Nu är det klippt!

 

Då när vi fick leveransen från PC Componentes av raclettejärnet häromsistens så var det bara en delleverans. Resten kom först dan efter.

1

Men nu när vi ändå sitter i husarrest så gör det inte så mycket att dom sprider på gracerna.

Här var innehållet i nästa paket:

2

Till Ama kom ännu en liten överraskningspresent i form av en godispåse. Utöver det fick hon sån där bautastor bubbelplast att roa sig med ett tag. Anders fick en kontakt som han ska ha till… nånting och dessutom en klippmanick.

3

På den här bilden där Anders försöker hitta ett bra ställe där han kan förvara sin mitella som han inte längre behöver så ser man att han hade blivit ”lite” långhårig.(Skidfodralet blev väl en utmärkt förvaringsplats?).

4

Igår blev det dags att testa klippmanicken.

5

Det är nog inte tänkt att man ska vara alltför långhårig innan går loss med den. Klippmanicken körde typ fast, och hårstråna vek ned sig.

6

Men det kom bort en hel del hår trots allt. Tussarna var till och med större än dammråttorna inomhus då innan Anders grejade att köra dammsugaren igen.

7

Inte så himla lätt att få alla hårstrån att samarbeta och gå av som det var tänkt.

8

Spegel, spegel i handen där, säg vem som vackrast i världen är?

9

Och där kom svaret.

10

När klippningen till slut var klar så fick vi gomat ute på terrassen.

Ama då? Hjälpte inte hon till överhuvudtaget?

Jodå.

11

Fast då blev Anders en anings nervös.

Ama förstår inte varför? Hon har mångårig erfarenhet av såna där klippmanicker.

12

Redan 1978 var hon en fena på att använda en sån.

Här i Spanien tror Ama att försäljningen på nätet har ökat markant för såna eftersom inga frisörer får ha öppet. (Fast hembesök av frisörer är tillåtet, åtminstone var det så i början av vår karantän).

Har ni testat att använda såna där klippmanicker?

Gomorron!

Annons

72 Responses to Nu är det klippt!

 1. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Jag har inte själv testat att klippa, men Karlsson är en hejare på det!
  Hon babblar samma remsa varje gång hon klipper mej: ” Du ser för jävlig ut”! Själv tycker brukar jag numera aldrig titta mej själv i spegeln, det finns ju sååå mycket annat som är roligare! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Haha! Under ”resans gång” såg frisyren verkligen lustig ut (för att uttrycka det snällt 😉 ). Men slutresultatet blev inte så dumt ändå 🙂

 2. dags för sommarfrisyr, här kommer det bara bokpaket 🙂

 3. Anette skriver:

  Hahaha, du bjuder på härlig underhållning så här på lördagmorgon.
  Tänker du själv spara ut håret eller använda Anders manick?

  • Ama de casa skriver:

   Tack Anette! 🙂
   Jag är nog mest inne på att spara ut till långt hår igen, har gått igenom den processen förut. Det är skitjobbigt när håret är halvvägs, men nu är det ju ändå ingen som ser en när man inte får gå ut 😀

 4. Znogge skriver:

  Inte jag men Husse. Sedan tio år tillbaka klipper han sig med en sådan och klarar det utan min hjälp. Väldigt smidigt och bra. Billigt dessutom för tänk så många frisörbesök han har sparat in. God ekonomi i en sådan maskin 😀

  Trevlig lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Anders tror nog att han ska greja det själv framöver, men just nu är den brutna armen inte tillräckligt rörlig, och jag hjälper gärna till 🙂
   Jag tycker synd om Anders frisör som förmodligen har mist en kund. Det kostar 5 euro att klippa sig och Anders brukar dricksa bra. Mitt förslag var att varje gång han klipper sig själv med manicken går förbi hos frisören och ger honom en femma. Det kan han behöva, när och OM han öppnar igen.
   Tack detsamma!

 5. Ami skriver:

  Jag använder den rätt ofta, men på min man 😀
  Är det din tur i morgondagens blogg då? 😉
  Kram

 6. Annica skriver:

  En gång på sonen när han var ca 1 år. Han såg inte klok ut så efter det lät jag bli 😂
  Ha en finfin dag
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Som tur är så växer ju håret ut igen och sonen led nog inte lika mycket som du eftersom han bara var 1 år 🙂

   Tack detsamma!
   Kram

 7. skåningen skriver:

  Jag har inte använt en sån manick!
  Jag klipper på det gamla sättet med sax!
  Tur att du överlevde din storebrors tilltag!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 8. Karin Eklund skriver:

  Det är resultatet som räknas och det blev ju hur bra som helst.
  Faktum är att jag har en förnimmelse om att vi har en klippmaskin någonstans i gömmorna. Nu blir det kanske gömmestädning av idag, äntligen, för Uffe (och jag) börjar se ut som troll. Trollen bleknar i jämförelse till och med. Vi har ju inte klippt oss sedan i november, vi skulle göra det när vi kom hem men se där sket det sig…Coronan, den coronan.
  Ha det gott på alla sätt och vis!

  • Ama de casa skriver:

   Det blev inte alls så tokigt 🙂 Jag skulle också ha klippt mig när coronan ställde till det totalt. Men jag avvaktar nog innan jag tar till klippmanicken. Eftersom vi inte får gå ut så är det ändå ingen som ser mig. Ja, förutom Anders då, men han är härdad sen många år 😀
   Tack och detsamma till er!

 9. bmlarsreseblogg skriver:

  Givetvis använder vi ”klippmanick”! Den använder jag flitigt på Lars…
  Det går kanonbra utom en gång när skyddet för kniven lossnade och han fick ett rakat V i nacken (modernt?), men det får räknas till olycksfall i arbetet och är smällar man får ta. (Efter en dryg vecka kunde man bara ana det) Ett tips är att klippa ganska ofta, då går det både fort och lätt…

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Tack för tipset! Nästa gång ska jag göra nåt sorts mönster. Sicksack kanske skulle vara fint? 😀
   Det är planen, tätare klippning. Men det tog ett tag innan vi fick hem den där manicken och sen ytterligare ett tag att gruva sig i form inför tilltaget 😀 Anders var preciiis på väg att ta sig till frisören när dom blev tvungna att stänga, så han var rätt långhårig redan innan karantänen kom.

 10. Geddfish skriver:

  Det blev ju finfint 😀
  Jodå, jag har varit en riktig klippare. I alla dessa år har jag klippt hela familjen, tror jag. Permanentat mamma och svärmor, lagt upp på åapiljotter. Senaste med en sån där mackapär det var på min älskade pusselbit, i många år. Gick superfint. Bra investering.
  Nu går jag här långhårter och vet inte vad. Men det reder sig :F
  Solig lördag!

 11. Yvonne skriver:

  God förmiddag, snyggt klippt måste jag säga, har han varit frisör i något tidigare liv, eller? Jag är verkligen i mycket stort behov av klippning då jag inte ”hann” när vi var nere och här hemma har jag inte klippt mig på kanske 10-15 år, så jag har ingen här hemma som jag ”litar” på. Dessutom lockar det inte sååå mycket att gå till en frisör dessa dagar, har ju åldern inne för att man ska vara lite extra försiktig +65 men bara med 2 år 🙂 . Har nog inte haft så här långt hår på 30 år och dessutom när man har babyhår så är det liksom ingen större hit att inte få klippa håret om man säger så.

  Ha en fin lördag, själv vaknade och var övertygad om att det var fredag, så man kan vara dagvill även om man bara har lätt karantän.

  • Ama de casa skriver:

   Goafton Yvonne! 🙂
   Slutresultatet blev inte så tokigt, men jag tvivlade en del under tiden som klippningen pågick 😀
   Jag vill bara bli klippt och bryr mig inte så mycket om vem som gör det bara det blir gjort när jag börjar få panik. Men jag tror inte att jag kommer att ta till klippmanicken…

   Jag har trott att det har varit söndag mest hela dan, nog är det lätt att bli extra mycket dagsvill i dessa tider.

   Ha en fin lördagskväll!

 12. Micke skriver:

  Jodå, har en sådan klippmanick till håret, eller det lilla som finns när jag inte rakat huvudet på en vecka eller två, det är inte så ofta den behövs då jag rakar huvudet två ggr i veckan vanligtvis.
  Skägget är den också bra till, lite knepigt att ha rakhyvel när jag haft helskägg ett tag,
  Bra klippt där hos er måste jag säga…som en ”köpeklippning ju”. 😉

  Ha det bäst nu och trevlig helg.

  • Ama de casa skriver:

   Anders rakade huvudet en gång då när han var FN-soldat på Cypern 1979. När jag kom och hälsade på efter tre månader så var han tämligen kal, medan jag hade permanentat till en pudelfrilla. Vi fick vänta tills dom flesta gått därifrån innan vi ens kände igen varandra. Haha!

   Jag tycker att klippningen blev rätt bra till slut, faktiskt. Med tanke på att det var premiär i alla fall 😀

   Tack detsamma!

 13. friochlycklig skriver:

  Jag använde en igår faktiskt. Fixade till pälsen på min mans rygg. 😂😃🤣

 14. Jodå, jag plöjer dem som du plöjer kameror! Den bästa vi har haft var en Hamilton, klippte bra och jämnt, den var liten så man kom åt bra också. Men den var batteridriven. Slurp, liksom. Den vi har nu köpte mannen min för att trimma skäggstubben och till det funkar den bra. Men jag som använder den för att klippa herrarna gillar den INTE. Klumpig, kommer inte åt kring öronen så jag får alltid klippa med sax. Vilket jag i och för sig ändå gör på hjässhåret.

  Mannen min var sista gången hos frisör i juli 1988. Sonen har aldrig varit hos en. Jag frågade honom faktiskt för ett tag sedan om han ville gå till en frisör men det ville han inte alls.

  Just nu ser sonen ut som en monchichi, han har MASSOR med hår. Han gnällde i går på att håret var jobbigt så det är väl dags att ladda trimmern och slipa frisörsaxen. Frisörsaxen har jag nog haft i 35 år eller så, minns att jag fick den i julklapp av min lillebror (som jag klippte också när vi bodde hemma). Var lite inne på att bli frisör men är glad över att jag inte gjorde det valet, min rygg hade aldrig klarat det.

  Snål som jag är så tänker jag att herre jisses så mycket pengar vi har sparat på att jag har klipp dem, även om maskinerna så klart har kostat. I Spanien är det ju inte så dyrt men i Sverige … Hua!

  • Ama de casa skriver:

   Det här var den första som vi köpt (dom jag klippt hästar med fanns redan på plats i stallet på Barnens gård på Kolmården).
   Du får väl köpa en ny Hamilton! Ska lägga det namnet på minnet ifall vi behöver uppgradera vår.

   Anders brukar vilja ha håret på toppen klippt med sax hos frisören, men det såg vi som överkurs nu. Senaste gången jag klippte Anders med sax så fick vi åka till ICA och köpa en vassare sax och då var Anders halvklippt, det var i början av 80-talet. Har sluppit göra nån klippning av hans hår sen dess. Fram tills nu då…

   Okej. Fick googla på monchichi, men nu tror jag att jag fattar 😀

   Att jobba som frisör måste vara väldigt slitigt på rygg, axlar, armar och en massa andra kroppsdelar. Känner mig alltid skyldig för att dom ser ut att ha det så jobbigt.

   Jag tycker synd om Anders frisör (som han har blivit lite kompis med). Jösses vad han (och många andra) förlorar kunder när nu läget är som det är. Damfrisörerna har det nog något lättare att komma igen när det här eländet är över eftersom det är väldigt många spanska damer som går och lägger håret varje vecka.

 15. boihusbil skriver:

  Jag använder en som klippmanick nästan varje månad på Roger 😀 Tycker det är kul! Jag kombinerar med sax dock för jag klipper håret längst upp på huvet med saxen då det ska vara längre enligt beställningen.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tyckte också att det var lite kul när den första skräcken gått över 😀
   Anders beställer också på det viset hos frisören, men nu kändes det lite som överkurs, och håret växer ju ut igen 🙂

 16. Mamma c skriver:

  Gubben började med en sådan maskin. Sedan blev det hyveln när allt hår åkte bort. Jag själv har aldrig använt den.
  Dottern skulle hjälpa sin pojkvän med en sådan maskin när de var i tonåren. Hon höll lite länge på ett ställe (bakom örat) med den minsta bladet. Det resulterade i ett långt jack i frisyren. Såg ut som han gjort en skall operation och jacket var stygnen.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Anders är övertygad om att han kommer till läget ”kan själv”, bara högerarmen blir lite rörligare.
   Haha! Jag var nära att köra med lägsta-trimmernivån mitt på huvudet igår, fast Anders såg vad som var på gång. Annars hade även han haft ett ”fint” mönster i frisyren. Vet inte riktigt vad mönstret hade liknat, dock 🙂
   Kram

 17. Augusta skriver:

  Nej, nágot sádant har jag inte testat och kommer aldrig att göra heller 😀 Fast resultatet blev bra pá Anders och han verkar ju bli nöjd eftersom han lagade till god mat till dig efterát 😀
  Ha en bra helg!

 18. Ni är bra på att klara er i karantän än så länge – tror det är bra att gå lös med saxen först om man ändå skall göra det kort sen, men det löste ni ju galant 🙂

  Skall du testa den där sen också ? 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Hade absolut varit smart att börja med en sax. Men nu tänker vi inte vänta lika länge tills nästa gång, då går det nog lättare 🙂

   Hmm… Jag har planer på att låta håret växa ut och bli långt. Tar nog inte lång tid innan det ser ut såhär (såhair?) igen:

   😀

 19. Anki skriver:

  Så himla bra med en sån klippmanick – ska införskaffas – ja inte till mig, men till Lasse! Frisören här i byn tar över 200 spänn för en klippning, så pengarna som en sån manick kostar har snart betalat sig själv 🙂 Frågan är bara om Lasse vågar låta mig klippa honom – jag har samma erfarenhet som du – hästar! Ja, kor också förresten – och hundar 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Den klippmanick som Anders köpte kostade 26 euro, så det lönar sig redan vid andra klippningen då 🙂
   Här kostar hans klippning 5 euro, fast han brukar dricksa rätt bra eftersom han gärna vill att salongen blir kvar, killen verkar ha det rätt knapert. Undrar hur det ska gå för honom nu…
   Men jösses – du har ju hur stor erfarenhet som helst – klipp till på en klippmanick vettja! 😀

 20. farfar hebbe skriver:

  Ja du,tänk att jag var tvärsäker på att du inte gillar alla dagens teman..Jag har nyligen köpt en ny klippmanick och även använt den..Haé Kram.

 21. farfar hebbe skriver:

  Nej för böveln,ingen mer snö,prognosen säger att det ska bli varmare till kommande vecka,hoppas det stämmer..Haé Kram.

 22. Ditte skriver:

  Inte för egen del. Men B brukar ta ett tag med rakapparaten i nacken. Eller snarare är det jag som gör det. Men än så länge kan vi här gå till frisörerna så vi avvaktar med klippmanicken. I vanliga fall har vi ju Jessica, vår spanska frissa i Torrevieja. Men nu får väl mitt hår växa. Alternativt får jag ta reservfrissan här hemma. Verkar ju bli en seg och långdragen historia innan det blir några resor. Men tack och lov så kan vi gå ut. Väldigt bra så!
  Trevlig lördag! Ja, så trevligt det går.

  • Ama de casa skriver:

   Det var när Jesica jobbade hos Sara och Sara var barnledig som jag äntligen lyckades få mitt långa hår (som syns på bild här ovanför) avklippt. Skönt att bli av med det! Men nu finns väl risken att det kommer tillbaks… Går numer hos en spansk frissa ett par kvarter ner som dessutom kör en spansk konversationskurs som bonus till själva klippningen 😉
   Ja, det verkar bli långdraget det här, men det är ju bara att stå ut…
   Kram

 23. åsa skriver:

  Yes box vi har en sån där klippmanick å jag har tidigare klippt till J 😀 men numera har han faktiskt valt att klippa sig hos frisör… kanske är en frisyr viktigare när man har eget företag 😉

  Att internethandla under coronakrisen verkar vara ett allmänt företeelse… dock går klädkedjor i konkurs så folk köper tydligen annat.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Eller så tänker han på att du har ganska besvärligt med lederna emellanåt… 🙂

   Jag har nog aldrig köpt kläder på nätet. Inte mycket annat heller än resor och hotellnätter. Anders har dock handlat en hel del datapryttlar genom åren 😀
   Kram

 24. louisechf skriver:

  Haha! Testade på en kille jag var tillsammans med. Lägg märket till VAR. Han hade inget hår kvar sedan 😉

 25. LillaSyster skriver:

  Nä, jag blev belagd med klippförbud någon gång på 80- talet.
  Jag skulle bara hjälpa syrran med luggen…. förstår inte varför den tvunget skulle vara spikrak…..lite snett är väl inte lett. Dessutom tror jag inte att det var bara mitt fel, jag fick ju använda kökssaxen och den var väl inte den vassaste. Ja, ja det kanske är preskriberat nu, maken skulle också behöva se en sådan där manick och jag tror bestämt att vi har en i gömmorna. Du ha en bra lördagskväll =)

  • Ama de casa skriver:

   Men vad noga hon var då! Petigt kan jag tycka… 😉
   Seså! Leta upp klippmanicken nu och klipp till! 😀
   Ha en finfin lördagskväll ni med!

 26. Ruth i Virginia skriver:

  Läste just hos Hebbe,, att det är MOROTENS DAG idag.
  Då blir nog stort firande på terasssen, tänker jag.
  HAPPY MOROTSDAG! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Morotens dag… Helt onödigt att just moroten skulle få en egen dag om du frågar mig…
   Men morotskaka är gott – tack för den du bjöd på! 😀

 27. mycketyck skriver:

  JR köpte en sån däringa klippmanick och jag har kört en gång med den och fick med beröm godkänt. Är ju rätt duktig med saxen också när inte handen djäklas med mig. Ett x glömde en frisörsax vid flytten så jag har en finfin sax också. Därför blir inte JR lika korthårig som Anders. Men det är en praktisk frisyr. Själv kör jag ju med gummisnodd och saxen. Blir faktiskt väldans bra.

  Ha en finfin lördag 😎

  • Ama de casa skriver:

   Klippmanicken funkade alldeles utmärkt! Kul att du också fick godkänt 🙂
   Saxen var jag inget vidare på, så den fick vara denna gången. Tror inte att jag kommer att ge mig på saxen framöver heller, men klippmanicken var kul 😀

   Tack detsamma!

 28. bpz3 skriver:

  Hahaha! Hur f*n lyckades Anders att klippa nacken med denna trimmer. Här hade ögon i nacken varit till stor nytta. Hjälpte du till där? Han blev rätt… korthårig om man säger så. Men det växer nog ut igen… Din tur imorgon, eller;-)

  Vi har ingen trimmer, men väl en frisörsax som jag klipper maken med. Han har lockigt hår, då syns inte misstagen;-)

  Det första jag kommer göra när det pågående eländet är slut är att gå till frissan. Ska dock ringa till frisören på måndag och fråga om han gör hembesök. Hatar när jag ser ut som en mopp.

  • Ama de casa skriver:

   Jag fick hjälpa till denna gång, för högerarmen är inte fullt rörlig ännu, men nästa gång tror han att han grejar det själv. Visst blev han korthårig! Men håret växer ut, så det är ju ingen större fara. Nu när vi sitter i karantän så är det ju inte många som ser honom heller. Ja, om inte jag envisades med att lägga ut bilder på bloggen då 😉

   Frisörsax låter väldigt avancerat, det avvaktar jag nog med.

   Här fick vi ha hembesök från början. Gissar att även det är spärrat nu. Känner ändå ingen frisör att ringa, så det är bara att stå ut med moppen på huvudet 😀

 29. Janne skriver:

  Anders är inte ensam. 🙂

 30. yfronten skriver:

  Jag får raka maken på ryggen ibland med en trimmer för han har en märklig behåring. Hans polisonger har jag också fått ge mig på, men inte resten av huvudet.

 31. Marbellatanten skriver:

  Jajamensan … men det gick så där, blev lite små ”kala” fläckar i nacken, jag låtsades som ingenting … hehe (det var på mitt ex, så det gör inget, hahaha).

  Tycker dock ni klarade det galant! Och snygg brutta i spegeln 😀

 32. paulamerio skriver:

  Det närmaste jag kommer är när jag rakade halva huvudet, andra halvan var kort page. Gillade, men, det var lite besvärligt när rakade delen började växa ut…och jag kände mig nog lite schizofren ..dottern kapade hela svallet för nåt år två sen, jättetufft tyckte jag, hon behövde en nystart. Kan varmt rekommendera Swiffer för att svepa upp alla hår på golvet efter klippning!

  • Ama de casa skriver:

   Lät som en läcker med svårskött frisyr 🙂 Att klippa av hela svallet är lite tufft gjort tycker jag 🙂
   Tack för tipset! Fast vi kör med sop och sen spolar vi av golvet med slangen, funkar bra det med 🙂

 33. Skogsälvan skriver:

  Jag och klippning, vi ska nog hålla oss borta från varandra helt enkelt 😂
  Åh bubbelplast så ljuvligt 😀😀bra att ha när man sitter i karantän.
  Solen på väg upp här, ännu en vacker dag i antågande. Hoppas ni har en fin söndag, trots karantän

  • Ama de casa skriver:

   Synd att dom inte förvarnade tidigare att alla affärer som inte sålde mat skulle stänga. På kinaaffärerna kan man köpa bubbelplast som metervara 🙂
   Här har det blivit ljust nu, och det ser ut att bli fint även här.
   Ha en fin söndag du med!

 34. Susjos skriver:

  Jodå, jag har en klippmaskin, som jag köpte för att klippa pappa när han blev sämre och inte kom iväg till någon frisör, så regelbundet åkte jag ju upp till Falun och hälsade på pappa och såg till att håret var i trim. Min man får jag dock inte klippa med den där manicken!

  Min syster behöver också klippa håret ibland, och en damklippning är ju hur dyr som helst, så det har hon inte råd med, så klippmaskinen kommer fortfarande till användning, men numera åker jag och maskinen ”bara” till Vällingby. Obs, jag kan inte klippa hår, men klippmaskinen ställer man in, så får liksom den jobba! Haha!

  Ser att ni roar er bäst ni kan där i karantän, kämpa på!
  Tänkte idag när jag gick ut och joggade som jag inte hade lust med i duggregn och gråa moln på himlen, att man får vara tacksam att man FÅR gå ut ändå!
  Kämpa på!!!!
  Varm Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Snällt av dig att hjälpa både pappsen och syrran, men fegt av mannen din att inte våga 😉

   I början av 80-talet klippte jag Anders med sax. Det var mycket motvilligt (från min sida) men efter att behövt åka till Stens ICA i Sollentuna C för att inhandla en mer oslö sax när hans kalufs var klippt bara på ena sidan så har jag sluppit klippansvaret. Fram tills nu då. Haha!

   Vi gör så gott vi kan, men det är träligt att inte få gå ut som man vill (med säkerhetsavstånd, såklart). Fast jag skulle nöja mig med att gå ut och GÅ. Att jogga känns inte så nödvändigt 😉

   Tack och kram tillbaks!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: