång tid där hemma som Ni nu gjort?
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Vi diskuterade just det där när vi satt på terrassen och åt idag. Jag tror aldrig vi har varit här hemma så länge i sträck nån gång förut. Inte ens då vi jobbade båda två, för då åkte vi till Sverige en vecka per månad. 😀
   Kram

 17. Tomtan skriver:

  Ama stickar!!!! Jag är i chock 😜😜😜

 18. MariArne skriver:

  Jag har stickat två tröjor till barnen medan de låg i magen. Den sista tröjan hade sex färger och var randig. Det höll på att sluta med skilsmässa att hålla ordning på dem. Sen stoppade jag bort stickorna för evigt. Och äktenskapet består som ni vet. Kram på er

 19. mycketyck skriver:

  Jag har stickat i mitt liv jag också.Men efter att ha stickat tröjor två gånger till sambos lade jag av för det sprack kort efter varje tröja. Men det hjälpte mig att sluta röka i allafall.
  Så härligt om ni får gå ut och gå tillsammans. Jag håller tummarna att det blir så.

  Plötsligt en dag så händer det 🙂

 20. LillaSyster skriver:

  Ett roligt inlägg. Jag hoppas att ni får sticka ut och motionera =)

 21. stickkontakter är farliga om man har fingrarna för nära, jag har fått stöt…

 22. Hoppas ni får komma ut, även om det bara är en stund. Kan tänka mig att glädjen kommer vara lika stor som när korna får komma ut på grönbete.

 23. Emma Engström skriver:

  Finns mycket att relatera stickan till, men tror även jag att det hade kommit med fler roligheter om det inte vore för Corona! Ha en fortsatt bra söndag 😀

 24. BP skriver:

  Jo då, inlägget stack både hit och dit men inte iväg;-) Det är u alltid så roligt med dina kombobidrag att du har en så himla rolig och bra blandning:-)
  Sedan fick jag ju googla gengaständstickor (rödkrull). Aldrig hört talas om. Å rödkrullet visade helt klart att jag inte är ensam om det;-)
  Skrattade gott åt att se dig sticka – hahaha! Du såg väl den koncentrerade uppgivenheten eller om det var uppgiven koncentration i ditt ansikte;-)
  Den lila nyckeln är ju hur läcker som helst, speciellt om den tillåter att man kan sticka;-)
  Nu håller jag verkligen tummarna hårt att ni får lite mera frihet att kunna sticka utomhus om en vecka. Den känslan måste vara helt underbar. Och under en timme kan man faktiskt gå fem kilometer, en kilometer åt varje håll. Ska ni kontrolleras med appar eller…

  Tusen tack för en toppen skyltning som stack ut:-) Stort tack för länken också:-)

  • Ama de casa skriver:

   Tack! 🙂
   Jag visste inte heller vad det var, och jag hade ingen aning om att det fanns såna i våra gömmor förrän arkivet städades.
   Det krävs verkligen koncentration för att sticka. I alla fall för mig…
   Imorgon får vi veta om vi får röra oss utomhus lite mera från och med lördag. Jag undrar också hur dom ska kunna kolla upp att man inte går till överdrift, men det lär väl komma besked om det också.
   Tack själv, BP! 🙂

 25. Karin Eklund skriver:

  Jamen, tänk ändå, att jag också har en potatissticka och tändstickor och jag kom inte ens på det själv förrän jag läste ditt förträffliga inlägg. Hur många stickor som helst har du med blandat med skyltar. Vet du vi har också varit till Tabarca med båten som går från Santa Pola, t.om. två gånger. Men du var nog inte med då, varken du eller Anders. Det var i november -17 vi var dit.
  Tack för härlig läsning igen Ama!

  • Ama de casa skriver:

   Det finns mycket att sticka med 🙂
   Vi har varit till Tabarca tre gånger, men inte i november -17, så vi sågs nog inte då 🙂
   Tack själv Karin! 🙂

 26. Geddfish skriver:

  Asså, det här inlägget plockade jag upp i morse. Sen stack det iväg och gömde sig så först nu stack det upp igen. Det var nog ämnet sticka i sig. Fint att se dig sitta och sticka, trodde jag alddrig, haha.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ibland blir man överraskad. Men det var länge sen jag stickade nu och jag tvivlar starkt på att jag kommer att ta upp det igen 🙂
   Kram

 27. yfronten skriver:

  Ja, ibland undrar man varför man tagit vissa bilder. Den med toapappret var en kuslig föraning om hur värdefullt dasspapper skulle komma att bli en dag. Kiwisar är söta och lustiga fåglar. Jag hörde precis att spanska barn ska få gå ut en timme om dagen också. Lycka till med utgåendet!

  • Ama de casa skriver:

   Visst undrar man, men rätt vad det är så får man ”nytta” av dom mest konstiga bilder… 😉
   Spanska barnen har redan fått börja gå ut. Lyllo dom! Jag håller tummarna att vi andra får gå ut från och med lördag, ska komma besked imorgon.

 28. Biggeros skriver:

  Ja, du Ama det trodde jag inte om dig att du stack ifrån ditt rundsticke. Jag förstår att det bara var tidsfördriv. Nä, nu har man min själ spring i benen och jag vill sticka ut från min karantän.
  Nu sker det grejer Ama så snart släpps vi fria och det gillar jag. Här händer inte så mycket mer än att jag stickar en filt.
  God kväll ❤

  • Ama de casa skriver:

   Jag håller verkligen tummarna för ett positivt besked imorgon så vi får komma ut i friheten. Hoppas du hinner klart med filten innan lördag annars kanske den aldrig blir klar den heller 😉
   Gomorron!

 29. kajsalisasblogg skriver:

  Gengas använde man ju under andra världskriget, har stickorna gått i arv? Gillar den blå ödlan på skylten.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, dom fanns i en låda som Anders pappa hade slöjdat och fyllt med diverse prylar, bland annat stickorna.
   Ödlan gjorde sig bra mot den blåa himlen 🙂

 30. Skogsälvan skriver:

  God morgon
  Ja men hoppas verkligen att ni får börja komma ut snart. Måste vara fruktansvärt att sitta inne 😉 sådär vecka efter vecka.
  Tur ändå att du är så påhittig och uppfinningsrik så det inte blir långtråkigt ändå. Vad du har rest mycket runt i världen 😊
  Ha en fin dag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron! 🙂
   Ja, vi sitter inne trots att vi är helt oskyldiga och har inte gjort nåt brottsligt alls… 😉
   Det är tämligen enahanda just nu, man får göra så gott man kan för att roa sig.
   Vi gillar båda att resa, så visst har vi sett en del runt om i världen 🙂
   Tack detsamma!

 31. bjorgnin skriver:

  Heisann, litt av en flott samling!

 32. paulamerio skriver:

  Men fasen vad det sticks här inne! Så mycket rentav att jag inte vet vad jag ska säga mer än AJAJ! Du o jag har också något gemensamt, en söt kissemagnet! En exakt likadan sitter på mitt kylskåp och jamar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: