St. Patrick’s Day genom åren

 

Igår var det den 17:e mars och alltså St. Patrick’s Day.

Första gången vi la märke till att det fanns en sån dag att fira var i Denver 1992:

Då blev vi väldigt förvånade när vi blev serverade grön öl på en bar.

2009 kom vi på att vi minsann ”kunde själva”. Grön öl på terrassen.

Ifjol ökade vi rejält…

… och deltog i ett hejdundrande firande i Benidorm.

I år då? Ja, igår då, alltså.

Tja… Det blev inte fullt lika livat.

4

Men vi kom oss i alla fall ut på en promenad med soporna, och apoteket till höger blinkade käckt i grönt. Även glasklockan hyllade den irländska färgen.

Men här var vi busiga. Vi delade på soporna och låtsades inte känna varann så vi gick alltså inte tillsammans, det får man inte göra. Sen ligger dom där soptunnorna längre hemifrån också, så vi gick onödigt långt.

5

Dom närmsta kan vi se från terrassen. Den där skåpbilen körde förresten runt med dörrarna öppna och högtalare som ropade ut budskapet att man inte får vara ute utan anledning. Även vanliga polisbilar åker runt och skanderar samma meddelande.

Nå, vad hade vi för anledning att gå den mycket längre promenaden?

Jo förstår ni…

6

… vi hade med oss plast och burkåtervinning och en sån där gul tunna finns inte vid våra närmsta sopor. Corona får inte göra att vi negligerar miljön. (Ama tycker i och för sig att det är konstigt att det är samma tunna för återvinning av tetror, burkar, konservburkar och plast, men det är bekvämt att slippa så många sorteringskärl hemma). (Det sista var en parentes, en kursiv sådan också, men det märkte ni kanske).

Var var vi… Jo. Vi hade busat till oss en extra lång dubbelpromenad och det gav genast resultat:

7

HÄPP! Ett ”mycket” bättre utslag på stegmätaren. Fast märkligt nog var dom förbrända kilokalorierna färre än dan innan när stegantalet var 0? Hmm… Ama ska nog återgå till sin nypåkomna ”stillasittande karantänsbantning”.

Undrar förresten om orsaken till att tjejen på telefonen ser ut att vara så arg är att stegantalet ”inte riktigt” uppnår målet?

Gomorron!

68 Responses to St. Patrick’s Day genom åren

 1. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Ja, det är konstigt vad Coronaviruset gör med oss. Helt plötsligt har det blivit en konst att gå ut med soporna! 😀
  Du har ju Dramaten tricket kvar att utveckla, kanske dags att köpa en till, så ni kan gå tillsammans ut och handla!?

 2. åååå, glömde St. Patrick’s Day, tack för bilderna!

 3. Yvonne skriver:

  God morgon, det var ju smart tänkt med soporna, men de vanliga gröna tunnorna har väl lappar på att man inte får lägga i sopor förrän efter en viss tid på kvällen, eller? Vi har aldrig någonsin tänkt på de där lapparna vad det stod på dem, men för ngn månad sen var det ngn som gjorde oss uppmärksam på det. Så olagliga vi varit under alla år, började ju vara här redan 1984. Skulle nog få skaka galler resten av livet om vi åkt dit. Nå, sopor står inte i min arbetsbeskrivning så Per skulle nog få skaka galler ensam.

  Vi börjar lite lätt förbereda oss för att kanske få åka hem på lördag. Tvättar och städar så smått, känns som att 4 juni då vi ska ner nästa gång också hänger löst. Har inte varit hemma en påsk sedan 1997, en sommar sedan 1983 så det känns mkt underligt att tänka sig att vi kanske är hemma istället.

  Ha en fin onsdag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jodå, det finns tidslappar på tunnorna, men alla struntar i det – så även vi. På glasklockorna finns det också lappar att man inte får slänga flaskor sent på kvällen/natten. Det lyder vi – är aldrig ute och slänger flaskor vid den tiden 🙂

   Hoppas ni kommer hem enligt plan. Sen får vi hoppas att det löser sig i övrigt snart också, så att saker och ting återgår till det normala.

   Tack detsamma!

 4. friochlycklig skriver:

  Det är tråkigt med karantän! 🤔

 5. Geddfish skriver:

  Njet, det är inget kul just nu. Dock är inte Sverige i karantän än, men det stramas åt. Bra idé med soporna där, tänk, känns lite som krigstider. Uff.
  Ha det så bra 😀

  • Ama de casa skriver:

   Nu har jag inte upplevt några krigstider – tack och lov – men visst har tanken slagit en. Speciellt när vi var ute och tjuvgick (ovetandes) i söndag och det var helt öde överallt…
   Det verkar stramas åt överallt. Inget roligt läge nu.

   Tack detsamma!

 6. Mamma C skriver:

  Inget man lade märket till hos oss. Inte ens våra grannar firade det. Nu är de skottar kom jag på, så det förklarar väl saken.
  Ha en bra onsdag.
  Kram Carin

 7. Ami skriver:

  Smart att gå på var sitt håll med soporna 😀

 8. Anki skriver:

  Himla smart drag att dela på er för soptransport! Inte lätt att få ihop några steg om man bara ska vandra inomhus …

  • Ama de casa skriver:

   Nej, inomhus har jag inte telefonen på mig, så även om jag kilar många varv till kylskåpet så syns det inte. Annat än på vågen då… 😉

 9. farfar hebbe skriver:

  Oki.Ni är i karantän,,det är inte jag,man rekomenderar alla över 70 år att stanna inne,att undvika folksamlingar om man går ut,,En sak är klar inget Cypern 4:e maj,skit också..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Ajdå… En bruten svit där med Cypern. Vi drabbas alla på ena eller andra viset. Du kanske kan åka till hösten istället om det nu ordnar upp sig?
   Ha en fin dag och ta det försiktigt om du ger dig ut.
   Kram

 10. Måste också ta mig till soporna, det har samlat på sig igen.

  Här har jag inte hört några skrikbilar, gu så skönt! Kanske är värre neråt stranden där det är mer turister. Skulle vara intressant att ta en tur dit men det vågar man ju inte.

  • Ama de casa skriver:

   Gå flera varv! Då får du komma ut 🙂

   Vi har inte hört så många, men några har åkt förbi. Vi vågar inte heller gå ut ”hur som helst”. Skulle vara intressant att se hur det ser ut nere vid stranden nu…

 11. Annica skriver:

  Jag ska strax skicka ut C och handla lite. Han behöver rastas så då passar det ju ypperligt att vi saknar mat här hemma 🙂
  Själv stannar jag inne och…. kliar kissen… 😂😂
  Kram

 12. Micke skriver:

  De tar verkligen detta på allvar där nere…här får vi väl se om man tänker göra något av det slaget.
  Ja…soporna måste ju ut…ibland har man ju ganska mycket så att man måste vara två 😉

  Sparar våra sopor till imorgon här tror jag…mest för att det inte var så mycket förstås men jag tar åt mig äran iallafall 😉

  Ha det så fint i er karantän..ta en whiskey eller två…det blir roligare då 😉

  • Ama de casa skriver:

   Jodå. Det är allvar här. Undrar om jag själv riktigt har fattat precis hur allvarligt det är? Känns som en film eller nåt…

   Vi delar på hushållssysslorna, speciellt i dessa tider 😉

   Som tur är så finns det botemedel nära till hands… 😀

 13. ogamotoga skriver:

  He he … kul med grön öl … synd att just den dagen passerat då vi har massa öl hemma, dock ingen karamellfärg, men då har man ju anledning och tillåtelse att gå ut och handla … kanske vi ska fira Patrick’s day en dag efter :-/

  Nåja, sambon blev stoppad av polisen imorse när han var ute med hunden och skulle handla. Utfrågad vad han skulle göra blah blah blah … sista polisen sade var: Vi håller ett öga på dig. 😀 😀 😀

  • Ama de casa skriver:

   Den gröna ölen blev vi väldigt förvånade över då första gången… Men servitrisen förvarnade oss i alla fall 🙂
   Oj! Så han blev stoppad… Dom brukar inte vara så trevliga dom där militära poliserna, tacka vet jag dom lokala 🙂

 14. Ja lite får man busa till det och sno åt sig ärenden som inte annars är så lockande. Ni kan inte springa upp och ner i trapporna i erat hus, och på så sätt få till steg ? Äh, det lät ju tråkigt förresten… 🙂

 15. Lena i Wales skriver:

  Jag ska också ta mig en långpromenad idag, till soptunnan, va 100 m. Den längsta promenaden på många dagar. Håller på att ladda upp nu!

 16. Ditte skriver:

  I alla fall roligt med gamla minnen. Log, när jag läste, och mindes en så rolig St: Patrick´s day i New York 1978. BOdde där då i ett år. Men sedan dess dricker jag inte drinken ”grasshopper”. Har t.o.m. svårt att skriva ordet.
  Bra gjort att snika till er några extra steg. Men kanske kan ni sätta upp ett gym inne och en rundbana. Och att ta trapporna upp och ner några gånger borde ge extra steg.
  Vi är fortfarande fria så jag satsar på ny a 8-10 km idag. Finns mycket att titta på i Stockholm trots att mycket är stängt.
  Ha det så bra ni kan.
  Tankar till er.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Känner igen det där med att ”det var tider det” fast det egentligen är roligare minnen än det var just då 😉
   ”Gym”? ”Rundbana”?? jag tror att jag kanske har glömt det svenska språket??? 😉
   Jag saknar friheten…
   Tack och detsamma till er!

 17. åsa skriver:

  Grönt öl har jag aldrig sett.
  Grönt öl känns plötsligt som nått ekologiskt och veganskt 😀

  Att inte få gå hemifrån och ta en promenad känns som ett straff.
  Såg att i Italien hyr hundägare ut sina hundar så folk får gå en rasta hunden promenad 🙂 inte helt lagligt men att inte få komma ut skulle trots allt göra mig galen om det var en längre tid.
  Jag trodde att det var mer riskfritt utomhus och om man höll sig på sin kant.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Tips: Grön karamellfärg 😀

   Håller med dig. Att inte få gå ut som man vill, det är ett straff. Det var inte jag som startade den här corona-skiten! Ibland vill jag inte riktigt gå ut (taskigt väder) men jag vill såklart att det ska vara mitt eget val.
   Jag tror inte att frisk luft skadar ett endaste dugg, men tyvärr finns det nog såna som inte bryr sig och håller avstånd. Gissar att det är detta som har lett till den situation som vi nu befinner oss i.
   Kram

 18. Skogsälvan skriver:

  Åh vad tråkigt ödsligt. Känns nästan lite creepy med bilar som åker runt och påtalar att man inte får vistas ute. Nu skulle det ju vara sköna vårdagar med sol och glada människor överallt. Ja ja, ni har det grönt och skönt att se på åtminstone 🙂 Och vilken läcker öl. Den har jag inte provat.
  Ha en fin dag i karantänen

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det trist att det är som det är. Nu borde alla förbereda sig inför den största helgen här – påsken. Lär bli inställd totalt. Alla parader och festligheter…
   Den gröna ölen kan du fixa lätt – karamellfärg 😀
   Tack och ha en fin kväll!

 19. LillaSyster skriver:

  Du skulle ju behöva några burkar surströmming , sen skulle ingen hindra dig från att gå hur långt som helst med dina sopor =)
  Ang dahliorna, jag har inte vågat titta till dem än…..är rädd för att de vaknat alldeles för tidigt , men än är det för kallt att ta ut dem.

 20. bmlarsreseblogg skriver:

  Lite skillnad på firande…
  Här mätte vi upp längsta rundan inne på området, 410 m. Nu har vi bestämt ta fem varv på fm o h fem på em. Fullkomligt själsdödande att trava runt, runt, men vad gör man inte för att få ihop åtminstone några tusen steg (och slippa en ilsken dame på telefonen.)

  • Ama de casa skriver:

   Ifjol var det lite muntrare kan man säga… 😉
   Den ilskna damen var tillbaks på min telefon idag, trots att jag ökade jättemycket!!! Kom nästan upp till 1/4-del av målet.

 21. Emma Engström skriver:

  Åh jag har aldrig firat den dagen men det vore så häftigt att göra det ”på riktigt” liksom!! 😀 ❤

 22. mycketyck skriver:

  Aha, smygträning. Men det verkar ju bara utmynna i arga damer i mobilen. Nä kör med karantänsträning du, verkar vara bättre än att traska runt med soporna. Förresten har jag smygtränat då jag vattnat alla våra blommor och växter. Tog bara lite vatten i kannan så jag fick gå många gånger 🙂
  Ha det så gott.

  • Ama de casa skriver:

   Smygträning är den bästa. Fast det verkar inte tanten i telefonen tycka… 😀
   Hoppas att tanten gillar din smygträning bättre 😉
   Tack detsamma!

   • mycketyck skriver:

    Jag har kopplat bort tanten, hon blev för jobbig i längden. Det var förra sommaren då vi hade canicule här och +40 i skuggan. Inte tusan vill man ha en sur kärring i mobilen för att man inte är ute och traskar runt då.

   • Ama de casa skriver:

    Det har du rätt i. Kanske borde jag avinstallera tanten helt och hållet 😉

 23. Znogge skriver:

  Jag tycker inte det borde göra så mycket om folk var ute och promenerade men kanske har det god effekt så här. Själv ängar jag delar av dagen åt att sprita dörrhandtag. Nästan så att man skulle behöva något stärkande själv 😉

  God kväll!

  • Ama de casa skriver:

   Det tycker inte jag heller, promenader gör gott för både kropp och själ. Man behöver ju inte promenera i flock… Men det är väl svårare att kontrollera, kan tro.
   En till dörrhandtaget, en till dig, en till dörrhandtaget, en till dig… Rättvist ska det vara! 😀

   Gomorron!

 24. Janne skriver:

  Skönt att se att sanna återvinnare trotsar alla förbud. Heder! 🙂

 25. yfronten skriver:

  Det var ett kreativt sätt att lura poliserna på! Kasta sopor måste man ju kunna göra på något sätt. Ni kanske kan erbjuda er att slänga åt grannarna också så slipper de gå ut.

 26. bpz3 skriver:

  Det har sina fördelar det där med utegångsförbud – man kan gräva fram roliga minnen i arkivet;-) Grön öl har jag sett – också i Benidorm -, men aldrig druckit. Ser så veganskt ut, precis som Åsa skriver.

  Undrar när det blir likadana förhållningsregler här hemma, skulle gissa på måndag eller nästa vecka. Att inte vilja gå ut är ju en sak, men att inte få gå ut är grymt. Å det där med högtalarna påminner om krig. Usch!

  Spanjorerna ser allvaret i det hela och de lyder också, till och med ni;-) Ändå sjunker inte Coronafallen i landet. Sjukt läskigt tycker jag.

  PS. Ser att Anders bär med högra handen, bra där!!! Han är verkligen duktig med sina övningar. Själv har jag lika lite självdisciplin som du… DS.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det händer ju inte så mycket så då kan man vara ute i arkivet och grotta. Hmm… Undrar hur det ska gå med skyltsöndagen när jag inte kan gå ut och kolla runt? HOPPas att det löser sig ändå 😉
   Den där första ölen i Denver den valde vi inte själva, vi bara bad om en öl. Servitrisen sa att vi inte skulle bli rädda, men ölen skulle komma att vara grön. Vi satt som fågelholkar och tänkte att vi hört fel. Tills vi såg ölen… 🙂

   Här pratas det nu om att karantänen ska utökas till en månad. Hemska tanke…

   Oj vad du är observant! Att han bär med höger hand hade jag inte ens tänkt på. Men det är lätta plastsopor i alla fall, han får inte utsätta armen för några större påfrestningar och tyngder.

 27. Anette skriver:

  Oj, bilar som åker runt och ser till att ni lyder. Jag tänker att steg är stärkande så om bara avstånd kan hållas borde steg premiäras, inte straffas. Bra att ni är uppfinningsrika.

  • Ama de casa skriver:

   Vi har inte sett så många såna rop-bilar, men några har passerat.
   Håller med dig fullständigt angående det där med stegen 🙂

 28. skåningen skriver:

  Grön öl ser inte så god ut!
  Svar…Jag börjar förstå att vi är många som lägger sakerna på ett ”säkert” ställe
  🙂

 29. Susjos skriver:

  Grön öl har jag aldrig smakat, färgglatt värre, antar att den smakar som vanlig öl, inte som guinness väl?
  Smart att få en promenad tillsammans med varsina soppåsar!
  Hoppas ni inte har det alltför tråkigt i er karantän! Tur som sagt med internet och TV!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Den gröna karamellfärgen ändrar inte smaken som tur är 😀
   Vi är rätt fiffiga måste jag tillstå 🙂
   Sådär jättemuntert är det inte att inte få gå ut. Som ett fängelse, fast vi har inte gjort nåt för att förtjäna detta straff… (Sen får vi permission för att handla eller gå ut med soporna 😉 )
   Kram

 30. paulamerio skriver:

  Ujuj, jag får dåliga vibbar från historien när jag ser hur det är hos er. Samtidigt vill jag inte tro att det kan bli så illa. Här i vår lilla by är det lugnt, alla kan gå ut både med hundar och utan, jag har inte märkt annat än att det är lite tommare på byn och fiket har stängt fram till maj. Och så förstås, PRO har inställt all verksamhet, men det är ju begripligt eftersom de är en högristgrupp. Kan ni träffa några kompisar i smyg på altanen,spela kort och njuta av mat och dryck?=

  • Ama de casa skriver:

   Visst känns det lite som en spökstad…
   Hoppas ni får fortsätta gå ut när ni vill, men du är ju åtminstone garderad med en hund.
   Tråkigt men fullt förståeligt att PRO ställer in aktiviteterna.
   Nej, vi får ju inte gå/åka hem till varandra, det blir ju en nöjesprommis…
   Men njuta av mat och dryck på terrassen kan vi göra ändå såklart 🙂

 31. kajsalisasblogg skriver:

  Det verkar firas St Patrick lite här och var på klotet, firade det en gång på Anchor på Sveavägen.

 32. Anneli Häggkvist skriver:

  Gomorron 🙂 Den där ölen ser lika giftig ut som viruset😮 När man själv får välja om man inte vill gå ut är ju en sak…men att få polisen på sig om man tar en svängom….Än så länge har vi den friheten…Här skiner solen – äntligen! Ha en fortsatt härlig dag 😍

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Anneli! 🙂
   Precis… Att inte få gå ut hur och när man vill är faktiskt inget roligt alls. Hoppas ni får behålla er frihet!
   Vi hade sol igår, idag har den gömt sig en aning och det ska visst komma regn framåt dan. Nästan likaså bra att man inte får gå ut… 😉
   Ha en härlig dag i solen!

 33. Jennifer skriver:

  Jag har aldrig firat den högtiden! Kul att se era bilder! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: