… och det är ju enkelt när man kan gå ut på lokal och inta föda. Bilden är tagen första mars i år, då när Corona mer var en ölsort och vårt största problem var Anders brutna arm.
Nu är restaurangerna stängda, och då måste man göra själv.
Här är ett exempel:
Man kokar pasta, steker grönsaker och lägger det i botten på en form. Täcker det hela med ”stänke-skvättsås” (Anders specialare och ni vet väl hur tomatsås beter sig på spisen? Jo, den stänker och skvätter). Sen på med några räkor som fanns i frysen.
Toppa med ost…
… och gratinera. Enkelt och gott.
Det finns hämtmat också.
Jodå.
Det är bara att gå ut på gatan och hämta maten. Fast det känns lite jobbigt med alla fjädrar.
Om nu den färska maten skulle ta slut (vilket det inte finns några indikationer på, men OM) då finns det ju alltid konserver att ta till.
Där kommer Amas kulinariska skills väl till pass:
Jodå. Att den skulle tillagas på det där viset stod på baksidan av burken.
Hmm… Undrar om man får gå på spanskakurser såhär i coronatider?
Gomorron!
ett nästan nytt liv med många nya upptäckter för er, än så länge lever vi nästan normalt, utom att maken jobbar hemma… när han har telefonmöten så måste jag vara tyst 🙂
Oj, det måste vara svårt för dig… Hoppas det inte är alltför många telefonmöten 😉
Det var bättre förr….summerar jag =)
Det kan jag verkligen hålla med om. Hoppas att det snart blir ”bättre sen”! 🙂
Nu tycker jag att du är taskig som säger att min sallad liknar ett virus.
Jamen virusen är ju faktiskt vackra i mina ögon, rent bildmässigt alltså. Annars är dom det fulaste jag kan komma på just nu… 😉
Jag tycker det är lite roligt att hitta på saker att laga (maträtter då)av det som finns hemma. Ha det fint! 😊
Det är ett av våra nöjen också just nu. Blir både det ena och det andra 🙂
Tack detsamma!
God morgon, ja det gäller att vara kreativ även i matlagningen och är ju jättebra att rensa lite i kyl och frys och i skåpen. Vi klarade oss i nästan 2 veckor utan att behöva handla och hade säkert klarat någon vecka till om vi stannat kvar. Vi körde ju frivillig karantän en vecka innan den beordrade satte in.
Ha en fin torsdag, man får tänka till vilken dag det är när man inte gör så mycket och bara är hemma förutom promenader ute och då träffar man ju inte många och är det någon man känner så står man ju på behörigt avstånd.
Gomorron Yvonne! 🙂
Ja, nog får vi utrensat i matförråden, men vi fyller också på, mest med färskvaror. Har inte köpt något toapapper utöver dom fyra rullarna vi hittade när paniken satte in (och vi trodde att det var slut i garaget).
Visst blir det ännu mer svårt att hålla reda på dagarna nu…
Ha en fin dag ni med!
Ja du Ama,ska jag vara ärlig så tvekade jag om skägget,vara eller inte,,men ville ju testa nya trimmern,den var bra,skägget växer ju ut igen,om jag vill spara ihop till lite längre..
Blir mycket släktforskning nu,blir det långsamt då kör jag ut i naturen en stund..Haé Kram.
Klart du måste testa trimmern – jag tyckte det blev tjusigt 🙂
Lyllo dig som får åka ut i naturen…
Kram
Ja, undrar när de stänger ner restaurangerna här….hoppas att det inte blir så men tydligen går 40-företag i konkurs dagligen här i fosterlandet…några av dem är förmodligen restauranger…så där behöver de inte stänga ner…det sköter sig självt 😦
Hoppas de får till något våra styrande här hemma.
Är väl en tupp det där?
Eller Höna…höna är ingen höjdare kan jag meddela…men tupp…kan man äta dem också?
Ha det fint Ama och Anders.
Det är väldigt trist att restaurangerna inte har öppet, men såklart är det värst för dom är i restaurangbranschen, dom har det inte lätt ekonomiskt nu…
Jag tror att det är en höna. Den spankulerar omkring här i våra kvarter, tror att den kanske bor på den där frisörsalongen som sätter ut mat åt den? Bilden är tagen nån dag innan frisörerna blev tvungna att stänga. Dom har det inte lätt dom heller. Man kan äta båda sorterna förresten. Höns i curry och coq au vin, till exempel 🙂
Tack och ha det fint ni med!
Vår dotter tyckte vi skulle ta fram de medhavda spanskböckerna och plugga lite 🙂
(Vi funderar fortfarande 😂)
Kram
Haha! Ja, man ska inte göra nåt förhastat… 😀
Kram
Ja äta måste man.Jag kommer på nya rätter varje dag.Du vet,det är bara fantasin som sätter gränser.
Svar..Jag fattar inte varför toapapper har blivit ”högvilt”Jag är orolig .. Är det något jag har missat?
Ha en bra dag!
Kram!
Visst är det så – bara fantasin begränsar 🙂
Här har dom tomma toalettpapper-hyllorna fyllts på igen.
Tack detsamma!
Kram
Jag har som stänkskydd jag kan lägga på när det är något som ska stekas eller kokas utan lock, en nätrundel med handel i två olika storlekar, Perfekt! Mindre stänk i alla fall för jag vet hur hopplöst det är när det är skvätt precis överallt. Hett också!
Jag har också såna där stänkskydd, men dom är så infernaliskt jobbiga att diska. Enklare att torka spisen och tvätta kläderna. Sen får man stå ut med brännskadorna 😉
Ahh … det är klart att det är lättare att stoppa dem i diskmaskin …
Diskmaskin… Den som ändå hade en diskmaskin… 🙂
I tider som dessa gäller det verkligen att leva upp till titeln ama de casa 😀 Gårdagens rätt såg god ut. Här blev det en hederlig köttfärslimpa med gräddsås. Lagom spännande men gott. Praktiskt nog blev det rester till i dag 😀
Ha en god torsdag!
Åh! Köttfärslimpa är ju bara sååå gott! 🙂 Rester gör absolut ingenting – det är både lättlagat och gott det med 😀
Tack detsamma!
Det blir mycket tid över när det är karantän förstår jag, så tid finns väl att laga mat, även om det är trevligt att gå ut och äta och umgås med folk, vi hoppas hoppas snart att treden börjar vända, även om man är rädd att det kommer ta tid.
Ser gott ut det där, blir en matblogg här framöver. Kan inte ni spela in ett matlagningsprogram och lägga ut på bloggen, det skulle uppskattas 🙂
”Spaniens mästekock”
Ha en bra dag !! 🙂
Visst finns tiden för matlagning, men jag vill helst kunna göra både och. Variera sig en aning. Visst hoppas vi på en vändning, men det ser inte ljust ut…
Jag ska absolut fundera på det där med Spaniens mästerkock. Borde nog vara tydligare hur man lagar den där burkmaten… Som sagt, tid finns det gott om 😀
Tack detsamma!
Jag älskar ju att stå i köket och hitta på maträtter.
Kanske ska sänka värmen på spisen när du kokar tomatsås😉😁 .
Gick den sista maträtten att äta? eller hade plasten börjat smälta i vattnet 😮🙄😁.
Kram Carin
Ja, du är verkligen en mästarinna i köket, så mycket gott man får drägla över i din blogg 🙂
Det var en plåtburk så den höll. Jag tror nog att det slank ned, men förmodligen inte till nån större belåtenhet för den har bara tillagats en gång den rätten 😉 😀
Kram
Jag fantiserar också ihop maträtter av det som finns. En kul utmaning. Har jag inte just det, så tar jag nåt annat 😀
Igår åt jag min första kotlett sen coronatanden kom på plats. Det har varit lite knöligt att tugga med den. Gud, så gott det är med stekt kotlett och brun sås!
Karantänerna tror jag kan rädda klimatet en hel del, alltid något gott. Det blir snart bättre ❤
Maträtter går utmärkt att improvisera till utifrån det som finns hemma, och tur är väl det 🙂
Skönt att det går bättre att äta med den nya tanden nu. Kotlett är inte dumt det 🙂
Ja, är det nån som är glad över det här läget så är det väl naturen. Jag såg hur delfiner simmade omkring i ett klart vatten inne i Venedig. Häftigt! Ja, jag såg det på TV, alltså. Hade gärna sett nåt sånt i verkligheten 🙂
Den hemgjord mojängen såg god ut. Sista bilden, haha.
Ja, men på den sista bilden följde jag receptet till punkt och pricka. Dom övre var improvisation. Kanske bättre att improvisera trots allt 😉
Gomidda’ Ama!
Äh, man får inte vara så kräsen i dessa tider! Den där maten som spatserade förbi, går säkert att mala ner med fjädrar och allt.
Jag tror den är mer lättsmält än plåtburken i alla fall! 😀
Goeftermiddag Leffe! 🙂
Det blir säkert väldigt nyttigt ifall man mal ner hela hönan. Mycket mineraler i fjädrarna skulle jag tro… 😉
För att smälta plåtburken krävs nog en plåtmage 😀
Imponerad av era påhittigheter vad gäller både motion och mat 🙂 Jag måste jobba hemifrån och snart maken också, det kommer bli påfrestande för oss båda, Eftersom vi bara har en 2:a här hemma i Göteborg. Blir att testa tålamodet 🙂
Man får göra det bästa av situationen… 🙂 Hoppas ni klarar pärsen med att jobba hemma båda två, vi har ju en liknande situation med en liten lägenhet och hittills har vi grejat det i alla fall 🙂
Vad god den såg ut ”räkgratängen” //Christina
Den var inte dum alls 🙂
Vi här i Sverige har det ännu det relativt bra jämfört med Italien och Spanien, men det var bättre förr… 😉
Jag tänkte på Dig då jag gick min Teddypromenad, jag är glad att jag faktiskt får gå ut och gå vart jag vill å får vara ute så länge det känns bra… vårvintern levererar sol i Norrland
kram.
Håller med. I detta fall var det definitivt bättre förr – i hela världen tror jag.
Här får man fortfarande gå ut med sina hundar, men inga långpromenader, och bara en får gå ut åt gången med sina hundar.
Härligt att den femte årstiden har nått dig nu! 🙂
Kram
Jag läste förra veckan att man i Torre på en hel del restauranger kunde få ”take away” som levererades hem. Men kanske är det ett minne blott- Men visst är det bra för en ”Ama de Casa” att utveckla matlagningskonsten och jag tycker det ser lovande ut. Vad gäller hönan så tycker jag du gjorde helt rätt-
Nu när tillvaron till viss del är begränsad här blir det att satsa en hel del på extra god mat. Och det gör vi. Kull att se vad vi kan åstadkomma men ikväll blir det antingen laxpudding eller skaldjurslasagne. Gott både och.
Ha en fin kväll.
Jo, det finns nog flera restauranger som har take-away med hemleverans, men vi vet inte vilka dom är och får man inte äta på plats är det inte lika intressant. Mat som vi äter hemma, den kan vi lika gärna laga själva. Fast hönan får nog dröja tills det blir ännu värre än vad det är nu 😉
Hoppas det blev nåt extra gott hos er 🙂
Tack detsamma!
Vi hittar också på rätter när vi har rester som ligger. Allt för att inte behöva åka och handla i onödan. En gång var fjortonde dag kör vi med.
Nu är vi glada över att ha blivit pensionärer.Slippa bry sig om lönen ska komma eller att ha ett jobb.
Men det kunde ju bli lite varmare ute.
Ce la vie ce la guerre. Just nu i alla fall.
Man får improvisera och försöka hjälpa till så att det inte blir värre än vad det redan är…
Vi har ändå mycket att glädjas åt. Vi får klara av både livet och kriget så gott det går.
Idag hade vi en riktigt fin och solig dag – bara det! Man får hitta glädjeämnena så gott det går 🙂
Precis. Vi svälter inte och vi lever ju. 🙂
Eller hur! Tänk positivt 🙂
Du kanske ska skola om dig till spansk kock i Coronatider. Nej, inte en enda Corona tillsynes bara Amstel=)
Haha, varför inte en färsk kyckling men att fjädra den får nog någon annan göra.
Ha det bra från en hemkarantän bloggare till en annan ❤
Kock är nog inte riktigt min grej, även om jag kan koka en plåtburk med den äran 😉
Att plocka en höna/tupp/kyckling är inget jag har testat, men om man måste så skulle jag nog greja det 😀
Tack och ha en fin karantän ni med!
Du skulle ju tagit den där hönan….det är ju snart påsk och den kanske värper ägg ;D
Fasen också… Tänkte inte på det! Skulle kunna ha gett klirr i kassan ju… 😉
Er gratäng eller vad man kan kalla den såg riktigt, riktigt god ut. Helt i min smak. Så mycket mat har ni nog aldrig lagat själva, åtminstone inte i Spanien. Ni verkar ha ett rejält lager med mat hemma, ni har ju inte varit ute på minst två veckor, för att handla alltså. Det klarar vi inte. Men ICA levererar till dörren, Systembolaget också, så det är lugnt här än så länge.
Å den där tuppen/hönan kan ni ju ha i åtanke i fall det blir en riktig nödsituation;-)
Gratängen var nog helt i din smak – förutom att du är allergisk mot räkor 😉
Så här mycket mat som vi lagat på sistone har vi inte gjort på länge, men vad gör man när alla restauranger är stängda? Det går i alla fall ingen större nöd på oss. Vi kan, om vi måste 😀
Vi följer restriktionerna och har inte varit ute ”i onödan”. Mat har vi och lite fantasi hur vi ska tillreda den utan att bli alltför uttråkade.
Vi kan också få leverans till dörren (som vi har sett att flera av våra grannar har fått, kul med kikhål 😉 ), men vi går hellre ut och handlar på den affär där det är tunnsått med folk.
Hönan får passa sig ifall det blir nödläge 😉 😀
Sedär ja, fantasin flödar! Det såg mycket gott ut den där pastan med räkor. Kämpa på därhemma!
Torsdagskram!
Man får göra så gott man kan, och hittills har det blivit gott 😀
Kram
Man tager vad man haver… Ta hand om er!
Det är tur att man haver ganska mycket i alla fall 😀
Tack, och detsamma till er!
Nu visar du kanske ditt riktiga jag, som en äkta spansk hemmafru.
Jag kan! Fast det verkar ska behövas mycket till för att jag ska visa det. En pandemi eller så… 😉
Idag fick jag veta att Spaniens hälsominister heter Salvador Illa, det tyckte jag var kul! Som en i Hedemora som heter Inge Frisk, det låter särskilt kul på dalmål; han är inge frisk, fast helst skulle man nog säga ”han änte nå frisk”. Serveringsförslag brukar det stå på paketen, ja, häll i en burk tomatsås!… 🙂
Haha! Det finns många roliga namn här i världen 😀 Har jag berättat om… Jo, det har jag visst gjort. Eller om min… Jo. Det med.
Men snart kanske det poppar upp nåt annat skojigt namn 😀
Men oh, vilka kulinariska läckerheter du bjuder på! Du kan ju tjejen! Fast, lite tveksam är jag över burken i vatten….micron hade jag nog valt, fast inte i den förpackningen utan i en plastbunke…nå, resultatet var förhoppningsvis….ätligt! Stå ut, tänker på er!
Jamen jag följde receptet som stod bak på burken. Man skulle tillaga den på det där viset. Tror jag. Det var många år sen nu och på den tiden var jag ännu sämre på spanska.
Tack Paula! Vi står ut så gott vi kan, precis som alla andra karantänare.