Skyltsöndag – händer

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Händer.

Den här veckan blir det en extra röd tråd, och den blir – kanske inte helt oväntat i dessa tider – corona. Alla bilder utom två kommer från den gångna veckan.

Så här i coronatider är det bra om man inte petar på så många saker i onödan.

1

Då är det bra att ha en extra hand som förlängning av sina egna händer.

Nu hoppar vi tillbaks i tiden för att se den där extra handens ursprung:

2

Där ser ni den i Anders kusin Petras drink i Benidorm 2014, då när världen var ganska normal. Ama tyckte den var fin och knyckte den. Återfann den när kökslådorna städades (också ett coronafenomen), och det passade ju bra just den här veckan. Att Petra höll i glaset med båda sina händer beror nog på att hon var rädd om själva drinken.

Åter till nutid.

3

Den där hönan ville nog fixa till naglarna såhär inför påsk, men salongerna för detta är stängda så hon fick nöja sig med att fönstertitta för att får inspiration. Att hönans naglar sitter på fötterna spelar ingen roll egentligen, dom går att göra lika fina som dom på händerna. Fast kanske inte lika långa.

4

Att ha handskar på händerna när man plockar frukt har alltid varit ett alternativ, men nu måste man ta på dom direkt man kommer in på Aldi och sen ha dom på sig under hela shoppingrundan.

5

Efter att man betalt och just innan utgången kan man slänga ifrån sig dom där handskarna.

6

Skyddshandskar har även dom som tvättar gatorna (fast det har dom nog alltid haft).

7

Den här mannen skyddade mer än ”bara” sina händer. Han såg ut som han skulle in i ett atomkraftverk eller nåt. Han spolade in mot alla trappuppgångar, antagligen med nåt desinficerande. Han spolade till och med på stolpen till skylten som han har bakom ryggen på bilden.

Men händer det inget som är lite roligare även fast tiderna är som dom är?

8

Jomenvisst gör det det!

9

Anders klarar mer och mer av att använda båda sina händer. En djupfryst… prinzessinnentorte (?) gick alldeles utmärkt att skära upp. Ama anklagade först Anders för att ha snott åt sig rosen, men såg sen på facit på kartongen att det aldrig funnits nån där även fast det ser ut så på själva tårtan.

10

Ibland på dagarna kör civilskyddet runt, spelar glad musik och vinkar åt folket. Trevligt!

11

På kvällarna klockan 20 går dom som är kvar i stan ut på sina balkonger eller står i sina fönster och klappar sina händer. En manifestation för att visa uppskattning till alla som jobbar inom vården. Applåderna skapar också en gemenskap grannar emellan och det känns väldigt fint.

12

Ama kom på att hon även hade händer i sin finwettexsamling. Dom ligger överst i högen. (Hmm… Dom där wettexarna borde gå använda i kommande Skyltsöndagar också, det finns mängder med motiv. Bra att ha till hands med tanke på den karantän vi sitter i, det är dessutom nästintill bestämt att den förlängs till den 26/4… Suck). 

Till slut backar vi en bit bakåt i tiden igen…

… och Ama-bloggen vinkar adjö med en massa glada händer som fanns i Alicante 2015. Det gäller att hålla humöret uppe i dessa tider och visst blir man väl glad av den bilden?

Ha en så fin söndag som ni bara kan!

Gomorron!

60 Responses to Skyltsöndag – händer

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, ja händer är mycket användbara till det mesta, skulle inte vilja vara utan dem 🙂 . Jag gillar din samling wettextrasor, jag har också rätt många både hemma och i Parquemar, men det är bara av den vanliga sorten som jag har, några med fint dalamönster men de andra är vanliga gula, rosa, blå.

  Här lyser solen så vackert, men tyvärr hänger inte graderna riktigt med så man får nog sitta bra påpälsad om man ska slappa i solstolen. En långpromenad ska jag iaf göra efter frukosten, sen får vi se vad det blir.

  Trist med karantänförlängningen måste jag säga, lider med er och hoppas siffrorna på coronan börjar gå neråt rejält snarast så de kan lätta lite.

  Ha en fin söndag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne!
   Förut hade jag alltid stora förråd av ”användbara” wettexar, hamstrade på Rusta/ICA när jag var i Sverige. Men eftersom det nu var snart 6 år sen vi var där så har förrådet sinat. Får köpa dyra wettexar här iställe, men dom är värda varenda peng eftersom det är dom bästa trasorna (nej, jag är inte sponsrad…). Hmm… Kanske kan man beställa på nätet? Vi har ju ändå husarrest… 😀

   Här ser jag både sol och moln nu och prognosen visar inget regn förrän på lördag.

   Det är supertrist med förlängningen – dom kunde väl ändå tillåta lite promenader med goda avstånd till andra?

   Tack detsamma!

 2. jag som inte använder handskar, sköljer knappt frukten… men är noga på gymmet

 3. Vilket underbart och glatt inlägg. Jag undrar dock ändå om inte Anders nallade på Rosen och ändrade texten så det stod att den inte fanns? Rosen är ju ändå det godaste 😉😂

 4. mamma C skriver:

  Det händer inte så värst mycket nu. Men ditt inlägg var gjorde än glad av alla händer. Som man brukar säga, Plötsligt så händer det.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

 5. LillaSyster skriver:

  Sista bilden piggar verkligen upp! Den där handen i drinken liknar ju vad jag slängde för ett tag sedan….städade ut småbarnsleksakerna och där i fanns det en bitring iform av en hand. Med facit i hand borde jag kanske ha sparat den och gjort en pekmojäng av den. Men den åkte med plaståtervinngen. Det är ju märkligt trollungarna är ju stora nu så leksakerna har ju verkligen legat till sig och så fort man slängt så finns det användning för det. Så man ska inte slänga saker då eller???? (Nu slängde jag inte mer än just bitringen – resten av sakerna gladde jag en nybliven morfar med) Här är det vår i luften idag- men ändå finns inte inspirationen till att sätta fart, det känns som om luften gått ur lite i dessa märkliga tider. Här skulle ju resas ett nytt större växthus men alla icke nödvändiga resor ska ju helst inte göras. Datum är satt till 15/6 så det lär nog dröja innan kompisen kommer upp. Om vi nu inte kan få fram ett snabb test och kolla om man är immun. Ha en bra söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Oj. Jag funderade vad en drinkpinne gjorde bland småbarnsleksakerna, men sen förstod jag 😀 Jag var på väg att slänga drinkpinnen på samma ställe (okej, ett liknande ställe) som du, men sen blev jag lite kär i den igen. Tycker den är rätt kul 🙂
   Så är det väl alltid… Fast man inte har haft användning för en grej på typ 100 år, så när man slängt bort den så kommer man på vad den skulle vara bra till.
   Återvinning genom att andra får glädje av grejerna är ju den allra bästa 🙂
   Här skiner solen också nu, men visst går luften ur en i dessa tider. Särskilt nu när en två veckors förlängning är på gång. Och den är kanske inte den sista. Börjar bli fruktansvärt trött på vårt garage.
   Tack detsamma!

 6. farfar hebbe skriver:

  Ja du.Händer som Händer,,kan man översätta det till ”Det som sker Det sker” eller ?..Jag fattar inte heller vad Capsens dag är..Haé Kram.

 7. skåningen skriver:

  I dessa dagar är det mycket som händer båda bra och dåligt!
  Ha en bra söndag !
  Kram!

 8. Micke skriver:

  Åh, den tårtan som är så god, även utan rosen 😉
  Men jag brukar ändå låta någon annan ta den, men fin är den.
  (Diabetes du vet)

  Här ”tvättar” man väl inte gatorna ännu vad jag vet…vi är ju ännu i stort sett tillåtna att gå vart vi vill även om en del butiker inte släpper in alla på en gång.

  Vi får väl se hur det blir efter påsk.

  Ha en underbar söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är den god även utan ros. Man slipper ju bråka om den också ifall den inte finns med på tårtan 😀

   Dom brukar tvätta gatorna även annars också, men nu kanske dom har nåt mer ”jox” i tankbilen i dessa dagar?
   Här trodde jag att det kanske skulle återgå till något mer normalt efter påsk, men nu verkar det inte så. Så gott som bestämt att det fortsätter 14 dagar till (fattas dock ett formellt beslut, dom får bara förlänga 15 dagar åt gången).

   Tack detsamma!

   • Micke skriver:

    Två veckor till?
    Förstår det jobbiga i det där, 15 dagar till är ju 15 dagar…hujeda mej men bara att bita ihop förstår jag.
    Vi hamnar nog där så småningom också anar jag.

    Usch.

    .

   • Ama de casa skriver:

    Det är skitjobbigt… Men nu ska jag precis ge mig ut på min ”inspirerande” garagepromenad. Man får göra så gott man kan för att röra på sig…

 9. friochlycklig skriver:

  🖐👊🤙🤘🖐🤛✋🤜👌🤚👍👋👏
  Trevlig söndag och kram från Zeniamar! 😊😎

 10. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Du står verkligen inte handfallen när det gäller att hitta på hur man skriver ett inlägg. Här applåderas det handfast!! 😀

 11. Annica skriver:

  Känns inte så uppmuntrande med en ev förlängning 😦
  Men men, vi har det bra trots allt 🙂
  Och det är sol idag igen. Hoppas den stannar kvar nu
  Ha en fin dag
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det gör det verkligen inte, men visst har vi det bra mitt i det här eländet.
   Prognoserna visade inte en endaste regndroppe förrän på lördag 😀
   Tack detsamma!
   Kram

 12. farfar hebbe skriver:

  Oki.Caps Lock,,trodde det handlade om Capsyler,men håller på Anders version.Tack..Haé Kram.

 13. Geddfish skriver:

  Sicket elände med corantän! Era händer används mycket nu. Klapp klapp. En sak slår mig (inte hårt) men det här med plasten. Som vi ska minska på. Jag tycker den förökar sig i dessa skyddstider. Är det inte det ena så är det det andra.
  Många kramar från mitt krypin, där internet försvann flera timmar igår.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, vi övar mycket på applåder nu… Plasthandskar går det i mängder! Men det är nog tyvärr ett nödvändigt ont.
   Hoppas ditt internet är stabilt nu.
   Kramar tillbaks!

 14. Spola gatorna från smuts och sand brukar de göra cirka en gång i månaden här, först sopbilen och sedan spolbilen. Ett jädra liv på morgonkvisten. Nu sprayar de ju allmänna ytor med natriumhypoklorit blandat i vatten. Vissa sprayar klor.

  Drinkpinnar är roliga saker. Däremot fick vi en i Serbien med vattenglaset där vi faktiskt sa till kyparen för pinnen avslutades med en plopp, stor som en ärta. Allt var helgjutet i plast. Men ploppen bara föll av helt plötsligt, rullade iväg på bordsduken. Hur ofta sitter man inte ock leker med de där drinkpinnarna, och särskilt barn. Om kulan lossnar i munnen … Hua!

  Jag har förresten en sådan där pekpinne till mobilen som jag kan peka på tangenter ute om jag behöver (pinkod osv). Himla bra. När jag kommer ihåg den.

  Jädrans så många disktrasor! Kul! Du skulle kunna rama in dem och täcka en hel vägg! Eller några av dem, skulle vara lite häftigt faktiskt. Du kan ju byta motiv emellanåt också.

  Tänk vad det är behändigt med ett bra fotoarkiv!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har ingen aning om intervallerna på gatuspolningarna här, men man ser dom emellanåt.

   Jag vet att jag hade blandade drinkpinnar som mamma och pappa hade samlat åt mig när jag var liten, dom var nog tämligen ofarliga eftersom jag fortfarande lever 😉 Handen som jag snodde från Petras drink har en sån där knopp som inte lossnar. Bra så!

   Jag hade en liten pekpinne med en duttgrej till telefonen som jag kunde fästa i mobilen. Tyvärr slutade duttgrejen att funka, och jag har inte investerat i nån ny.

   Min wettexsamling börjar bli ganska gedigen 🙂 Just nu bor den dock i ett förvaringsutrymme…

   Ett fotoarkiv är inte dumt att ha tillgång till! Speciellt så här i karantänstider. Snart kommer jag nog att gå loss på alla stenar och träd som vi såg i höstas och som jag inte riktigt har hunnit med att blogga om 😀

 15. Biggeros skriver:

  En extra hand i dessa tider kan behövas. Bra att man får ha handskar i affären för att inte sprida smitta. Ja, det var en hög av Wettex du har samlat på dig. Min samling är mycket mindre. Hjärtan i dessa tider behövs dela med sig och även en god prinsesstårta
  ( min älsklingstårta) så skicka en bit är du snäll ❤
  Hönan Agda prioriterar nog inte nagelvård men visst händer det att dessa räckande och klappande händer stöder vår sjukvård i dessa tider. Styrkekramar från en hemkarantän till en annan ❤

  • Ama de casa skriver:

   Dom delar ut handskarna när man kommer in, och det är tvång att ha dom på hela tiden man handlar. Det går runt vakter och kontrollerar både att man har handskarna på och att man håller avstånden.
   Wettexarna är himla roliga faktiskt! 🙂
   Tyvärr tog prinsesstårtan slut idag… Men jag kanske köper en ny snart, ska tänka på dig då 😀
   Visst är det härligt med applåderna! Dom ger styrka till oss alla, både inom och utom vården.
   Kram tillbaks!

 16. Znogge skriver:

  Det såg verkligen ut som att det hade funnits en ros där men även jag vet att den har de rationaliserat bort när det gäller frusna tårtor. Lite snålt tycker jag som är en marsipanfantast.
  Numera händer det inte så mycket så jag hoppas verkligen detta elände tar slut snabbare än snabbt.

  God söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Visst såg det ut som om nån hade snott rosen!!! Vilket sätt… 😉
   Ja, nog börjar det bli lite enahanda, livet. Men, men. Det gäller att rida ut det här och hoppas på att det ger verkan!

   Tack detsamma!

 17. åsa skriver:

  Gillar den sista händer-bilden 😀
  Utan händer ja då kan det bli svårt att få något handgjort 😉
  Händer inte mycket numera som inte har nått med covid19 att göra… världen är lamslagen och vi är satta på väntan, men jag klagar inte… än så länge är min vardag hyfsat lik om den alltid varit, än har jag inga direkta behov att tillfredsställa utanför själva Åsele.
  Jag får gå ut och jag får gå vars jag vill… bra det.
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst är dom glada, händerna i Alicante 🙂
   Vår vardag är rätt olik den vanliga, men vi klagar inte så jättemycket i alla fall. Vi har det inte alls så tokigt trots allt, det finns dom som har det mycket värre. Fast jag saknar att kunna resa iväg en bit, eller åtminstone att kunna gå ut på en ”vanlig” promenad.
   Kram

 18. Ditte skriver:

  Händer är viktiga både i nutid och ”dåtid” och tänk så mycket de kan användas till. Kul med alla varianter och olika användningsområden. Och att glädjas åt det som händer är alltid trevligt.
  Kul tolkning och fina bilder o bra kombo med skyltar.
  Trevlig söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Det finns mycket som händer som trots allt inger en positiv känsla, och mycket av det handlar om vinkningar och applåder. En sån här kris gör på sitt vis att folk kommer närmare varandra trots att det mesta handlar om att hålla avstånd…
   Tack Ditte, och ha en fin söndag ni med!

 19. Anneli Häggkvist skriver:

  Highfive på detta! 🙂 Här är inget tvång på plasthandskar ännu, och inte spolar de gatskyltar heller 🙂 har inte förstått varför de gör på detta viset 🙂 Såg en bild från GC att de hade stängt ett köpcentra och där inne gick det en ”mumie” och sprutade runt…
  Vilken samling med wettex 👍 där kanske det finns en ”Out of Office” jag skickade en gång 😀 ánimo 😍 och en härlig söndag till Er!

  Sv; Tack 😍 ja, jag får klura ut något hållbart system…

  • Ama de casa skriver:

   Här har vi sett många som går runt och sprutar i närområdet dom få gånger vi har gått ut. Hoppas det hjälper!
   Plasthandskar är bra. Såg att vissa hade tagit med sig sina egna när dom kom till affären, men dom fick byta. Bra så! Man vet ju inte var dom varit och petat med dom som dom redan hade på sig… En sanslöst konstig situation är det nu, som en dålig film…
   Min wettexsamling är gedigen! Säkerligen finns din där också, hann liksom inte memorera alla 😉

   Ha en fin söndag ni med!

 20. Vilka fina händer där i fönstret. Vink, vink!

 21. Händerna är verkligen i fokus numera. Än så länge finns inga handskar att låna i mataffärerna hos mig, rätt konstigt då det vore mycket mer hygieniskt, framförallt vid frukten.
  Vilket fantastiskt initiativ att applådera dom som jobbar i vården, för dom är ju ovärderliga.

  • Ama de casa skriver:

   Handskarna vid frukten har ”alltid” funnits här. Bra grej, även om inte alla använde dom tidigare.
   Applåderna känns både tragiska och stärkande på samma gång. Har just klappat händerna ännu en gång.

 22. kajsalisasblogg skriver:

  Okej, sitter inte i karantän men börjar bli allmänt uttråkad, allt är stängt. Sista handbilden piggade faktiskt upp.

  • Ama de casa skriver:

   Här är det nog ännu mer stängt. Inte en enda restaurang är öppen där man kan sätta sig ned. Men å andra sidan får vi inte ens gå ut. Hoppas det vänder snart!
   Visst är den sista bilden glad! 😀

 23. mycketyck skriver:

  Man tänker ju mycket på att tvätta händerna nuförtiden. Tvättar nog dem lite oftare än tidigare.
  Sedan har jag ju ont i min högra hand vars nerver bråkar och fingerspetsarna domnat bort. Där blir det sporadisk nagelvård just nu. Mest bara klipp klipp.
  Skulle inte förvåna mig om de förlänger karantänen i Frankrike också.
  Ha en fin söndag kväll 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jag har alltid tvättat händerna ofta, åtminstone på äldre dagar. Alltid när jag kommer hem från att ha varit ute, eller på barer som jag varit på efter att exempelvis åkt buss.
   Hoppas din hand blir bättre snart!
   Håller tummarna för att vi slipper karantänen snart, åtminstone att vi får gå ut på ”avståndstagande” promenader.
   Tack detsamma!

 24. Emma Engström skriver:

  Roligt inlägg idag! Det är superviktigt med hygienen idag och kan säga att jag använder handskar nästan varje dag (pga jobbet haha)!

 25. bpz3 skriver:

  Alla bilder utom två är tagna den här veckan. Imponerande, med tanke på husarresten ni befinner er i. Kan tänka mig att er promenad till Mercadona liksom blev ännu roligare då, eftersom du hade inte bara ett mål utan tre – mat, skyltar och händer:-)
  Tänk så internationell den där prinsesstårtan utan ros är! Tillverkad i Småland (visste inte att Frödinge gjorde nåt annat än ostkaka) med tysk text och sedan går den på export till Spanien. Gissar att ni hittat den hos Lidl.
  Ditt berg med wettexar bara växer och växer. Snart kan du tapetsera minst en vägg med dom. Har du räknat hur många du har?
  Sedan tänkte jag på civilskyddet. Kan inte låta bli att tänka på krig där, trots att killen och tjejen vinkar så fint. Gissar att de är mest ute efter folk som inte lyder utegångsförbudet eller?
  Sista skylten blir man ju såååå glad av:-)
  Trots husarrest klarade du dubbelutmaningen galant. Hade nog inte räknat med nåt annat;-)
  Tusen tack för skyltningen och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag är rätt stolt själv att jag lyckades hitta färska skyltbilder denna veckan 🙂

   Hittills har vi bara siktat på Aldi. Inte den närmsta affären (vilket man ska välja enligt reglerna) men minst folk både på vägen dit och inne i affären (tror jag?). Plus att vi gillar deras sortiment och att det är breda gångar mellan hyllorna där.

   Prinsesstårtan hittade jag på Scandigo – vår skandinaviska affär tvärs över gatan. Vill gärna gynna dom lite extra nu så dom överlever den här krisen.

   Jag har räknat wettexarna nu. Svar kommer imorgon 😀

   Ja, civilförsvaret är nog ute för att kolla att alla lyder reglerna, men det är kul att dom spelar glad musik och vinkar. Dom sitter trots allt i samma sits som alla oss andra.

   Sista skylten gillar jag jättemycket! Den har varit med förr, men jag tyckte att den passade superbra just denna vecka 🙂

   Tack själv fina BP!

 26. paulamerio skriver:

  Händerna i sista bilden var helt fantastiska. Såna fönster borde vi snart alla ha! Har sett i sociala medier att det finns ett nalle-upprop. Alla ska sätta en Nalle i fönstret, förbipasserande ska kunna kika på de olika nallarna. Barn som är ute vill gå runt och leta och räkna nallar. Har dock inte sett några här hos oss. Och hos er funkar det ju inte då ingen kan gå ut för att kolla!
  Jag känner med er, vi har lov att gå ut hur mycket vi vill, bara helst inte nära andra. Det är helt riskfritt här i skogen…

  • Ama de casa skriver:

   Visst är dom både fina och glada händerna 🙂

   Nalle-uppropet har jag missat… Jag har nog ingen nalle i alla fall. Eller jo, det kan nog finnas nån bland alla wettexar 😀 Sen har jag ju en vaktälg (Rulle) som fortfarande står kvar i fönsterdörrarna ut till terrassen. Hans gasvärmemanick-garage har inte blivit ledigt än 🙂

   Är avis på er som får gå ut utan anledning…

 27. Åke skriver:

  Handskar på affären var inte så tokigt… för man ska nog inte peta på så mycket idag, som du visar i första bilden är ju perfekt Ännu en gång fin combo mot händer. Jag hade täkt fota min svärmors gamla 99 åriga händer, men man blir inte insläppta på äldreboende här i Sverige.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker att det är jättebra med handskarna i affären, det kanske inte är så dumt att fortsätta med det när krisen är över.
   Tråkigt för din svärmor (och alla andra på äldreboenden) som inte får ta emot besök…

   Tack Åke!

 28. Karin Eklund skriver:

  Den sista händerbilden blir jag jätteglad av även om jag alltid känner stor glädje när jag läser dina humoristiska inlägg. Du har alltid glimten i ögat även när det är allvarligt och det är det ju nu. Så fint att ni får lite underhållning och klappandet på kvällarna piggar säkert upp lite extra. Wettexdukarna är ju små skyltar, så javisst visa dem. Handskar i affären är ju toppenbra. Jag tar med mig egna i dag när jag för första gången på oerhört länge ( november-19) ska fara till stan och apoteket där. Det ska bli intressant att se hur Mariehamn ser ut i dessa tider.
  Ha en fin måndag !

  • Ama de casa skriver:

   Tack så jättemycket för dina snälla ord Karin! 🙂
   Wettexarna kan nog funka för ganska många temaord… Oj! Det var länge sen du var till stan, ser fram emot rapporter från Mariehamn!
   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: