Långfredag

 

Det här var den längsta fredagen Ama kunde hitta i arkivet, bilden är från 2003.

Nåt sånt här kommer den att se ut i år (bilden är tagen i förrgår):

2

Marknaden flyttade i och för sig för länge sen, men det är betydligt ödsligare än det brukar vara så här under Semana Santa. Det brukar vara knökfullt med parkerade bilar och mängder med folk och bilar som rör sig på gatorna. Sen verkar gatan ha blivit tjockare på mitten också under dom 17 år som passerat, men å andra sidan – vem tusan har inte blivit det?

Ha en lång och fin fredag!

Gomorron!

65 Responses to Långfredag

 1. bmlarsreseblogg skriver:

  Vi kan bara önska er en fin påsk och att den här långfredagen inte ska bli längre än någon annan. Tänk så långa och tråkiga de var när jag var barn. Då fick vi inte träffa kompisar och leka eller vara ute och stoja hur fint vårväder det än var…

  • Ama de casa skriver:

   Ha en riktigt fin påsk ni med!
   Ja, visst var långfredagarna trååååkiga förr! Men i år lär den ju inte bli så munter här heller, men vi får göra så gott vi kan.

 2. ganska tomt även i Göteborg, igår var jag på gymmet, inte fullt… ha en bra Långfredag!

 3. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Näedu, jag tror att varken du eller gatan blivit tjockare på mitten, det är ju bildvinkeln som ljuger! 😀

 4. Yvonne skriver:

  Those were the days my friend…. Ja, jag tror kanske inte ni saknar just marknaden, men alla som väller in över påsk och tar plats överallt och sen känslan när de åker hem igen, den är inte dum alls. Blir ju lite ödsligt när ingen rör sig alls kan jag tänka mig, Det upplevde vi första karantänveckan, knappt en bil som körde på gatan och jag som bra länge ”irriterat” mig på varför så många använde vår gata som någon slags genväg till La Mata tyckte det var lite väl tyst när det inte kom några bilar 🙂

  Ha en fin långfredag

  • Ama de casa skriver:

   Alltså… Jag tycker det var trevligt med marknaden nere på gatan, men det var bra att den flyttade på grund av säkerhetsskäl. Nuförtiden har vi dock inte alls lika spännande när vi ska ta ut bilen på fredagar, det är ju en nackdel… 😉
   Jag brukar bli lika förvånad varje påsk över hur många som väller in… Fast ifjol regnade ju påsken bort med start på skärtorsdagens kväll, så då såg man inte så mycket folk i alla fall. I år ser man ännu färre…

   Tack detsamma!

 5. Anki skriver:

  Inte bara lång … superlång!
  Glad Påsk!

 6. Micke skriver:

  Jo, denna långfredag blir inte som någon annan långfredag på väldigt länge om ens nån gång tidigare.
  Kan inte vara lätt för alla företag som är beroende av dessa högtider, ja, inte för vanligt folk heller.

  Nä, lite mer ”rund” har man ju blivit på så många år, undrar varför tänker jag här vid köksbordet och förtränger minnet av chokladbiten jag klämde i mig igår 😉

  Ha en fin långfredag nu trots allt.

  • Ama de casa skriver:

   Den blir helt klart annorlunda. Lär inte hända särskilt mycket mer eller annorlunda än igår. Alla påskprocessioner är såklart inställda och kyrkorna är stängda. I och för sig påverkar just dom grejerna inte mig så mycket, men det påverkar måååånga andra.

   Haha! Här har vi ”belöningar” med både choklad och chips. Det äter vi bara undantagsvis annars, nu blir det typ dagligen. Samtidigt rör vi oss betydligt mindre. Den kombin är väl inte den bästa…

   Tack detsamma!

 7. friochlycklig skriver:

  Det blir nog tyvärr en lååååång fredag eftersom vi vaknade ovanligt tidigt idag. Det är kanske iofs inte så konstigt när man inte gör så mycket (att man inte kan sova så mycket dvs). Glad påsk! 🐣🐰😊🇪🇸

 8. Znogge skriver:

  Ha ha, det är säkert mer än en som vuxit lite på bredden! Kan tänka mig att det blir en väldigt annorlunda påsk hos er. Firandet är ju stort i Spanien och i stället sitter ni i karantän. Kanske nödvändigt så men ingen vet väl i dagsläget vad som är rätt eller fel.

  Hoppas ni får en lång och fin fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Det blir onekligen en annorlunda påsk. Fast ifjol regnade den bort med start på skärtorsdagskvällen, så där fick vi lite träning på det där med inställda processioner kan man säga.
   Framtiden får utvisa vad som var rätt eller fel. Hoppas båda funkar så att hela världen kan komma igen snart!

   Tack detsamma!

 9. Annica skriver:

  Frukost intagen så nu väntar vi på att dagen ska börja 😉
  Får se vad denna långfredag har att erbjuda 🤔😂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, vi funderar också på vad vi ska hitta på idag… Kanske en garagepromenad och nåt gott att äta? Ja, så får det nog bli, till skillnad från dom flesta andra dagarna på sistone. Man måste ju variera sig! 😉
   Kram

 10. farfar hebbe skriver:

  Oki,samma gata men ack så stor skillnad,stämmer nog detta att vi alla blivit lite tjockare på mitten..Ja visst är hon värd att firas Ruth,en pigg dalkulla i Virginia..Haé Kram.

 11. farfar hebbe skriver:

  Nä du,karren finns med i klippet,men jag tror du blinkade just då,kolla igen..Haé Kram.

 12. farfar hebbe skriver:

  Denna långfredag startade solig o fin,sen mulnade det på ordentligt,men nu ser jag en växande blå himmel igen.Haé Kram.

 13. farfar hebbe skriver:

  Ja du,du får klura länge om du ska få ut Långfredag ur bildrebusen,,lycka till..Haé Kram.

 14. Sol-Britt Granlund skriver:

  ”Visste du att vi under påskhelgen”

  …äter 6000 ton godis, lite drygt 1,4 kg per person.
  …bär hem 10 miljoner liter påskmust och 180 000 liter påsköl.
  …äter 1500 ton sill.
  …sätter i oss cirka 6 miljoner ägg i timmen (under påskaftonskvällen)
  Då är det inte konstigt att vi blir lite rund om midjan 🙂
  Önskar er en Glad Påsk 🐥🐣🐔

 15. LillaSyster skriver:

  Åååå vad jag skratta…..Ja, vem har inte det? Kan bara instämma och konstatera fakta =) Men rund är ju också en form! Glad Påsk på er!

 16. mamma C skriver:

  Ja det blir en låååååång fredag idag och väldig tyst och lugn.
  Ha en bra dag.
  Kram Carin

 17. Karin Eklund skriver:

  Du är oslagbar i din humor och härlighet. Det kallar jag en långfredag! Precis så där var de ju när man var barn. De tog aldrig slut. Tack Ama, för glatt skratt igen!

  Hoppas ni får en bra långfredag!

 18. åsa skriver:

  Tomt på gatorna, bra folk hörsammar påbuden å håller sig hemma 👍
  Hyfsat mycket trafik häromkring igår… fjällfarare ja många verkar inte ha nått sunt förnuft å trots de flesta fjällhotell/stugbyar har stängt för säsongen å slalombackarna är slutåkta så ska folk fira påsk i fjället ”det är sen gammalt” en rättighet 🤔
  Ha en fin Långfredag, kram

  • Ama de casa skriver:

   Här åker polisen omkring och bötfäller dom som fuskar (och som dom kommer på). Böter på 100 – 600 euro på milda förseelser och ännu dyrare och till och med fängelse i värsta fall. Det gör att folk håller sig i skinnet.
   Lite mer hårdhandskar här…
   Tack detsamma!
   Kram

 19. skåningen skriver:

  Ha en bra helg!
  Kram!

 20. Geddfish skriver:

  En himla tur att skrattmusklerna funkar och humöret på topp, åtminstone utåt sett. Ja, det blir bättre nästa långfredag och långt innan dess.
  Önskar en ljus och fin påsk, för här tas inga gjädjeskutt precis även om jag kan dansa runt och kring björkarna. Kanske skulle??
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det gäller att försöka hålla humöret uppe – det underlättar!
   Hoppas du också får en fin påsk trots läget som råder. Se så! Ut och dansa runt björkarna! 🙂
   Kram

 21. Biggeros skriver:

  Ja, vem har inte blivit tjockare på mitten under denna karantän…..
  Det var verkligen långa gatan med och utan vimmel av stånd.
  Trevlig eller ha en så bra Långfredag som bara går vännen ❤

 22. Emma Engström skriver:

  Fick nästan svindel när jag såg det här haha! Glad påsk ❤

 23. Ditte skriver:

  Verkligen en rejält lång fredag. Bra som påminnelse. Härlig bild! Men den mer nytagna bilden av liksom mer avskalad och det är väl så tillvaron är just nu.
  Önskar er en så god och trevlig påsk som det är möjligt.

 24. Ojojoj en sån lång dag. Önskar dig och Anders en riktigt glad påsk.

 25. bpz3 skriver:

  Först och främst vill jag beundra dina PS-kunskaper. Å du har inte ens Photoshop. Hur f*n lyckades du med att få till ”världens” längsta gata! Himla bra gjort faktiskt.
  Att sitta i corontän och inte kunna röra sig fritt är ingen höjdare, speciellt inte för er som ju dagligen är ute och går många steg, för att inte tala om alla era minisemestrar. Men nån gång måste ju eländet ta slut. Håll ut på terrassen och skäm bort er själva. Eventuella bilringar kan ni ta om hand senare när allt är normalt igen.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har i och för sig Photoshop elements, men det är inte jag som har fixat bilderna och dom är inte ens fixade i Photoshop.
   Den övre är ”hopklistrad” med hjälp av Canon photostitch och den undre är tagen med mobiltelefonens panorama-funktion.

   Ja, nog saknar jag både promenader och minisemestrar, men det är ju som du säger bara att hålla ut och invänta bättre tider.

 26. mycketyck skriver:

  Bra illustration av Långfredagen. Passar bra med och utan som det är nu, alltså mest utan. Jag undrar om man kommer bli störningskänslig i öronen efter att ha levt i denna tystnad? Förresten kallas inte denna vecka för stilla veckan?
  En öl i trädgården med hundarna och så lyssnade vi på Mamma Mia musicalen. Hoppas Sydfranskan och Eli uppskattade musiken.Fimpan med familj har nog käkat vanish för de har inte synts till på hela dagen.

  I morgon Påskafton och undrar vad vi ska göra då? 🙂

 27. Susjos skriver:

  Vilket härligt inlägg med en lååång gata hos er, dock lite tjock på mitten där i andra bilden, haha, du är för rolig du!

  Skärtorsdagsnatten som gick över till långfredagen på jobbet gick otroligt fort, tyckte jag hann blinka en gång från klockan 21, sen var hon 07!!!
  Nu iväg igen…tjingeling och Glad Påsk!

  • Ama de casa skriver:

   Oj, det var värst vad snabbt det gick! Det var i och för sig samma här, fast tvärt om och jag började lite senare. runt midnatt. Sen – poff – var klockan 07 och det var dags att gå upp (efter lite snoozande) 😉
   Glad Påsk! 😀

 28. yfronten skriver:

  Nej, marknader har ni väl inte alls nu. Jag blev jätteglad över den lilla marknaden som var här nyligen fast det bara var sex knallar mot normalt 40. Fortsatt glad påsk, trots allt!

 29. Suveräna foton! Haha, du är så finurlig.

  Tänk, när man var liten så var denna dag verkligen lååååång! Var det påskgodiset som hägrade, tro?

  • Ama de casa skriver:

   Tack Emma! 🙂
   Man fick ju inte stoja runt som man ville, och allt var stängt. Inte så kul då och tiden går ju fort när man har roligt, då går den väl sakta när det inte är så kul?

 30. Marbellatanten skriver:

  Mmmm … mycket lång långfredag … och ännu inte slut, ugh! Hela 30 minuter till …
  Trodde min dator hade ballat ur med uppladdning av bilder, har ju hänt förr, hahaha 😀

 31. kajsalisasblogg skriver:

  Oj vilka långa bilder, häftigt. Förstår att dom var gamla, det var för mycket folk på dom.

 32. louisechf skriver:

  Önskar er båda en RIKTIGT GLAD PÅSK 💛 🐣 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: